PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Lastik Bayii açsam??

Ziyaretçi049
14/02/2013, 13:44
Arkadaşlar herkese iyi günler,

Kendime bir iş kurma düşüncesindeyim artık evlilik yolu görünüyor maaşlı çalışarak hayat sürdürmek zor oluyor :)

Şu an Antalya Toptancı Sebze ve Meyve Hali içerisinde Zirai İlaç Bayiisinde çalışıyorum, burada işler genelde çek ile döner.

Çiftçi'de para olmadığı için ürünlerini görütdükleri Komisyon dükkanlarından aldıkları çekleri değerlendirerek ilaç gübre vs. alırlar.

Çiftçilerin en çok sıkıntı yaşadığı konular ilaç gübre ve tohumdur bundan sonra yakıt bakım lastik vs. geliyor.

Hal içerisinde Lastik bayisi yok dışarıdaki bayilerde normal olarak nakit veya k.kartı ile çalışıyorlar, ben Hal'in içine Lastik Bayii açmayı planlıyorum henüz Hal Müdürlüğü izin verirmi vermezmi onu araştırmadım ama izin verdi diyelim bu konuda deneyimi olan veya bilgisi olan varmı aramızda? Bayii açmak için nerelere müracat etmeliyim?

Lastikçiler'den lastik almak istediğimizde %10 ancak kazanıyoruz gibi klişe laflar söylüyorlar ama hiç bir dükkan %10 kar ile ayakta duramaz bununda bilincindeyim, Bayii açsam nereler ile irtibata geçmem gerekir?
Genel olarak Ford Transit kamyonet tipi lastikler olacak.

SteinGP
14/02/2013, 14:30
Hiç bulaşmayın lastik işine.

Ziyaretçi049
14/02/2013, 15:22
Hmm olmazmı diyosun

SteinGP
14/02/2013, 15:31
Lastik piyasası çok hızlı doyan bir piyasa. Şimdi açsanız dediğiniz yere, herkes lastik alsa sizden 3 sene boyunca kimse gelip lastik almayacak sizden. Olaya böyle bakın bir de kar marjı konusunda söylenenler çok yanlış değil. 2000 yılına kadar bizde pirelli bayiiliği yaptık İzmirde, para kazansak kapatıp gitmezdik diye düşünüyorum :)

femoli
14/02/2013, 16:35
orhan tek bir yere bağımlı kalırsan yapma ama dışarıyada mal satarım dışarıdanda gelen olur dersen gir derim jant lastik tamir rot balans vs işlerinde çok güzel para var..

EvoKoray
14/02/2013, 17:12
Gıda sektörü hiç bitmez etraftada çok yoksa restoran tarzı biyer açabilirsiniz işlek biryerse (dürüm,döner,çiğ köfte ve pide çeşitleri vs.)

Ziyaretçi049
14/02/2013, 18:21
İlginiz için hepinize teşekkür ederim,

Hal'deki araç sayısı azımsanmayacak kadar çok fazla birde Komisyon bağlantılı satabilirsem-ki öyle planlıyorum belli bir döngü olacağını düşünüyorum. Fakat tek sorun vadeler uzun olacaktır 3 ay civarı, sezon'da 1 günde ortalama 2000 civarı çiftçi girip çıkıyor Hal içerisine birde Antalya Sebze Hali'ne ürün getiren çiftçi sayısı çok fazla ve herbirinde sadece Transit kamyonet veya Bmc Levent değil özel otoları ve Traktör'leride var. Birde nakliye işleri ile uğraşan şirketlerde Hal içerisinde mevcut.
Ben bunuda göz önüne alarak Hal içerisine açayım diye düşünüyordum.
Sadece lastik değil Akü ufak tefek sarf malzemeside düşünüyorum.
Ama Lastik alımlarının vadeli olmadığı hakkında duyumlar aldım Can arkadaşım bu konuda bir yorum yapar sanırım :)

Gıda sektörünü hiç düşünmedim çünkü Hal içerisinde bir hayli lokanta, restaurant ve fastfood var :)

ABNEW
14/02/2013, 18:50
Sadece lastik alım satım değil de Mehmetin belirttiği gibi jant, lastik sökme-takma, rot-balans ayarı gibi hizmetler verirsen bence kazançlı olabilir...

Ziyaretçi049
14/02/2013, 18:53
Sadece lastik alım satım değil de Mehmetin belirttiği gibi jant, lastik sökme-takma, rot-balans ayarı gibi hizmetler verirsen bence kazançlı olabilir...

Onlarıda düşünüyorum zaten ama sanırım lastik alanlara ücretsiz olur o işlemler.
Dışarıdan gelen olursa para kazandırır sadece.

Jant konusunuda hiç düşünmemiştim dükkanı açabilirsem istek olursa öyle jant koyarım diyorum

SteinGP
14/02/2013, 19:08
Elimden geldiğince anlattım Orhan'a durumu. Fazla sermaye isteyen bir iş ve geri dönüşü uzun vadeli. Heleki evlenecek adama para lazım olur lastik işinden para kazanmayı beklersen işin zor :)

Ziyaretçi049
14/02/2013, 20:00
Teşekkür ederim kardeşim bilgilendirme için benim sermaye yi bi hayli aşacak gibi duruyor bu iş.