Orijinalini görmek için tıklayınız : 90 lık multijetle astra turbo tokatlamak
Ziyaretçi048
24/02/2013, 15:09
Selam arkadaşlar.. Sabah sabah ışıklarda arkasında turbo yazan yeni kasa bir astrayla kapıştık. İlk 200 metre kafa kafaya gittik desem yeridir. 200 metreden sonra yavaş yavaş benim punto arayı kapatmaya ve geçmeye başladı. Yaklaşık 500 metre sonra astra arkamda kaldı. Mantık olarak saçma geliyor bu arabanın beni rahat tokatlaması lazım. Bu adam bana uymadımı yoksa şehir efsanesi doğrumu (Opelin beygirleri sütçü beygiri :D ).. Bana uymadı desem ışıklarda kalkışta ilk o başladı ben yapıştırdıkça o bastı. Bir ara yan yana kaldık. Benim devir 5000 deydi :D Yol müsaitti..5. vites 200 e dayandı araba ama o artık çabalamaktan vazgeçti.
tonymontana
24/02/2013, 15:16
sana uymamış.
Ziyaretçi033
24/02/2013, 15:41
senin ledlerin yeter tokatlamaya :)
(sana uymamış o :) )
aykut_1914
24/02/2013, 15:44
niye uymamış diyorsunuz ki? 1.3 95 değil mi astralar? ağırlık farkından dolayı olabilitesi yüksek geldi bana
Ziyaretçi033
24/02/2013, 15:49
niye uymamış diyorsunuz ki? 1.3 95 değil mi astralar? ağırlık farkından dolayı olabilitesi yüksek geldi bana
Astra turbolar 95 hp mi?
(bilmediğim için soruyorum hocam, ben daha yüksek biliyordum)
140bg diye biliyorum. Bence uğraşmamış :)
Sent my iPad using
Ziyaretçi048
24/02/2013, 15:56
Hocam ama benim puntoyuda küçümsemeyin lütfen :D 2. viteste giderken bir anda gaza basınca pati çekiyor :D
Ziyaretçi033
24/02/2013, 15:58
140bg diye biliyorum. Bence uğraşmamış :)
Sent my iPad using
ozaman kesin uğraşmamış :)
Eğer, Astra 1.4 T ise, hızlanma, ara hızlanma, son hız...Hiçbirinde 1.3 mjtd ile geçemezsin Hüsamettin,
Astra sürücüsü uymamış ya da uyamamış :)
OAGP1960
24/02/2013, 16:05
Bence Astra turbo değildir, arkasına turbo yazısı yapıştırmış olabilir. Tabi m-jet turbo-dizel performansını da düşünürseniz, rahatça Astra'yı geçmiştir.:)
tonymontana
24/02/2013, 16:22
1.6 115hp'lik olsa bile geçmesi zor.
OAGP1960
24/02/2013, 16:29
Fıat Punto 1,3 m-jet'in turbo dizel tork gücü, atmosferik Opel Astra 115 HP inkinden çok daha fazladır. 6000 devirde 115 HP, 4000 devirde 155 Nm. verebilen Astra'ya göre, 4000 devirde 90 HP, 1750 devirde 200 Nm. tork gücü veren Fıat 1,3 m-jet 90 HP çok daha avantajlıdır ve kolaylıkla Astra'yı geçer. Astra, 1,3 95 lik ise, zaten Punto rahatça geçer.
stotinka
24/02/2013, 16:32
1.3 95 lik dizel motoruna denk gelmiş olabilirsin o zaman şartlar eşit gibi hatta opel astra hb punto dan( kg olarak ağır ) kafakafaya veya tokatlamış olabilmen mümkün.
aykut_1914
24/02/2013, 16:36
Astra turbolar 95 hp mi?
çok astracı gördüm arkasına turbo yazısını yapıstıran :)
diğerleri 95 lik evet
Astra turbolar 95 hp mi?
Mustafa, 1.3 dizel ise 95bgdir.1.6 ise 115bgdir (1.6T ise 180bg dir ama 5klarda yoktu sanırım bu seçenek) 1.4T ise 140bg dir...
tonymontana
24/02/2013, 16:49
Turbo dizel tork gücü, atmosferik 115 HP inkinden çok daha fazladır. 6000 devirde 115 HP, 4000 devirde 155 Nm. verebilen Astra'ya göre, 4000 devirde 90 HP, 1750 devirde 200 Nm. tork gücü veren Fıat 1,3 m-jet 90 HP çok daha avantajlıdır ve kolaylıkla Astra'yı geçer.
1. tork gücü diye bir kavram yoktur.
2.dizel motorun üstelik turbo dizel bir motorun torkunun bir atmosferik motora göre yüksek olması normaldir ancak bu sadece ilk kalkış hızlanmasını etkiler. son hıza hiç bir etkisi yoktur.
3. motor devrini aldıktan sonra tork eğrisi artmaz sabit bir şekilde devam eder ve multijet motorlarda torkun maksimum kaldığı devir aralığı kısadır. yani devir yükseldikçe tork maksimumda kalmaz.
4. 5000d/d çevirdim demiş arkadaş tamamen boşa çevirmiş. maksimum gücü 4000d/d'da veren bir motordur multijet sizin de dediğiniz gibi ve bunun sonrasında güç eğrisi kritik biçimde düşer.
Aşağı bakalım, grafik gmpowertrain sitesinden. 90'lık motor güncel olmadığı için üzerine geliştirilen 95hp olandan örnek veriyorum. Sizin dediğiniz gibi tork önemli olsa yüksek hızlarda gördüğünüz gibi 4000d/d civarlarında torklar yakın görünüyor. 95'lik için 160-170 skalasında. 90'lık için de 150-160 skalasında olacaktır. Keza astra da 155 nm veriyor. Sonuç olarak aradaki 25HP güç farkı kritiktir. Evet punto kalkış anında geçebilir. Ancak nihai sonuç bellidir. Kaldı ki 0-100 hızlanmaları eşit hatta punto 0.2sn kötü. Biraz hızlanıp daha yüksek hızlara çıkılma safhasında 1.3 90'ın şansı yok eşit sürücü koşullarında.
*Not: Opel'den gram hazetmem. Aksine punto'yu da çok severim. Ancak "Karga'ya yavrusu kartal görünür."
1.3mjtd 95bg lik punto ile 1.6 115bg lik Astranın hızlanma konusunda 100-120km/s e kadar birbirine yakın gideceği daha sonra aradaki farkın Astra lehine açılacağı kesin.Yani son hızda da Astranın fark yaratacağı kesin.Çünkü arada 20bg fark mevcut.Puntonun ara hızlanmada belki bir miktar avantajı olacaktır ama,
Yani sözkonusu karşılaştırmada Puntonun tek şansı var o da Astranın aynı motora sahip olması...
Ziyaretçi048
24/02/2013, 18:18
Çift şeritli bomboş yolda pazar sabahı en son 180 i geçtim ve kapışıyorduk resmen. Bütün camlarım kapalıydı motor sesini dikkat etmedim dizelmi bilmiyorum .. Tek bildiğim adamı 500 metre sonra geçtikten sonra benden usanıp yavaşladığı.. Kesin 95 lik astradır o zaman .. Uzun süre yanyana gittik çünki
Meguiars
24/02/2013, 18:57
Adam kaale almamış... Puntonun Astra Turbo yu geçmesi şehir efsanesinden ibaret... Ayaklarımız yere bassın beyler...
biancoangelo
24/02/2013, 19:01
200 km görünce hık hık etmiştir... Bırak 200 ü 150 kmde bile bizim puntolar hiç güven duygusu yansıtmıyo. Konu tarafsız değil. Hüsam arkadaşımıza uymamış diyelim.
smartmavi
24/02/2013, 21:33
turbo yazısı doğrudur. dizelse 95, benzinliyse 140 bg. tek kapı çift kapı? (tek kapıysa kesin 140 diye biliyorum)
Benim 90'lık ta eniştemin 105 bg'lik Golf FSI'nın deli ediyor. Defalarca denedik.. Sinirinden arabayı yakacak birgün :)))
Yol ne kadar boş olursa olsun şehiriçinde 200 km/h hıza çıkmak... Astra'nın beygirlerini tartışacağımıza bence bunu anlamaya çalışalım...
OAGP1960
24/02/2013, 21:53
1. tork gücü diye bir kavram yoktur.
2.dizel motorun üstelik turbo dizel bir motorun torkunun bir atmosferik motora göre yüksek olması normaldir ancak bu sadece ilk kalkış hızlanmasını etkiler. son hıza hiç bir etkisi yoktur.
3. motor devrini aldıktan sonra tork eğrisi artmaz sabit bir şekilde devam eder ve multijet motorlarda torkun maksimum kaldığı devir aralığı kısadır. yani devir yükseldikçe tork maksimumda kalmaz.
4. 5000d/d çevirdim demiş arkadaş tamamen boşa çevirmiş. maksimum gücü 4000d/d'da veren bir motordur multijet sizin de dediğiniz gibi ve bunun sonrasında güç eğrisi kritik biçimde düşer.
Aşağı bakalım, grafik gmpowertrain sitesinden. 90'lık motor güncel olmadığı için üzerine geliştirilen 95hp olandan örnek veriyorum. Sizin dediğiniz gibi tork önemli olsa yüksek hızlarda gördüğünüz gibi 4000d/d civarlarında torklar yakın görünüyor. 95'lik için 160-170 skalasında. 90'lık için de 150-160 skalasında olacaktır. Keza astra da 155 nm veriyor. Sonuç olarak aradaki 25HP güç farkı kritiktir. Evet punto kalkış anında geçebilir. Ancak nihai sonuç bellidir. Kaldı ki 0-100 hızlanmaları eşit hatta punto 0.2sn kötü. Biraz hızlanıp daha yüksek hızlara çıkılma safhasında 1.3 90'ın şansı yok eşit sürücü koşullarında.
*Not: Opel'den gram hazetmem. Aksine punto'yu da çok severim. Ancak "Karga'ya yavrusu kartal görünür."
Sevgili kardeşim, 1-tork gücü diye bir kavram kesinlikle vardır ve çevirme kuvvetidir, kuvvet x kuvvet kolu şeklinde de basit bir formülü vardır. Birimi de Newtonmetredir. 2-Tork gücü, sadece kalkış ivmelenmesini değil, max. HP ve Tork değerlerine ulaşana kadarki ivmelenmeyi de etkiler. Arkadaşın anlattığı örnekte de, zaten Astra bıraktığı için, son hızlardan söz etmeye de gerek yoktur. 3-1750 devirde m-jet in 200 Nm. lik max. tork gücü söz konusu, Astra ise, 4000 devirde ancak 155 Nm. yi yakalıyorki, uzun süre m-jet lehine bir fark yaratır. 4- Astra ancak 6000 devirde 25 HP lik farkı sağlayabileceği için, bu da bahsedilen örnekteki mesafe ve sürede yine açıkca Astra lehine bir fark yaratmamaktadır.
Arkadaşın bahsettiği örnekte de tamamen tork gücü farkı sayesinde m-jet Astra'yı geçmiş, 25 HP lik fark için Astra gerekli deviri yakalayana dek max. süratlere çıkılmadığından, zaten m-jet çoktan geçmiş oluyor. Aralarındaki 100 kg. civarı ağırlık farkı da, bahsedilen mesafede kesinlikle m-jet lehine bir performans farkı yaratacaktır. 0-100 hızlanmaları bazı kaynaklarda zaten eşit olarak gösterilmekte, kitap üstündeki Astra için 191, m-jet için 175 olarak belirtilen max. süratler de, firmalar tarafından 'uygun şartlar altında' olarak belirtilen değerlerdir, yol, iklim, araç kondüsyonu, ağırlık, sürüş performansı gibi şartlara bağlı olarak değişebilir.
Opellerde turbo yazısı sadece benzinli turbolarda var diğerlerinde cdti yada ecoflex yazar arkadaşlar..kendi kendine yazmış olabilir yazmadıysa büyük ihtimal 1.4 turbo 140 beygirdir..Hüsamettin bahsettiğimiz araç 1.4 turbo ise ilk 50 metre falan birşey demem ama ondan sonra çevirdiği devirle bile rahat geçer seni..ama dizelse konuşmaya bile değmez punto rahat alır..
Benzinli Turboya bişi diyemem ama 1.3 90 hp kalkış hariç uzun solukta 1.6 115 i harcar harcar kenara atar, ben sırf 1.6 115 lik bir astracıya beni sağdan geçti diye üç beş saniye sonra ecel teri döktürdüm ve yaklaşık bir ay sonra fiat servisinde yeni punto alırken gördüm
Araçlarınızı çok fazla kötü olarak görmeyin özellikle 90 hp ve 95 lik dizel kullanıcıları, cuma günü bir abimizin 2.0 136 hp vectrasının 0/100 testini birlikte yaptık o kullandı ben saniye tuttum, benzinlide ısındıktan sonra 11.6 idi tahminimce debriyaj sorunu vardı o sorun olmasaydı da 10 saniye ile 10,5 arasına düşerdi, benim araçta 11-11.5 arasında hızlanıyor fakat uzun yolda uzun solukta o kadar çok 2.0 136 lık vectralarla çok oyun oynadım Saygılarımla...
Meguiars
24/02/2013, 23:16
P=ixV olarak okudum hep... Orta okul fizik dersinde, lise fizik dersinde, üniversite fizik dersinde. Bu formül hiç değişmedi... Sadece birimler değişti... Joule, newton vs gibi...
tonymontana
24/02/2013, 23:16
Sevgili kardeşim, 1-tork gücü diye bir kavram kesinlikle vardır ve çevirme kuvvetidir, kuvvet x kuvvet kolu şeklinde de basit bir formülü vardır. Birimi de Newtonmetredir. 2-Tork gücü, sadece kalkış ivmelenmesini değil, max. HP ve Tork değerlerine ulaşana kadarki ivmelenmeyi de etkiler. Arkadaşın anlattığı örnekte de, zaten Astra bıraktığı için, son hızlardan söz etmeye de gerek yoktur. 3-1750 devirde m-jet in 200 Nm. lik max. tork gücü söz konusu, Astra ise, 4000 devirde ancak 155 Nm. yi yakalıyorki, uzun süre m-jet lehine bir fark yaratır. 4- Astra ancak 6000 devirde 25 HP lik farkı sağlayabileceği için, bu da bahsedilen örnekteki mesafe ve sürede yine açıkca Astra lehine bir fark yaratmamaktadır.
Arkadaşın bahsettiği örnekte de tamamen tork gücü farkı sayesinde m-jet Astra'yı geçmiş, 25 HP lik fark için Astra gerekli deviri yakalayana dek max. süratlere çıkılmadığından, zaten m-jet çoktan geçmiş oluyor. Aralarındaki 100 kg. civarı ağırlık farkı da, bahsedilen mesafede kesinlikle m-jet lehine bir performans farkı yaratacaktır. 0-100 hızlanmaları bazı kaynaklarda zaten eşit olarak gösterilmekte, kitap üstündeki Astra için 191, m-jet için 175 olarak belirtilen max. süratler de, firmalar tarafından 'uygun şartlar altında' olarak belirtilen değerlerdir, yol, iklim, araç kondüsyonu, ağırlık, sürüş performansı gibi şartlara bağlı olarak değişebilir.
Hocam Tork ayrı Güç ayrı kavramlardır. Tork gücü diye bişey yoktur. Neyse laf salatasını bi kenara bırakırsak zaten senin dediklerin için açıklamaları bi öncek mesajımda olması gerektiği gibi açıklamıştım. Ben zaten max hızlara hiç değinmedim bile. Konu yine "ben puntoyla bu kadar bastım düzlükte" kıvamına geliyor o yüzden benden bu kadar.
OAGP1960
24/02/2013, 23:40
Araçlarda ve makinalarda güç, 2 farklı birimle ifade edilir, biri beygir gücü, diğeri tork gücüdür. Yani, tork bir güç bileşenidir ve en basit ifadeyle ''çevirme gücü'' demektir. Tork gücü kesinlikle bugün mekanik terminolojisinde var olan ve inkar edilemez bir kavramdır, araştırıp kolayca görülebilir. Kesinlikle Tork ve güç inkar edilemez şekilde, aynı kavramlardır. Her iki aracın güç ve performans verilerine bakıldığında, arkadaşımızın aktardığı deneyim, benim de 4 şık halinde cevaben izah ettiğim şekilde anlam kazanıyor.
Benzinli Turboya bişi diyemem ama 1.3 90 hp kalkış hariç uzun solukta 1.6 115 i harcar harcar kenara atar, ben sırf 1.6 115 lik bir astracıya beni sağdan geçti diye üç beş saniye sonra ecel teri döktürdüm ve yaklaşık bir ay sonra fiat servisinde yeni punto alırken gördüm
Araçlarınızı çok fazla kötü olarak görmeyin özellikle 90 hp ve 95 lik dizel kullanıcıları, cuma günü bir abimizin 2.0 136 hp vectrasının 0/100 testini birlikte yaptık o kullandı ben saniye tuttum, benzinlide ısındıktan sonra 11.6 idi tahminimce debriyaj sorunu vardı o sorun olmasaydı da 10 saniye ile 10,5 arasına düşerdi, benim araçta 11-11.5 arasında hızlanıyor fakat uzun yolda uzun solukta o kadar çok 2.0 136 lık vectralarla çok oyun oynadım Saygılarımla...
+9 ben bunları yazdığım zaman fanatiksin diyolar :D
Bu arada iş yerinden 2012 kasa jettası olan bi arkadaş kapışalım diyo 5000 kmde falan olması lazım 1.6 dizel 135 hp jetta , bendekide yazılımlı 110 hp civarı g.punto sizce sonuç ne olur. :D
Ziyaretçi048
25/02/2013, 00:04
Üstadlar ben fazla yazmak istemiyorum konuya herkes uymamıştır vs diyor. uymayan adam 200 km ye kadar hıza çıkarmı? Oda var işin içinde..Ayrıca şehir içi değildi yol şehir dışı ve bomboş yoldu. Daha önce düz yolda 200 km ye nasıl çıktığımın videosunu yayınlamıştım forumda. Oysa orda kasmamıştım bile sadece deneme amaçlı çekmiştim videoyu...Gidiyor arkadaş 90 lıklar.
Grande Punto 200 Km/s - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=zrqYBjyJ_Iw)
turbo yazısı doğrudur. dizelse 95, benzinliyse 140 bg. tek kapı çift kapı? (tek kapıysa kesin 140 diye biliyorum)
Benim 90'lık ta eniştemin 105 bg'lik Golf FSI'nın deli ediyor. Defalarca denedik.. Sinirinden arabayı yakacak birgün :)))
Sertaç, 1.6 FSI ise 115bg dir ya da eski 8v 102bg lik motordur.(Bir de bunun 16v li hali vardı sanırım 105bg olan)
Emrullah hocam uzun yolda 2.0 benzinli 136 hp bir motor ile 1.3 dizel 95hp lik aracın ile oynadığını söylüyorsun..yanlış anlama mutlaka doğrudur ama karşı taraftaki şöförlere ne demeli...ama hiç olmadı top speed de geçer diye düşünüyorum..
OAGP1960
25/02/2013, 00:19
Bu arada iş yerinden 2012 kasa jettası olan bi arkadaş kapışalım diyo 5000 kmde falan olması lazım 1.6 dizel 135 hp jetta , bendekide yazılımlı 110 hp civarı g.punto sizce sonuç ne olur. :D
Halil kardeş, bence denemek gerekir, ağırlık farkı da söz konusu çünkü.:)
OAGP1960
25/02/2013, 00:23
Üstadlar ben fazla yazmak istemiyorum konuya herkes uymamıştır vs diyor. uymayan adam 200 km ye kadar hıza çıkarmı? Oda var işin içinde..Ayrıca şehir içi değildi yol şehir dışı ve bomboş yoldu. Daha önce düz yolda 200 km ye nasıl çıktığımın videosunu yayınlamıştım forumda. Oysa orda kasmamıştım bile sadece deneme amaçlı çekmiştim videoyu...Gidiyor arkadaş 90 lıklar.
Grande Punto 200 Km/s - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=zrqYBjyJ_Iw)
Hüsamettin kardeş, aracınız gayet güzel performans verilerine sahip, kıymetini bilmek gerekir.:)
comanchee
25/02/2013, 01:38
Fıat Punto 1,3 m-jet'in turbo dizel tork gücü, atmosferik Opel Astra 115 HP inkinden çok daha fazladır. 6000 devirde 115 HP, 4000 devirde 155 Nm. verebilen Astra'ya göre, 4000 devirde 90 HP, 1750 devirde 200 Nm. tork gücü veren Fıat 1,3 m-jet 90 HP çok daha avantajlıdır ve kolaylıkla Astra'yı geçer. Astra, 1,3 95 lik ise, zaten Punto rahatça geçer.
tamam mjt 1750-3500 dd tork verir lakin bu düşük devirde senin süratini arttırmak için öyle bir dişli konur ki tekere giden çok azalır.torkun önem ağır iş içindir.60 hp lik traktörlerin bile 300-400 nm torku var.ama tarla sürerken 3-4 km max hız yapar misal.en nihayetinde iş hp ye dayanır hpsi çok olan alır.
YOKUŞTA DİZEL Mİ BENZİNLİ Mİ? (https://forum.donanimhaber.com/m_71936792/mpage_1/key_/tm.htm)
onurciko
25/02/2013, 01:42
Opelin beygirlerininde sütçü beygiri olduğu konusunda çokça yorum okuduğumu hatırlıyorum.Fiat motorlarının ivmelenmesini yabana atmamak gerektiğini düşünüyorum.
volume23
25/02/2013, 02:03
Kısa da arayı çok açamaz ama 100 120 km hızlardan sonra 135 hp tdı fena yapar hafif dumanlayarak ayıra ayıra uzar gider 200 e kadar 2 tır yapar farkı.
95lik yeni astra yla kapismistik.95lik fiorino mun arkasindan 60 70 km geldi.gecemedi.160 180arasiydi suratimiz.benim fio da daha 300km deydi.
OAGP1960
25/02/2013, 02:53
tamam mjt 1750-3500 dd tork verir lakin bu düşük devirde senin süratini arttırmak için öyle bir dişli konur ki tekere giden çok azalır.torkun önem ağır iş içindir.60 hp lik traktörlerin bile 300-400 nm torku var.ama tarla sürerken 3-4 km max hız yapar misal.en nihayetinde iş hp ye dayanır hpsi çok olan alır.
YOKUŞTA DİZEL Mİ BENZİNLİ Mİ? (https://forum.donanimhaber.com/m_71936792/mpage_1/key_/tm.htm)
Engin kardeş, bu konuyu değerlendirebilmek için, bir aracın kendine özgü güç (HP ve Nm.), motor devri ve şanzıman dişli oranları ile ortaya çıkan sürat diagramını görmek lazımdır. Dişli oranları, tork gücünü olduğu kadar beygir gücünü de aynı şekilde sürati belirleyici fonksiyonu nedeniyle konu dışı bırakmış olur. Yani, sürati sadece beygir gücü etkilemez, tork, ağırlık, tekerlek çapı, aktarma, aerodinamik gibi birçok faktör söz konusudur. Gerçektirki, düşük devirde üstelik de daha fazla tork gücü veren araçlar, çoktan yürümüş olurlar. Mesela, araçların HP ve tork ölçümlerinde, araçlar devir kesiciye veya en yüksek devire kadar çalıştırılmazlar. Oysaki, aracın daha çevirebileceği devir vardır ve devirle birlikte süratte artacaktır. Fakat, aracın verebileceği max. HP daha alt devirlerde ortaya çıkmıştır ve diagramda aşağı doğru düşüş göstermektedir.
bildiğim kadarıyla opel uzun aralıklı şanzuman kullanıyor yakıt ekonomisinden dolayı bu da kalkışlarda aracı daha ağırlaştırıyor. kayınbabamın opeli var 1,4 twinport 90hp, fire aracımla 4 kişi bende 4 kişi onda olmak kaydıyla bir kaç kez ışıklarda kalktık 3. vitese kadar hep kafa kafayaydık. onun aracını kullanırken bana daha atikmiş gibi geliyor ama ara hızlanmalarda da çok bariz bir fark olmadı aramızda. ama son süratte yetişemeyeceğime eminim. Orkun abim bu karşılaştırmalar yapılırken biraz tarflı oluyor gibi geldi bana neden dersen her karşılaştırma için şartlar eşit olması gerek denirken m.jetle atmosferik araç karşılaştırılıyor. şartları eşitlersek 1,3mjete VS 1,4tjet her halukarda tjet alır haksızmıyım abi???
erenemre
25/02/2013, 03:15
opel in araçlarını hiç beğenmiyorum dandik dundik araçlar yapıyor opel 90 larda opel di vectra lar calibra omega lar biraz daha eskiye gidildiğinde rekord lar kadett ler vs. şimdikiler oldukça sıradan ve çakma tasarımlı duruyor.
OAGP1960
25/02/2013, 03:16
bildiğim kadarıyla opel uzun aralıklı şanzuman kullanıyor yakıt ekonomisinden dolayı bu da kalkışlarda aracı daha ağırlaştırıyor. kayınbabamın opeli var 1,4 twinport 90hp, fire aracımla 4 kişi bende 4 kişi onda olmak kaydıyla bir kaç kez ışıklarda kalktık 3. vitese kadar hep kafa kafayaydık. onun aracını kullanırken bana daha atikmiş gibi geliyor ama ara hızlanmalarda da çok bariz bir fark olmadı aramızda. ama son süratte yetişemeyeceğime eminim. Okun abim bu karşılaştırmalar yapılırken biraz tarflı oluyor gibi geldi bana neden dersen her karşılaştırma için şartlar eşit olması gerek denirken m.jetle atmosferik araç karşılaştırılıyor. şartları eşitlersek 1,3mjete VS 1,4tjet her halukarda tjet alır haksızmıyım abi???
Halil kardeşim, standard şartlarda 1,3 m-jet 90 HP, 200 Nm. dir, 1,4 t-jet ise 120 HP, 206 Nm. dir. m-jet in 0-100 hızlanması 11,9 sn iken, t-jet inki 8,9 sn dir. m-jet in son hızı 175 km., t-jet inki ise 195 km. olarak gösterilmektedir. 3k m-jet 1130 kg., 3k t-jet ise 1155 kg. ağırlıktadır. Tabiki bu standard verilere bakıldığında, 100 cc. daha fazla motor hacmini de göz önüne alırsak, t-jet in m-jet e karşı üstünlüğü açıkca görülmektedir.
Selam arkadaşlar.. Sabah sabah ışıklarda arkasında turbo yazan yeni kasa bir astrayla kapıştık. İlk 200 metre kafa kafaya gittik desem yeridir. 200 metreden sonra yavaş yavaş benim punto arayı kapatmaya ve geçmeye başladı. Yaklaşık 500 metre sonra astra arkamda kaldı. Mantık olarak saçma geliyor bu arabanın beni rahat tokatlaması lazım. Bu adam bana uymadımı yoksa şehir efsanesi doğrumu (Opelin beygirleri sütçü beygiri :D ).. Bana uymadı desem ışıklarda kalkışta ilk o başladı ben yapıştırdıkça o bastı. Bir ara yan yana kaldık. Benim devir 5000 deydi :D Yol müsaitti..5. vites 200 e dayandı araba ama o artık çabalamaktan vazgeçti.
valla arkadaşım gerçekten kapıştığın turbo astra ise şoför faktöründen dolayı olayı önde kapatmışsın demek zorundayım :(
videolarda 120 190 arası hızlanmaları 24 sn falan
Opel astra 2010 1.4 turbo 0-210 km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Yf5mZ7-SxKE&NR=1&feature=endscreen)
Astra J 1.4 140 HP turbo acceleration - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=0GpNccdLns4)
bu da mjet 120 190 arası hızlanma,
Grande Punto 1.3 16V 90Cv Sport 120-190Km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=t1D5M_NKQBw)
ara hızlanmada rahat bi 7 8 sn var aranızda.
:D:D eyvah eyvah :D:D forumda harlem shake davası baya buyumus :D:D bu konuda harlem shake konusu herhalde , bu gerçek olamaz dimi , şaka yapıyosunuz herhalde astra turbo vs mjet için :D:D
Ziyaretçi033
25/02/2013, 13:16
Konuyu baştan sona okudum resmen beyin fırtınası oluşmuş :) Araçlar için bilgi sahibi olmayan birisi bu konuyu okuyarak ciddi bilgilere sahip olabilir :)
Hüsamettin abimizin dediğine katılıyorum :)
Başta bende uymamıştır dedim ama, detaylarda hızları görmemiştim. :)
Hızlar 180-190-200km ye kadar çıktıysa ve geçemediyse
1- araç turbo değildir :P
2- Araç turboysa, Hp nin önemi yok, süren eşşek olunca :)
3- Hüsamettin abi aracını iyi tanıyor :D
4- Punto her yiğide nasip olmaz :D :D
5- Geçimiş işte kardeşim adam yalan mı söyleyecek :P
Konunun bukadar uzayacağını tahmin etmemiştim hiç :)
fotobelit
25/02/2013, 14:16
1.4 Turbo astralar benzinli 140 beygir..Arkadaşta var..Sürücü farkından olduğu aşikar..Belkide aracı yeni aldı :)
yavvvvvvvv adam tokatladım diyor ne ugraşıyoruz ki uğraşmamış filan uğraşsaydı yeri gelir şahinle bile tokatlanır bir arkadaşımda var otomatik 1,6 astra adam daha aldı alalı 7000 km yapmış 1 yıl içerisinde kullanamadıktan sonra 200 bg olsa ne olurki 1,3 multijet active var bende gidiyor geliyor etrafımda dolanıyor abi az yakıyordır diye 4 ayda 10 bin km yaptım :)) gaza basmaya korkmadan doya doyaaa..
Ziyaretçi033
25/02/2013, 17:34
Helal olsun Hüsamettin abi. :D
Kilitleyelim konuyu :P
Ziyaretçi048
25/02/2013, 17:42
Eski tokatladığım araçların listesini yazsam buraya demekki forum karışacak Mustafa hocam :D hele o 3.16 ve 3.18 BMW lerle amasra yolunda rampa çıkarken oynamak çok zevkli
Ben susuyorum.. arkasında turbo yazan astra beni geçemediği için enteresan geldi konuyuda o yüzden açtım zaten. Mantıksız geldiği için
95 likler dizel ve arkalarında turbo yazmaz
turbo yazanlar 140 beygir ve bence sizle ugrasmamıs desek yeridir bence cunku hem benzinli olmasından dolayı seri bir arac hem turbo ve 140 beygir arada dağlar var maalesef
Ziyaretçi033
25/02/2013, 19:20
Peki 180-200km hızlara ulaşılmış?
Uğraşılamamış mı? Yoksa uğraşamamış mı?
Ya da Turbo yazısını kendisi mi yapıpştırmış?
:)
Ziyaretci040
25/02/2013, 19:49
Bende abarth yapıştırmayı planlıyorum :) Bakalım kaç hp katıcak aracıma. Onun dışında eskiden şahinciler kaza falan yaptıklarında ; atıyorum bagaj kapağı değişecek ;
- Abi doğan kapağı tak vs. derdi :)
Ona döndü iş.
"Direksiyonda eşşek varsa, kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi
yoktur" diye bir söz var. konuya nokta koyar herhalde.. evet çift "ş" :)
Halil kardeş, bence denemek gerekir, ağırlık farkı da söz konusu çünkü.:)
Kısa da arayı çok açamaz ama 100 120 km hızlardan sonra 135 hp tdı fena yapar hafif dumanlayarak ayıra ayıra uzar gider 200 e kadar 2 tır yapar farkı.
Yanlış bilgi vermişim kusura bakmayın :)
2012 kasa jetta tdi 1.6 105hp 5 ileri 1300 kilo ağırlığındaymış, arkadaş illede kapışalım diyo motor 1.3 olduğu için beni çerez sanıyo, fena madara ederim dedim :D benim canavara 105lik jetta çerez gelecek sanırım :D
Yanlış bilgi vermişim kusura bakmayın :)
2012 kasa jetta tdi 1.6 105hp 5 ileri 1300 kilo ağırlığındaymış, arkadaş illede kapışalım diyo motor 1.3 olduğu için beni çerez sanıyo, fena madara ederim dedim :D benim canavara 105lik jetta çerez gelecek sanırım :D
Kendi aracımdan örn vereyim, ank ya havaalanından girişte bir jetta TDI denk geldi yanında kız ark vardı artıstık yaptı benimde eşim vardı, önce uzar gibi oldu daha sonra düzde geçtim önüne sonra pursaklar yokuşuna yanaştık yani pursaklara sallanmazdan önceki yokuş çok az bir farkla önde idi ancak peşinden ayrılmamıştım o da bendeki ağır yükten kaynaklanıyordu , şu ana kadar geçildiğim tek araç yani peşinden gidemediğim tek bir araç hatırlıyorum o da 2006 veya 7 kasa olabilir ford focus herhalde tdcı idi, yine o da bayram dönüşü denk geldi :( hep yükten kaybediyorum herhalde
Kendi aracımdan örn vereyim, ank ya havaalanından girişte bir jetta TDI denk geldi yanında kız ark vardı artıstık yaptı benimde eşim vardı, önce uzar gibi oldu daha sonra düzde geçtim önüne sonra pursaklar yokuşuna yanaştık yani pursaklara sallanmazdan önceki yokuş çok az bir farkla önde idi ancak peşinden ayrılmamıştım o da bendeki ağır yükten kaynaklanıyordu , şu ana kadar geçildiğim tek araç yani peşinden gidemediğim tek bir araç hatırlıyorum o da 2006 veya 7 kasa olabilir ford focus herhalde tdcı idi, yine o da bayram dönüşü denk geldi :( hep yükten kaybediyorum herhalde
Bende yazılım farkıyla yırtarım :D artı jetta benden 150 kg daha ağır 5 ileri olduğu için 120 den sonra daha 5bin kmdeki dizel motoru anırtması lazım :)
bu arada Barca - R. Madrid maçı va trt 3 de haberiniz ola :D
fatihhhh
28/02/2013, 15:44
kamuya açık alanda hız yapmak sorumsuzca ve saygısızca.
her yıl yüzlerce kaza haberi, onlarca ölü ve yaralı olduğu halde.
hız felakettir dendiği halde,
burada şunu tokatladım, şurda bunu itekledim....vs diye,
basit ve bayağı tabirlerle konu açıp, insanları hız yapmaya yönlendirmek ne kadar akıllıca?????
bir motorlu aracın, bir başka motorlu araçtan daha hızlı gitmesi insana ne gibi bir zevk verebilir ki?
ve bu durumu nasıl bir psikoloji ile "TOKATLAMAK" tabirini kullanarak açıklar ki?
"TOKATLAMAK" tabirini okur okumaz böyle bir tiksnti, bir mide bulantısı hissediyorum.
bu tür mesajlarada genelde cvp yazmam, çünkü muhattabları bellidir., benim gibilerin işi olmaz. ama kaç gündür karşıma çıkııp duruyor,
dayanamadım da yazdım.
"AKILLI İNSANLAR, BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR.
DAHA DAHA AKILLI İNSANLAR, BAŞKALARININ BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR."
daha daha akıllı olabilmemiz dileği ile.
Ziyaretçi048
28/02/2013, 16:40
basit ve bayağı tabirlerle konu açıp, insanları hız yapmaya yönlendirmek ne kadar akıllıca?????
bir motorlu aracın, bir başka motorlu araçtan daha hızlı gitmesi insana ne gibi bir zevk verebilir ki?
ve bu durumu nasıl bir psikoloji ile "TOKATLAMAK" tabirini kullanarak açıklar ki?
"TOKATLAMAK" tabirini okur okumaz böyle bir tiksnti, bir mide bulantısı hissediyorum.
bu tür mesajlarada genelde cvp yazmam, çünkü muhattabları bellidir., benim gibilerin işi olmaz. ama kaç gündür karşıma çıkııp duruyor,
dayanamadım da yazdım.
sosyal mesaj alındı.... Hız yapılacak yerde yapıyoruz,, sübyanlar gibi altımıza şahini çekip her yerine xenon lanba doldurupta şehir içinde hız yapmıyoruz.Kimsenin canını tehlikeye atmıyoruz. Yaşım 32 . Merak etmeyin nerde nasıl araba kullanılır sizden öğrenecek değilim.
Misafir046
28/02/2013, 16:50
dayanamadım da yazdım.
Yazdığın kişi tanımasam konuyu görmesem herhalde biri katliam yapmış zannederdim.
Husamettin hocam deger verdiğimiz bir insan...Emin olun sizden daha sosyal yardımcı bir yapıya sahip.
İnsanları tanımadan sanki katliam yapmış gibi yazmayalım.
Bence işi abarttı bu arkadaşımız, neden derseniz ben çok uzun yolda seyrederken sıyah veya kırmızı plakalı araçların 120 130 ile ben seyrederken dururmuşcasına yanımdan geçtiler, lütfen bunlara daha çok dikkat edelim, ilgili birimlere şikayette bulunalım... Dipnot: Altımdaki araç çok kuvvetli bir araç olsa bu hızla geçen resmi plakalıların peşine düşüp direkt başbakanlığa şikayette bulunurdum...!!!
Ziyaretçi048
28/02/2013, 18:45
Et arkadaşım et.. Şikayet et.. Başbakanlığa dilekçe yaz.. Cezam neyse çekerim.. Ben donanımhaberde aracımın fotoğrafında sis farı yanıyor diye emniyete mail atan insanda gördüm. Adam sis farı açık geziyor diye beni şikayet etmiş. Sende şikayet et.. Şehir içinde 200 km hıza çıkıyor de. Mail at emniyete.. Sizin gibiler yüzünden paylaşımda yapılmıyor. Sanki sürekli redline geziyormuşuz gibi. Bu ne cahillik !!! Siz hiçmi 120 den yukarı çıkmadınız.. Sanki bütün trafik kurallarına dört dörtlük uyuyorsunuz ya geldiniz burda sosyal mesaj verin.. Dahada bu foruma birşey yazmamda paylaşmamda
aalperdemir
28/02/2013, 18:54
Et arkadaşım et.. Şikayet et.. Başbakanlığa dilekçe yaz.. Cezam neyse çekerim.. Ben donanımhaberde aracımın fotoğrafında sis farı yanıyor diye emniyete mail atan insanda gördüm. Adam sis farı açık geziyor diye beni şikayet etmiş. Sende şikayet et.. Şehir içinde 200 km hıza çıkıyor de. Mail at emniyete.. Sizin gibiler yüzünden paylaşımda yapılmıyor. Sanki sürekli redline geziyormuşuz gibi. Bu ne cahillik !!! Siz hiçmi 120 den yukarı çıkmadınız.. Sanki bütün trafik kurallarına dört dörtlük uyuyorsunuz ya geldiniz burda sosyal mesaj verin.. Dahada bu foruma birşey yazmamda paylaşmamda
Helal olsun. Bende bi zamanlar forumda emniyet kemeri sesi nasil kisilir diye sordum. Ne cahiiligim kaldi, ne adamligim kaldi ne de insanligim. Bir kiside bu ahkam keser gibi ogut veren adama sesini cikarmiyor. Burasi herseyden once bir bilgi paylasim sitesi. Bende bi sorunumdan dolayi soru sordum ve ahkam kesince birisi insan soguyor. Diger forumlardan ne yazikki yavas yavas farki kalmiyor.
Sent my iPhone using
Ziyaretçi033
28/02/2013, 19:03
Bu konudan sosyal mesaj paylaşmak!!! Garip.
Arkadaşımızn bu konuyu açma sebebi, birincisi şaşırmış olması ikincisi acebalarını gidermek.
Nasıl olduda buraya geldi konu?
Tokatlamak kelimesinin neyine rahatsız oldunuz?
Yoksa o astra sizmiydiniz :D
Ziyaretçi033
28/02/2013, 19:06
hocam sen bu mesajı yanlış anladın galiba, sözü sana değil ki :D
Bence işi abarttı bu arkadaşımız, neden derseniz ben çok uzun yolda seyrederken sıyah veya kırmızı plakalı araçların 120 130 ile ben seyrederken dururmuşcasına yanımdan geçtiler, lütfen bunlara daha çok dikkat edelim, ilgili birimlere şikayette bulunalım... Dipnot: Altımdaki araç çok kuvvetli bir araç olsa bu hızla geçen resmi plakalıların peşine düşüp direkt başbakanlığa şikayette bulunurdum...!!!
aykut_1914
28/02/2013, 21:33
dayanamadım da yazdım.
2 şişe bomonti iyi gelir hocam.
Yazdıklarınız dogruda,abartmıyalım
dayanamadım da yazdım.
Nasıl bir zevk verir biliyormusun ?2010 yılında makinem varken. Kızılay akay kavşağından çıkıp 11 dk da çayyolu ışıklarına 250+ giderken .... Kasıklarından yukarıya doğru ince bir kasılma başlar karın kasların sıkışır bütün konsantrasyonu yola verirsin ve yıllardır hayalini kurudğun ama bana hiç bakmaz dediğin güzellikte bir kadının sana sanki dünyanın en iyi erkeğiymişsin gibi sana bir zevk yaşattığını hissedersin.... Mesa plaza ışıklardan sola dönersin bi cafe ye gider sigaranı yakarsın.... Bir aracın diğerini geçmesi işte böyle bir şeydir.... Arkadan sellektör çekip de gelemeyenleri izlemeye doyamazsın :))) Sevgi ve saygılarımla.... Ayrıca bu konuda dizel punto ile benzinli astrayı tokatalıyan abimizi tebrik ve başarılarının devamını diliyorum :)))
Hüsamettin hocam akça arkadaşın söylemi size değil sosyal mesaj veren arkadaşa sanırım :)
dayanamadım da yazdım.
Sosyal mesajın için saol ama baya abartmışsınız,,, biz zaten şehir içinde böyle bi çılgınlığı yapmayız rahat ol dostum, hız yapılacak yer var yapılmayacak yer var trafiğe kapalı alan var açık alan var bununda farkındayız, emin olun sizden daha fazla kurallara uyuyodurum en basiti emniyet kemerimi marşa basmadan mutlaka takarım, kurallardan ziyade kendi canım için... ayrıca tokatlamak kelimesinden neden tiskinti duyuyorsunuz merak ettim doğrusu, tokatlamak işin esprisi :D
fotobelit
01/03/2013, 12:46
Nasıl bir zevk verir biliyormusun ?2010 yılında makinem varken. Kızılay akay kavşağından çıkıp 11 dk da çayyolu ışıklarına 250+ giderken .... Kasıklarından yukarıya doğru ince bir kasılma başlar karın kasların sıkışır bütün konsantrasyonu yola verirsin ve yıllardır hayalini kurudğun ama bana hiç bakmaz dediğin güzellikte bir kadının sana sanki dünyanın en iyi erkeğiymişsin gibi sana bir zevk yaşattığını hissedersin.... Mesa plaza ışıklardan sola dönersin bi cafe ye gider sigaranı yakarsın.... Bir aracın diğerini geçmesi işte böyle bir şeydir.... Arkadan sellektör çekip de gelemeyenleri izlemeye doyamazsın :))) Sevgi ve saygılarımla.... Ayrıca bu konuda dizel punto ile benzinli astrayı tokatalıyan abimizi tebrik ve başarılarının devamını diliyorum :)))
Mesela o hızda bir tekerin patlar veya aniden önüne bir hayvan çıkar sonra kasıklarından başlayıp kalbine kadar bir ağrı hissedersin ve hayalini kurdugun herşey geride kalır.Geride kalanların üzüntüsünü hissedemezsin.Sonra sizin mahallenin ışıklarından dönersin camiiye musalla taşına yatarsın..İşte aşırı hız yapmak böyle bişeydir..Allah hepimizi bu kurgudan uzak tutsun inş.(Bu bölüm genele hitap eder:Lütfen aşırı hızı teşvik edicek kurgular yapmayalım..Yahu birde arkadan gelen sellektör yaptığında yol versen ne kaybedicen..Bu bir saygıdır..Yolda yürürken arkandan gelene yol vermeyip koşturmayamı başlıyorsunuz..)
Hüsamettin yapma Allah aşkına biz senin nasıl incelikte bir insan olduğunu bilmiyor muyuz sanki kardeşim benim bak bu forumda benim için çooook önemli bir insansın lütfen yapma kırma bizleri üzme kardeşim..
Birkan61
01/03/2013, 14:16
Hüsom abim gitmiyorsun hiç bi yere tağam mı :D :)
Olur böyle arada ufak tefek atışmalar takma kafaya :)
Seni bilen biliyor, belkide aralarında en iyi ben biliyorumdur.
Daha ibizamın gösterge renklerini değişeceğuk :D
Ziyaretci040
01/03/2013, 14:27
sosyal mesaj alındı.... Hız yapılacak yerde yapıyoruz,, sübyanlar gibi altımıza şahini çekip her yerine xenon lanba doldurupta şehir içinde hız yapmıyoruz.Kimsenin canını tehlikeye atmıyoruz. Yaşım 32 . Merak etmeyin nerde nasıl araba kullanılır sizden öğrenecek değilim.
Abi takma. Deli kıza cilve yap demişler ; Gitmiş halının ortasına zıçmış . Biz tanıyoruz seni. Duyarlılık buradan klavye ile olmuyor. Hepimiz biliyoruz.
Ha bide tokmaklamak olsa tamamda tokatlamak nedir ? Neden tiksinti duyulur ? Anlamış değilim. :S
Misafir046
01/03/2013, 14:27
Nereye gidiyon aga daha bmw alip 250 vurucaz merso tokatlayacaz....
Saygilarimla BBYILDIZ
Ziyaretçi048
01/03/2013, 15:02
@Tayfun Hocam @Burak @ Birkan @Barış... Desteğiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler :)
bir yere gittğim yok yahu :D sinirlendim bir an öyle işte.Cümleyi bile tam okumadım işte.Kan beynime sıçradı. Ne puntodan ne forumdan vazgeçmem :D Puntodan belki :D BMW aşkı devam ediyor :D
fatihhhh
01/03/2013, 18:25
biraz münakaşa olacak ama;
ben konuyu açan arkadaşı yanlış mı anladım?
bu sözümona kapışma trafiğe kapalı alanda mı oldu?
5000 devir 5. vites 200 km hız normal mi?
bu hızları standart binek grande punto da mı yaptınz?
yoksa güvenlik önemleri artırılmış grande punto da mı yaptınız?
bu hız ve bu durumu bizim kullandığımız yolda yaptıysanız,
bu durumu savunanlar neyi savunuyor ben anlamadım.
şehir içinde abim 200 basmış, bir astra ile yarışmış ve bu abimin arkadaşları bana neyi savunuyor?
yani savunmanız ne?
bu durumun neresi maruz görülür?
bunca kazalarda ölenler kötü sürücümüydü? yada salakmıydı?
bunca ölen neden öldü?
ben söyleyeyim. kurallara uymadılar. "O AN" geldi ve kurtaramadılar.
bu ölenler bizlerden sizlerden daha kötü sürücü değillerdi.
daha salak da değillerdi.
sadece "O AN" a denk geldiler.
burda konuyu açan arkadaşta "O AN" a denk gelse o da kurtaramaycaktı.
kuralalra uyduğun halde de öyle bir "O AN" a denkl gelirsin ki, gene kurtaramazsın.
ama kuralalra uymak, "O AN" da kaza-yaralanma yada ölüm ihtimalini azaltır.
"AKILLI OLAN BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR, DAHA DAHA AKILLI OLAN BAŞKALARININ BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR."
diye yazarken, bunca kazada ölenleri gözönüne almanızı ummuştum.
sürücülüğü senden öğrenecek değiliz diyen arkadaşlara gelirsek.
elbet benden öğrenmeyeceksiniz
ben 2006 da (30 yaşındaydım) ilk aracımı aldım ve şöförlüğüm başladı.
yani çok geç başladım.
ve kesinlikle iyi bir sürücü değilim.(pilotajım kötü, dikkatim dağınık...vs)
ama sizlerinde içinizdeki kibri bir kenara bırakıp birilerinden birşeyler öğremeniz gerek. çünkü yanlış yapıyorsunuz, nerden mi biliyorum? sizden önceki bi sürü ölenlerden.
foto ve videolarla devam edeceğim.
Ziyaretçi033
01/03/2013, 18:48
Fatih Bey!
Öncelikle, akıllı olanlar... salak olanlar... vb. benzetmeleriniz yanlış değil mi?
Siz dikkatsizsiniz diye herkesi dikkatsiz mi sanıyorsunuz?
Bu meseleyi neden bukadar büyüttünüz?
Ziyaretçi048
01/03/2013, 19:19
şehir içinde abim 200 basmış, bir astra ile yarışmış ve bu abimin arkadaşları bana neyi savunuyor?
yani savunmanız ne?
bunca ölen neden öldü?
kuralalra uyduğun halde de öyle bir "O AN" a denkl gelirsin ki, gene kurtaramazsın.
"AKILLI OLAN BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR, DAHA DAHA AKILLI OLAN BAŞKALARININ BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR."
yani çok geç başladım.
ama sizlerinde içinizdeki kibri bir kenara bırakıp birilerinden birşeyler öğremeniz gerek. çünkü yanlış yapıyorsunuz, nerden mi biliyorum? sizden önceki bi sürü ölenlerden.
Hocam bu kapışma şehir içinde trafiğe açık alanda hatta pazar yerinin içinde oldu. Bir baktım insanlar sağa sola koşuşturuyor. Hatta tam geçmek üzereyken çektim el frenini astrayı yan yan geçtim. Hatta astra sürücüsüne selam verdim..Yanlarken birkaç araç birbirine girdi. Ortalık toz duman. Bende o biçim bir ego tatmini anlamatam.. Bitiş çizgisine geldiğimizde birkaç sıfır çizdim. Buda cilası oldu..
Hocam siz neyin derdindesiniz? ışıklarda kalkışta aracın biriyle kapışmışız pazar sabahı yol boş. Ama geçilmişiz ama geçmişşiz. Burda bir tecrübemizi paylaştık. Bu bizi magandamı yaptı? Kendimi bildiğim bileli araba kullanırım. İlkokula giderken başladım araba kullanmaya babam öğretti. Size hiçbirşey ispatlamak zorunda değilim ama bugüne kadar 5 kez ceza yedim 2 tanesi park 3 taneside sis farından. Yüzbinlerce Km yol tecrübem var. Yeri geldi 48 saat uyumadan araba kullandığımda oldu. Nasıl bir kafa yapınız var sizin çözebilmiş değilim. İnsanları 2 dk roll yaptı diye maganda gibi görmez nasıl bir cahilliktir. Dahada bu konuya cevap yazmayın lütfen. Hoşunuza gitmiyorsa girmeyin konuya. Kendi moralinizide bozmayın bizimkinide
Ziyaretçi048
01/03/2013, 19:23
Konu kilitlensin lütfen..
rockforever
01/03/2013, 19:31
yani savunmanız ne?
bunca ölen neden öldü?
yani çok geç başladım.
mrb fatih bey sosyal mesaj vermen gerçekten düşünceli bir davranış gelegelelim bu kadar büyütmeni anlayamıyorum bu ve bunun gibi forumlar araçla ilgili birçok şeyi paylaşmak için varlar eleştirinizde her ne kadar haklı da olsanız dozu biraz aşmış, böyle bir sosyal mesajı siz de başka bir konu açarak o konu başlığı altında paylaşabilirsiniz o zaman kimse size tepki vermez aksine destekler...
dikkatli ya da dikkatsiz sürücü konusuna gelirsek hepimizin de bildiği üzere trafikte 10-15 hatta 20 yıllık ehliyeti olan tabirimi mazur görün mal sürücüler var 40-50 ile giderken bile emniyette değiliz yani ,bu tür hız seven ya da arada birilerini tokatlamak isteyen arkadaşlarımız da eminim bazı riskleri göze alarak yapıyorlardır bu hareketleri ..
ne tesadüf ki ben de ehliyetimi ve ilk aracımı 30 yaşında aldım ve hiç de dikkatsiz bir sürücü değilim aksine tüm arkadaşlarım maşallah der ama benim de başıma O AN gelebilir tabi herkese de gelebileceği gibi ...foto ekleyip moralleri bzmanızı istemem doğrusu, zaten her gün haberlerde herkes yeterince görüyor
hepimize keyifli ve emniyetli sürüşler diliyorum...
son zamanlarda bu tür konularda gerginlik hat safhaya ulaştı... bu konuyuda kilitliyoruz... ve bundan sonra hiçbir konuda gerginliğe izin vermeyeceğiz... bu konu ve diğer konularda gerginlik yaratanlara en ağır cezaları vereceğiz...