PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk hava limanından şişliye en yakın nasıl gidilir?

iyte
23/02/2013, 23:52
Pazartesi günü uçakla istanbula gelicem ve şişlide TOEIC sınavına gireceğim. İstanbul da otobüs metro vs hiç kullanmadım ve İstanbulu da hiç bilmiyorum. Havaş ile şişliye gitmem mümkünmü? Nasıl bir güzergah izlemeyliyim? Otobüs veya metro ya nasıl binebilirim kartım olmadan? Tek basımlık kartlar veya jeton gibi şeyler varmı istanbulda?

celenlee
24/02/2013, 00:08
Kaç noktaya uğrayacağını söylersen en hızlı ve en ekonomik çözümü sunarız ;)

Tek geçiş kartları çok pahalı. Kaç noktaya gideceğin netse ona göre kart alabilirsin.

Birkan61
24/02/2013, 00:37
Havaş ile taksime gidip, taksimden metroya inip şişliye geçebilirsiniz.

Havaş taksim meydanda indiriyor zaten. Metroda taksim meydanının ortasında zaten kime sorsanız gösterirler 1 dakikanızı almaz ulaşmak. Şişli duracağında ineceksiniz bu kadar..

Metronun içinde jeton makineleri mevcut :)

Farklı bir alternatif ise havalimanından metroya binip şirinevler - ataköy durağında inin. Metrodan çıkınca direk üst geçitte oluyorsunuz zaten üst geçitten direk metrobüse iniyorsunuz. Metrobüse bindikten sonra mecidiyeköyde inin. Oradanda taksi ile geçebilirsiniz çok yazmaz. Yalnız metrobüse binerseniz mecidiyeköye giden tarafı mutlaka sorun trafik tersten işliyor metrobüs yolunda :D

İstanbul kart yanılmıyorsam 6 TL'ye satılıyor. Otobüse binemezsiniz kartınız - akbiliniz olmadığı sürece.

gunay1987
24/02/2013, 00:42
Bnde 15 gun once havaalindan sislideki titanic otele gittim taksiyle 43 lira yazdi tam..

matadorcuk
24/02/2013, 00:49
Bnde 15 gun once havaalindan sislideki titanic otele gittim taksiyle 43 lira yazdi tam..

Yuhh beee:( Bence en ıyısı havaalanında metro atakoysırın evler duragından metrobuse aktarma mecıdıyekoyde ınersınız yakın zaten ordan

iyte
24/02/2013, 12:13
Havaş ile taksime gidip, taksimden metroya inip şişliye geçebilirsiniz.

Havaş taksim meydanda indiriyor zaten. Metroda taksim meydanının ortasında zaten kime sorsanız gösterirler 1 dakikanızı almaz ulaşmak. Şişli duracağında ineceksiniz bu kadar..

Metronun içinde jeton makineleri mevcut :)

Farklı bir alternatif ise havalimanından metroya binip şirinevler - ataköy durağında inin. Metrodan çıkınca direk üst geçitte oluyorsunuz zaten üst geçitten direk metrobüse iniyorsunuz. Metrobüse bindikten sonra mecidiyeköyde inin. Oradanda taksi ile geçebilirsiniz çok yazmaz. Yalnız metrobüse binerseniz mecidiyeköye giden tarafı mutlaka sorun trafik tersten işliyor metrobüs yolunda :D

İstanbul kart yanılmıyorsam 6 TL'ye satılıyor. Otobüse binemezsiniz kartınız - akbiliniz olmadığı sürece.

Birkan bu havaşın kozyatağı servisine binsem direk gidebilirmiyim? Güzergah haritasında ali samiyen stadının oralardan felan geçiyor benim gideceğim yere yakın. Oralarda indiriyormu havaş? Çünkü haritadan tam anlayamadım çevre yolundamı gidiyor yoksa normal yoldan mı?

Ziyaretci040
24/02/2013, 13:06
Kardeşim in havalimanından çok yükün yok ise bin metroya in şirinevlerde oradan metrobüsle son durağa kadar git. :)

Birkan61
25/02/2013, 00:21
Birkan bu havaşın kozyatağı servisine binsem direk gidebilirmiyim? Güzergah haritasında ali samiyen stadının oralardan felan geçiyor benim gideceğim yere yakın. Oralarda indiriyormu havaş? Çünkü haritadan tam anlayamadım çevre yolundamı gidiyor yoksa normal yoldan mı?

Valla güzergahını ve nerede indirdiklerini bilemiyorum hiç kullanmadığım için. Tek bildiğim taksimde indiriyor olması :) Yanlış yönlendirmiyim..

En güzeli metrobüslü olan tarif. Çağlayanda inip oradanda taksiye binebilirsiniz yakın ise. Çağlayan - Mecidiyeköy durakları uygun şişliye gitmek için hangisi yakınsa..