Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç seçimi ve bir kaç soru
motor delisi
10/02/2013, 21:14
Merhaba arkadaşlar, mart-nisan ayı gibi evo yu değiştirme kararı aldım aklımda bir kaç araba var gittim bugün araştırdım fiyat aldım birmot dan, yanlız kafama birşey takıldı 1.6 dizel guıletta 105 hp 320 nm tork ben bu aracın 1.6 dizelini bravo ile aynı sanıyordum bravo ise 120hp 300 tork bu ikiside multijet değilmidir aralarındaki fark nelerdir ? hangisi daha performanslıdır ? ( dizel araç düşünmüyorum fakat aklıma takıldı sorayım dedim :) )
Bu arada bayiden aldığım fiyat ve aklımdaki araba mito dur gulı için gitmedim fakat peder gulıyı daha çok beğendi ama nedense mito hoşuma gidiyor birçok parçası ise evo ile aynıymış meğer :) , ilk önce sciroccoyu gördük fiyatları uçuk ve içine binince golf havası var bir türlü sevemedim şu vw i :) ( vw birtek direksiyon tasarımında çok daha cezbetti beni fiatın minibüs direksiyonunu her araca uygulaması çok yanlışbir uygulama olsa gerek kocaman maşallah hepsi )
Uzun lafın kısası almak istediğim araç 1.4 170 hp lık benzinli motorlu Mito sarı renk düşünüyorum bir kaç opsiyonel ile 63 gibi bir rakkamdan bir kısım iskonto yapıldı fiyatın göre bu araç beni üzermi fikirlerinizi isteyecektim ? Aracı kullanmaktakı amacım tamamen fırlamalık yolda oynamak içindir o yüzden mito yu tercih ediyorum evo fire artık çok üzdü beni :)
srkaradag
10/02/2013, 21:24
Mito ile evonun platformu aynı şahsen evodan mitoya geçmeye değmez. Giullietta tamamen yeni bir platformda üretiliyor, dizelspor3 paket distinctive yakın bir arkadaşımda mevcut yakıt tüketimi başarılı, performansı dinamik modda gayet başarılı, performans istiyorsanız 1.4 170hp sizi üzmez diye düşünüyorum.ancak bir değişiklik artık spor paket 3 farklı çeşit değil sadece 1 spor paket var ..
juli ile bravonun multijet 1.6 litrelik hem 120hp hemde 105hp lik motor seçenekleri var 120likle 105lik arasında sanırım yazılım ve turbo farkı var diye biliyorum.bence bu ikiside tercih edilebilir ...
motor delisi
10/02/2013, 21:27
Mito ile evonun platformu aynı şahsen evodan mitoya geçmeye değmez. Giullietta tamamen yeni bir platformda üretiliyor, dizelspor3 paket distinctive yakın bir arkadaşımda mevcut yakıt tüketimi başarılı, performansı dinamik modda gayet başarılı, performans istiyorsanız 1.4 170hp sizi üzmez diye düşünüyorum.ancak bir değişiklik artık spor paket 3 farklı çeşit değil sadece 1 spor paket var ..
Fiyat aralıkları aynı hemen hemen gulı ıle mıtonun aynı motorlarıda mevcut, mitoda beni alı koyan birkaç şey vardı daha minik olması tavanın daha basık olması ve kapıların çıtasız olması fakat gulıde küçümsenıcek bir araç değil mart ayına kadar karar vermeliyim, bu motorun yakıtı hakkında biliginiz varmıdır 1.4 170 hp bugün en fazla şehir içi 8 lt yakar dediler pek inandırıcı gelmedi bana :thumbdown:
juli ile bravonun multijet 1.6 litrelik hem 120hp hemde 105hp lik motor seçenekleri var 120likle 105lik arasında sanırım yazılım ve turbo farkı var diye biliyorum.bence bu ikiside tercih edilebilir ...
yok dizel almam ben herzaman devirli kullanırım benzinli araç bakıyorum, 120 hp lik gulı yok dediler bugün banada ona şaşırdım o yüzden bi sorayım dedim
srkaradag
10/02/2013, 21:37
Geçen yıl 1.4 tct sipariş vermek üzereyken vazgeçtim sırf yakıt yüzünden. Bu aracı alıp gaza korkarak basmak olmaz, yakıt sıkıntı olmazsa şahane bir araç
model değil de marka değiştirsen:)
8 litre yakar ama gazın altına bişey koyman lazım :D
170bg lik araba başka türlü 8 litre yaktıramazsın
alıp uzun yıllar bineceksen al derim ama iki sene sonra satacaksan verdiğin paranın yarısını anca alırsın dip not düşeyim dedim he para problem değilse hiç durma al
motor delisi
11/02/2013, 10:09
önümde iki ay kadar bir süre var iyice araştırıp iyice düşünücem, yanlız bidaki ay çok dişli rakipler bekliyor bu dediğim modelleri, 1.6 cdtı 135 hp dizel motorlu astra, ve bi yandada 1.6 tdı 4x4 dsg golf 7 bidaki ay geliyormuş vw sevmem ama bu 4x4 olayı hoşuma gitti =) acep bravo kasa değiştirirmi bu süre içerisinde yada bravo kalkar başka bi model gelirmi onuda bekleyebilirim , dizel düşünmüyodum fakat fire aracım bile bugün 7 yakar olmuş 170 hp nereye 8 yakıyor dedim bu sabah :D
Berk, 1.6 105bg lik Giuliettadaki motor birebir multijet.Tek farkı seninde belirttiğin gibi +20nm torku.Bu motor (120bg 320nm) daha önce Mito ve Puntoda da mevcuttu.Ancak Punto bu motorla Türkiyeye hiç gelmedi,
Mantıklı bir seçim yapmak istiyorsan Giulietta almanı tavsiye derim.Duygusal olarak ise kesinlikle Mito derim.Küçük, coupe tarzı tasarım ile çok daha sportif durmakta.Yaklaşık bir yıldır Mito QV kullanıyorum ben.İç mekanda birkaç donanım Punto ile aynı ancak iç mekan kalitesi ve işçilik Puntodan daha iyi.Tabi motor sesi, performansı, yol tutuşu çok daha iyi.Alırsan ekstra olarak QV paketini öneririm kesinlikle.Ufak bir makyaj geçirebilir, bilgin olsun ;)
aykut_1914
11/02/2013, 20:22
berkcim dün amcama 1.3 95 lik değişik tonda bir mavi sport donanım sunroof lu bir astra aldık. Hayran kaldım araca. dün bendeydi 6.9 litre yaktı izmir içi :) düşünülebilir maliyeti 53 lira, satışı yapan liseden arkadaşımdı indirim güzel oldu :)