Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle bir Terbiyesizlik...
:( izlerken tüylerim diken diken oldu
https://www.youtube.com/watch?v=58zqJCtUjSI
Adamlar test yapmıs
testinde bi edebi adabı olur ama :) orantısız güç kullanılmış
Haklısın ama sonuçta sokakta her tür araba var
ibrahim06
21/02/2013, 01:58
Ne diyor acep? Büyük araba çok iyi. Küçük ezildi ölürsünüz diyorsa yuh diyorum. Geçen hepimiz izldik. BMW kamyona arkadan girdi içindekiler öldü. BMW kötü mü diyeceğiz.
bence 500 ii bile dayanmış :)
q7'den büyük ford f 650 var. onlarıda tokuştursunlar ozaman :)
https://www.marax.at/funpix/ford_f650_01.jpg
Fiat 500 deil ama param olursa q7 almıyacağım garanti fiat 500 de bu hale gelen bi araç daha güçlü bir araçla çarpıştığınDA ne olur kim bilir sonuçta jeep alıyoruz kardeşim bu ne kuş gibi arabayla çarpıştığında bu hale geliyor
500ün yerine başka bi 500 koymuşlar sanki sol ön aks çarpışmadan sonra düz dururken adam anlatırken yan duruyor, ayrıca 500ün kaputun solu çarpışmada daha aşağıda iken adamın anlattığı yerde yukarıda duruyor ve son olarak ncaptaki gibi yakın fotolar yok yüzeysel uzaktan fotolar var feyk bi anlatım bana göre tatmin edici değil.
gurgocuk
21/02/2013, 03:23
konu başlığı : Böyle bir Terbiyesizlik...
izlerken tüylerim diken diken oldu
Neden terbiyesizlik olsun? Dünya çapında binlerce kez her marka otomobil test aşamasında karşılaşırken, güvenirliliği test ederken terbiyesizlikten ziyade adı üstünde "Test" tir bu..
Sadece FİAT / Punto - Bravo yada diğer modeller için ; Fiat forumu diye " Böyle bir terbiyesizlik" başlığı altında bunu paylaşmak açıkcası doğru değil. Milleti galeyana getirir gibi olmuş :)
Dünyanın en sağlam arabası FİAT değil, ama bu kişiler Q7 ile test yaptı diyede böyle mantıksız şekilde yazmakta doğru değil. Adamlar sadece test etmiş, bukadar basit.
ykaya1983
21/02/2013, 09:45
Bence küçücük araç iyi bile dayanmış.Kendinden çok daha büyük araçla çarpıştırlıyor daha nasıl dayansın?
canakkale
21/02/2013, 10:38
500 yolda audi ile bile çarpışsa bişey olmazmı? :)
dupeduz terbiyesizlik.teknolojide onde olduklarini gozumuze sokuyorlar.yapin testinizi bir kenarda niye gosteriyorsunuz.ayip ama.
konu başlığı : Böyle bir Terbiyesizlik...
izlerken tüylerim diken diken oldu
Neden terbiyesizlik olsun? Dünya çapında binlerce kez her marka otomobil test aşamasında karşılaşırken, güvenirliliği test ederken terbiyesizlikten ziyade adı üstünde "Test" tir bu..
Sadece FİAT / Punto - Bravo yada diğer modeller için ; Fiat forumu diye " Böyle bir terbiyesizlik" başlığı altında bunu paylaşmak açıkcası doğru değil. Milleti galeyana getirir gibi olmuş :)
Dünyanın en sağlam arabası FİAT değil, ama bu kişiler Q7 ile test yaptı diyede böyle mantıksız şekilde yazmakta doğru değil. Adamlar sadece test etmiş, bukadar basit.
terbiyesizlik kısmı işin espirisi tabiki. bu kadar ciddiye almaya ne gerek vardı anlamadım :)
Videoya şöyle bir baktım ama amacı anlayamadım :) VW Fiattan sağlam mı demek isteniyor? Netice olarak Q7 ile VW Lupo ya da UP çarpıştırılsa durum daha vahim olurdu ya da ne bileyim montla Up ı çarpıştırsınlar benzer bir sonuç ortaya çıkardı.
Her aracı kendi segmentinde değerlendirmek gerekiyor.Fiat 500 de segmentinin en güvenli araçlarından.Q7 de yine kendi segmentinin en iyilerinden tabiki.
Kısacası ben birşey anlamadım:) Hadi VW nin ya da Audinin büyük ve küçük araçları çarpıştırılsa (Belki kendi küçüklerine güvenememişlerdir :) ) anlayacağım ama farklı markalar çarpıştırılınca ortada art niyet olmakta maalesef.
Arkadaşlar böyle karşılaştırmalar yıllardır yapılır. İlk hatırladığım Mercedes S klasse - Smart testi benim. Buyrun videosu;
Awesome CRASH TEST - BENZ Vs. Smart! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=E_472L2kLp0)
Arkadaşlar böyle karşılaştırmalar yıllardır yapılır. İlk hatırladığım Mercedes S klasse - Smart testi benim. Buyrun videosu;
Awesome CRASH TEST - BENZ Vs. Smart! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=E_472L2kLp0)
Can, hadi o karşılaştırmada ortak nokta Mercedes ama burada durum farklı...
Bence etik değil bu test.Aynı markanın farklı modelleri olmalı ya da farklı markaların aynı segmentleri olmalı test konusu...
Can, hadi o karşılaştırmada ortak nokta Mercedes ama burada durum farklı...
Bence etik değil bu test.Aynı markanın farklı modelleri olmalı ya da farklı markaların aynı segmentleri olmalı test konusu...
Valla abi trafikte her aracın her araçla çarpışma ihtimali olduğundan sana katılmıyorum bu düşüncende..
Valla abi trafikte her aracın her araçla çarpışma ihtimali olduğundan sana katılmıyorum bu düşüncende..
Can, trafikte herşey olabilir tabiki, yolda giderken araca meteor bile düşer :) Onu da test etmek lazım. Hatta VW bir test yapar,Q7 sine meteor düşürür ama Fiatın 500 ünü seçer; bir de meteor Q7 de küçük, Fiat 500 de daha büyük bile olur :D
Burada farklı bir durum var.Bence de her türlü test yapılmalı ama dediğim gibi farklı markaların farklı segmentlerinin çarpıştırılması pek iyi niyetli bir durum değil.Bu arada örneğin montla Lupoyu Fiat çarpıştırsa ona da aynı tepkiyi veririm..
Yani ben de sana katılamayacağım ;) :)
srkaradag
21/02/2013, 19:45
Almancamda yok ne anlatıyor anlamadım, her türlü teste saygımız sonsuz ancak bu testteki amaç nedir anlamadım
shellcininabisi
21/02/2013, 19:53
videonun youtube deki şu yoruma bayıldım (2. yada 3. yorum ) "next crash test HUMMER H3 vs. Bobbycar ?"
hummeri bilirsiniz zaten BOBYCAR da buymuş :)
https://img0098.popscreencdn.com/134242455_big-bobby-car-baby-porsche-flsterrder-sportfelgen-ebay.jpg
koptum ya :)
fotobelit
21/02/2013, 20:33
Çok büyütmeye gerek yok bence..Herkez aşağı yukarı tahmin ediyordur zaten,o çarpışmadan ne çıkacağını..Allah hepimizi büyük küçük her türlü kazadan korusun..
Bir de özellikle Fiat 500 ün seçilmesi çok manidar. Avrupada başarılı olmuş bir 500.... Fiat Grubunun Amerikaya açılması, oradaki 500 ün de başarılı olması....
Buram buram audi ve alman aracı propagandası kokan bir test.
Sent my iPad using
test biraz abartılı olmuş ama neticede auidi iyi bir marka fiatlar gibi teneken yapılmıyor ki...
Fiat tenekeden bir araç değil. O kadar da küçümsemeyin aracınızı...
Sent my iPad using
test biraz abartılı olmuş ama neticede auidi iyi bir marka fiatlar gibi teneken yapılmıyor ki...
Barış, emin ol aynı tenekeden, saçtan, plastikten ya da çelikten yapılıyor.Neticede birisi standart küçük segment bir Fiat, diğeri 2 tonluk premium Audi.Bu iki araç özellikle çarpıştırılmışsa esasında tenekeden 500 ü tebrik etmek lazım ;)
Barış, emin ol aynı tenekeden, saçtan, plastikten ya da çelikten yapılıyor.Neticede birisi standart küçük segment bir Fiat, diğeri 2 tonluk premium Audi.Bu iki araç özellikle çarpıştırılmışsa esasında tenekeden 500 ü tebrik etmek lazım ;)
+1283 zaten artık önemli olan darbeyi emmesi, kabini koruması
Sent my iPad using
videonun youtube deki şu yoruma bayıldım (2. yada 3. yorum ) "next crash test HUMMER H3 vs. Bobbycar ?"
hummeri bilirsiniz zaten BOBYCAR da buymuş :)
https://img0098.popscreencdn.com/134242455_big-bobby-car-baby-porsche-flsterrder-sportfelgen-ebay.jpg
koptum ya :)
Emrah, mesajını görünce biraz abarttığımı farkettim.Almanlar yine insaflı davranmışlar 500 ü seçerek :D
Hiç de öyle olduğunu sanmıyorum... Sadece donanımına o kadar parayı hak etmiyor auidi ve benzerleri... fiat teneke olduğu için 3 kuruşa satılırken audiler, volvo lar 5 liraya satılıyor...
kendimizi kandırmanın anlamı yok ki fiat=yürüyen teneke...
Peki Barış, haklısın.
Hiç de öyle olduğunu sanmıyorum... Sadece donanımına o kadar parayı hak etmiyor auidi ve benzerleri... fiat teneke olduğu için 3 kuruşa satılırken audiler, volvo lar 5 liraya satılıyor...
kendimizi kandırmanın anlamı yok ki fiat=yürüyen teneke...
F segmenti ile B segmentini kıyaslayarak otomobil dünyasını alt üst ettiniz. Tebrikler..
Sent my iPad using
Meguiars
21/02/2013, 21:33
F segmenti ile B segmentini kıyaslayarak otomobil dünyasını alt üst ettiniz. Tebrikler..
Sent my iPad using
kerem bey konuyu okuduğunuza emin misiniz... auidi ile 500 ü çarpıştıran ve konu yapan ben değilim :)
Trafikte kamyonda var... bisiklet de...
est. efendim siz haklısınız... neticede fiat forumundayım şimdi burada bu aracın hakkında olumsuz bir şey söylenemez... ama hyundailer, peugeolar, renolar hakkında verip veriştirilir...
pardon özür dilerim...
Barış, ben hiçbir zaman senin yazdığın şeyleri söylemedim.Hatta tam aksini belirtiyorum sürekli.Ancak dediğin gibi burası Fiat değil Punto&Bravo Forumu.Dolayısıyla forumdaki arkadaşlarımızın çoğu bu araçlara sahip.O yüzden sen de hak verirsin ki biraz daha duygusal yaklaşılabilir.Senin beğendiğin markalar aleyhine mesajlar yazılsa ilgili forumlarda benzer tepkiyi görebilirsin.Ancak bizde pek böyle birşey olmaz,
Biz de genellikle Fiat düşmanları araçları haksız yere yerden yere vururlar, teneke derler.Biz ise yok canım o kadar kötü değil, benzer markalar benzer araçlar üretmekte, algılarımız bizleri fazlaca etkilemekte deriz ama eleştiriye gelemeyen yine biz oluruz :)
Netice olarak belirttiğin markalar (Hyundai, Renault, PSA..) ne ise Fiat Modelleri de benzer niteliktedir.Birinin donanımı, diğerinin motoru, bir başkasının iç mekanı iyi olabilir ama sonuç olarak hepsi de birbirine yakın otomobiller üretir.Fiat teneke ise yazdığın bütün markalar tenekedir yani.Premiumlar biraz daha farklıdır tabi,
Söz konusu testte Q7 ile 500 ü çarpıştırıp Audiyi öven kişi herşeyden önce ''Saf'' olarak nitelendirilir.(Genele yönelik yorumum)
yorum yapmıyorum... yeni üyeyim foruma şöyle bir karıştırdım ama duygusallık ya hat safhada olmuş yada bazı gerçekler kabullenilememiş... mesela az önce bir arkadaş mıcır sıçrayan hyundai nin ertesi hafta paslandığını yazmış...
Bir başkası 1.3 motoru ile 1.6 focusu 210 ile geçtiğini yazmış... ki 1.3 araç düz yol 165 yapar, hafif yokuş aşağı arkadan rüzgar falan 180 civarı... ama yok stok halde 200-210 basılıyormuş...
ve böyle 10 larca konu var... bunun yanında duygusallık tamam ama aşırı var gibi geldi...
reno da kullandım, fiatta, hyundai da, fordda al birini vur ötekine.
Barış, mıcır sıçrayan Hyundainin hemen paslanması ile Fiatın teneke olması benzer yorumlar :)
Hız yorumlarına kesinlikle katılıyorum.%1 lik bir eğim bile son hızı rahatça aşılmasını sağlar.Arkadaşlarımız buna dikkat etmemişler ya da algılayamamışlar,
Renault, Fiat, Ford, Hyundai.....Evet al birini vur ötekine:) Yani dediğim gibi hepsi de birbirine benziyor...
Meguiars
21/02/2013, 22:04
sanırım siz benim demek istediğimi anladınız...
leylek kullandım hayal kırıklığı yaşadım, kliooo desem yok öyle bir araç, siena desem dönemin iyileri arasında, linea desem sanki motor kucağımda, fiorina-fiesta desem (eski kasa olan) aynısı onda da var, vectra hantal kalıyor şehir içinde, blue test ettim motor güzel ama alt devir cansız ve yalıtım yetersiz... sanırım ben anti dizelciyim :) bunu kabul edebilirim... TIR TIR TIR sesine katlanamıyor gibiyim... i20 kullandım sessizliğine performansına hayran kaldım, era,getz çok zıplıyor... yani deneyimlerim böyle işte...
Şimdi param olsa hiç düşünmeden hyundai,kia alırım.
Üst segment olarak Volvo,Audi, Mercedes seçerim... BMW yi de kapıma sokmazdım...
biancoangelo
21/02/2013, 22:32
almancamda yok ne anlatıyor anlamadım, her türlü teste saygımız sonsuz ancak bu testteki amaç nedir anlamadım
+10000
Ama burda fark var... Hyundai mıcır sıçrayınca paslandığı için teneke olduğu kabullenilmek istenilmiş ancak fiat=teneke sözcüğü için savunmalar red etmeler gelmekte :)
Kimse de dememiş ki yok arkadaş o kadar da değil mcır sıçrayınca araba paslanır mı 2 sene boya garantisi var. malum marka kimsede olmayan 5 yıl mekanik garanti sunuyor Diyememiş, yada Dememiş. :)
Barış ama ben değilim bu:) Ancak dediğim gibi bu forumda daha çok Fiat Severler olduğu için ibre ister istemez bu markaya kaymakta duygusal olarak.Hyundai forumu olsaydı aynı şeyler Hyundai için sözkonusu olacaktı yine,
sanırım siz benim demek istediğimi anladınız...
leylek kullandım hayal kırıklığı yaşadım, kliooo desem yok öyle bir araç, siena desem dönemin iyileri arasında, linea desem sanki motor kucağımda, fiorina-fiesta desem (eski kasa olan) aynısı onda da var, vectra hantal kalıyor şehir içinde, blue test ettim motor güzel ama alt devir cansız ve yalıtım yetersiz... sanırım ben anti dizelciyim :) bunu kabul edebilirim... TIR TIR TIR sesine katlanamıyor gibiyim... i20 kullandım sessizliğine performansına hayran kaldım, era,getz çok zıplıyor... yani deneyimlerim böyle işte...
Şimdi param olsa hiç düşünmeden hyundai,kia alırım.
Üst segment olarak Volvo,Audi, Mercedes seçerim... BMW yi de kapıma sokmazdım...
Sana katılıyorum, Hyundai ve Kia büyük aşamalar kaydetti.Bu markaların hiç kötü aracı kalmadı.Tasarım olarak çok iyiler.Hatta Toyotaya Hyundaiyi taklit etmiş demeye başladık :)
Audi, Volvo, BMW, Mercedes...Bunlar kaliteli, premium markalar.Herhangi birini seçebilirsin tabi.Ben sanıyorum BMW yi seçerdim :)
mesajı 3 kere değiştirmedim bizim forumumuzda mesaj kirliliği yapmayız eklicek bir şeyimiz varsa eski mesajımıza ekleriz. aynı şimdi yaptığım gibi biz tüymeyiz merak etme 7 / 24 forum açıktır bende
Boşver amacı ortamı karıştırmak. Hiç cevap vermemek en doğrusu aslında.
Sent my iPad using
Seviyesiz tartışma nedeni ile konu kilitlenmiştir. Forum kuralları dışına çıkan üyelere gerekli cezalar verilecektir.