Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 351.Dönem - Nisan 2012 Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

cihankardes
12/02/2013, 04:02
Arkadaşlar ben nisanda askere gitmeyi düşünüyorum.
Var mı forumdan başka arkadaş :)

İzmir foça komando okulu ile ilgili yazılanları okuyorum ( en kötüye kendimi hazırlıyorum) :D

tayfux
12/02/2013, 04:05
vay vay vay ben 331 kısa dönemdim..Allah herkese hayırlı tezkereler nasip etsin..

cihankardes
12/02/2013, 04:22
çok sağolun abi :)

yok mu bizim devre :D

can-asan
12/02/2013, 14:50
hayırlı tezkereler.. bende haziranda diplomayı alıp ağustosta gitmek istiyorum Allah nasip ederse

farukileri
12/02/2013, 14:54
çok sağolun abi :)

yok mu bizim devre :D

SMMM staj sınavını geçemeseydim devre oluyoduk :D ama 3 yıl daha erteledim SMMM stajyeri olduğum için şu anda

SteinGP
12/02/2013, 14:57
Ben ağustosta gideceğim inşallah. bekle beni beraber gidelim cihan :)

lektonstar17
12/02/2013, 15:19
Cihan şimdiden hayırlı teskereler. Keşke Kasımda gidebilseydin. Ben askerliğimi Ankara Mamak ta 301. kısa dönem olarak yaptım. Karından soğuğundan kulaklarımız kavrulur, derileri dökülürdü. Ama yinede yaz döneminde gitmekten çok daha iyidir. Kışın soğuğuna çare bulunuyor ama yaz sıcağına bişey yapamıyorsun. Ben son bir ay sıcak çektim ve o kadar dikkat etmeme rağmen ayaklarımda mantar çıktı. Sıcakta insanların ter kokusu ve bot hiç çekilmiyor. O kokudan yatakhaneye girmek istemezdik. Sabaha kadar oluşan o kokunun tarifi yok valla :) İnşallah sen yaşamazsın bunları.Hergün temiz çorap giymeye dikkat et. Talk pudrası al muhakkak. Hergün ayaklarına sür. Emin ol çok rahat ediceksin.Hem askerliği gözünde fazla büyütme. Artık eskisi gibi değil. Biraz yağmu yağsın eğitim biter kapalı alana alırlardı bizi. Tabi doğuda askarlik başka. Ben yedek subay olarak doğu gitmek için gönüllü oldum ama sıra bize gelmedi, nasip olmadı.Şimdi askerlik yaptık diye geçiniyoruz.Gittiğinde görüceksin , o kadar saçma , o kadar mantıksız işler yapıyosun ki bu mu askerlik dedirtiyorlar insana. Askerlikte bi söz vardır. Nizamiyeden girdiğin anda beynini ve mantığını orda nizamiyede bırakırsın. Çünkü askerlikte mantık yoktur.

Zorluklar yanında , çok keyif aldığın çok eğlendiğin zamanlarda olucak inşallah. Hele ordaki arkadaşlıklar bambaşka.Hiç bir yerde bulamazsın.

Cihan toplamda 5 ay 5 gün askerlik yapıcaksın . Nasıl geçiyor , hiç anlamazsın bile.Sadece son günlerde sabırsızlık artıyor. Şafak sıkıştırıyor derler . Allah " ŞAFAK DOĞAN GÜNEŞ ! " diyeceğin günleri de nasip etsin inşallah.

cihankardes
12/02/2013, 19:12
Cihan şimdiden hayırlı teskereler. Keşke Kasımda gidebilseydin. Ben askerliğimi Ankara Mamak ta 301. kısa dönem olarak yaptım. Karından soğuğundan kulaklarımız kavrulur, derileri dökülürdü. Ama yinede yaz döneminde gitmekten çok daha iyidir. Kışın soğuğuna çare bulunuyor ama yaz sıcağına bişey yapamıyorsun. Ben son bir ay sıcak çektim ve o kadar dikkat etmeme rağmen ayaklarımda mantar çıktı. Sıcakta insanların ter kokusu ve bot hiç çekilmiyor. O kokudan yatakhaneye girmek istemezdik. Sabaha kadar oluşan o kokunun tarifi yok valla :) İnşallah sen yaşamazsın bunları.Hergün temiz çorap giymeye dikkat et. Talk pudrası al muhakkak. Hergün ayaklarına sür. Emin ol çok rahat ediceksin.Hem askerliği gözünde fazla büyütme. Artık eskisi gibi değil. Biraz yağmu yağsın eğitim biter kapalı alana alırlardı bizi. Tabi doğuda askarlik başka. Ben yedek subay olarak doğu gitmek için gönüllü oldum ama sıra bize gelmedi, nasip olmadı.Şimdi askerlik yaptık diye geçiniyoruz.Gittiğinde görüceksin , o kadar saçma , o kadar mantıksız işler yapıyosun ki bu mu askerlik dedirtiyorlar insana. Askerlikte bi söz vardır. Nizamiyeden girdiğin anda beynini ve mantığını orda nizamiyede bırakırsın. Çünkü askerlikte mantık yoktur.

Zorluklar yanında , çok keyif aldığın çok eğlendiğin zamanlarda olucak inşallah. Hele ordaki arkadaşlıklar bambaşka.Hiç bir yerde bulamazsın.

Cihan toplamda 5 ay 5 gün askerlik yapıcaksın . Nasıl geçiyor , hiç anlamazsın bile.Sadece son günlerde sabırsızlık artıyor. Şafak sıkıştırıyor derler . Allah " ŞAFAK DOĞAN GÜNEŞ ! " diyeceğin günleri de nasip etsin inşallah.

Ümit abi anlattıkların ve iyi dileklerin için çok teşekkürler :) bakalım artık kasımda gidecektim ama bi kaza oldu başvuruyu kaçırdık, böylesi nasipmiş.

Nasıl olursa olsun benim için iyi olacak inşallah. Tabiki en büyük dileğim Mesleki Asteğmen - Ankara :D eğer öyle olursa sınava girip kalmayı da düşünüyorum. Çok ufak bir ihtimalle en zor askerlik de patlayabilir ama nasip işi cidden. Tam iki ay sonra birlikteyim inşallah :D

cihankardes
12/02/2013, 19:13
Ben ağustosta gideceğim inşallah. bekle beni beraber gidelim cihan :)

Aga benim bekleyecek mecalim kalmadı ya :) işsiz güçsüz dolaşıyoruz bir senedir nerdeyse. Eğer asteğmen olursam kesin görüşürüz :)

lektonstar17
12/02/2013, 20:02
Ben teşekkür ederim Cihan. Bu arada şimdiye kadar herhangi eğitimden yada kurstan aldığın belge olarak ne varsa yanında götür. Hatta bir spor branşına ait belgen varsa onu dahi götür. Ben adamlara antrenörlük belgemi sundum ama onlar uzmanlık belgesi istedi, halbuki antrenörlük daha üst bir belge , antrenörlük belgesi için uzmanlık belgesini verip öyle alıyorsun ama adamlara anlatamadım. Asker mantığı işte. Yani dicem o ki elinde ne varsa sun adamlara. İşe yaramaz dediğin belge sana teğmenlik yolu açabilir.

aykut_1914
12/02/2013, 21:05
cihan foça mı harbi?

allah kolaylık versin git gel bir an önce inşallah, kuzenim geçen sene ordaydı çok şükür komando olarak gittiği elazığdan 20 şubatta dönücek

cihankardes
12/02/2013, 21:12
cihan foça mı harbi?

allah kolaylık versin git gel bir an önce inşallah, kuzenim geçen sene ordaydı çok şükür komando olarak gittiği elazığdan 20 şubatta dönücek

Yok Aykutum ya :D yani en zor orası diyorum, kendimi en zora göre ayarlıyorum :) 10 nisanda belli olacak ne olduğu.

Kuzenine de geçmiş olsun şimdiden. Ayrıca tebrik ederim kendisini :)

aykut_1914
12/02/2013, 21:15
heeee ulen ne adamsın :D
bende dedim adam gözümüzün önünde komando olucak :D
sağolasın ya geçmek bilmiyoru şu son 1 hafta

lektonstar17
12/02/2013, 21:19
Aykut , kuzene geçmiş olsun şimdiden. Adam paşalar gibi yapmış askerliğini.

cihankardes
12/02/2013, 21:20
:D hahah

SteinGP
12/02/2013, 21:41
Aga benim bekleyecek mecalim kalmadı ya :) işsiz güçsüz dolaşıyoruz bir senedir nerdeyse. Eğer asteğmen olursam kesin görüşürüz :)

Asteğmenlik planın var mı? Bir de hangi şube bakıyor sana?

cihankardes
12/02/2013, 22:34
Evet Can asteğmenlik planım var ama sanırım bizim plana bakmıyorlar pek, ihtiyaca göreymiş sanırım.

Ben tepecikteki askeri şubeye gidiyorum ama sınav narlıdere veya büyük ihtimalle gaziemirdeki birliklerde yapılacakmış.

Ziyaretci036
12/02/2013, 22:46
En güzeli aralık dönemi

lektonstar17
12/02/2013, 22:52
En güzeli aralık dönemi

Çok doğru , iyi ki Aralık döneminde gitmişim.

cihankardes
13/02/2013, 00:28
Ben çok terleyen bi adamım heralde dönüşte bi on kilo atmış olucam :)

barisunye
13/02/2013, 01:02

bir branşın varsa muhendıslık doktorluk vs uzun donem gerçekten guzel ve rahat...ama diğer bolum mezunları için uzun donem genel olrak zor ve sıkıntılı...eğirdir dağ komando okulu çıkarsa kesin verirsin kiloları...kemik ve kas kalır:)3 ay 7 gun gunde 19 saat eğitim(teorık uygulama agırlıklı arazi)totalde yürünen yol 1500 2000 km.....

cihankardes
13/02/2013, 01:53
Abi gıda mühendisiyim umarım dediğiniz gibi olur.

Komando olursak sıkıntı var gibi cidden :D 105 kiloydum ben eskiden 85 e indim. Artık olursa 70 e fit olurum :D

Ziyaretci036
13/02/2013, 01:53
cihanım terlemek güzel ama istediğin zaman duş alamıyorsun sıcaklarda sıkıntı olur özellikle acemilikte yat kalk koş sürün çok terlersin duş alamazsan problem olur.

lektonstar17
13/02/2013, 01:55
Mamak ta 3. taburdan yemekhaneye sadece gidişimiz 2 km idi.Günde 3 kere gidip geliyorduk.

aykut_1914
13/02/2013, 01:58
Aykut , kuzene geçmiş olsun şimdiden. Adam paşalar gibi yapmış askerliğini.

sağolasın abicim :)
Paşalıgını artık haftaya anlattıgı hikayelerden dinlicez :) Ne zaman konussak ya tuncelinin bilmem ne dağında, ya da van ın bilmem ne tepesinde

cihankardes
13/02/2013, 01:59
cihanım terlemek güzel ama istediğin zaman duş alamıyorsun sıcaklarda sıkıntı olur özellikle acemilikte yat kalk koş sürün çok terlersin duş alamazsan problem olur.

evet murat abi ya, bi de o kadar adam yatakhanede ayak artı ter kokusu da cabası :)

cihankardes
13/02/2013, 02:00
Mamak ta 3. taburdan yemekhaneye sadece gidişimiz 2 km idi.Günde 3 kere gidip geliyorduk.

iki arkadaşım orda yaptı abi bazı sıkıntılar olduğunu biliyorum orayla ilgili :)

lektonstar17
13/02/2013, 02:08
sağolasın abicim :)
Paşalıgını artık haftaya anlattıgı hikayelerden dinlicez :) Ne zaman konussak ya tuncelinin bilmem ne dağında, ya da van ın bilmem ne tepesinde

İşte askerlik dediğin budur yaa.

fhmnl
13/02/2013, 21:25
iki arkadaşım orda yaptı abi bazı sıkıntılar olduğunu biliyorum orayla ilgili :)

cihan nisanda görüşürüz inşallah :)

cihankardes
13/02/2013, 22:34
İnşallah abi :) isimlerimizi ve belli olduğunda gideceğimiz yerleri yazalım da askerde görüşürüz bi şekilde telefonla falan :)

mert35
14/02/2013, 01:32
Vay torun gel kardesım gel ben 349. donem olarak senın gıbı arkadasları dort gozle beklıyorum kardesım benım acemılık amasya usta bırlık kars amasyada oldugum kızamık asısı bende alerjı yaptı 1 ay hava değişimi aldım cumartesı gerı donuyorum karsa dondugumde 86 gun felan kalcak keske aralık celbınde gelseydın gunler kısa hava erken karardıgı ıcın zorlanmıorsun bırde ızmırde kar 5 cm gecmıs kar gormeyen ınsan olarak kara doydum karsta kardesım yalnız gıttgımde 351. devreyı dort gozle beklıcegımden kuskun olmasın umarım ıyı bır yere dusersın kardesım ben uzak bı yer olsun dıyordun turkıyenın obur ucu cıktı sende en kotuyu dusunme sonra basına gelınce ağlarsın ;)

lektonstar17
14/02/2013, 01:48

Sıkıntı derken ne duydun bilmiyorum ama askerlik sonuçta. Büyük bir tugay , benim zamanımda 7000 asker vardı. Haliyle rütbeli de çok fazla. Bi yerden bi yere giderken elin alnından inmez. Bi komutana çarpılamam gibi bir ihtimalin yok :) Benim zamanımda askere dayak yasaktı. Bir iki olay oldu ama ufak şeyler. Ama cezalar şahane. Bölük komutanımız silah sorumlusu çavuşu doğum gününde mamak ceza evine yolladı , sırf tatil günde terlikle dolaşıyor diye.Doğum gününde izinli olursun bu arada. Adam 10 gün sonra geldi ama gittiği gibi gelmedi malesef. Dayak , dövme yok ama komutanlar ceza evine yollamaya çok meraklı. En ufak şeyde direk mamak.Bir de çok denetim olur. Eğitim denetlemesi , spor denetlemesi falan.

cihankardes
14/02/2013, 02:09
Sıkıntı derken ne duydun bilmiyorum ama askerlik sonuçta. Büyük bir tugay , benim zamanımda 7000 asker vardı. Haliyle rütbeli de çok fazla. Bi yerden bi yere giderken elin alnından inmez. Bi komutana çarpılamam gibi bir ihtimalin yok :) Benim zamanımda askere dayak yasaktı. Bir iki olay oldu ama ufak şeyler. Ama cezalar şahane. Bölük komutanımız silah sorumlusu çavuşu doğum gününde mamak ceza evine yolladı , sırf tatil günde terlikle dolaşıyor diye.Doğum gününde izinli olursun bu arada. Adam 10 gün sonra geldi ama gittiği gibi gelmedi malesef. Dayak , dövme yok ama komutanlar ceza evine yollamaya çok meraklı. En ufak şeyde direk mamak.Bir de çok denetim olur. Eğitim denetlemesi , spor denetlemesi falan.

heralde doğu ve komandoluk dışında en zorlu yer orası anlattıklarından dolayı abi :) arkadaşım barış gücü-telsiz askeriydi orda, diğeri de veteriner hekimin yanında yemekhanede.

cihankardes
14/02/2013, 02:13
Vay torun gel kardesım gel ben 349. donem olarak senın gıbı arkadasları dort gozle beklıyorum kardesım benım acemılık amasya usta bırlık kars amasyada oldugum kızamık asısı bende alerjı yaptı 1 ay hava değişimi aldım cumartesı gerı donuyorum karsa dondugumde 86 gun felan kalcak keske aralık celbınde gelseydın gunler kısa hava erken karardıgı ıcın zorlanmıorsun bırde ızmırde kar 5 cm gecmıs kar gormeyen ınsan olarak kara doydum karsta kardesım yalnız gıttgımde 351. devreyı dort gozle beklıcegımden kuskun olmasın umarım ıyı bır yere dusersın kardesım ben uzak bı yer olsun dıyordun turkıyenın obur ucu cıktı sende en kotuyu dusunme sonra basına gelınce ağlarsın ;)

ben geleyim sen dön kardeşim, zaten 1 ayını da izmirde yedin :D kısa dönemde torunlara aynı zamanda bilet mi diyorlar :D gelince öğrencez bütün tabirleri.

Ben de aralık istiyordum ama ekimde başvuru yapmak gerekiyormuş ben 4 kasımda gittim, geçti canım dediler :)

Benim baba tarafı Ardahanlı. Olur da bir şekilde yolun düşerse ovapınar köyüne uğra, herkes seni misafir eder ;)

aykut_1914
14/02/2013, 02:27
komutan şöfrü ol,kafa rahat :D

cihankardes
14/02/2013, 02:28
İkinci hayalim de o zaten :D yada şöför yanındaki muhafız da olabilirim :D

mert35
14/02/2013, 15:00
İkinci hayalim de o zaten :D yada şöför yanındaki muhafız da olabilirim :D

valla kardesım kısa donemlerı pek ole ıslere vermıyorlar ;)

ben geleyim sen dön kardeşim, zaten 1 ayını da izmirde yedin :D kısa dönemde torunlara aynı zamanda bilet mi diyorlar :D gelince öğrencez bütün tabirleri.

Ben de aralık istiyordum ama ekimde başvuru yapmak gerekiyormuş ben 4 kasımda gittim, geçti canım dediler :)

Benim baba tarafı Ardahanlı. Olur da bir şekilde yolun düşerse ovapınar köyüne uğra, herkes seni misafir eder ;)

eyv kardesım saolasın

lektonstar17
14/02/2013, 16:53
komutan şöfrü ol,kafa rahat :D

Malesef kısa dönem askerleri şoförlük , idari büro , S1,S2 gibi bölümlere almıyolar. Çünkü asker işi öğrenene kadar askerlik bitiyor.

ersobas
14/02/2013, 17:13
bir branşın varsa muhendıslık doktorluk vs uzun donem gerçekten guzel ve rahat...ama diğer bolum mezunları için uzun donem genel olrak zor ve sıkıntılı...eğirdir dağ komando okulu çıkarsa kesin verirsin kiloları...kemik ve kas kalır:)3 ay 7 gun gunde 19 saat eğitim(teorık uygulama agırlıklı arazi)totalde yürünen yol 1500 2000 km.....

bnde 333 eğirdir magdurlarındanım. 10 kilo verdim 13 haftada
Oradanda Şemdinli Alan Karakolu Merkez takım komutanlığı Nisan Döneminde gitmiştim bnde hayırlı teskereler.

fhmnl
14/02/2013, 17:15
İnşallah abi :) isimlerimizi ve belli olduğunda gideceğimiz yerleri yazalım da askerde görüşürüz bi şekilde telefonla falan :)

inşallah kardeşim

lektonstar17
14/02/2013, 20:40
Cihan sporla alakalı olarak bir branşın varsa ve gittiğin yerde spor faaliyetleri varsa belki katılabilirsin. Ben tugay takımının tenis ve voleybol takımındaydım. Lisansım da olduğu için bi kere görüştüm ve kabul edildim. Bu sayede hem bildiğim işi yaptım hem askerliğim güzel geçti hem de bi şekilde faydalı olmaya çalıştım. Bu arada hatırlatayım, voleybolda şampiyon olmuştuk ama teniste duman olduk. Şansıma 2. maçta rakip genç milli olunca fena patladık :)

cihankardes
15/02/2013, 15:51
Ümit abi lisanslı okçuyum acaba takım var mı orduda :)

uraaal
15/02/2013, 15:58
vayy kısa dönem has torun çıktı karşıma :D şimdiden hayırlı tezkereler :D

onurunlu
15/02/2013, 16:53
kıbrısa düşenler bana yazabilir ;) detaylı bilgi verilir 345 ;)

ferdigokhan
15/02/2013, 20:08
vay vay vay ben 331 kısa dönemdim..Allah herkese hayırlı tezkereler nasip etsin..

Tertiip :) Bende 331 KD'dim (İkmal Komutanlığı_4. Akaryakıt Bölük K. Afyon). Allah tüm askerlere ve gidecek arkadaşlara şimdiden hayırlı teskereler nasip etsin.

kolombo
17/02/2013, 03:37
Malesef kısa dönem askerleri şoförlük , idari büro , S1,S2 gibi bölümlere almıyolar. Çünkü asker işi öğrenene kadar askerlik bitiyor. Ben istanbulda 2006 (Aralık) - 2007- (Mayıs) yılları arası 313. Dönem Kısa dönem olarak İstanbul/Halkalı/GEneral hamza günalp kışlasında yaptım. Normalde oğğğğ istanbulda yapmışsın kebap geçmiştir diyenleri duyar gibiyim. İnanın doğuda yapsam kafam daha rahat olurdu gibime geliyor. Ne derler gittiğin yer iyi olur ama komutanın kötü olur, Veya gittiğin yer kötü olur ama komutanın iyi olur.. Ben komutanının iyi olması tercihinden yanayım. Bana 5 ayı zulüm etti diyebilirim. Kısa dönem adam askerliğinin ikinci ayında iznemi gelinir ya. Hemde tamamı 12 güne. Kafayı yedirtecekti bana yoksa. Zaten kısa dönemlere gıcıktı adam. Cihan Benden tavsiye Sakın yazıcı filan olayım deme. git paşa paşa nöbetini tut gel. Ben hem nöbete giderdim hemde bana bir sürü iş yükler giderdi. Bitiremezsek bir ton fırça kayardı. Askerlikten zevk alamadım. Sevdirmediler bana orada askerliği. Allahtan son 2 ay kala AMM 'ye (Acil müdahale Mangası) geçtim akşam görev gündüz dinlenme kafam rahatladı. Yatakhanemiz tamda yazıhanenin üstündeydi. Komutana görünmemek için inan wc ye bile inmezdim. O derece yani. :) Uzun lafın kısası inşallah sen hayırlısıyla güzel bir askerlik yapar gelirsin. Veya kalırsın. Allah şimdiden hayırlı teskereler versin.

Engin_T
17/02/2013, 12:48
Bizde 351'leri bekliyorduk :D 349 kısa dönemim bende şimdiden hayırlı teskereler.. Şafak 89 :)

lektonstar17
17/02/2013, 17:19

Hiç duymadım.Belli zamanlarda Türkiye genelinde tugaylar arası uvalar oluyor. Sen gene de belgeni götür ve orda böyle bir uzmanlığın olduğunu belirt. Hiç belli olmaz belki sana iyi bir kapı açar.

lektonstar17
17/02/2013, 17:20

Hiç duymadım.Belli zamanlarda Türkiye genelinde tugaylar arası uvalar oluyor. Sen gene de belgeni götür ve orda böyle bir uzmanlığın olduğunu belirt. Hiç belli olmaz belki sana iyi bir kapı açar.

lektonstar17
17/02/2013, 17:20