PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus 3 izlenimlerim..

tayfux
10/02/2013, 14:15
Arkadaşlar merhabalar forumda bu aracı almak isteyenler olacaktır belkide diyerekten babama bundan 3 ay kadar önce aldığımız Focus 3 TDCİ hb style paket 14000 km araç ile geçirdiğim 10 günü anlatmak isterim...

Arkadaşlar öncelikle aracın dış görünümü gerçekten çok güzel arabanın hatları sert duruyor..araç çok geniş hb olmuş yani bagaj ve arka koltuklar bence hb araç içi oldukça güzel ve geniş..16" jantlar ile birlikte 215 genişliğinde lastik kullanılmış ben direksiyonu çok sert beklerken inanılmaz hafif buldum ve çok şaşırdım(Astradan sonra kuş tüyü geldi). Arabanın içine girdiğimizde çok büyük bir göğüslük bizi bekliyor..direksiyon üstündeki tuşlar ile arabayı tamamen kontrol altına alabiliyorsunuz ayrıca bas konuş mükemmel birşeymiş gerçekten hiçbirşey yapmadan istediğinizi arayın konuşun istediğiniz şarkıyı çaldırın gerçekten süper..hız sabitleyici benim Astraya göre daha kullanışlı neden derseniz sabitlediğiniz hızı ekranda yazıyor..sürüş keyfine gelince aracın 115 beygir olması sayesinde her viteste hemen hemen aynı seriliği sağlamışlar bu çok önemli çünkü uzun yolda araç geçişlerinde kesinlikle yığılma yada gitmeme durumu olmuyor fakat araç bariz bir şekilde benim astrama göre 0.5-1 litre arası fazla yakıyor motor benden kesinlikle geçer not aldı ayrıca 6 ileri..araç style yani en dolu olan titanium paketin bir altı olmasına rağmen digital klima kol dayama park sensörü gibi şeyler maalesef standart olarak sunulmuyor..yeni çıkan 2013 modellerine ek olarak park sensörü-park yardımı ve ASR devre dışı butonu eklenmiş fakat bas konuş çıkartılmış. şehir içi de aracın seriliği sayesinde hiç zorlanmıyorsunuz. aracın göğüslüğünden yada başka biryerinden çok kötü yollarda hafif de olsa zırıldamalar falan geliyor..15 bin bakımına götürdük servis söylediğimiz bütün sorunları halletti ve bu bakım 330 lira tuttu. (ben astranın 15 bin bakımına 410 lira vermiştim.) hatta 250 liraya halledenler bile varmış yani bakım fiyatları ford da uygun arkadaşlar..aracın sessizliği çok hoşuma gitti gerçekten PSA grubu ses konusunda çok iyi arkadaşlar araç inanılmaz sessiz çalışıyor uzun yolda dizel olduğunu anlamıyorsunuz bile..aracın yalıtımına gelince focus 2 den sonra resmen çağ atlamış ford. çok iyi yalıtımı var aracın heryerinde yalıtım malzemesi kullanılmış içeri yol sesi ve motor sesini neredeyse almıyor. benim gördüğüm bir kötü yanı var arkadaşlar amortisörler çok sert çukurlardan takur tukur geçiyorsunuz bu hiç olmamış..iç aydınlatmayı beğenmedim daha çok atraksiyonlu yapabilirlerdi. ayrıca bizim meşhuuuurrr tutamaç meselesi maalesef bu sıfırı 58 milyara satılan araçta da var :( arka koltukların tutamaçları yok!! sadece askı aparatı var..şöför koltuğuna bile tutamaç konmuş ama arka koltuğa konmamış:thumbdown:..aracın göstergeleri çok güzel renklendirilmiş ibreler mavi diğerleri beyaz arabadaki çoğu malzeme bu maviden esinlenilerek yapılmış..usb aux girişleri gibi artık standart sunulan şeyler bu araçta da mevcut ve bas konuş sayesinde istediğiniz şarkıyı dinleyebiliyorsunuz ki ses sistemi standart bir araca göre çok iyi..arkadaşlar araç bizim araçlarımıza ve benim astrama göre biraz yüksek duruyor..alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim özellikle motoru ile sizi üzmez bakımı da uygun kronik arızası şu ana kadar tespit edilmemiş sanırım..ford bayiilerinin ilgisi de hoşuma gitti..

Benden bu kadar birdahaki araç incelemem de görüşürüz araç ile ilgili soru olursa alabilirim gerçi Ozan bey bu konuda benden daha tecrübeli o da tecrübelerini eminim aktaracaktır:))

tayfux
10/02/2013, 19:51
fotoları da paylaşayım..fotolar temsilidir ama aynısı..

OzzY
10/02/2013, 23:43
Oğuz ben oluyorum sanırım :D eh madem konusu açıldı bende yazayım bir iki birşey :D

öncelikle sesli komuta ilave yapayım, klimada ses ile kontrol edilebiliyor.

Tayfun abi bence sen motoru astradan geçtiğin için beğenmişsin çünkü ben pek memnun değilim motordan özellikle 1. ve 2. vites çok zayıf arabayı sırtımda kaldırıp götürüyorum sanki. Sürüş keyfi olarak puntoyu daha çok seviyorum ben.

Birde bu araca hep dar deniliyor ancak bence dar değil, en fazla o hissi yaratıyordur. Geçenlerde golf 7 ye baktım, ön koltuğu kendime göre ayarlayınca arkada kalan yer focusla aynı idi.

Kol dayama ve deri direksiyon titanium dışındaki donanımların en büyük eksiği. Titaniumdada el freni konumu ve duruşu kötü.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilave olursa yazarım yine. Soru varsa onlarıda cevaplayabilirim.

tayfux
10/02/2013, 23:49
Oğuz ben oluyorum sanırım :D eh madem konusu açıldı bende yazayım bir iki birşey :D

öncelikle sesli komuta ilave yapayım, klimada ses ile kontrol edilebiliyor.

Tayfun abi bence sen motoru astradan geçtiğin için beğenmişsin çünkü ben pek memnun değilim motordan özellikle 1. ve 2. vites çok zayıf arabayı sırtımda kaldırıp götürüyorum sanki. Sürüş keyfi olarak puntoyu daha çok seviyorum ben.

Birde bu araca hep dar deniliyor ancak bence dar değil, en fazla o hissi yaratıyordur. Geçenlerde golf 7 ye baktım, ön koltuğu kendime göre ayarlayınca arkada kalan yer focusla aynı idi.

Kol dayama ve deri direksiyon titanium dışındaki donanımların en büyük eksiği. Titaniumdada el freni konumu ve duruşu kötü.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilave olursa yazarım yine. Soru varsa onlarıda cevaplayabilirim.
pardon Ozancığım özür dilerim kardeşim yanlış yazmışım :) motor konusunda ben bazı viteslerin daha güçlü olupta diğerlerinde torkun düşmesini sevmediğim için benim hoşuma gitti tork dağılımı yani her viteste canlılık istiyorum onun için :) bu arada bas konuş ta klimayı nasıl kullanabiliyoruz? bizim ki tamamen manuel klima bildiğin eskisi gibi bizim klimada da geçerli mi dediğin olay?

mike51
10/02/2013, 23:56
yeni modelini denemedim ama focus 2 tabut gibi arabaydı sanki süspansiyon koymayı unutmuşlar focus 1 daha iyiydi yani o derece tip olarak ta hiç sevemedim şu aracı
paylaşım için tşkrler

effect1903
11/02/2013, 00:04
Tasarımı güzel olmadı focus 3'ün. Birazda görecelidir tabi zevkler de farklıdır ama ben hala c sınıfı hb'ler arasında bravo dan güzel ve spor araba göremiyorum, birde yeni kia ceed çok güzel olmuş. Ama teknolojik olarak focus yine focus tabi ki, teşekkürler paylaşım için.

GUNES
11/02/2013, 00:15
şu meşhuur tutamaç olayı ... çok güldüm hocam:) hep diyorum renault - ford - fiat komik işler yapıyorlar...58bin tl araç tutamaç yok...sırf bu yüzden almayabilirim aracı :)

ABNEW
11/02/2013, 00:34
Focus, piyasada alınabilecek mantıklı araçlardan birisi bence.Özellikel 1.6 Tdci ve yeni küçük motorla (1.0 ecoboost) son derece iddialı.Ancak -sanıyorum birçok kişi benimle hemfikirdir- araç, ilk modelinden sonraki tüm versiyonlarında şirket aracı havasını üstünden çok zor atacak gibi...

tayfux
11/02/2013, 00:37
yeni modelini denemedim ama focus 2 tabut gibi arabaydı sanki süspansiyon koymayı unutmuşlar focus 1 daha iyiydi yani o derece tip olarak ta hiç sevemedim şu aracı
paylaşım için tşkrler
maalesef süspansiyonlar halen daha kötü..

Tasarımı güzel olmadı focus 3'ün. Birazda görecelidir tabi zevkler de farklıdır ama ben hala c sınıfı hb'ler arasında bravo dan güzel ve spor araba göremiyorum, birde yeni kia ceed çok güzel olmuş. Ama teknolojik olarak focus yine focus tabi ki, teşekkürler paylaşım için.
hocam zevkler ve renkler diyorum yeni ceed gerçekten çok güzel ama yeni astra yada yeni focus un tasarımları bence bravoya göre çok iyi..

şu meşhuur tutamaç olayı ... çok güldüm hocam:) hep diyorum renault - ford - fiat komik işler yapıyorlar...58bin tl araç tutamaç yok...sırf bu yüzden almayabilirim aracı :)
:) kardeşim alırken bayii den ekletip al :D titaniumlarında vardır sanırım..

Kanber Tastan
11/02/2013, 00:50
Focus, piyasada alınabilecek mantıklı araçlardan birisi bence.Özellikel 1.6 Tdci ve yeni küçük motorla (1.0 ecoboost) son derece iddialı.Ancak -sanıyorum birçok kişi benimle hemfikirdir- araç, ilk modelinden sonraki tüm versiyonlarında şirket aracı havasını üstünden çok zor atacak gibi...

Şirket aracı konusunda size katılıyorum.Bu aralar birde Punto evo görüyorum şirket aracı olarak hemde baya fazla :D

OzzY
11/02/2013, 00:52
pardon Ozancığım özür dilerim kardeşim yanlış yazmışım :) motor konusunda ben bazı viteslerin daha güçlü olupta diğerlerinde torkun düşmesini sevmediğim için benim hoşuma gitti tork dağılımı yani her viteste canlılık istiyorum onun için :) bu arada bas konuş ta klimayı nasıl kullanabiliyoruz? bizim ki tamamen manuel klima bildiğin eskisi gibi bizim klimada da geçerli mi dediğin olay?
rica ederim abim :) manuel olunca olmuyor tabi onu atlamışım. titatiumda sıcaklık otomatik fan vs hepsi kontrol edilebiliyor sesle.

Bende olduğundanmıdır bilmiyorum ancak ön tarafa parlak panjurlar + mercekli far, arkaya st spolier kimse şirket arabası demez sanırım :)
https://i1299.photobucket.com/albums/ag71/Karsavuran/Kamil/IMG_0749_zpse1a43158.jpg
https://i1299.photobucket.com/albums/ag71/Karsavuran/Kamil/IMG_0614.jpg

ABNEW
11/02/2013, 01:10
Seninkine demezler Ozan tabiki;) Diğerlerine belki :)

tayfux
11/02/2013, 01:10
rica ederim abim :) manuel olunca olmuyor tabi onu atlamışım. titatiumda sıcaklık otomatik fan vs hepsi kontrol edilebiliyor sesle.

Bende olduğundanmıdır bilmiyorum ancak ön tarafa parlak panjurlar + mercekli far, arkaya st spolier kimse şirket arabası demez sanırım :)
https://i1299.photobucket.com/albums/ag71/Karsavuran/Kamil/IMG_0749_zpse1a43158.jpg
https://i1299.photobucket.com/albums/ag71/Karsavuran/Kamil/IMG_0614.jpg
eyvallah kardeşim..bu arada şu avrupa yol bilgisayarından bizim peder görünce çıldırdı arabanın borcu bitsin düşünüyoruz almayı :)

takres
11/02/2013, 01:35
9500 km dedir 1.6 tdci titanium olanını kullanıyorum en ufak bir sıkıntım yok...tek olumsuz yanı 6 ileri olması...maalesef performansı öldürmüş.. Liste fiyatlarını görmezden gelirsek herkese tavsiye ederim...

tayfux
11/02/2013, 02:06
9500 km dedir 1.6 tdci titanium olanını kullanıyorum en ufak bir sıkıntım yok...tek olumsuz yanı 6 ileri olması...maalesef performansı öldürmüş.. Liste fiyatlarını görmezden gelirsek herkese tavsiye ederim...
titaniumlar maalesef biraz tuzlu kardeşim style alabildik anca :)

coll34
11/02/2013, 02:08
güzel araç olmuş 2 gün sedanını kullanma fırsatım oldu gerçi benim kullandığım en boş versiyonu idi ama hoşuma gitti henüz 400 km belki motor henüz açılmadığı için olabilir performans konusunda pek tatmin etmedi

OzzY
11/02/2013, 02:27
fotoğraflara bakta pişman ol :D pugla geçipte bunla geçilmene şaşırdım açıkçası. Pisikolojik heralde ama 109luk cmaxle pek fark hissetmiyorum ben hatta bi gıdım benimki iyi diyebilirim, belkide ağırlık farkındandır.

güzel araç olmuş 2 gün sedanını kullanma fırsatım oldu gerçi benim kullandığım en boş versiyonu idi ama hoşuma gitti henüz 400 km belki motor henüz açılmadığı için olabilir performans konusunda pek tatmin etmedi

onlar 95ps

takres
11/02/2013, 03:43
fotoğraflara bakta pişman ol :D pugla geçipte bunla geçilmene şaşırdım açıkçası. Pisikolojik heralde ama 109luk cmaxle pek fark hissetmiyorum ben hatta bi gıdım benimki iyi diyebilirim, belkide ağırlık farkındandır.

onlar 95ps

Baktım ya güzel geçmiş baya :) resmen focus 3 buluşması olmuş :D o konuya hiç açma pug ile nerdeyse tur bindiriyordum :D

görkem koçsan
11/02/2013, 05:26
baba gibi araba maşallah çok hoşuma gitti benimde focus 3

krakercocuk
12/02/2013, 14:06
bu araç benımde takıbımde bakalım ılerde belkı:)

engincantan33
12/02/2013, 18:26
hala kafamı kurcalayan araclardan bırıdır ben cok begenıyorum kı focus 99 da ılk cıkarken bıtmıstım o zamanlar hb modelıne...kı ılerleyen yıllardada hep hb modelı daha cok hosuma gıtmıstır ama son kasada ılk defa sedan arac begendım desem yerıdır peugeot 407 den sonra...zevk meselesı tabı ama bence sedan modelı hb den daha ıyı gıbı gorunuyor...1.0 ecoboost motorunuda cok merak etmekteyım

Misafir046
12/02/2013, 18:33
Ben siyahına hastayım.

tayfux
15/02/2013, 03:37
hala kafamı kurcalayan araclardan bırıdır ben cok begenıyorum kı focus 99 da ılk cıkarken bıtmıstım o zamanlar hb modelıne...kı ılerleyen yıllardada hep hb modelı daha cok hosuma gıtmıstır ama son kasada ılk defa sedan arac begendım desem yerıdır peugeot 407 den sonra...zevk meselesı tabı ama bence sedan modelı hb den daha ıyı gıbı gorunuyor...1.0 ecoboost motorunuda cok merak etmekteyım
:) nedense bende şu anda birtek yeni astra sedanı seviyorum diğerleri bir türlü hoşuma gitmiyor :) ama özellik bakımından titanium x paket alırsanız baya ihya olursunuz..

Ben siyahına hastayım.
bence beyaz daha güzel duruyor..

Battal
15/02/2013, 11:44
Ben siyahına hastayım.

2.160TL fazla olsun, şeker kırmızı olsun ::)

Yeni Focus HB benimde aklımdaki arabalardan birisi. (Astra J, Civic ve Golf-7 ile birlikte..)

İnceleme için teşekkürler.

tayfux
15/02/2013, 13:24
2.160TL fazla olsun, şeker kırmızı olsun ::)

Yeni Focus HB benimde aklımdaki arabalardan birisi. (Astra J, Civic ve Golf-7 ile birlikte..)

İnceleme için teşekkürler.
hocam çok istiyorlar bence o renge yahu yoksa çok güzel laf yok :) civic hb dizel mart-nisan gibi gelecek diyorlar bu arada yeni auris i de inceleyin bence gerçekten çok güzel olmuş arka tarafı biraz i30 a benzetmişler ama çok güzel..

Battal
15/02/2013, 13:38
hocam çok istiyorlar bence o renge yahu yoksa çok güzel laf yok :) civic hb dizel mart-nisan gibi gelecek diyorlar bu arada yeni auris i de inceleyin bence gerçekten çok güzel olmuş arka tarafı biraz i30 a benzetmişler ama çok güzel..

Yeni HB Civic 1.6 Dizel olarak gelirse, müthiş olur... Tasarımı harika, Honda zaten sorunsuzluğu ile her zaman bir adım önde... Fiyat ve donanım olarak nasıl bir yol izleyecekler, merakla bekliyorum. :)

firari83
17/02/2013, 00:45
50bine verselerdi i30 elite alacaktım vermediler. 52,750 de kaldılar...
sedan sa elentra tabiki (bir hyundai fanatiği olarak)

tayfux
17/02/2013, 01:13
50bine verselerdi i30 elite alacaktım vermediler. 52,750 de kaldılar...
sedan sa elentra tabiki (bir hyundai fanatiği olarak)

Hocam şiddet le yeni astra sedan diyorum gerçekten güzel olmuş..geçenlerde burada yazdım öğretmen ler gününü yakalasaydiniz 49 a alirdiniz i30 u..

firari83
17/02/2013, 03:35
Hocam şiddet le yeni astra sedan diyorum gerçekten güzel olmuş..geçenlerde burada yazdım öğretmen ler gününü yakalasaydiniz 49 a alirdiniz i30 u..

i 30 öğretemnler günüde 49 a verselerdi çoktan almıştım okampanyada 52,750 dediler...

2 yıl sonraya kaldı planlar ev aldım gibi bugün anlaştım
aile de genişliyor bi suv olabilir/ ya da yeniden i30 cw olabilir benim için

bi de plaza da elantra nın dizelinden bahsettiler... en sevdiğin sedan şuan
ama iki yıla ne sular akar bu köprülerin altından...

biancoangelo
17/02/2013, 04:22
Ford ağzıyla kuş tutsa 1 kuruş vermem. Satış politikası iğrenç. Donanım sunuşları berbat.... Mantıksız ve hep cukkaya çalışan seçenekler sunuluyor... Servislerinden memnunsunuz ancak bu belli yerlerde öyle sanırım. Bizim burada servisler el yakıyor ilgisizlikde cabası. Neyse moralinizi bozmayım. :D

biancoangelo
17/02/2013, 04:23
Ford ağzıyla kuş tutsa 1 kuruş vermem. Satış politikası iğrenç. Donanım sunuşları berbat.... Mantıksız ve hep cukkaya çalışan seçenekler sunuluyor... Servislerinden memnunsunuz ancak bu belli yerlerde öyle sanırım. Bizim burada servisler el yakıyor ilgisizlikde cabası. Neyse moralinizi bozmayım. :D

tayfux
17/02/2013, 16:45
i 30 öğretemnler günüde 49 a verselerdi çoktan almıştım okampanyada 52,750 dediler...

2 yıl sonraya kaldı planlar ev aldım gibi bugün anlaştım
aile de genişliyor bi suv olabilir/ ya da yeniden i30 cw olabilir benim için

bi de plaza da elantra nın dizelinden bahsettiler... en sevdiğin sedan şuan
ama iki yıla ne sular akar bu köprülerin altından...
hocam opelx forumundan bir arkadaşımız aldı 49.5 e..en fullü dizel manuel..öğretmenler günü indirimi ile..

firari83
17/02/2013, 17:51
hocam opelx forumundan bir arkadaşımız aldı 49.5 e..en fullü dizel manuel..öğretmenler günü indirimi ile..

hangi şehir hocam. saçlarımı yolsam yeridir...

tayfux
17/02/2013, 17:59
hangi şehir hocam. saçlarımı yolsam yeridir...
hocam arkadaş alanya-ısparta yöresinden ama nereden aldığını göremedim konuyu incele istersen fotolar da mevcut..
Yeni arac?m i30 - Sayfa 2 (https://www.opelx.com/sohbet-alani/32888-yeni-aracim-i30-2.html)

firari83
17/02/2013, 18:08
hocam arkadaş alanya-ısparta yöresinden ama nereden aldığını göremedim konuyu incele istersen fotolar da mevcut..
Yeni arac?m i30 - Sayfa 2 (https://www.opelx.com/sohbet-alani/32888-yeni-aracim-i30-2.html)

üyelik istiyor sanırım

tayfux
17/02/2013, 18:11
üyelik istiyor sanırım
hocam birde şunu dene..göremezseniz yine söyliyim 49.600 e almış araç cam tavanına kadar full..
Yeni arac?m i30 (https://www.opelx.com/sohbet-alani/32888-yeni-aracim-i30.html)

Bigbrother
17/02/2013, 18:37

6 ileri olması performansı nasıl öldürüyor? Araç 115 bg bir araç için gayet performanslı bence...

Bigbrother
17/02/2013, 18:38

baz versiyonu 95 bg... tabii ki tat vermez...

Bigbrother
17/02/2013, 18:44
Bende izlenimlerimi yazayım;

Ford, gerçekten bu sefer üst sınıf bir araç yapmış. Araba D segmenti kalitesini C segmentinde sunuyor. Mesela, 100-110 km/s ile giderken bile 65-67db arası ses var araçta... Kornanın sesi bile kabinde zor duyuluyor. Motor sesi ise çok derinden geliyor. Ses bakımından sadece rüzgar sesi alıyor araç. Yalıtım çok çok iyi bizim Bravo'lara ve Punto'lara göre... Dip gaz ile giderken motor sesi hiç rahatsız etmiyor. Üstelik Bravo'nun dizel motorunun o boğucu sesi, Focus'un kabininde hiç yok gibi...

Gelelim motora... Performans gayet yeterli, 115 bg'lik dizel motor, kendini 1.800 devir ve üzeri canlı tutabiliyor. Sürekli gaza basmak istiyorsunuz. Gidişi ise 270 nm torkun verdiği itici güç ile çok zevkli... Vites değiştirmelerinde motor devir kaybetmiyor ve devri sabitliyor, bu sayede güç kaybetmeden yola devam edebiliyorsunuz. Bu gerçekten güzel bir özellik...

Yol tutuşu ve sürüşü ise tam anlamıyla MÜKEMMEL ötesi... Direksiyon tepkileri milimetrik. Araba her türlü viraja çok rahat girip savrulmadan çıkabiliyor. Sanki rayların üzerinde gidiyorsunuz. Ani frenlerde denge problemi yok. Yol tutuşu konusunda Focus'un üzerine tanımıyorum. Bravo bu konuda Focus'un gerisinde... ESP'siz Bravo'ya binilmez...

Ses sistemi bizim araçların sistemlerinden kat kat iyi. Malzeme kalitesi ise 10 numara... Yumuşak malzeme ve plastik kalitesi çok çok iyi. Derinin kalitesi bile farklı bizim araçlara göre...

Focus'tan inip, kendi aracıma binince neye uğradığımı şaşırdım doğrusu... Focus'u alıp eve götürmek istedim ama kiralık araç olunca akşamları bırakmamız gerekiyor. Bırakırken gerçekten üzüldüm doğrusu https://www.fiatbravotr.com/forum/images/smilies/glee.png

Golf bu aracın yanında hikaye kalıyor...

firari83
17/02/2013, 20:06
hocam birde şunu dene..göremezseniz yine söyliyim 49.600 e almış araç cam tavanına kadar full..
Yeni arac?m i30 (https://www.opelx.com/sohbet-alani/32888-yeni-aracim-i30.html)

evet ya bursa şentürkler ve inalları kınıyorum...
52,750 den aşağı inmediler...

tayfux
17/02/2013, 20:17
evet ya bursa şentürkler ve inalları kınıyorum...
52,750 den aşağı inmediler...
hocam keşke çevre bayiilere danışsaydınız..neyse bu işler biraz da nasip..nasip meselesi..

firari83
18/02/2013, 16:28
hocam keşke çevre bayiilere danışsaydınız..neyse bu işler biraz da nasip..nasip meselesi..

öyle hayırlısı olsun biz başka işlere bulaştık. nasip belki başka baharda dizel elantra nasip olur...

OzzY
19/02/2013, 03:06
Bende izlenimlerimi yazayım;

Ford, gerçekten bu sefer üst sınıf bir araç yapmış. Araba D segmenti kalitesini C segmentinde sunuyor. Mesela, 100-110 km/s ile giderken bile 65-67db arası ses var araçta... Kornanın sesi bile kabinde zor duyuluyor. Motor sesi ise çok derinden geliyor. Ses bakımından sadece rüzgar sesi alıyor araç. Yalıtım çok çok iyi bizim Bravo'lara ve Punto'lara göre... Dip gaz ile giderken motor sesi hiç rahatsız etmiyor. Üstelik Bravo'nun dizel motorunun o boğucu sesi, Focus'un kabininde hiç yok gibi...

Gelelim motora... Performans gayet yeterli, 115 bg'lik dizel motor, kendini 1.800 devir ve üzeri canlı tutabiliyor. Sürekli gaza basmak istiyorsunuz. Gidişi ise 270 nm torkun verdiği itici güç ile çok zevkli... Vites değiştirmelerinde motor devir kaybetmiyor ve devri sabitliyor, bu sayede güç kaybetmeden yola devam edebiliyorsunuz. Bu gerçekten güzel bir özellik...

Yol tutuşu ve sürüşü ise tam anlamıyla MÜKEMMEL ötesi... Direksiyon tepkileri milimetrik. Araba her türlü viraja çok rahat girip savrulmadan çıkabiliyor. Sanki rayların üzerinde gidiyorsunuz. Ani frenlerde denge problemi yok. Yol tutuşu konusunda Focus'un üzerine tanımıyorum. Bravo bu konuda Focus'un gerisinde... ESP'siz Bravo'ya binilmez...

Ses sistemi bizim araçların sistemlerinden kat kat iyi. Malzeme kalitesi ise 10 numara... Yumuşak malzeme ve plastik kalitesi çok çok iyi. Derinin kalitesi bile farklı bizim araçlara göre...

Focus'tan inip, kendi aracıma binince neye uğradığımı şaşırdım doğrusu... Focus'u alıp eve götürmek istedim ama kiralık araç olunca akşamları bırakmamız gerekiyor. Bırakırken gerçekten üzüldüm doğrusu https://www.fiatbravotr.com/forum/images/smilies/glee.png

Golf bu aracın yanında hikaye kalıyor...

yanlış anlamayın ama bana bile biraz abartı geldi :)