Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hatalı park eden komşudan bıktım. Yardım.

Battal
13/02/2013, 12:39
Merhaba arkadaşlar.
Oturduğum siteye bir vatandaş taşındı. Arabasını sürekli hatalı park ediyor. 2 araçlık yere park etmesini geçtim, defalarca benim arabanın önüne, arabamı çıkartamayacağım şekilde park etiyor.

Mavi araba benimki. Kırmızı ise andavallı arkadaşın arabası. Sitede zaten çok araba var, bazı evlerde ikişer tane arabası olan var. Herkes efendi efendi kendi yerine park ediyor, 2 arabası olan birini dışarı koyuyor. Ama bu arkadaş aynı resimde çizdiğim gibi park ediyor.
https://i46.tinypic.com/2rordqr.jpg

Sileceğini kaldırdım, aynasını katladım anlamadı. Aradım buldum, tatlı tatlı anlattım acil işimiz oluyor, çıkamıyoruz arabayla diye yine anlamadı.

Şimdiye kadar kimsenin arabasına vb. zarar vermiş değilim ama artık sabrım taşmak üzere.

Çekici çağırsam, sitenin içinde hatalı park etmiş arabayı çekip götürür mü?
Ya da bu andavallı arkadaşa ne yapmak gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ziyaretci040
13/02/2013, 12:41
Direksiyon dersi ver. Ücretsiz.

onurgenc87
13/02/2013, 12:44
bence bigün o yanaşmadan önce onun yanaştığı yere çaprazlama yanaştır aracını :D

Misafir046
13/02/2013, 12:47
Sitenin içindeyse bunu yönetici çözmelidir.
O yuzden siz ne yaparsanız yapın dovemeyceginize gore ?

Bazı insanlar malesf laftan anlamıyor.İndirin lastiklerini olsun bitsin.

Battal
13/02/2013, 12:52
Adam laftan anlamıyor. Penceresinden görünsün diye oraya çekiyormuş. Şaka gibi resmen.
Sabah işe gideceğiz, adamın gelip arabasını çekmesini bekliyoruz. Bir gün kesip atacam lastiklerini en son o olucak. Yöneticiyi de söyledik uyardım dedi ama bakalım ne olucak,

tayfux
13/02/2013, 12:52
hocam yönetim ve güvenlik bu sorunu bence halledebilir..maalesef bu tip arkadaşlar mevcut gidip efendi gibi söylesen bile inadına tersini yapıyor..yada amaan sabah nasıl olsa erken çıkacağım diye saçma sapan yerlere araç parkediyorlar..

Ziyaretci031
13/02/2013, 12:55
Tekerler patlasın gece herkes uyurken

Misafir046
13/02/2013, 12:56
Eski arabası olan bir arkadasın varsa cagır gelip parketsin cıkarkende vursun cıkıp gitsin.Hiç bir hak iddaa edemez.Sonucta yanlıs parkettiği için.

Sende o aksam dısarı park etki.Bir daire 2 araba mevzusu olmasın.Misafirimdi yerimi ona verdim dersin.

Etkili sonuc denenmiştir.

altanasci
13/02/2013, 13:41
kötü komşu ....

daha dün gece karakollu olduk öldürecektim elimden bi kaza çıkıcaktı

StrawBeeRy
13/02/2013, 13:47
lastiklerin altına çivi koyun yada birgün çıkarken kapısına felan sürtün öyle çıkın insan olan laftan bir kere anlar

Eduardo
13/02/2013, 13:49
Egsozuna patates sokun:)

Ziyaretçi033
13/02/2013, 13:52
:pirate20:Lastikleri inmiş sanki o arabanın :sevgi:

Ziyaretçi049
13/02/2013, 13:57
En mantıklı çözüm, lastiklerin altına çivi koymak :)

Punto_Can
13/02/2013, 14:03
sileceklerini söküp eve götürün :D
başka apartmanda oturmalarına rağmen benim numaralı otoparkıma parkediyorlar, ön ve varsa arkadaki sileceğini kırmadan söküp eve koyuyorum, bir daha parketmiyolar ve gelen de olmuyor.

sinan3458
13/02/2013, 14:20
aracın senden önce park etmesini bekle ve onun sana yaptığını sen de ona yap çıkamasın :D

farukileri
13/02/2013, 15:11
annemlerin eski oturduğu yerde birbirlerini tanıyanlar ya da aynı dairede oturanlar iki arabayı arka arkaya koysun denmişti; ancak bir kişi park etmiş annemlerin aracının önüne ben koyamıyorum aracımı. Telefon edip çektirince de birazcık atışmıştık ama sonrasında paşalar gibi çekti yönetimin yazısı var buyrun bakın diye.

Laftan anlamıyor ise eğer sibopları vida ile gevşetin; lastiğin nasıl indiğini anlamayacaktır :) Bebek'ten Yeniköy'e gelene kadar jant üstünde gittiğimden haberim yoktu araçtan inip bir göz gezdirene kadar :)

ABK
13/02/2013, 15:18
Abi ne psikopatlar varmış aramızda :D

Kimsenin malına zarar vermeyin derim, biri de gelir bir gün aracınıza zarar verir. Aracının çektiği yere çekin, oraya bulabilirseniz belediyenin büyük çöp bidonlarından koyun, taş koyun ne bileyim bir kağıda site yönetimi uyarısı vb gibi okkalı bir yazı yazıp koyun derim.

SteinGP
13/02/2013, 15:19
Hocam gece saat 2 3 gibi kaldırın bir kaç kez çıkıcam diye. Denedim %100 çalışıyor :)

fotobelit
13/02/2013, 15:26
Araca zarar verirseniz,sizden oldugu belli olucak malesef..(Uyarmışsınız)..En mantıklı,onun önce park etmesini bekleyin ve onun çıkamıyacağı şekilde park edin..İllaki size gelicek..Aynı şeyi tekrarlarsa :) malesef atalarımızı dinlemek gerekicek''Laftan anlamayanın,hakkı kötektir''..

Ziyaretçi034
13/02/2013, 15:42
araca zarar verme felan, ne oluyor beyler, sakin :)

Deniz, site yönetimine rica edersen aracı parkettiğini söylediğin yere içine çiçek dikilen büyük beton saksılardan koysunlar, etrafta bu işi yapabilecek biri varsa 10-20 lira verirsin içine güzelce toprak doldurur, yerinden hareket edemeyecek kıvama gelir, sonrasını o düşünsün

Evren_c
13/02/2013, 15:43
Hocam gece saat 2 3 gibi kaldırın bir kaç kez çıkıcam diye. Denedim %100 çalışıyor :)

Konuşmak fayda etmiyorsa bence bu yöntemi birkaç kez deneyin :) Araca zarar vermeyin bence. Zarar verirseniz haklıyken haksız konuma düşebilirsiniz zira. Yine de işe yaramazsa trafiği çağırırsınız.

_FeRDi_
13/02/2013, 15:57
En güzeli onun size yaptığının aynısını yapmak. Laftan anlamayan,uyarı umursamayan zekadan yoksun tipler genelde uygulamalı olayları kanıksayabiliyorlar.

messi78
13/02/2013, 16:19
Bence o vatandaşın o arabayı çekemeyeceği bir şekilde park edersen sen onu değil o seni bulur veya camına yanlış park ettiniz buradan aracınızı çekin diyerek sürekli bir kağıt bırakırsanız sanırım laftan anlayacaktır :)

Tayfun-E30
13/02/2013, 16:32
zarar vermek çözüm değil adam olan laftan anlar zaten ya ters teperse birde öyle düşünün benim komşumda benzer birşey yapıyor bende aynı şekilde onun park ettiği yere park ediyorum birde bende 3 araba 1 motorsiklet var çok güzel terbiye ettim park düzenimle =)

Battal
13/02/2013, 17:33
Görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Artık emekli polis memurları gibi oldum, her akşam pencereden bu vatandaşın gelmesini bekliyorum. Gelsinde bi paylayım şunu diye.
Yönetim birşeyler yapmazsa, çekiciye yükletirim yallah otopark.

biancoangelo
13/02/2013, 18:09
Patates sokmak, çivi atmak, lastik yarmak, silecek koparmak, kaldırmak, aracı çizmek, ayna kapağı çıkartmak vs vs. bunlar hiç bir forum üyesine yakışmaz siz en iyisi legal yollardan hakkınızı arayın.... Baktınız olmuyo çok babayiğit değilse göz dağı verin....

mfgunes
13/02/2013, 18:32
Sakin ol ve bidaha uyar eğer anlamassa sende onun çıkamayacağı şekilde parket gelsin arasın seni Özaman en iyi dersi alır

segin
13/02/2013, 18:38
aynı olay başıma geldi önce sileceklerini kırdım sonra adamı uyardım şimdi aracımın uzağına bırakıyor:)

maceraci95
13/02/2013, 19:04
Ben Can'a katılıyorum. Gece yarısı uyandırıp durursan sonuç alırsın.

must82
14/02/2013, 03:18

Bu mantıklı bir çözüm yolu gibi geldi. Ne bileyim çocuğum hasta falan gibi...

araca zarar verme felan, ne oluyor beyler, sakin :)

Deniz, site yönetimine rica edersen aracı parkettiğini söylediğin yere içine çiçek dikilen büyük beton saksılardan koysunlar, etrafta bu işi yapabilecek biri varsa 10-20 lira verirsin içine güzelce toprak doldurur, yerinden hareket edemeyecek kıvama gelir, sonrasını o düşünsün

+1000

Görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Artık emekli polis memurları gibi oldum, her akşam pencereden bu vatandaşın gelmesini bekliyorum. Gelsinde bi paylayım şunu diye.
Yönetim birşeyler yapmazsa, çekiciye yükletirim yallah otopark.

Sizin yaşadığınız durumu ben de yaşadım. İnsanlarımız maalesef çok bencil. Diğer illegal yollardan yapılan çözüm önerilerine katılmıyorum.Maşa varken elimi ateşe uzatmam her seferinde polisi arardım. Siz sabırlı olun muhakkak bir çözüm yolu bulunacaktır.

BaranSelo
14/02/2013, 03:33
Bizim de araçlar arasında yarım araçlık boşluk bırakan komşularımız var. Yol kenarı tek sıra park etmemiz gerekiyor mahalleye, yaşıtım 2 arkadaşla tampon tampona park ediyoruz insanlara yer kalsın diye, ertesi gece bi geliyorum 5 arabalık yere 3 araba yanaşmışlar. Düşüncesizlik, bencillik diz boyu insanların çoğunda...

quick
14/02/2013, 04:18

böyle bir durum da benim başıma geldi gece on iki buçuk gibi siteye geldim benim park yerimin yanı dairesel geldiği için düzgünce park etmez ise o dairede oturan arkadaş ben kendi yerime giremiyorum. her neyse bir gece geldim baktım adam misafir aracı koymuş oraya(x3) gittim güvenliğe söyledim "sorunu olan varsa bana söylesin" demiş indirttim aşağıya gece on iki buçukta paşa paşa çektirttim arabayı şimdi paşa paşa düzgün parkediyor arkadaş

1ocak2011
14/02/2013, 10:27
Dün nasıl park etmişti?

Battal
14/02/2013, 14:49
Dün nasıl park etmişti?

Tuncay abi, bu adamın gecesi gündüzü yok. Bazen iki-üç gün hiç olmuyor, bazen 1 hafta aynı yerde duruyor araba.
Dün sabah işe yürüyerek gittim arabayı çıkarmadım, akşam geldiğimde yine bizim arabanın önüne koymuş. Biraz uğraşsam çıkarırdım ama. Yine de çağırdım bu sefer epey sert çıktım. Hep böyle park ediyorsun, ya bir çözüm bul, ya da ben her seferinde polis çağırıp arabanı çektirecem sana haber vermeden, artık bıktım dedim. Ayrıca eşim veya ben bu şekilde burdan çıkmaya çalışıp arabana vurursak mesuliyet kabul etmiyorum, benim masrafımıda sen ödersin peşin peşin söylüyorum dedim. Ağzıma ne geldiyse söyledim. Kuyruğunu kıstırıp tamam dedi gitti.
Bu sabah baktım sitenin dışındaydı arabası.
Artık hiç muhattap olmayacam, bidaha yaparsa anında çekici çağırıp göndericem arabasını. Şimdi onlar düşünsün :)

maceraci95
14/02/2013, 15:03
Tebrik ederim.

Battal
14/02/2013, 15:14
Tebrik ederim.
Teşekkürler. Şu yaşıma kadar, kimseyle bıkarın kavga etmeyi sözlü atışma bağrışmam bile olmamıştır. Çok sakin birisiyimdir ama bu iş çileden çıkardı beni. 2 ay dayanabildim. Sonunda ağzıma ne geliyorsa saydım geçtim. Her zaman her işi diyalogla tatlı dille çözmeden yana birisiyim ama, demekki herkes tatlı dilden insanlıktan anlamıyormuş, bazılarına böyle yapmak gerekiyormuş. Buda bize bir tecrübe olmuş oldu.

Kanber Tastan
14/02/2013, 15:22
Sonuca varmışsınız . Tebrikler.

1ocak2011
14/02/2013, 15:29
HAdi gözün aydın kardeşim, Kurtulmuşsun.

alixxx
14/02/2013, 15:32
Gözünüz aydın :)

Ziyaretçi033
14/02/2013, 15:36
:) tebrikler :)

evoefe
14/02/2013, 22:34
her zaman derim :nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir....

bizim sitede sonradan görme bir arkadas vardı mercedes alınca otopark onun zanetti ama yaz sıcagında nereden geldiği belli olmayan bir yumurta tavanı ve ön camına yapısınca ve bütün güneşte kalınca akıllandı :D

SteinGP
14/02/2013, 22:54
her zaman derim :nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir....

bizim sitede sonradan görme bir arkadas vardı mercedes alınca otopark onun zanetti ama yaz sıcagında nereden geldiği belli olmayan bir yumurta tavanı ve ön camına yapısınca ve bütün güneşte kalınca akıllandı :D

Haha :) abi bizimde yan apartmanda bir bayan var böyle, gece gelip otopark girişinde bırakıp 20 arabanın çıkışını engelliyordu. Bir gece Zeus başkan balkona kaka yaptıydı daha ufakken, aldım kakayı balkondan hanımın ön camına atıverdim, etkili olduydu :D

Budweiser
15/02/2013, 00:00
Halletmişsin abi ama benim daha güzel eğlenceli ve fiziksel zararlara sebebiyet vermeyen çözümlerim var. ilki arabanın etrafına üstüne kuş yemi atıyorum. Bi güzel kuşlar gagalıyor sıçıyor. yada ön camın dibine (kaloriferin hava çektiği yere) arkadaşlarımın kedisi köpeğini işettiriyorum. miss şimdi onlar düşünsün.

adrentos
15/02/2013, 01:16
bende çok sinir oluyorum park ederken hiç başkasını düşünmüyorlar bizim bir arkadaşın abisinin arabasının arkasına çekiyorlarmış sileceğini kaldırıyormus aynaları kapıyomus fakat adam aynı yere park etmeye devam , en son bilgisayardan güzel bir yazı çıkarmıs aracı bu şekilde çekmeye devam ederseniz 4lü lastik alımlarında %25 indirim yazmış :D birdaha çekmemiş