Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğrafçı Arıyorum
Arkadaşlar, Haziran ayında nikahım olacak. Müstakbel eşimle birlikte hatıra olsun diye gelin-damat dış çekim dedikleri çalışmaya özendik. Yani dere tepe, ağaç-böcek-çiçekler arasında gelin damat ve arkadaşlarımızın fotoğraflarını istiyoruz. Yalnız piyasa çok kötü. Herkes düdüklemeye çalışıyor. 20 fotoğraflık albümler için istedikleri fiyatları duysanız şaşarsınız. Arabanın 6 ila 10 kez bakımını yaptırırım ben o paralara diyeyim, siz anlayın :) Bir yakınımızın yarı profesyonel makinesi var ve muhtemelen bu çalışmayı onunla yapacağız. Ama önce sizlere bir seslenmek istedim.
Şimdi şöyle bir şey var aklımızda:
- 15 veya 16 Haziran günlerinden birinde yaklaşık 2 saatini bize ayıracak
- Profesyonel makinesi olacak ve netliği, ışık ve renk dengesi iyi fotoğraflar çekecek
- Gerekirse Photoshop veya muadili uygulamalar ile ışık ve görsel dengeler üzerinde oynama yapıp fotoğrafları daha güzel hale getirebilecek
- Kesinlik le albüm vs hazırlamayıp, çektiği tüm fotoğrafları bize flaş disk veya dvd'de verecek
- Tüm bunları da 200 lira gibi bir paraya yapabilecek
forumdaşımız veya böyle bir arkadaşı olan forumdaşımız varsa, benimle iletişime geçerse sevinirim.
Misafir046
26/02/2013, 12:30
Arkadaşlar, Haziran ayında nikahım olacak. Müstakbel eşimle birlikte hatıra olsun diye gelin-damat dış çekim dedikleri çalışmaya özendik. Yani dere tepe, ağaç-böcek-çiçekler arasında gelin damat ve arkadaşlarımızın fotoğraflarını istiyoruz. Yalnız piyasa çok kötü. Herkes düdüklemeye çalışıyor. 20 fotoğraflık albümler için istedikleri fiyatları duysanız şaşarsınız. Arabanın 6 ila 10 kez bakımını yaptırırım ben o paralara diyeyim, siz anlayın :) Bir yakınımızın yarı profesyonel makinesi var ve muhtemelen bu çalışmayı onunla yapacağız. Ama önce sizlere bir seslenmek istedim.
- Profesyonel makinesi olacak ve netliği, ışık ve renk dengesi iyi fotoğraflar çekecek
- Gerekirse Photoshop veya muadili uygulamalar ile ışık ve görsel dengeler üzerinde oynama yapıp fotoğrafları daha güzel hale getirebilecek
- Kesinlik le albüm vs hazırlamayıp, çektiği tüm fotoğrafları bize flaş disk veya dvd'de verecek
forumdaşımız veya böyle bir arkadaşı olan forumdaşımız varsa, benimle iletişime geçerse sevinirim.
Amatör bir arkadas bunu size o paraya yapar...Profesyonal zaten teklif edilemez.
Ama o ozel gunde 1000 tl gibi bir parayı fotografcıya cok gorme...Yoksa risk almıs olursun.
Ziyaretci040
26/02/2013, 12:35
Yanlış anlamayın ; öncelikle ödeyeceğiniz ücret dış mekan değil iç mekan için bile az . Ben 4 yıl önce evlendim ve o dönemde 350 tl gibi bir para ödedim . ( Profesyonel Çekimler.) Albüm vs. hepsi içerisinde idi. Bence o arkadaşınıza ücretsiz yaptırabiliyorsanız değerlendirin derim. Çünkü astarı , yüzünden pahalıya geliyor bu fotoğraf işinin.
Ona çok görmeyim buna çok görmeyim ama evleniyoruz diye herkes ayrı yerden geçiriyor dostlar. Bu da bildiğiniz dolandırıcılık sektörüne dönmüş. Sadece fotoğrafçılar için demiyorum. Evlilik sektörü diye geçen her sektör için böyle bu durum. Bir de "bir kez yaşayacağınız o özel an" diye yaklaşan esnaftan kaçıyorum. En dolandırıcılar da onlardan çıkıyor.
Fotoğrafçılık gibi bir kursta, okulda okuyan veya bu işe ilgi duyan bir üniversite öğrencisine veririm parayı. İşe yarar. Fotoğrafçılara fazla görüyorum... Ben günde 100 lira bile kazanamıyorum. Bu insanlar 1 saat için 2bin liraya yakın para istiyorlar. Resmen fahiş...
Ziyaretci040
26/02/2013, 12:39
Ona çok görmeyim buna çok görmeyim ama evleniyoruz diye herkes ayrı yerden geçiriyor dostlar. Bu da bildiğiniz dolandırıcılık sektörüne dönmüş. Sadece fotoğrafçılar için demiyorum. Evlilik sektörü diye geçen her sektör için böyle bu durum. Bir de "bir kez yaşayacağınız o özel an" diye yaklaşan esnaftan kaçıyorum. En dolandırıcılar da onlardan çıkıyor.
Fotoğrafçılık gibi bir kursta, okulda okuyan veya bu işe ilgi duyan bir üniversite öğrencisine veririm parayı. İşe yarar. Fotoğrafçılara fazla görüyorum... Ben günde 100 lira bile kazanamıyorum. Bu insanlar 1 saat için 2bin liraya yakın para istiyorlar. Resmen fahiş...
Kesinlikle haklısınız. Mesela damat traşı :) Yok gelin başı :) Ama piyasa hep böyle . İnş. dediğiniz gibi bir üniversite öğrencisi bulabilirsiniz. Yada kursa devam eden birilerini.
Ziyaretçi033
26/02/2013, 12:53
Öncelikle mutluluklar diliyorum. Bende geçen yaz dış çekim yaptırdım ama şöyleydi,
Gelinlik provasından başlıyor. Düğn günü sabah 10dan itibaren bizimleydi kıaförde falanda çekimler oldu, sora dış çekim falan oldu.
20sayfa panoramik albüm, 60 sayfa bir albüm daha 2adet ailelr için albüm, 2adet te büyük foto vardı.
Malesef dediğiniz gibi baya bir para. Önce bende dedim bu nasıl bir fiyat... değermi yani falan derken, albümler bir geldi valla değmiş dedim.
Bu anların tekrarı yok. Bence iyi düşünün.
Bu arada çekilen tüm fotoları dvd de verdi.
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Ziyaretçi049
26/02/2013, 12:54
Antalya'da yaklaşık 750-1000TL civarı istiyorlar foto çekimlerine.
Bencede biraz fazla ama güzel bir anı olarak kalıyor ve fotoğrafçıyı çok iyi seçmelisin
Misafir046
26/02/2013, 13:01
Bak hocam ben yeni evlendim temmuz ayında...
Seni iyi anlıyorum ama fotolar kotu oldumu emin ol yenge hanımın içi burkulursa keske verseymişim dersin...Ha cevrende iyi fotograf cektigini bildiğin gordugun biri olsa eyvallah.Ama ben ona 200 veriririm vs diyorsunda emin ol fotoların baskısı vs 300 400 tl de onlara para vereceksin.Yok portresi yok zartı yok zurtu derken...
Benim yakın arkadasım ama profesyonal fotografcı cekti...Kendisine 1000 tl para verdim.Ama verdiğime değdide...Ve fotograflarım cok tarz cok ucuk fotograflardı...İş sadece makine ile bitmiyor.Flashı vs vs cok ekipmanı var iyi fotograflar için..
Ben de tualler aldım,foto kitaplar aldım birde tanıdıgım oldugu için negatifleri aldım...
timurgoksel
26/02/2013, 13:05
fiyatlar öyle..amaaaa daha hazirana'a var ..mustafa kardeşim benim makineyi getirirse bende hazirana kadar bu işi kotaarırım diyorum :P
şaka bir yana benim kardeşimde geçen yıl 1000 tl gibi bi para verdi hatta çeken kızın adı betül okandan ..yaz google'de bulursun...
ben 2007 yılında evlendiğimde 350tl vermiştim..sadece stüdyo çekimlerine..dış çekim yoktu...
üç aşağı beş yukarı fiyatlar bu şeklide, ucuz fiyat teklif ederler ama yok şu şöyle artı para yok bu olmuyo artı para o mutlu gününü sana zehir ederler onlarıda düşünmek lazım...
şimdiden mutluluklar dileriz...
ykaya1983
26/02/2013, 13:13
Kesinlikle haklısınız.Hep bu antik kuntik işleri dizilerden,ordan burdan görerek icad ediyorlar.(Yanlış anlamayın düğünlerdeki ıvır zıvırlardan bahsediyorum)Sırf düğün olsa neyse daha bir de nişanda provası fotoğraf çektirmesini çıkarmışlar.Ben nişanlıma nişanda netliği iyi cep telefonu ile de çeksek olur.Fotoğrafları düğünde çekeriz dedim.Düğünde de fotoğraf albümü dışında çok da ayrıntıya girecek değilim zaten.Şu yeni moda romantizm havalarına uyuz oluyorum zaten.
Bırakın bu işleri ahireti kazanalım.İstanbul boğazında saltanat kayığında düğün yapsak ne olacak sanki:siritma:
fotobelit
26/02/2013, 13:32
Bence illa prof.olmak zorunda değil fotoyu çeken..Sonuçta dış çekim..Işıkları kullanmıycak ve en güzel pozlar unutmayın en doğal olanlardır....Ama makinenin en az yarı prof olması gerek..Arkadaş çevreni araştır derim..200 tl ye fotoğraf stüdyosu çekmez..Hayırlı olsun..Allah bir yastıkta kocatsın..
Ben de nacizane düşüncemi yazayım :)
Herkes kısmen haklı; hem buraya yazan arkadaşlar hem müstakbel eşiniz hem de siz. Ben 4 sene evvel evlenirken bir arkadaşımın yönlendirmesiyle profesyonel olmasa da işimi görecek nitelikte bir fotoğrafçıyla anlaşmıştım. Hem stüdyo hem de açıkhava çekimleri içi yanlış hatırlamıyorsam 450 Lira vermiştim o günün parasıyla. Bize fotoğrafları dijital ortamda vermedi (öyle anlaşıldı tabii) ama çok güzel bir albüm yaptı, bir de devasa bir poster hediye etti (hatta bu posterin bir kopyası da 6-7 ay kadar stüdyosunun vitrininde kaldı bizim iznimizle :)). Ha bu poster ne oldu diyorsanız, uygun bir yerde sakladık duruyor, duvara asılacak bir şey değil.
Velhasıl kelam, bin'li rakamlara ben de acıyorum ama 200 Lira da biraz az olmuş. 400-500 liraya bu işi yaptırmaya bakın bence. Çünkü aynı düğün gibi bu da abartılmış ve her şey bittikten sonra "nadiren hatırlanan" bir anı olarak yer ediyor hayatınızda. Ama cüzdanınızda yarattığı boşluk kalıcı. Eşim de bu konuda benimle hemfikir. O yüzden çok ucuza kaçmayın ama "bir kez oluyor, iyisi olsun" diye de coşmayın. Bu işte öyle çok fazla bir emek yok, sadece "fırsattan istifade" var. Düğün harici bir durumda, sadece keyif için aynı fotoğrafçıyı açıkhava çekimine davet edin, 500 lira diyorsa aynı şeyi düğün söz konusu olduğunda 2.000 liraya yapıyor (aynı berberler/kuaförler gibi). Fotoğraflarınızın ancak birkaç tanesini her gün görebileceğiniz bir yere koyacak ve bir süre sonra bakmayacaksınız. Önemli olan hafızanızdaki anı. Fotoğraf sadece tamamlayıcı unsur.
Ziyaretçi051
26/02/2013, 13:39
ankarada bizim forumda caner ege var fotografçı istersen birde onunla görüş
Ziyaretci031
26/02/2013, 13:45
Evet evet Caner var birazdan size yardımcı olacaktır.
Sent my iPhone using .
H. KURU
Evet arkadaşlar. Anısı güzel ama olmazsa olmaz bir şey değil bence. Zaten bu tür etkinliklere genelde bayanlar meraklı. Amerikan filmlerinden ya da birbirlerinden gördükleri şeyi istiyorlar. Bir gün bir gelin değişik bir şey yaptysa, anlayın ki önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde tüm gelinler bunu yapacak. Hepsi fabrikasyon gibi yahu :)
Herneyse, makinesi profesyonel, kendisi öğrenci ya da hobi olarak ilgilenen bir arkadaş arıyorum. Yoksa yarı profesyonel makineyle halledeceğim bu işi.
Düzenleme: Teşekkürler arkadaşlar. Caner adlı arkadaşla iletişime geçeyim.
caner_ege
26/02/2013, 13:58
merhabalar kaya abicim ben bu işi yaklaşık 7 yıldır yapıyorum sana tavsiyem düğünden geriye kalcak tek şey fotoğrafların ve kamera kayıtlarındır o yüzden çok titiz davranman gerekiyor bu konuda yerim keçiören de fotoğrafçıyım bende istersen bi gel çayımı iç çekimlerimize bak incele fiayat da da yarımcı olurum numaramı özelden yazıyorum...
Ziyaretçi033
26/02/2013, 15:48
fiyatlar öyle..amaaaa daha hazirana'a var ..mustafa kardeşim benim makineyi getirirse bende hazirana kadar bu işi kotaarırım diyorum :P
Hocam ben sordurdum onu :) Amerika fiyatlarından 100-150 dolar pahalıymış (ırak'a gidecekler şimdi, Hatta ordalar :) )
Net bir fiyat söyleyemediler. :)
erhan4785
26/02/2013, 17:38
Hocam öncelikle hayırlı olsun.
Yenimahalle de kardeşimin fotoğraf stüdyosun var. Albüm konusunda baya başarılılar. Adresi Pazar cadde 18/B Tel:343 44 11. Yardımcı olurlar.
Kendileriyle görüşüp nasıl bir albüm istedğini bildirirsen yardımcı olabilirim.
İlgi alaka gösteren herkese teşekkürler. Verilen numaralardan biriyle iletişim kurdum, diğeriyle de kuracağım.
Hocam ben sordurdum onu :) Amerika fiyatlarından 100-150 dolar pahalıymış (ırak'a gidecekler şimdi, Hatta ordalar :) )
Net bir fiyat söyleyemediler. :)
Arkadaşlar şu makineyi alın da birlikte yapalım şu çekim işini. Makine profesyonel olsun. Deponuzu tam doldurup bir de iç dış yıkama yaptırırım, ısmarladığım yemeği hep beraber yerken :)
ugurozgur
27/02/2013, 13:52
Bende yardımcı olabilirim grafik tasarım bölümündeyim ve dış mekan model çekiyorum kaya abi düşünürsen benim için olur.Çektiğim fotoğraflarıda gösterebilirim.Photoshop ta da istediğin gibi düzenleriz efekt veririz vs.vs.
2007 yılı eylül ayında düğünümüz oldu. Tabi fotoğraf albümü için 5-6 fotoğrafçı dolaştık. En makul ve istediğimiz şekilde yapan fotoğrafçıyla anlaştık. Stüdyoda çekim oldu. Panaromik olarak küçük-büyük albüm-duvara asmalık-dağıtmalık vs. 400 tl tuttu.Ve uygundu. Ben arkadaşa kısmende olsa katılıyorum. İnsanı bu günde yolunacak kaz gibi görüyorlar. Gülünü seven dikenine katlanır misali katlanıyorsun. Düğün salonuna girer girmez bizi gelin-damat odasına aldılar. başlattılar anlatmaya. Bizim salon anlaşmamız sizinle 2 saat video ve 72 poz fotoğraf ve şimdiden yarım saat çektik kaldı size 1.5 saat. buda saat 22.00 de biter ve sizin düğün yarım kalır demezmi. Ayrıca 72 poz yetmezmiş.Eeeee ne yapcaz. 1 saatlik video kayıt ve 72 poz ek alacaksın. Kaç para 75+75 : 150 tl Mecburen verdik. DAha düğün başlamadan moral bozuldu. Yaklaşımı yanlıştı adamın. Düğünden sonra videoyu izliyoruz. İnanın tam 1 dakika boyunca düğün salonunun tabelasını çekmişler. Siz böyle yaparsanız tabiki yetmez 2 saat. Görüntüde kötüydü Her spot patlayışında bizim görüntüde kıpmış durmuş. Düğün salonundan ayrılışımız yok..Velhasın kelam. On defamı evleniyoruz deyipte her soymaya gelenede donumuza kadar soymalarına izin vermemek gerek. Bunu düğünden sonra çok daha iyi anlıyorsunuz. Ödeme taksitlerinin geldiği zaman. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun arkadaşım.
ankarada olsaydım bedava yapardım :) hediyem olurdu size o güzel günde
şimdi fark ettim ankarada olsam dahi yapamazdım çünkü o tarihta askerdeyim :)
Öncelikle mutluluklar diliyorum. Bende geçen yaz dış çekim yaptırdım ama şöyleydi,
Gelinlik provasından başlıyor. Düğn günü sabah 10dan itibaren bizimleydi kıaförde falanda çekimler oldu, sora dış çekim falan oldu.
20sayfa panoramik albüm, 60 sayfa bir albüm daha 2adet ailelr için albüm, 2adet te büyük foto vardı.
Malesef dediğiniz gibi baya bir para. Önce bende dedim bu nasıl bir fiyat... değermi yani falan derken, albümler bir geldi valla değmiş dedim.
Bu anların tekrarı yok. Bence iyi düşünün.
Bu arada çekilen tüm fotoları dvd de verdi.
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Bu hizmetin aynısını geçen yaz aldım, ailelere albümleri dağıttım. Yaklaşık 950 fotoğrafın dijital hallerini aldım. Basılan 60 tanenin haricinde istediklerimi sonrasında bastıracağım.
Çok düşündüm bin liracığa değermi diye, sonrasında kıymeti anlaşılıyor.
Ziyaretçi033
28/02/2013, 11:52
İlgi alaka gösteren herkese teşekkürler. Verilen numaralardan biriyle iletişim kurdum, diğeriyle de kuracağım.
Arkadaşlar şu makineyi alın da birlikte yapalım şu çekim işini. Makine profesyonel olsun. Deponuzu tam doldurup bir de iç dış yıkama yaptırırım, ısmarladığım yemeği hep beraber yerken :)
Hocam olur mu öyle şey :) Biz senin deponu doldurup karnını doyurruz, hatta aracını kullanırız, süsletiriz:)
Başından geçen birisi olarak :D
Damadın her pozisyonda öpülmesine fitil olmuştum :)
Damada millet ısmarlayacağına habire damadı öpüyorlar :)
Normalde 15 liraya olduğun traşı 10katı ödersin :D
Arabayı yıkatırsın 15 lirayken 30 lira alırlar :D
Zaten zaman hiç yetmez itirazda edemezsin,
Gelini kuaförden alırsın kuaför bırakmaz, fotoğraf çekilecek ışık kaçıyor, hiç lafa girmeden sayarsın avucuna kuaförün (sonra arkasıdan sayarsın :) )
Ama dönüp bakınca "BEN NE YAPTIIIMMM" diyorsun :P
(Para muhabbetleri latifeden ibaret :) gülelim diye yazdım )
Tekrardan Hayırlı uğurlu olsun hocam :)
yusufturker
28/02/2013, 12:20
Bende 20 bin liralık ekipman var veriyim siz yapın. Evet bu forum birbirimize yardımcı olmak için yapılmış bir yer ama lütfen insanların mesleğini küçük görmeyin. Emeğine birikimine saygısızlık yapmayın. Sizi kazıklamaya çalışanları gerekirse polise bildirin ve insanların ekmek parasını küçümsemeyin. Fahiş fiyat veren adamı bağlı olduğu vergi dairesine bildirin. Ser çalışıyorsa ser bırakın =)
EĞER EN İYİ MAKİNAYLA EN İYİ FOTOĞRAF ÇEKECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN
EN İYİ DAKTİLOSU OLANDA EN İYİ ROMANI YAZAR......ARA GÜLER
Sen gidipte 20 bin liraya punto mu alıyorsun
bmw 3 serisi mi????? =))) Herkese saygılar kazasız günler..
bindokuzyuz
28/02/2013, 14:22
Punto ile ilgili bilgi almak ve aklımdaki sorulara yanıt bulmak için üye olmuşken mesajınıza denk gelince yazmadan edemedim.
Geçen sene evlendim ve bütün bu hazırlık süreçleri inanılmaz sıkıntılı geçti. Fotoğrafçı arama sürecinde ise kafam o kadar karıştı ki bir ara vazgeçmiştim foto moto işlerinden. Siz beylerden biraz daha farklı bakıyoruz fotoğraf işlerine. Bir şey araştırırken o şeyin inceliklerini falan öğreniyoruz. Enazından ben öyleyim :)
Fotocu bulma sürecinden şöyle bir deneyimim oldu. fotografciariyorum.net diye bir site buldum. Ne istediğimi yazdım, ayırmayı düşündüğümüz bütçeyi yazdım ve bana gelen tekliflerden birini seçtim. Belki bunu deneyebilirsiniz.
Umarım faydası olur.
Misafir046
28/02/2013, 14:28
bende 20 binlarılık ekipman var veriyim siz yapın.EVET BU FORUM BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLMAK İÇİNDE YAPILANDIRILMIŞ BİR YER AMA LÜTFEN İNSANLARIN MESLEĞİNİ KÜÇÜK GÖRMEYİN EMEĞİNE BİRİKİMİNE SAYGISIZLIK YAPMAYIN.SİZİ KAZIKLAMAYA ÇALIŞANLARI BELEDİYELERE GEREKİRSE POLİSE BİLDİRİN VE İNSANLARIN EKMEK PARASINI KÜÇÜMSEMEYİN.FAHİŞ FİYAT VEREN ADAMI BAĞLI OLDUĞU VERGİ DAİRESİNE BİLDİRİN.SER ÇALIŞIYOSA SER BIRAKIN=)
SEN GİDİPTE 20 BİNLİRAYA PUNTOMU ALIYOSUN
BMW 3 SERİSİMİ?????** =))) HERKESE SAYGILAR KAZASIS GÜNLER
Sanırım en buyuk sorunumuz küçük görmek.
Arkadasıma sonuna kadar hak veriyorum.
bende 20 binlarılık ekipman var veriyim siz yapın.EVET BU FORUM BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLMAK İÇİNDE YAPILANDIRILMIŞ BİR YER AMA LÜTFEN İNSANLARIN MESLEĞİNİ KÜÇÜK GÖRMEYİN EMEĞİNE BİRİKİMİNE SAYGISIZLIK YAPMAYIN.SİZİ KAZIKLAMAYA ÇALIŞANLARI BELEDİYELERE GEREKİRSE POLİSE BİLDİRİN VE İNSANLARIN EKMEK PARASINI KÜÇÜMSEMEYİN.FAHİŞ FİYAT VEREN ADAMI BAĞLI OLDUĞU VERGİ DAİRESİNE BİLDİRİN.SER ÇALIŞIYOSA SER BIRAKIN=)
SEN GİDİPTE 20 BİNLİRAYA PUNTOMU ALIYOSUN
BMW 3 SERİSİMİ?????** =))) HERKESE SAYGILAR KAZASIS GÜNLER
+1283
Katılmamak elde değil.
Sent my iPad using
EN İYİ DAKTİLOSU OLANDA EN İYİ ROMANI YAZAR......
Bu kısma ben de katılıyorum. Fotoğrafı makine değil fotoğrafçı çeker.
Ziyaretçi033
28/02/2013, 18:22
Arkadaşımızın isteği yanlış mı anlaşıldı aceba?
Tüm mesajları okuyorum, mesleğin küçük görülme gibi bir durum söz konusu hiç olmadı.
Bütcesi tamamen uygun olsa zaten böyle bir konu açmazdı. İlla bunu söylemek mi gerekli?
Tabiki iyi daktilosu olan iyi roman yazar mantığı güdülmemeli haklısınız.
Benim şahsi fikrim, Bence bu konular biraz daha ciddiye alınmalı hocam, yani geriye sadece bunlar kalıyor o günden. Dönüp baktığınızda keşke dememk için biraz bütceyi arttırmak lazım. Keşke tam anlamıyla bilsem fotoğraf çekmesini de ben çeksem.
Enstantane ayarı , yok f değeri, yok iso derken çok kapsamlı bir olaya dönüşüyor bu işler. Ve en güzel kareleri en iyi renklerle yakalamak çok önemli.
Çok iyi bilioyrum, normal f.makinesiyle birçok prof. makineden iyi resimler çeken arkaşlar gördüm.
Arkadaşlar, laflar bana mı anlamadım. Ama konuyu polemiğe çevirmenize izin vermem!
Alt tarafı gelin damat fotoğrafı çekilecek. Moda çekimi yaptırmıyorum. Reklam panolarında yer almayacak. Fotolara bakanlar biz, ailemiz ve arkadaşlarımız olacak. Erol Atar vs. profesyoneller değil.
Kafamdaki rakama tamam diyen gerek amatör gerek profesyonel olduğunu söyleyen 5-6 kişi buldum bile. Yani uzatmanın anlamı yok...
Ha bu arada, buraya artis artis yazılar yazıp da bakım zamanı gelince, Punto'nun yetkili servis ücretleri çok pahalı diye ağlayan zırlayan olursa bu artislerin içinden, o zaman kişiliğinizdeki çelişkileri de ortaya dökersiniz şimdiden söyleyeyim! Onun ücreti buysa bunun ücreti de budur, ödeyin yetkili servisin el emeğini, deneyimini, becerisini, yetkinliğini, çok pahalı ekipmanlarıyla yaptığı harika işleri ve ağlamayın. Bankalar niye komisyon alıyor demeyin. Benzin niye pahalı demeyin. Elektrik niye pahalı demeyin. Ete niye zam geldi demeyin... Demeyin de demeyin. Lafı da uzattırmayın.
Modlardan ricam, konunun kilitlenmesi...
Sağlıcakla kalın, kazasız sürüşler.
bindokuzyuz, size de ayrıca teşekkür ederim. Fazla bilgi göz çıkartmaz :) O siteyi de inceleyeceğim.
ya su konuyu bile tartışmaya götürmüşsünüzya helal size arkadaş durumunu anlatmış bmw3 serisine değilde puntoya binmek istemiş herkes kesesine göre , elbette bu işin profu amatörü olur ona göre ücret istenir kimsede küçümseyemez küçümsenmemişte .. biraz daha sakin olalım lütfen.