PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Orijinal teybe bass ve amfi takılır mı ?

28041990
21/02/2013, 15:11
Herkeze merhaba
Arkadaşlar 2012 pop puntonun orijinal teybine amfi ve bass bağlanır mı ? Bağlanırsa nekadar sağlıklı ve verimli olur?
Cevaplarınız için teşekkür ederim ?

Ziyaretçi033
21/02/2013, 15:14
Bağlanır, kaliteli bir tesisat ve dönüştürücü şart

sent to mobile

Eduardo
21/02/2013, 15:20
Baglanir cevirici kaliteli bi amfi ile guzel sesler cikarabilirsin kanalli amfi alip midleri degistirip amfiye baglarsan cok cok iyi olur

EmreDakni
21/02/2013, 16:05
evet arkadaşım yapabilirsin. dönüştürücü takıyolar. ama. teyibi değiştirip yaparsan harika bi ses oluyor farkı görüceksin. iyi forumlar

Ziyaretci031
21/02/2013, 17:33
evet arkadaşım yapabilirsin. dönüştürücü takıyolar. ama. teyibi değiştirip yaparsan harika bi ses oluyor farkı görüceksin. iyi forumlar

Orjinali ile uğraşmayın derim.Alın bir güzel teyp canavar gibi olsun.

Ziyaretci040
21/02/2013, 18:04
Benim şuan öyle ve jbl bass amfi mid takım var canavar :)

Tayfun-E30
21/02/2013, 21:11
bağlanır ama rca çıkışlı teyp herzaman için çok daha randumanlıdır..

28041990
26/02/2013, 12:46
teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için ayrıca cevaplarınıza geç yazdığım içinde özür dilerim.Aracın orijinalliğini bozmayım dedim.bi bass bi amfi işimi görür diye düşünmüştüm.Bu arada önerebilceğiniz dönüştürücü amfi ve bass varmıdır. İstediğim öyle sesi açınca gümbür gümbür mahalleyi ayağa kaldırmak değil dinlediğim müziğin net olarak duymak.İşin içine maddiyatta girince çokta büyük bişeyler alamıyorum uygun bir şekilde çok fazla pahalı olmayan bi sistem kuracak bi öneri bekliyorum sizlerden.

mfgunes
26/02/2013, 12:55
Tuncay abi orjinal olarak yaptı ona danısabilirsin

LevenTgb
26/02/2013, 15:12
Bende orjinal teyp ile kullanıyorum 1200w amfi 1200w bass çevirici ile hallettik işimizi memnunum ;)

Ancak ses kaitesi sonradan alacağın iyi bir teyp kadar iyi olmaz.

cihankardes
26/02/2013, 15:19
Tuncay abi orjinal olarak yaptı ona danısabilirsin

orjinal yaptı ama 1000 tl'ye yaptı :) amfi olmadan hoparlör değişimi bile işe yaramıyor.

1ocak2011
26/02/2013, 16:07
orjinal yaptı ama 1000 tl'ye yaptı :) amfi olmadan hoparlör değişimi bile işe yaramıyor.

:hollowee:

erhan4785
26/02/2013, 17:41
Arabayı değiştirdim. 2011 Linea Active Plus aldım. Arabamın direksiyon teyp tuşları çalışmıyor. Bu konuda fikri olan yardımcı olabilcek varmıdır?

cihankardes
26/02/2013, 17:50
:hollowee:

:boat0000: :D

alixxx
26/02/2013, 18:02
Ben ön kapılardaki hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorum Şu ürünlerden alsam taksam problem olur mu acaba? Biri patlak o yüzden değiştirmeyi planlıyorum.
PIONEER TS-G1614R 16 CM HOPARLÖR 230 WATT GittiGidiyor'da 77472721 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-ts-g1614r-16-cm-hoparlor-230-watt-77472721)

sarslan
26/02/2013, 19:42
hp marka cevirici kullan bende ondan var kardeş orjinal araç teyplerinde anfi çıkışı yok cevirici anfi çıkışı sağlar ve %70 oranda ses alırsın başka bi teyp le %100 bulur tercih senin ben memnunum 2 tene anfi takılı hatta orjinal teyp be ..

alixxx
26/02/2013, 22:08
hp marka cevirici kullan bende ondan var kardeş orjinal araç teyplerinde anfi çıkışı yok cevirici anfi çıkışı sağlar ve %70 oranda ses alırsın başka bi teyp le %100 bulur tercih senin ben memnunum 2 tene anfi takılı hatta orjinal teyp be ..
Selami bey eğer hp marka çevirici kullan diye bana dediyseniz ben orijinal teybimin hoparlörlerini değiştirmek istiyorum sadece biri patlak olduğu için yerine pioner alayım diyorum nasıl olur yani anfi falan bağlamayı düşünmüyorum.

magneta
27/02/2013, 00:29
Ben ön kapılardaki hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorum Şu ürünlerden alsam taksam problem olur mu acaba? Biri patlak o yüzden değiştirmeyi planlıyorum.
PIONEER TS-G1614R 16 CM HOPARLÖR 230 WATT GittiGidiyor'da 77472721 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-ts-g1614r-16-cm-hoparlor-230-watt-77472721)

Ali bey bende orijinal teyipli punto evo mevcut.
Aracı satın aldığımda üzerinde iki kanallı bir anfi ve bu anfiye bağlı olarak sadece ön iki hoparlör takılıydı.
Son günlerde sol kapıdaki hoparlör ses vermemeye başladı.
Önceki yapılan tesisat oldukça başarısız. Bu nedenle anfi ve tesisatı tamamen çıkarttırıyorum. Yerine bizim orijinal teypler ile kullanabileceğim ön kapılar için iki adet hoparlör sipariş ettim.
16 lık koaksial (sanırım böyle yazılıyor) Piooner marka hoparlör. Modelini öğrenince yazarım tekrar. çifti 120 TL gibi bir fiyata gelecek sanırım bana. Ne çok basit nede çok pahalı. :)
Önceki hoparlörlerin dışa çıkıntısı fazla olduğu için kapı döşemesi zor kapanıyordu. Alacağınız hoparlörün slim yapıda olmasına dikkat edin öncelikle.

burYq
27/02/2013, 00:34
Aracı satın aldığımda üzerinde iki kanallı bir anfi ve bu anfiye bağlı olarak sadece ön iki hoparlör takılıydı.
Önceki yapılan tesisat oldukça başarısız. Bu nedenle anfi ve tesisatı tamamen çıkarttırıyorum. Yerine bizim orijinal teypler ile kullanabileceğim ön kapılar için iki adet hoparlör sipariş ettim.
16 lık koaksial (sanırım böyle yazılıyor) Piooner marka hoparlör. Modelini öğrenince yazarım tekrar. çifti 120 TL gibi bir fiyata gelecek sanırım bana. Ne çok basit nede çok pahalı. :)
Önceki hoparlörlerin dışa çıkıntısı fazla olduğu için kapı döşemesi zor kapanıyordu. Alacağınız hoparlörün slim yapıda olmasına dikkat edin öncelikle.

yeni hoparlörünüzün montajını yaptıktan sonra ilk izlenimlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

alixxx
27/02/2013, 00:42
Teşekkürler Mehmet bey istediğim cevap buydu. Hoparlörlerin modelini bekliyorum sizden. Amacım ses almak değil zaten sadece sol kapıdaki cızırtı yapıyor patladı sanırım o yüzden değiştirmişken ikiside değişsin amacım bu.

28041990
27/02/2013, 11:58
Çevirici 1000 lik bass ve amfi tahmini olarak bana ne kadara maal olur.Bide çevirici hakkında bilgi sahibi olmam adına resim yada link varsa ve paylaşırsanız sevinirim

magneta
27/02/2013, 21:45
Bugün bahsettiğim hoparlörlerin montajını yaptırdım.
Resimlerde görebileceğiniz gibi ürün pioneer TS-G1644R
Montaj esnasında kapı içinde mevcut hoparlor çerçevesini çıkartarak montajını yaptı usta.
Pencerenin kapanmasını etkilemediği için daha iyi bas alınırmış sanırım bu yöntemle.
Tabi hoparlör üstündeki kapağınıda çıkarttı.
İlk izlenimlerim olumlu yönde, Söktürdüğüm iki kanallı anfi mevcutken aldığım ses kalitesini anfi yokkende neredeyse yakaladım.

https://oi53.tinypic.com/rayr1z.jpg

https://oi56.tinypic.com/kamv82.jpg

...

1ocak2011
27/02/2013, 21:53
Hayırlı olsun. Orijinal HI-FI sistemimi söküp bunları taktırdınız çok anlayamadım. Döşeme kapanınca olan resmide paylaşırsanız sevinirim.

alixxx
27/02/2013, 22:12
Bugün bahsettiğim hoparlörlerin montajını yaptırdım.
Resimlerde görebileceğiniz gibi ürün pioneer TS-G1644R
Montaj esnasında kapı içinde mevcut hoparlor çerçevesini çıkartarak montajını yaptı usta.
Pencerenin kapanmasını etkilemediği için daha iyi bas alınırmış sanırım bu yöntemle.
Tabi hoparlör üstündeki kapağınıda çıkarttı.
İlk izlenimlerim olumlu yönde, Söktürdüğüm iki kanallı anfi mevcutken aldığım ses kalitesini anfi yokkende neredeyse yakaladım.

https://oi53.tinypic.com/rayr1z.jpg

https://oi56.tinypic.com/kamv82.jpg

...
Hayırlı olsun ve verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ediyorum doğrusu çok yararlı oldu.

magneta
27/02/2013, 22:21
Hayırlı olsun. Orijinal HI-FI sistemimi söküp bunları taktırdınız çok anlayamadım. Döşeme kapanınca olan resmide paylaşırsanız sevinirim.

Araçta 2 adet üzerinde S type yazan ön hoparlör ve bir adet iki kanallı sierra marka anfi takılıydı ben aldığımda. Tabi bunlar için hoparlörlerin yanına kicker marka birer kutu vardı (adı nedir bilmiyorum :)) bide teybin arkasında dönüştürücü.

Sorunum sol hoparlörün ses vermemesi ile başladı. Tesisat döşenirken zaten aracın sağ ve sol tarafından geçirdikleri kablolar nedeniyle de sağ-sol alt plastik yerler tam oturmuyordu. (Ustanın dediğine göre kasap yapmış tesisatı :))

Bende bu hoparlör setini alıp gerikalan tüm tesisatı söktürdüm. Ekstra kablo vs bişi kalmadı araçta :) Sanırım baya bir orijinalciyim.

+ döşeme kapanınca resim çekmemiştim. bişide değişmedi standart aynı döşeme. Hoparlörler slim yapıda olduğu için döşeme sorunu yaşamadım.

okilic54
07/02/2014, 01:28
orjinal typ e taklıyormu bass

28041990
07/02/2014, 19:27
Takılıyor amfide bağlayacaksınız sanırım.Onun içinde çevirici takılıyor.Ben taktırdım gayet memnunum.Şimdi elime amfi çıkışı olan bir navigasyon teyp geçti onu takacam yarın kısmet olursa resimlerini çekip bi video hazırlamayı düşünüyorum ilgilenenler olursa diye.

LorDracula
10/03/2014, 13:53
merhaba ben araca ilk basta 2 takım hertz dsk 165 taktım ön ve arka kapılara ama randımanlı ses alamayınca hertz he 4 anfi taktım gayet iyi bir tesisat oldu basıda gecen gün taktım alpine swe 815 aktif bas taktım bagajda yer kaplamasın diye şuan gayet memnunum basın kontrolü tamamen elimde kapatım acabiliyorum. yaklasık bana maliyeti hepsinin 1600 tl oldu bunun içinde ses yalıtımı mevcut.
dönüştürücüde takılmadı anfinin üzerinde var dediler.
Orjinal teype takılı bu malzemeler.

Castell
11/03/2014, 10:34
orjinal typ e taklıyormu bass

Takılır evet..... Orjinal olsun sonradan takılan olsun hepsine takılır....