Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Auris hakkında görüşleriniz nedir?
Arkadaşlar merhabalar..bugün tv8 8.etap programında baya incelemişler övüyorlar..yine 40 lı fiyatlardan başlayacakmış..ben de beğendim ama biraz i30 un çakması gibi sizler ne düşünüyorsunuz acaba?
onur1986
17/02/2013, 16:54
Ben de ilk reklamlarda gördüğümde direk i30 bu demiştim.maalesef hatlar aynı olmuş.özgün bi tasarım değil bence.ama toyota sonuçta.verilere baktığımızda kalite ve sorunsuzluk ile hyundai yanından bile geçemez bence toyota nın.gerçekten toyota çok sağlam makineler yapıyor.zaten bildiğim kadarıyla dünyada en çok araç satan otomobil grubu.
Tayfun, bana göre Toyota tasarımdan (iç ve dış) hiç anlamıyor.Japoncuların Hondaya yönelmesi gerekli:)
Yeni Auris, dediğin gibi özellikle arkadan i30 a benziyor.Hadi dış tasarımını geçtim içi sanki 90lı yıllardan kalma :)
Kısacası tasarım anlamında sınıfının en kötü araçlarından birisi...
1,33ü 40dan başlıyor abi en boşu 1,33 alacağıma 1,6 alcam desem vergiden dolayı cam tavanlı 1,6sı orta donanımı 51,600 full desen 57bin 3bin indirim yapsa 54bine gelir bana göre çok para abi tasarım dediğin gibi i30u biraz andırıyor güzel mi güzel parası da tabi :D 33 35bine full evo skydome alırım daha ii en azından 20 si cebimde kalır.
Tayfun, bana göre Toyota tasarımdan (iç ve dış) hiç anlamıyor.Japoncuların Hondaya yönelmesi gerekli:)
Yeni Auris, dediğin gibi özellikle arkadan i30 a benziyor.Hadi dış tasarımını geçtim içi sanki 90lı yıllardan kalma :)
Kısacası tasarım anlamında sınıfının en kötü araçlarından birisi...
kesinlikle eski aurisin içi daha iyiydi..benim astra h 2004 teknolojisi onun içi böyle... arkadaş yeni araba çıkarıyorsun biraz daha güzel yap.. Honda meselesine gelince zaten honda dizeli getirsin yine japonlar arasında liderliğini alacaktır :)
yengecbaris
17/02/2013, 17:23
Bende sevmedim 8.etapı bende izledim. Ondan önceki tanıtılan skoda octavia'yaya bayıldım
firari83
17/02/2013, 17:55
şükür birisi de bi aracı i30 a benzetti sonunda, başlığı görünce i30 a benzetememişler bile diyecektim:))
ıı olmamış
Şu havalandırmanın yanındaki dijital saat bana Unomu hatırlatıyor, hey gidi günler hey :D
srkaradag
17/02/2013, 20:13
8.etabı bende izledim ancak aracın hiç bir albenisi yok bence , saffet üçüncüde anlattı durdu aracı ama araç çirkin bence, bu arada 8. Etap giullietta testini izlerseniz adamın nekadar ön yargılı oldugunu görürsünüz , yok efendim tuşları bir alman otomobili kadar kullanışlıymış , silecekleri camıtemizlemek istediğinde otomatik çalışmıyormuş silecek suyu sıkıldıktan sonra bir daha müdahale etmek gerekliymiş bu kalitede bir otoda bu olurmuymuş...(bunu söylerken hiç utanmamışlar, aracı kulanmayı bilmiyor birde çamur atıyor ve 15 yıldır bu işi yapıyor bizde izliyoruz , ayıptır
srkaradag
17/02/2013, 20:14
Şu havalandırmanın yanındaki dijital saat bana Unomu hatırlatıyor, hey gidi günler hey :D
O saat nedir gerçekten olacak şeymi, japonlarda akıl tutulması var..
O saat nedir gerçekten olacak şeymi, japonlarda akıl tutulması var..
:) japonlarda bu saat olayı hep var birde ayna tuşları falan aynıdır genelde..
yorumlar kedi ciğer olmuş arkadaşlar :)
ön kısım clio 4 ü andırdı bana ve sis lambalarının bulunduğu bölgede gereksiz bi abartı var
Ziyaretci040
18/02/2013, 12:30
Sabah uyandığımda arabanın yanına çektikleri arabadır. Alt komşum almış kahverengini mükemmel görüntüsü vardı ...
LevenTgb
18/02/2013, 12:47
Bana hyundaı yi anımsattı dün yakından gördüm 40000tl fiyatı var ama içi plastik kokuyor. Araç fiyatları aşırı uçtu bence !!! Ne yeni clio ne megane hiç biri bu paraların karşılığını verecek araç değil benim fikrim...
LevenTgb
18/02/2013, 12:49
Mercedes A180 baz fiyatı 54.000tl test sürüşüne katıldım. Mercedes kaliteden çalmadan yapmış A180 ni iç tasarımı donanımı hepsi çok güzel bu paraya mercedes satarken hangi japon veya france arabasına 40-50 bin vereceksin ki!..
Romeo_er2
18/02/2013, 12:50
Tasarim ilginc ama zamanla goz alisir..i30 vs kore araclari bununla karsilastirmayi gectim araba diye kapimin onune koymam bile..toyotanin kendi kanitlamisligi belli..kotu bir araba olacagini zannetmiyorum..acikca soyleyim incelemelerim sonucunda ne bmw 1 serisinde nede mercedes a serisinde pek etkileyici bi kalite bulamadim..cogunluk sert plastik..hatta yeni golf 7 nin bile on kisim cok kaliteli fakat arka kapi icleri sert plastige cevrilmis eskiye nazaran..
celenlee
18/02/2013, 13:31
Arkadan çok bi tip olmuş, reklamı gibi oyuncak sanki :)
İç konsolda da geçmişe bir dönüş mü ne var, kötü değil ama eskiye bir dönüş gibi??
Aurisin önünü al, ceed',n arkasını koy işte güzel bir araç çıkar ortaya.
Güneş, kedinin önüne bu ciğeri koy hemen kaçar :D
srkaradag
18/02/2013, 20:24
..
aykut_1914
18/02/2013, 21:40
bir komşumuz almış bugün gördüm kahverengi gibi böyle, i30 sandım ilk hatta
ibrahim06
18/02/2013, 22:24
ne dersek diyelim toyota olduğu için satar. Alır mıydım.evet alırdım.
lektonstar17
18/02/2013, 22:25
Bende sevmedim 8.etapı bende izledim. Ondan önceki tanıtılan skoda octavia'yaya bayıldım
Evet katılıyorum. Octavia harika olmuş. Çok çok kaliteli ve sağlam bir araç. Dünya para verip vw passat alıcama octavia alırım.
lektonstar17
18/02/2013, 22:26
Mercedes A180 baz fiyatı 54.000tl test sürüşüne katıldım. Mercedes kaliteden çalmadan yapmış A180 ni iç tasarımı donanımı hepsi çok güzel bu paraya mercedes satarken hangi japon veya france arabasına 40-50 bin vereceksin ki!..
Bu arada hatırlatayım Mercedesin kaputunun altında Renaultun dizel motoru var.
geçenlerde star sity de gördüm kangoo mercedes :D
bugün iş icabı toyota satan bir showroomdaydım ortalama 5 dk kadar inceleme imkanım oldu...yukarıda yazılan yorumlar kadar da yerin dibinde değil yapmayın arkadaşlar...ki bazı arkadaşlar puntoyla falan karşılaştırmış bu daha da garibime gitti...alınır alınmaz -- pahalı ucuz--i30'a benziyor benzemiyor vsvs...tamamen bakış açısına bağlı...aracın arka koltukları biraz dar...ön konsol iyi denebilecek noktada...plastik kalitesi bence iyi...dış görünüş (tamamen görecelidir) bence mükemmel...zaten toyota markası denince akla ilk sağlamlık geliyor...görüşlerim bu kadar...aracı sürmedim içine bile oturmadım...lütfen sizin gibi düşünmediğim için SALDIRMAYINIZ...saygılar...
firari83
19/02/2013, 00:44
i30 alacaktım 52.750 ye 53 e aurisimi alamıyacağız...
önceki auris daha hoştu bence...
alırsın sayın hocam neden almayasın ....para senin keyif senin...al keyifle sür...
Ziyaretci037
19/02/2013, 00:53
Bugün gördüm,arkası berbat..
evet i30 diyebiliyor gören, Octavia gerçekten çok güzel olmuş fuarda incelemiştim skodanın rapid diye aracı gelecek oda baya ilgi çekici araçtı
bugün iş icabı toyota satan bir showroomdaydım ortalama 5 dk kadar inceleme imkanım oldu...yukarıda yazılan yorumlar kadar da yerin dibinde değil yapmayın arkadaşlar...ki bazı arkadaşlar puntoyla falan karşılaştırmış bu daha da garibime gitti...alınır alınmaz -- pahalı ucuz--i30'a benziyor benzemiyor vsvs...tamamen bakış açısına bağlı...aracın arka koltukları biraz dar...ön konsol iyi denebilecek noktada...plastik kalitesi bence iyi...dış görünüş (tamamen görecelidir) bence mükemmel...zaten toyota markası denince akla ilk sağlamlık geliyor...görüşlerim bu kadar...aracı sürmedim içine bile oturmadım...lütfen sizin gibi düşünmediğim için SALDIRMAYINIZ...saygılar...
Güneş, sen kedi ciğer diye saldırınca karşılık veren olabilir ;)
Toyota zaten sorunsuz markalardan.Gelenekçi bir yapıları var.Diğer Japon Markalar gibi Toyota da sorunsuz üretimlerini ya da teknolojilerini çok çok zor değiştirmekte.Bu da genellikle sorunsuzluğu getirmekte,
Yeni Auris de başarılı olacaktır tabi.Ancak gerek iç gerekse dış görünüm olarak bana hiçbir şey ifade etmiyor.Bunu belirtmek istedim sadece.Bir de sorunsuzluk ile sağlamlık farklı kavramlar.Birbirine karıştırmamak lazım..
biancoangelo
19/02/2013, 19:40
Bence araç muazzam ancak biraz gereksiz pahalı.....
fotobelit
19/02/2013, 19:51
Valla toyota sorunsuz demeyelim lütfen..3-4 ay kadar yaris kullandım ve foruma üye oldum..İnanın''Demekki sorunsuz araç yokmuş''dedim..Her markanın problemleri var..Evet bence Auiris dizayn ve donanım olarak fena değil,tabiki alınabilir..Ama o fiyata seçenekler bol..Yani zevk meselesi ama farklı bir marka düşünürdüm..
Ziyaretçi034
19/02/2013, 20:06
Bence araç muazzam ancak biraz gereksiz pahalı.....
biraz daha açık olur musun rica etsem, neyi baz alalım pahallılık konusunda ?
En full Paketi Baz Alalım, fiyata skyview cam tavan dahil.
Yeni Auris Dizel 1.4 D-4D Premium M/M 62,300 TL
----
kabaca muadili araçlara baktım, indirimli fiyatları baz aldım, auriste olmayan özellikler varsa da opsiyondan eklemeye çalıştım.
--
RENAULT
Megane hb gt-line 1,5 dci edc: 59,350 TL + (opsiyonlar: cam tavan 1,850 tl,)
--
VOLKSWAGEN
Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG: 72.200 TL + (opsiyon cam tavan: 2.700 TL)
--
OPEL
Yeni Astra HB , Cosmo 1.3 DTE 95 HP Start&Stop, Manuel 5-ileri (Otomatik yok) Sunroof dahil: 63,484 TL
--
KIA
Yeni Cee'd Premium, 1,6 Dizel Otomatik: 63,679 TL (opsiyon kısmını bilmiyorum, en full pakette cam tavan varmı araştırmadım)
--
HYUNDAI
i30 1,6 CRDI Elite Otomatik: 60.290 TL (opsiyon kısmını bilmiyorum, en full pakette cam tavan varmı araştırmadım)
--
PEUGEOT
Yeni 308 Sportium - 1.6 e-HDi 112 hp Stop and Start - Auto6R: 57,980 TL (opsiyon kısmını bilmiyorum, en full pakette cam tavan varmı araştırmadım)
--
FORD
Focus Titanium 1.6TDCi 115PS 5K: 63.310 TL (opsiyon kısmını bilmiyorum, en full pakette cam tavan varmı araştırmadım)
ben abarti bir fiyat farkı görmedim. abartı gördüğüm tek fiyat vw. (hak eder etmez, orasını tartışmak için yazmadım.)
Ziyaretçi034
19/02/2013, 20:08
Valla toyota sorunsuz demeyelim lütfen..3-4 ay kadar yaris kullandım ve foruma üye oldum..İnanın''Demekki sorunsuz araç yokmuş''dedim..Her markanın problemleri var..Evet bence Auiris dizayn ve donanım olarak fena değil,tabiki alınabilir..Ama o fiyata seçenekler bol..Yani zevk meselesi ama farklı bir marka düşünürdüm..
araç işi kısmet işi, kuzenim sıfır aldı 2008'de auris 1,4 dizel, geçen baktım 94 bin'di km'si, rutin bakım ve balata harici servise uğramadı henüz çok şükür.
ykaya1983
19/02/2013, 20:38
Arka tasarım ve iç tasarım berbat.Aracın içi 80 model araçların içi gibi.
ahmet4646
19/02/2013, 20:48
Tipik bir ruhsuz toyota arabası ben olsam bunun yerine i30 alırım.
LevenTgb
19/02/2013, 21:19
Ben gördüm kaputun altını da üstünüde gördüm zaten genel kalitesinden bahsettim Mercedes kalitesi tartışmaya çok açık bir konu değil bence...
LevenTgb
19/02/2013, 21:23
Arkadaşlar Japon araçlarını birçok kişiden iyi bilirim şuan hali hazırda kullandığımız 1992 model Honda civic var hala canavar gibi yürüyor fakat bu süper araba demek değil. Japon arabaları özellikle Honda Ve Toyota Motor ve yürüyen aksamı iyidir hatta çok çok iyidir ömürlük motorları var ancak işçilik beş para etmez Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Toyota nın motor sağlamlığını her arabay kıyaslayabiliriz ona bir lafım yok ama işçilik kalitesini Mercedes le kıyaslamak biraz abes olur...
Güneş, sen kedi ciğer diye saldırınca karşılık veren olabilir ;)
Toyota zaten sorunsuz markalardan.Gelenekçi bir yapıları var.Diğer Japon Markalar gibi Toyota da sorunsuz üretimlerini ya da teknolojilerini çok çok zor değiştirmekte.Bu da genellikle sorunsuzluğu getirmekte,
Yeni Auris de başarılı olacaktır tabi.Ancak gerek iç gerekse dış görünüm olarak bana hiçbir şey ifade etmiyor.Bunu belirtmek istedim sadece.Bir de sorunsuzluk ile sağlamlık farklı kavramlar.Birbirine karıştırmamak lazım..
''kedi ciğer'' gülümsetmesi açısından bi benzetme oldu...anladımki forumda pek gülümsenmiyor..gayet ciddi takılıyoruz:whistlin:...
sorunsuzluk ve sağlamlık bakış açıma geniş ufuklar kazandırma çabalarınızı da takdirle karşılamıyor değilim...her iki kavramı yıllardır birbiriyle karıştırıp durdum; çok teşekkür ederim bu desteğiniz ! için:ressam:
toyotanın makyajlanmış yeni aurisi öncelikle toyota ailesine sonrasında tüm otomobil severlere hayırlı uğurlu olması tek temennim:Ç
saygılarımı sunarım...:smartass:
Arkadaşlar Japon araçlarını birçok kişiden iyi bilirim şuan hali hazırda kullandığımız 1992 model Honda civic var hala canavar gibi yürüyor fakat bu süper araba demek değil. Japon arabaları özellikle Honda Ve Toyota Motor ve yürüyen aksamı iyidir hatta çok çok iyidir ömürlük motorları var ancak işçilik beş para etmez Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Toyota nın motor sağlamlığını her arabay kıyaslayabiliriz ona bir lafım yok ama işçilik kalitesini Mercedes le kıyaslamak biraz abes olur...
hocam civic ex mi si mı?
LevenTgb
20/02/2013, 00:53
hocam civic ex mi si mı?
Civic ex hb
''kedi ciğer'' gülümsetmesi açısından bi benzetme oldu...anladımki forumda pek gülümsenmiyor..gayet ciddi takılıyoruz:whistlin:...
sorunsuzluk ve sağlamlık bakış açıma geniş ufuklar kazandırma çabalarınızı da takdirle karşılamıyor değilim...her iki kavramı yıllardır birbiriyle karıştırıp durdum; çok teşekkür ederim bu desteğiniz ! için:ressam:
toyotanın makyajlanmış yeni aurisi öncelikle toyota ailesine sonrasında tüm otomobil severlere hayırlı uğurlu olması tek temennim:Ç
saygılarımı sunarım...:smartass:
Güneş, forumun en çok gülümseyenlerdeniyim emin ol ;)
Kimsenin ufku beni ilgilendirmiyor.Dolayısıyla herhangi bir çabam olmaz bu konuda.Ben sadece Toyotanın sorunsuzluğu ile ünlü bir marka olduğunu söyledim.Sağlamlığı konusunda birşey söylemek yanlış olur.Sen de bu iki kavramın farkında olan birisi olarak bana katılırsın heralde ? :)
cihankardes
20/02/2013, 03:33
tek düşündüğüm çok salak bir reklamı olduğu :)
firari83
21/02/2013, 00:31
İ30 elite full artı fulldur. üzerine hiç bi ekstara alamazsınız.
arakadaşım yeni auris dizel aldı 51,500 e çelik jant var cc yok, manuel
Civic ex hb
çok kullandım ex ama si olsa tadından yenmezdi :) inanılmaz modifiyeye uygun araçlar..
İ30 elite full artı fulldur. üzerine hiç bi ekstara alamazsınız.
arakadaşım yeni auris dizel aldı 51,500 e çelik jant var cc yok, manuel
artık bu cc nin standart olması lazım yahu..hadi düşük maaliyetli araçlarda anlıyorum da 51.500 verilen araçta da olsun.Toyotanın en sevmediğim özelliği dizellerine cc koymuyor..
LevenTgb
21/02/2013, 03:08
çok kullandım ex ama si olsa tadından yenmezdi :) inanılmaz modifiyeye uygun araçlar..
Aracı kardeşime verdim acemiliği atsın diye, ama Sİ olsun vtec olsun onlar bambaşka tabi 97 vtec vardı önceden,
5500rpm hayat biter vtec başlar ;)
Aracı kardeşime verdim acemiliği atsın diye, ama Sİ olsun vtec olsun onlar bambaşka tabi 97 vtec vardı önceden,
5500rpm hayat biter vtec başlar ;)
:cool:
timurgoksel
21/02/2013, 03:13
artık bu cc nin standart olması lazım yahu..hadi düşük maaliyetli araçlarda anlıyorum da 51.500 verilen araçta da olsun.Toyotanın en sevmediğim özelliği dizellerine cc koymuyor..
arka kapı camlarıda elle çevirmelidir büyük ihtimalle
LevenTgb
21/02/2013, 03:13
arka kapı camlarıda elle çevirmelidir büyük ihtimalle
Nerden bildin :D :D
timurgoksel
21/02/2013, 03:23
Nerden bildin :D :D
50.000 tl'ye bu kadar yapacak bişey yok :P
millet birde fiatı beğenmiyor adamlar full araba veriyor o paraya çekemiyorlar herhalde :)
firari83
21/02/2013, 19:21
46 ya cc, 4cam otomatik, esp standart, alaşım jant, parksensörü, vs, vs i30 style verdiler aralıkta
elite den eksikleri koltuk ısıtma, geri görüş kamerası, parça deri kumaş koltuk, ön panjur ve cam tavan-- clio4 den veya auristen daha iyi değil mi?
Meşhur zamanla bozulan dijital saat ve kırılan küllük :)
Sent my iPad using
Meşhur zamanla bozulan dijital saat ve kırılan küllük :)
Sent my iPad using
Kerem, bende Uno 4 yıl kaldı, 2 yıl da arkadaşımda kaldı ne küllük ne de saat bozuldu yahu :)
Toyotacı arkadaşlarımız alınmazlar umarım.Burada sanıyorum hepimiz Toyotanın sorunsuz, başarılı bir marka olduğunu kabul ediyoruz.Ancak tek eleştirdiğimiz nokta gördüğüm kadarıyla markanın iç-dış tasarımları...
Kerem, bende Uno 4 yıl kaldı, 2 yıl da arkadaşımda kaldı ne küllük ne de saat bozuldu yahu :)
Toyotacı arkadaşlarımız alınmazlar umarım.Burada sanıyorum hepimiz Toyotanın sorunsuz, başarılı bir marka olduğunu kabul ediyoruz.Ancak tek eleştirdiğimiz nokta gördüğüm kadarıyla markanın iç-dış tasarımları...
Şanslı azınlıktanmışsınız. Kronikti çünkü unolarda :) bende 2 sene kullandım
Sent my iPad using
Meguiars
21/02/2013, 21:11
neticede marka toyota. dünyaya araba yapmayı öğreten efsane.
neticede marka toyota. dünyaya araba yapmayı öğreten efsane.
Çok iddialı olmuş. Ama corolloöar gerçekten sorunsuz araçlar. Ama önceki nesil ilk aurisler için bunu söylemek zor.
Sent my iPad using
Meguiars
21/02/2013, 21:16
motor konusunda öyle... dünyaya sorunsuz araç üretmeyi hedefleyen bir marka... benim idolüm ama tasarımsal olarak sevmediğim yanlar yok değil...
motor konusunda öyle... dünyaya sorunsuz araç üretmeyi hedefleyen bir marka... benim idolüm ama tasarımsal olarak sevmediğim yanlar yok değil...
Honda varken toyota motor konusunda zayıf kalır bence. Tabi ki tercih meselesidir.
Sent my iPad using
Meguiars
21/02/2013, 21:20
honda da güzel ama toyota kendini dünyaya pazarlamayı daha iyi başardı...
Honda varken toyota motor konusunda zayıf kalır bence. Tabi ki tercih meselesidir.
Sent my iPad using
Haklısın Kerem, motor konusunda Mazda ve Toyota biraz kara düzen devam eden markalar.Honda daha yenilikçi bir marka bu konuda...
honda da güzel ama toyota kendini dünyaya pazarlamayı daha iyi başardı...
Tabi onda başarılı. Corolla sorunsuzluğu sayesinde
Sent my iPad using
Haklısın Kerem, motor konusunda Mazda ve Toyota biraz kara düzen devam eden markalar.Honda daha yenilikçi bir marka bu konuda...
Zaten vvt-i bile vtec ten sonra piyasaya sürüldü bildiğim kadarıyla
Sent my iPad using
Meguiars
21/02/2013, 21:27
Zaten vvt-i bile vtec ten sonra piyasaya sürüldü bildiğim kadarıyla
Sent my iPad using
Belkide bu bir strateji... Yani kendinden önceki motorun durumuna göre son revizyonları yazılımsal ve donanımsal olarak yapıyor olabilirler...
Belkide bu bir strateji... Yani kendinden önceki motorun durumuna göre son revizyonları yazılımsal ve donanımsal olarak yapıyor olabilirler...
Mutlaka stratejileri vardır ama bence Honda güç üniteleri konusunda daha başarılı. Ama tabi ki toyota da yeni üniteler geliştirilecek, rekabete devam edecek.Amerika pazarında Honda'dan çok daha başarılı gerek Toyota'da gerekse lexus ta. Arazi araçları konusunda da Land Cruiser modelleriyle.
Sent my iPad using
Honor COOPER
24/02/2013, 00:42
Bu sınıfta Premium markalar hariç donanımsal-motor ve dizayn açısından lider araç bence Kia Ceed dir.
Consept versiyonu bile piyasadaki bir çok rakbinin opsiyonel listesindeki ekipmanları standart sunarken premium donanımda başınız dönecektir.
Heleki o ön göğüs ve direksiyon tasarımı malesef premium sınıfdaşalarında bile yoktur.
https://www.kia.com.tr/yeni-ceed/yeniceed-ic-tasarim.php
Meguiars
24/02/2013, 00:54
Bu sınıfta Premium markalar hariç donanımsal-motor ve dizayn açısından lider araç bence Kia Ceed dir.
Consept versiyonu bile piyasadaki bir çok rakbinin opsiyonel listesindeki ekipmanları standart sunarken premium donanımda başınız dönecektir.
Heleki o ön göğüs ve direksiyon tasarımı malesef premium sınıfdaşalarında bile yoktur.
KIA - Yeni Ceed - İç Tasarım (https://www.kia.com.tr/yeni-ceed/yeniceed-ic-tasarim.php)
Kesinlikle... Son dönemlerin yükselen yıldızı kim ne derse desin 1. Kia 2. Hyundai... Adamlar çok ciddi vizyon değişimine gittiler... Tabi aslında yıllardır ABD pazarında hyundai lider... Sadece Tr pazarında uzak doğu ön yargısı ve zamanında ki bazı araçlar için yapılan haksız eleştirilerden nasiplerini aldılar... Gerçi Kia her zaman sağlam otomobiller üretmiştir... Hyundai nin de sorun çıkaran motoru olmamıştır ki CRDi leri şakaya gelmez...
Ayrıca son dönemlerde motor konusunda 1.0, 1.1, 0.9 CC motorlar ön plana çıkıyor ki bizim gibi vergi sistemli ülkeler için gayet mantıklı... Kim derki focus 1.0 motora talip olsun :)
smartmavi
24/02/2013, 01:47
orda bi yanlışlık var... hangisi 54.000??
en ucuz benzinli model 67'den başlıyor. onu da kolay kolay boş alamazsınız...
LevenTgb
24/02/2013, 06:50
Bir yanlış yok 54000 tl fiyat aldım ben yılbaşı öncesi ...
effect1903
25/02/2013, 00:16
Bugün test sürüşü yaptım yeni aurisle :) tasarım olayı birazda görecelidir tabi, bence dış tasarımı güzel ama aynı şeyi aracın içine bindiğimde söyleyemedim, iç tasarım özellikle konsol tasarımını beğenmedim.
İlk arabam efsane kasa corolla idi ondan toyotaya karşı bende ayrı bir sevgi ve saygı var o yüzden ve yeni aurisin bu sefer olduğunu düşünerekten çıktım test sürüşüne... Kullandığım araç 1.6 benzinli otomatik vites idi. Otomatik vites olduğundan olsa gerek performansını pek beğenmedim ne iyi ne de kötü, ara hızlanmalarda kasanın da biraz hafiflemesiyle toplaması iyiydi. Süspansiyon sistemi darbeleri iyi emiyor, motor sesi de kabine sızmıyor (ani hızlanmalar da biraz sızıyor o kadar) yalıtımı iyi.
Sonuç olarak şu anda sıfır c sınıfı hb bir araç alacak olsam aurisi almam çünkü ne performanslı bir motoru var ne de malesef ruhu yok kısaca genel anlamda albenisi yok. 1.6 dize motordur bu arabanın hakkı ama hala koymuyorlar, satış temsilcisine aynen böyle dedim o da bmw ile anlaşma yapıldığını 2014 de geleceğini söyledi. Şu anda sıfır km hb araç alacak olsam alacağım tek araç kia ceed'dir, onuda incelemiştim adamlar aşmış gerçekten harika araç yapmışlar herşeyiyle.
Bu arada benim küçük maseratimi de 19 bin tl'ye saydılar :)
Bugün test sürüşü yaptım yeni aurisle :) tasarım olayı birazda görecelidir tabi, bence dış tasarımı güzel ama aynı şeyi aracın içine bindiğimde söyleyemedim, iç tasarım özellikle konsol tasarımını beğenmedim.
İlk arabam efsane kasa corolla idi ondan toyotaya karşı bende ayrı bir sevgi ve saygı var o yüzden ve yeni aurisin bu sefer olduğunu düşünerekten çıktım test sürüşüne... Kullandığım araç 1.6 benzinli otomatik vites idi. Otomatik vites olduğundan olsa gerek performansını pek beğenmedim ne iyi ne de kötü, ara hızlanmalarda kasanın da biraz hafiflemesiyle toplaması iyiydi. Süspansiyon sistemi darbeleri iyi emiyor, motor sesi de kabine sızmıyor (ani hızlanmalar da biraz sızıyor o kadar) yalıtımı iyi.
Sonuç olarak şu anda sıfır c sınıfı hb bir araç alacak olsam aurisi almam çünkü ne performanslı bir motoru var ne de malesef ruhu yok kısaca genel anlamda albenisi yok. 1.6 dize motordur bu arabanın hakkı ama hala koymuyorlar, satış temsilcisine aynen böyle dedim o da bmw ile anlaşma yapıldığını 2014 de geleceğini söyledi. Şu anda sıfır km hb araç alacak olsam alacağım tek araç kia ceed'dir, onuda incelemiştim adamlar aşmış gerçekten harika araç yapmışlar herşeyiyle.
Mehmet, bugününü test sürüşüne ayırdın sanırım:)
300nm lik bir araçtan sonra 150nm-160nm tork üreten bir araca binince gitmiyor gibi gelmesi çok normal :) Düşüncelerine katılıyorum.Özellikle iç mekanda tasarım sıfır ama dışı da pek iyi değil...
effect1903
25/02/2013, 01:14
Mehmet, bugününü test sürüşüne ayırdın sanırım:)
300nm lik bir araçtan sonra 150nm-160nm tork üreten bir araca binince gitmiyor gibi gelmesi çok normal :) Düşüncelerine katılıyorum.Özellikle iç mekanda tasarım sıfır ama dışı da pek iyi değil...
:) Yok Arda bravoyu daha önce test etmiştim, auriside merak ediyordum bugün test edeyim dedim. Evet malesef iç mekan hiç güzel değil.
Birde aurisi test ettikten sonra aklıma bravo geldim kendi kendime yav dedim adamlar 120 hp, 300 tork'luk 6 ileri canavar gibi dizel motor koymuş donanım desen donanım var herşey var ama adı fiat olduğundanmıdır bence bravo hakettiği yerde değil. Şunu bütün samimiyetimle söyleyebilrim ki bravo çok daha iyiydi her anlamda, bir kere zevk aldım araçtan. SAdece motoru bile bir tercih sebebi bence ama tabi ben 2. elde düşündüğüm için almayı düşünüyorum.
metalpiranha
11/04/2013, 03:51
söylediklerinize katılıyorum ayrıca eklemek istediğim bir kaç şey var bagaj bölümü aşırı derecede sıkıntılı 2 valiz çok zor sığar ön konsol müthiş kötü göstergeler güzel ama konsol tamamen bozuyor işi.Bİrde lansmanında hybrid versiyonu vardı.Ama türkiye ye getirmeyecekler galiba benzinli 1.6 alıp 5 TL olan benzinle o araç türk insanını üzer gibi
erenemre
11/04/2013, 04:26
dışı güzel içi kötü
srkaradag
12/05/2013, 15:10
Bende dün 1.4 d multimode advence auris test etme imkanım oldu.dış tasarımı beğenmiyordum içi daha kasvetli geldi, ön konsol insanın üstüne üstüne geliyor, koltuğu biraz yükseltince başım tavana değdi( boyum 1,65) eşim arkada baş mesafesinden şikayet etti.yol ve motor sesi yalıtımı tabiki bizim puntomuzdan başarılı ancak 110km hıza ulaşınca heryerinden rüzgar sesi geliyor Saffet üçüncünün anlattığı o aerodinamik tasarım pek bir şey ifade etmedi açıkçası benim için, multimode bizim dualogicle aynı performansta satış temsilcisi vitesin iyileştirildiğini söyledi, bizde otomatik moddayken vitese manuel olarak müdahale şansı varken auriste önce manuele alıp sonra direksiyondan müdahale ediliyor.Cam tavan güzel , cam tavansız bu araç alınmaz içerisi çok kasvetli, cruise control dizel araçlarda hala yok, süspansiyonlar bana konforsuz geldi arka süspansiyonların bağımsız olmadığını öğrendim. Toyota satış temsilcilerinin ilgisi çok iyiydi gerçekten. Araç bana pek hitab etmedi ancak sınıfında başarılı toyotanın marka gücüylede alınıp rahatlıkla kullanılacak sürücüsünü üzmeyecek bir aile aracı olmuş, test aracı ortalama yakıtı 6.5lt idi. Test aracı için gayet başarılı.advence mm skypack araca 58000tl fiyat aldım, donanımlarıyla segmet içinde makul fiyatlar, ben bu gidişte kia ceed concept plus alacak gibiyim.şu ana kadar astra, kia ceed, megane,auris kullandım, c4 inceledim ancak test edemedim, birde yeni leonu inceleme fırsatı olmadı.Aurise dönersem şahsi fikrim sürüş olarak ceed ve astranın gerisinde meganla eşit, yakıt olarak meganla eşit ceed ve astraya göre ekonomik ( otomatik vites araçlar, astrada dizel otomatik yok tabi)
Honor COOPER
12/05/2013, 23:39
Bende dün 1.4 d multimode advence auris test etme imkanım oldu.dış tasarımı beğenmiyordum içi daha kasvetli geldi, ön konsol insanın üstüne üstüne geliyor, koltuğu biraz yükseltince başım tavana değdi( boyum 1,65) eşim arkada baş mesafesinden şikayet etti.yol ve motor sesi yalıtımı tabiki bizim puntomuzdan başarılı ancak 110km hıza ulaşınca heryerinden rüzgar sesi geliyor Saffet üçüncünün anlattığı o aerodinamik tasarım pek bir şey ifade etmedi açıkçası benim için, multimode bizim dualogicle aynı performansta satış temsilcisi vitesin iyileştirildiğini söyledi, bizde otomatik moddayken vitese manuel olarak müdahale şansı varken auriste önce manuele alıp sonra direksiyondan müdahale ediliyor.Cam tavan güzel , cam tavansız bu araç alınmaz içerisi çok kasvetli, cruise control dizel araçlarda hala yok, süspansiyonlar bana konforsuz geldi arka süspansiyonların bağımsız olmadığını öğrendim. Toyota satış temsilcilerinin ilgisi çok iyiydi gerçekten. Araç bana pek hitab etmedi ancak sınıfında başarılı toyotanın marka gücüylede alınıp rahatlıkla kullanılacak sürücüsünü üzmeyecek bir aile aracı olmuş, test aracı ortalama yakıtı 6.5lt idi. Test aracı için gayet başarılı.advence mm skypack araca 58000tl fiyat aldım, donanımlarıyla segmet içinde makul fiyatlar, ben bu gidişte kia ceed concept plus alacak gibiyim.şu ana kadar astra, kia ceed, megane,auris kullandım, c4 inceledim ancak test edemedim, birde yeni leonu inceleme fırsatı olmadı.Aurise dönersem şahsi fikrim sürüş olarak ceed ve astranın gerisinde meganla eşit, yakıt olarak meganla eşit ceed ve astraya göre ekonomik ( otomatik vites araçlar, astrada dizel otomatik yok tabi)
Ceed candır şu an o sınıfta Premium markalar hariç en başarılısı otamatiğide klasik otamatik yok balata yok robot derdi yok yıllarca bakımdan bakıma servis görürsünüz.