PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Markalara göre motor arıza istatistikleri.

ykaya1983
08/02/2013, 16:20
Umarım forumdaki bazı arkadaşlar için bilgilendirici olur.Tabi inanmayanı inandırmak zor.
Amerika ve İngiltere'de 0 ve 2. el otomobillere uzatılmış garanti paketi satan Warrantydirect isimli şirketin pol (https://forum.donanimhaber.com/m_70541072/mpage_1/key_/tm.htm)içe sahiplerinden gelen talepleri baz alarak hazırladığı listede BMW, AUDİ, ve VW 36 üretici arasında son 10 sırada yer aldı.

AUDI'nin sondan 2. sırada yer aldığı listede, BMW sondan 9, VW ise 10. sırada yer aldı. Mini ise sondan 3. oldu (https://forum.donanimhaber.com/m_70541072/mpage_1/key_/tm.htm).

Mercedes ise diğer Alman üreticiler taban tabana zıt bir performans gösterek bu alanda en iyi 3. üretici olmayı başardı.

344 araçtan 1'inde motor arızası veren Honda ise bu alanda açık farkla en iyi (https://forum.donanimhaber.com/m_70541072/mpage_1/key_/tm.htm)si.

https://img703.imageshack.us/img703/5851/70644291.png (https://imageshack.us/photo/my-images/703/70644291.png/)
https://img171.imageshack.us/img171/6207/adsznh.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/171/adsznh.jpg/)

Ziyaretçi048
08/02/2013, 16:25
fransızlardan beklendiği üzere her zaman en kötülerde başı çekiyorlar :)

Ziyaretçi033
08/02/2013, 16:26
Çok ciddi değerler bunlar.

_FeRDi_
08/02/2013, 16:33
En kötülerde 5. sırada Vauxhall ı görünce, almayı düşündüğüm Opel Astra'dan vazmı geçsem demedim değil.

Teşekkürler,çok ilginç bi çalışma.

Ziyaretçi033
08/02/2013, 16:41
En kötülerde 5. sırada Vauxhall ı görünce, almayı düşündüğüm Opel Astra'dan vazmı geçsem demedim değil.

astra 1.3 cdti motorunu fiat veriyor unutmayın :)

ABNEW
08/02/2013, 16:41
Birkaç sene önce de benzer bir istatistik WhatCar tarafından yayınlanmıştı.Fiat sanıyorum yine ilk 10 içindeydi (7. ya da 8.) ve birçok markayı geride bırakmıştı (PSA, Opel, VW..)

Misafir046
08/02/2013, 16:42
FİAT'ı olmayıp bilimum diğer arabalar şakşakçılıgı yapanlara...

ykaya1983
08/02/2013, 16:43
Birkaç sene önce de benzer bir istatistik WhatCar tarafından yayınlanmıştı.Fiat sanıyorum yine ilk 10 içindeydi ve birçok markayı geride bırakmıştı (PSA, Opel, VW..)

Hocam genel istatistiklerde fıat her zaman iyi durumda ama malesef bir kesim galericiden tamirciden duyduğuna daha çok itimat edip fıat'ı doğan şahinden ibaret sanıyor

_FeRDi_
08/02/2013, 16:45
Fiat veriyor değil de Opel-Fiat ortak üretimi diye biliyorum ben. İki motor da aynı platform olsada en son incelediğimde markalara has farklılıklar vardı. ve resimlerde Fiat ın kullandığı motor opelden daha kaliteli görünüyordu ( bağlantı parçaları-soğutma devreleri vb.) Belki de arıza istatistiklerine etki eden unsurlardan biri Opel in motoru kendi tarzında değiştirmesidir.

ykaya1983
08/02/2013, 16:48

Hocam bu istatistik sadece dıesel araçlar için değil.Benzinli motorlar da var içinde.

Ziyaretçi033
08/02/2013, 16:54
Hocam bu istatistik sadece dıesel araçlar için değil.Benzinli motorlar da var içinde.

Her iki tip motoru barındırdığının farkındayım.
Arkadaşımızın aracı 1.3mjet olunca ona istinaden yazmıştım.

Blok olarak aynı diye biliyorum. MErcedesin clio motorunu blok olarak alıp çevre birimlerinde, kendi üretimi parçaları kullandığı gibi.

Motor arızası denilince çevre birimlerini hesaba katmamıştım :)

tayfux
08/02/2013, 16:58

Fedi hocam yeni astra 2012 en sorunsuz araç ödülü aldı..

_FeRDi_
08/02/2013, 17:05
Öyle de Tayfun hocam,yeni astra ilk çıktığında sıra sıra yolda kalmışlarını görüp bir şüpheye düşmüştüm,şimdi de bu istatistikleri görünce iyice çekinmedim değil.

ABNEW
08/02/2013, 17:06

Tayfun, zaten Vauxhall en kötülerde 4. idi.Yeni astra sayesinde 5. liğe geriledi :D:D:D

engincantan33
08/02/2013, 17:54

abı sayende opel alacam az kaldı :) ya multıaır punto ya yenı focus yada yenı astra bırbırıyle cok alakalı araclar :) ama tamamen kararsızım

CoachK
09/02/2013, 00:50
Opel i bilemem ama bizim multijetleri götüren garett turbo. Yanlış bilmiyorsam garett wrc araçları için turbo üreten bir firma . Bizim motorları sırtlayan bence turboları. 3.000 km boyunca bir motor tam anlamıyla açılmaz mı arkadaş ? Adamlar segman değil trabzon işi burma takmışlar pistona :))))) arıza vermesine imkan yok tabiii :)))

tayfux
09/02/2013, 00:57
Öyle de Tayfun hocam,yeni astra ilk çıktığında sıra sıra yolda kalmışlarını görüp bir şüpheye düşmüştüm,şimdi de bu istatistikleri görünce iyice çekinmedim değil.
Hocam ben hiçbirzaman ilk çıkan arabayı almam..bakın 2009 da almadı zaten bu ödülü bu araba 2012 de aldı yani 3 senede Opel sorunlarını bir şekilde halletmiş ve bu ödülü almış..

Tayfun, zaten Vauxhall en kötülerde 4. idi.Yeni astra sayesinde 5. liğe geriledi :D:D:D
Vauxhall Opel ikiside farketmez maalesef 96-2004 arası biraz karışık Allahtan Astra g kasa vardı diyorum :)

abı sayende opel alacam az kaldı :) ya multıaır punto ya yenı focus yada yenı astra bırbırıyle cok alakalı araclar :) ama tamamen kararsızım
Engin hocam sen gel yeni astra al bak keyfine gerçekten çok başka araç:) bak babama yeni focus 3 TDCİ style aldık 10 gündür kullanıyorum çok zevkli bir araba ama benim astradan bariz 1 litre fazla yakıyor bilgin olsun..ama çok rahat özellikli ve güzel bir araba..bu arada style pakette arka tutamaçlar yok :D

biancoangelo
09/02/2013, 14:11
Fiat motoru gerçekten kalite araç km yaptıkça rahatlıyooooo..... Ben Renault kullandım yıllarca Abi tek kelimeyle tırttt tırt yanii...

Ama bi çok arkadaşın dediğinede katılıyorum. Bugün LPG ciye git abi hangi motor sorun çıkarmıyo sana de opel diyo. Ençok sorun çıkaran Fiat diyo.... Benim kendi motor ustam var yıllardır... Adam ben fiat aldım diye resmen benle küsecekti. Mesela oda Renault Fiattan iyi diyo...... Falan falan bu iş tartışılır bence.... Honda mesela 1. gelmiş ancak. Fiatın motorunu 5 kez toplayacağın paraya bi tane honda motoru alamıyosun. Yani motor işi bulunduğun ülkenin vergilendirmesi, ulaşım masrafları( Fabrika-Tüketici arası mesafe ) vs. göz önüne alındığında yine bence 1. sırada Fiat sonra Hyundai gelir. Neden??? çünki parça ve 2. el bulma imkanı ülkemiz şartlarında en rahat uzun vaadeli tüketim malzemeside o yüzden. Ama gönül isterki tabikide parayı ikinci plana atıp Mercedes, Hondaya vs. kalite motorlu taşıtlara bin.... Motorcu arkadaşlar bilir mesela bi çok motor sevdalısı arkadaş gönlünde BMW, Honda vs. vs. motorlar varken Kanuni, Mondial motorları tercih etmiştir. Neden??? sorusunun cevabı ekonomil seviyenin düşüklüğü ve parça bulma imkanı vs. sıralanabilir. Toyotaya bakacak olursak yeni çıkardığı En yeniii Auris ve Corolla haricinde suratına bakılacak kasası yok bence ama millet motoruna hasta,,,, yağ değişiminde yağın kararmadığı 1.000.000 km garanti gideceği her halinden belli. Honda keza aynı şekilde,,, ben şahsen Mercedes içinde şuna şahit oldum 1989 model mercdesi olan bi amcamız var ve kendi motor ustasıydı şimdi mesleği bıraktı. Adamcağız yıllardır mercedesi kullandı ve 2 yıl önce motorcuya işte birazda kaşıntı var aracın motorunu dağıttı ve pistonları gömlekleri test etti yada ettirdi orasına tam vakıf değilim. Motordaki aşınma % kaç çıktı dersiniz????? Tam % 0.03 evet tam % 0.03 biz yalan söylüyodur diye düşünürken belgeyi cebinden çıkardı hepimiz aynı anda YUHHH dedik.... Ama durum bu Mercedes yapmışş.. Honda ve Toyotada onun takipçisi doğrudur......

kace
09/02/2013, 14:17
Hocam genel istatistiklerde fıat her zaman iyi durumda ama malesef bir kesim galericiden tamirciden duyduğuna daha çok itimat edip fıat'ı doğan şahinden ibaret sanıyor

aynen yunus abiye katılıorum millet artık sunu dogan sahınden ayırmalı yahu:D

StrawBeeRy
09/02/2013, 14:42
forever Honda :)

Birkan61
09/02/2013, 14:54
forever Honda :)

bozulcak bir yanı yokki moruk aracın içinde elektronik olarak teypten başka pek birşey yok senin kasalarda :D motorda iyi oh mis :)

StrawBeeRy
09/02/2013, 15:20
bozulcak bir yanı yokki moruk aracın içinde elektronik olarak teypten başka pek birşey yok senin kasalarda :D motorda iyi oh mis :)

aynen kanka kara duzen dedikleri olay bu iste :D :D

2 ile GT-I9300 cihazımdan gönderildi

emrgnc
09/02/2013, 15:52
her zaman derim bmw-mercedes-audiye para yetmiyorsa honda yada toyota almak lazım diye. özümde japoncu biriyim :)

byspayn
09/02/2013, 17:24
Forum adı vermicem de şimdi Allah'tan orda değiliz :D Yoksa şimdi basarlardı burayı vw kraldır diye sonra laf anlat kolaysa :D

ErkinuA
09/02/2013, 17:41
bizim firmada skoda ve mitsubishi bayilikleri var nelerle karşılaşıyoruz bi bilseniz davulun sesi uzaktan hoş geliyo

samweb
09/02/2013, 18:28
bizim puntolarda anlamadığım şey şu vites kutusu ve motor sesi :)) halen vitesi şahin doğan vitesi gibi zor geçiyor hyundai kadar olamadı bu konuda. ikincisi motor sesi. bende 1.3 multijet var kıytırık reno ile yanyana gelince reno çok sessiz çalışıyor dizeli..