Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe olarak dünya spor tarihine geçtik...
Seyircisiz olarak oynanan Fenerbahçe - Bate Borisov maçında olmayan seyircinin saha olaylarına sebep olması (saha dışından oyun alanına yanıcı madde atılması) nedeniyle Fenerbahçe'ye UEFA tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Ne yazık ki sahamızda oynayacağımız Plzen maçımız da seyircisiz.
Fenerbahçe bu olayla Dünya spor tarihine geçmiş bulunuyor. Hangi taraftar grubuna bağlılar bilmiyorum ama buna sebep olanların kesinlikle Fenerbahçeli olduğuna inanmıyorum. Gitsin başka takımları tutsunlar.
Yazık...
Honor COOPER
27/02/2013, 23:49
Sonuçta tarihe geçmekte önemli ama.
Evet... Tarihin trajedi sayfalarına...
ya vallahi komedi..olaya bak yarabbim..
Ziyaretci040
28/02/2013, 00:02
Benim aklımada gelen 2 senaryo var aslında.
1- Ceza aldırmak için dış güçler tarafından meydana gelen bir olay.
2- Fenerbahçe taraftarı hep yanınızdayız mesajı vermek istemiş.
ama 2.si ağır basıyor. Biraz holiganizm olmasına rağmen.
Misafir046
28/02/2013, 00:15
Aklımda soru işareti yaratan su.
İşin takım boyutunu bırakalım seyircili maçta her hangi bir takım olabilir dısarıdan yine boyle bir şey olsa ceza olurmuydu ?
Bir kulüp nasıl engelleyebilir ki dışarıdan gelecekleri ? Şimdi bu olay sonunda A takım macında B takımın taraftarı boyle bir şey yaparsa ne olacak ?
Bence bu karar cok fazla şekilde acıga yer olacak.
Dusunsenize dusman takımın macına git bun yap adamlar ceza alsın onumuzdeki maca seyircisiz onlarla cık oyna...
Benim aklımada gelen 2 senaryo var aslında.
1- Ceza aldırmak için dış güçler tarafından meydana gelen bir olay.
2- Fenerbahçe taraftarı hep yanınızdayız mesajı vermek istemiş.
ama 2.si ağır basıyor. Biraz holiganizm olmasına rağmen.
Bence bir üçüncü şık var. Aziz Yıldırım'a zarar vermek isteyip de 106 yıllık bir kulübe zarar veren bir grup. Doğru cevap bu.
1 yıl men cezası var birde o ne onu anlamadım..
aykut_1914
28/02/2013, 01:12
Hangi taraftar grubuna bağlılar bilmiyorum ama buna sebep olanların kesinlikle Fenerbahçeli olduğuna inanmıyorum. Gitsin başka takımları tutsunl
bu kısım çok komik geldi :) adamlar takıma destek amaçlı yaptı onları heralde. Ceza saçma
Aklımda soru işareti yaratan su.
İşin takım boyutunu bırakalım seyircili maçta her hangi bir takım olabilir dısarıdan yine boyle bir şey olsa ceza olurmuydu ?
Bir kulüp nasıl engelleyebilir ki dışarıdan gelecekleri ? Şimdi bu olay sonunda A takım macında B takımın taraftarı boyle bir şey yaparsa ne olacak ?
Bence bu karar cok fazla şekilde acıga yer olacak.
Dusunsenize dusman takımın macına git bun yap adamlar ceza alsın onumuzdeki maca seyircisiz onlarla cık oyna...
abi deplasman takımının seyircisi için bütün yanıcı maddeler ser :)
zaten son zamanlarda tribünlerimizde meşale kültürü yok olmus durumda,ara sıra olmakta, olursa da deplasman tribünlerinde olmakta. (Derbi istisnaları hariç)
Keşke bizim gibi UEFA şampiyonu olarak geçseydi :)
Ziyaretci040
28/02/2013, 01:22
Bence bir üçüncü şık var. Aziz Yıldırım'a zarar vermek isteyip de 106 yıllık bir kulübe zarar veren bir grup. Doğru cevap bu.
Zat-ı Muhterem hakkında zarar vermek değil aslında Fenerbahçe ' yi bırak diye sitemdir o olsa olsa. Neden dersen FenerBahçe'nin en büyük şanssızlığıdır o "AZ MUHTEREM ÇOK ELVEREN" zat. Bu takımdan 2 "A" gitmediği sürecede ne Fenerium ' a girerim nede stada. Nede lig tv den maçını seyrederim.
shellcininabisi
28/02/2013, 01:31
yanlız devamıda var arkadaşlar cezanın " 2 yıl içerisinde tekrarı halinde 1 sezon AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDİLECEK " te dediler.
shellcininabisi
28/02/2013, 01:33
UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, cezamız nedeniyle seyircisiz oynadığımız Bate Borisov maçında, stadyum dışından atılan yabancı maddeler nedeniyle, Son 16 Turu’nda oynayacağımız Viktoria Plzen maçının SEYİRCİSİZ oynanmasına karar vermiştir.
2 yıl içinde Kulübümüzle ilgili herhangi bir saha olayı yaşanması halinde, Kulübümüz, katılım hakkı elde etmesi durumunda dahi, UEFA müsabakalarına katılamayacaktır.
Aynı şekilde, Bate Borisov maçında yaşanan saha olayları nedeniyle, kulübümüzün, 30 gün içinde 60 bin euro para cezası ödemesine hükmedilmiştir.
Öte yandan, Bate Borisov ile oynadığımız Son 32 Turu ilk maçında doğrudan kırmızı kart gören Portekizli oyuncumuz Raul Meireles’in toplam 3 maç ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.
UEFA’dan Kulübümüze CEZA | Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi Sitesi (https://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=33612)
valla Fenerbahçeli arkadaşlar tarihe geçtiler.
cihankardes
28/02/2013, 02:43
Böyle ceza olmaz abiler. Takım uefa liginde yürüdüğü için durdurmaya çalışıyorlar.
Irkçı bir hareket. Çünkü orda başka Müslüman ülke takımı yok.
Büyük ihtimalle iptal edilecek zaten.