Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte seyir halindeyken yaptığımız hatalar !!!

Misafir046
01/03/2013, 09:59
Her zaman hatasız araç kullanmıyoruz sanırım :) Yani hep karşı hataları anlatıyoruz ama bakalım bizler ne gibi hatalar yapıyormusuz...

Evet arkadaslar ;

Seyir halindeyken sürüş hatası olabilir,Kazada ki hatalı taraf olabiliriz ? Alkollu arac kullanımı olabilir ?

Bana gelince;

En son hatamı gecen hafta sabah işe gelirken yaptım.Sola donulecek yerde tek şeritlik cep varken acelemdende bir yandaki seritten donmeye calıstım bu arada sanırım arkadaki reno 19 bana gomuyordu...

%100 hata benimdi....

Sizleride bekliyorum Formula şöförleri dökün taşları :)

ato
01/03/2013, 10:47
Akşamları Çırağan lokantasının önündeki yokuşda çok trafik oluyor bende karşı şeride geçtim ama benim gibi düşünen biri aynaya bakmadan çıktı vuruyordum az daha

aykut_1914
01/03/2013, 13:45
trafik gelmedi aklıma ama dün çok utandıgım bişi yaşadım. Alsancağa giderken gece vakti, boğazım sigaradan dolayı biraz doluydu ve temizliyip camdan dışarı bir attım 1 tane bayan bir kişinin bacağına yapıstı. Nasıl utandıgımı anlatamam. Yemeğe gidelim affettireim kendimi dedim kabulde etmedi :D

Birkan61
01/03/2013, 13:55
Günün birinde masum masum gidiyorum e5 üzerinde. Adamın biri önüme atladı.. Makas atan bi tip değildi ama makas atanlar vallahi daha tehlikesiz önümüze kırıyor :D her neyse bu beni baya sıkıştırmış oldu ben az daha bariyerler ile arkadaş oluyordum.

Korna sellektör falan derken bide önden " ne var lan " dercesine bi el kol hareketleri vardı önümde yavaş gitmeler sağdan geçicem yol vermemeler falan. Gençliğin verdiği ateşle 2 şerit birden değişerek geçtim bunu ve birinin önüne öyle kırılmaz böyle kırılır diyerek bende onun önüne yatırdım arabayı. Aynadan gördüm bariyerlere sürttü biraz ani fren koydu az daha zincirleme kazaya sebep oluyodum..

Yaptığım doğru bişey değildi her ne kadar o adam haketsede..

ferdigokhan
01/03/2013, 13:56
trafik gelmedi aklıma ama dün çok utandıgım bişi yaşadım. Alsancağa giderken gece vakti, boğazım sigaradan dolayı biraz doluydu ve temizliyip camdan dışarı bir attım 1 tane bayan bir kişinin bacağına yapıstı. Nasıl utandıgımı anlatamam. Yemeğe gidelim affettireim kendimi dedim kabulde etmedi :D

Seninkide gerçekten kötüymüş geçmiş olsun :)

hakguner
01/03/2013, 16:22
Şerit değiştirirken bazen sinyal vermek zor geliyor bana. Taksilerin önüne sinyalsiz dalıyorum.

messi78
01/03/2013, 16:27
kemer bağlamam hacı o olur mu :D

ahmet4646
01/03/2013, 16:42
kemer bağlamam hacı o olur mu :D

benim araçta bağlamıyorum ama abimin stiloda ötüp duruyor bağlıyorum :) aslında alışkanlık yapmak lazım.

Bende geçenlerde çok kötü bir şey atlattım ilerde kırmızı ışığın yandığını görünce aracı yavaşlatıp ağır ağır ışıklara yaklaştım yol 3 şerit gibi ama normalde 2 şerit en sağ boş olduğu için oraya yöneldim tam duracakken yeşil yandı hızlandım bir yaya geçiyormuş son anda farkettim frene abandım bayanda koşarak geçiyordu panik oldu bayağı korktu bende korktum özür dileyip geçtim normalde o yayaya kırmızı yanmasına rağmen geçti ama yinede bizim yolu kontrol etmemiz lazım bundan sonra korkar oldum hep dikkat ediyorum.

GUNES
01/03/2013, 16:53
benim en çok gıcık olduğum bayan şoförlerin yolun ortasından gitmesi...solundan dalayım gidim diyorum panik olup sürterler diye korkuyorum hep:) bir de soldan şehir içinde 60-70 le giderken arkadan selektöre gıcık olurum...en fazla kaçla gidebilirim ki şehir içinde hele sağım da doluysa tam gıcık oluyorum selektöre...

Misafir046
01/03/2013, 16:56
benim en çok gıcık olduğum bayan şoförlerin yolun ortasından gitmesi...solundan dalayım gidim diyorum panik olup sürterler diye korkuyorum hep:) bir de soldan şehir içinde 60-70 le giderken arkadan selektöre gıcık olurum...en fazla kaçla gidebilirim ki şehir içinde hele sağım da doluysa tam gıcık oluyorum selektöre...

ben arkaya far taktırıcam.Kim selektor yaparsa bende cakıcam onun gozune sellektoru...valla boyle yapmayı dusunuyorum.

GUNES
01/03/2013, 16:57
benim aniden fren yapasım geliyor...gelsin yapıştırsın arkadan :) suçlu o :)

Ziyaretçi034
01/03/2013, 17:03
benim aniden fren yapasım geliyor...gelsin yapıştırsın arkadan :) suçlu o :)

fren müşürünün hattına kablo bağlat, küçük bi düğme yaptır, basarsın, fren etkisi yapar :)

Ziyaretçi033
01/03/2013, 17:05
o durumlarda hızımı hiç değiştirmeden yanımdaki aracı geçeeerrr öyle yol veriririm :D
Fitil olsun arkada :D

farukileri
01/03/2013, 17:12
çoğunlukla karşılaşıyorum kavşak kaçırıp geri geri gelenler ile; kendileri ile yakında arkadaş olacağım ama ne zaman bilmiyorum.

Yakın zamanda hata olarak görülebilecek bir şey yapmıştım. Yeniköy'deki ışıkları ve sahil yolunu ezberlediğimden olsa gerek; muhtarlıktan sonra ara sokaktan çıkarken bir yerden U dönüşü yapmıştım ışık kırmızı yanarken. Kimse yoktu allahtan ortada ama yine de yapılmaması gereken bir hareket gibi düşünmüştüm sonrasında.

Battal
01/03/2013, 17:15
Sisleri gereksiz açık gezen vatandaşların arkasına yapışıp uzun farlarımı açıyorum.

altanasci
01/03/2013, 17:30

o durumda senle yemek mi yenir hocam hahahahahah :D

Misafir046
01/03/2013, 17:35

Hatun kişisi guzelmiş ki yemek teklif edilmiş...

Kız korkmustur tabagına tukurursun die:)

Ziyaretci031
01/03/2013, 17:35

Hay maşşallah sendekide yani Aykut'um naptın sen öğle ne gülüyorum var ya düşünemiyorum camdan bir şeyin şlaakk diye kadının bacağına yapıştığını.:-):-)
Neyse bakalım valla ben bi dolmuşcu geçtiği zaman beni ne yappıp yapıyorum makaslada olsa önüne geçmeyi başarıp ağır ağır ilerliyorum solamı kaçtı solu kapatıyorum sağamı kaçtı sağı kapatıyorum fitil oluyor adam.Elbet biryerde duruyo yolcu almak için bende o arada en kısa dönemeçten kaçıyorum :):):):D

farukileri
01/03/2013, 17:36

sadece bayan şoförler yapmıyor o işi; inanın kazma olup da yolun ortasında çoook giden var o şekilde. Sellektör yapmak yerine sinyalimi veriyorum kenardan geçip gidiyorum. Ha aynaya bakmadan geçen kazmalar da mevcut tabi ki :)

Ziyaretçi033
01/03/2013, 17:39
Altlarına suv tarzı araç alıp, kendilerini kamyon kullanıyor zannederek yolun ortasından giden bayan şöförlerin arkasından bayaaa bir sellektör yapıyorum.

Suçluyum hakim bey...

Hıı birde, bu bayanlar sağa yada sola dönüşlerde yeşil yanan kavşaklarda diğer araçların yanından geçemeyip bekliyorlar ya uyuz oluyorum. Süremiyeceğin arabaya niye biniyorsun bacım diyom...

Ziyaretçi033
01/03/2013, 17:40

Sesli güldüm ofiste herkez bana bakıyorr... Çok utanıyoruuuummm ahahaha...

Ziyaretci031
01/03/2013, 17:48
Aykut Aykut sen alemsin yaa.

Ziyaretci031
01/03/2013, 17:53

İnan anlattığın olayı okulda bir hocama anlattım az önce adam sigara içiyordu gülmekten sigarayı yuttu inan.

Porque
01/03/2013, 18:08
Sinyal vererek makas atıyorum :D Şaka bir yana acelem olduğu zaman agrasif kullanıyorum arabayı. Yalnız bunu yaparken çok dikkatli olmaya çalışıyorum. Mesela sağa makas atarken bile bir sonraki hamleyi takip etmek için sadece sağ dikiz aynasına değil, orta ve sol dikiz aynalarına da bakıyorum. Yapılmaması gereken bir şey ama bazen cidden istemeden de olsa yapmak zorunda kalıyor insan. :(

blackpunt006
01/03/2013, 18:16
Şerit değiştirirken bazen sinyal vermek zor geliyor bana. Taksilerin önüne sinyalsiz dalıyorum.

sinyal koluna 1 kere hafifçe dokununca sinyal 3 kere yanıp sönüyor o kadar zor bir olay değil. özellikle sizin için değil Ankara'da hergün başıma geldiği için yazdım. sol şeritte gidiyorum yan şeritteki araba aniden önüme kırıyo. 5 saniye önceden sinyalini verse sol şeritten gelen ona göre hızını azaltır.
artık taksi dolmuş vs. sollarken elim sürekli sellektörde :)

aykut_1914
02/03/2013, 03:47
o durumda senle yemek mi yenir hocam hahahahahah :D

Gideceği yere bırakmayı teklif ettim kabul etmedi, böyle bir teklif te bulundum tiksinen gözlerle baktı :) ama napayım utancımdan yaptım. Kıpkırmızı oldum ki hiç görmemiştim onu orada

Hay maşşallah sendekide yani Aykut'um naptın sen öğle ne gülüyorum var ya düşünemiyorum camdan bir şeyin şlaakk diye kadının bacağına yapıştığını.:-):-)
:):):):D

İnan anlattığın olayı okulda bir hocama anlattım az önce adam sigara içiyordu gülmekten sigarayı yuttu inan.

abi cidden çok anlık oldu. Kırmızı ışıktı bi anda çekip gönderiverdim ki karşıdan karşıya geçmeye hazırlanmakta olan genç bir arkadaşımın bacağına yapıısıverdi :D bende çok güldüm kendime sonrasında :D

tayfux
02/03/2013, 03:53
İnsan olmak..Bu istanbul trafiğinde insanlıkmış yol vermekmiş sakin kullanmakmış hikaye hayvan olacaksın illaki sürekli kafayı çıkaracaksın milletin hakkını yiyeceksin o zaman istediğin yere istediği vakit ulaşıyorsun.....şaka biryana inat ettim İstanbul trafiği bile benim sürüş güvenliğimden ve ahlakımdan taviz verdirmeyecek sabrediyorum :)

segin
04/03/2013, 03:05
yolda iki dolmuşun kapıştığını görürsem birini yakalayıp önünden ayrılmıyorum, en azından diğeri gözdem kaybolana kadar :D buna hata yada ne derseniz artık :)

SaLDo
07/03/2013, 07:46

Sabah sabah yardın beni hocam ya :dj::dj::dj::dj::dj:

Ben aracı kullanırken oldukça dikkat ederim. Emniyet kemerim takılıdır. En ufak dönüşlerde bile sinyal vs. veririm,hız yapmamayı ve genelde aynı şerit üzerinde devam etmeyi severim,akıl almaz yerlere park yapmam ,trafiği aksatacak hareketlerden kaçınırım. Ama kimse dört dörtlük değil tabi.

Geçtiğimiz aylarda akan bir trafiğe yan koldan direk daldım ,ve çok ani bir fren sesi duydum arkamdan. tampona resmen dil sürttü o kadar kötü bir durumdu. İndim defarlarca özür diledim. Anlayış gösterdi.

Yine E-5 de Ankara sapağından girdim ve direk şeride girince az kalsın çarpıyordum.

En yakın hatamda bu dün sabah oldu işten eve dönerken mahalleye girişte önümdeki araca yol vermek için önce durdum,sonra arkama bakmadan geri vistese aldım ki o anda yaya vardı hiç farketmedim eziyordum neredeyse.

Bunların dışında hatalı bir sürüş yaşamadım Allah'ıma şükür.