Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto yıkama açmayı düşünüyorum
Arkadaşlar Ankarada oto yıkama açmayı düşünüyorum.2 Ortak yapıcaz.Devren yerlere baktım ancak pek ısınamadım.Sıfır açmak mı mantıklı devren almak mı veya bu işe hiç girmemek mi?
Bu alanda çalışmış bu işi yapmış arkadaşlardan yardım bekliyorum tşk ederim.
AYTEK AYDIN
07/02/2013, 16:15
Bence yeri güzelse devren almak daha mantıklı, en azından tanınmış olur ve belli müşterileri olur.
sinan3458
07/02/2013, 16:19
bence işlek caddeler de sıfır açmak daha mantıklı. devren almak mantıksız geliyor bana zira iş yapan bir yer olsa devretmezler gibi geliyor bana hep :)
BaranSelo
07/02/2013, 16:22
Aslında devren almak teoride mantıklıdır, sapla çöple uğraşmaz direk işe başlarsınız. Ama bazı işletmeler, hatta çoğu işletme"Şu kadar senedir burdayım, sabit müşterilerimiz var" diyerek fahiş rakamlar istiyor. O yüzden o parayı verene kadar daha uygun bir maliyetle işe sıfırdan girip bir kaç kampanya, güzel işçilik ve promosyonlar yaparak da bence müşteri çok kolay kazanılır.
Ha Sinan abinin de dediği gibi, eğer uygun fiyata devrediyorsa muhtemelen kazanamıyordur, yoksa kim neden kessin ki altın yumurtlayan tavuğunu :)
Deneyimi olan arkadaşlar varsa daha iyi fikir vereceklerdir tabi, şimdiden kolay gelsin hayırlısı olur umarım.:)
hocam kimse altın yumurtlayan tavuğu satmaz onun için devren almak için çok araştırmak lazım..birde aldığınız adamın kötü bir namı varsa uğraş artık kendini tanıtana kadar..sıfır açarsanız ve en baştan kendi aracınızmış gibi yıkama yaparsanız fizan da olsa da müşteri size gelir..oto yıkamada 3 şey önemli kendi aracınızmış gibi yıkama-fiyat ve kullanılan malzeme bunlar iyi olursa müşteriniz bol olur hele ki büyük şehirlerde..
Ankarada yaşıyorum. Şimdiye kadar yıkattığım yerler ya 15-20 liraya (özellikle içi) baştan savma yıkıyorlar, ya da çok yüksek fiyat çekiyorlar. Böyle olunca da 2-3 haftada bir kendim yıkıyorum.
Tayfun hocamın dediğine katılıyorum, kendi aracınızmış gibi temiz yıkayıp, güzelde fiyat çekerseniz güzel bir müşteri portföyü oluşturursunuz.
Ziyaretçi034
07/02/2013, 16:59
sıfırdan açmak temiz imajdır benim gözümde, zira eski yerle kötü bir tecrübem varsa el değiştiğinin farkına bile varmam.
bununla ilgili naçizane fikrim (yasal olarak prosedürlerini bilmiyorum ama) oto yıkamacılar benim için çok sıkıcı yerler, bekle bekle daral geliyor, şöyle güzel bekleme salonu olsun, tv'den başka ne bileyim bir bilgisayar internet için, ya da para atıp oyun oynayabileceğimiz bir playstation
Karınca Park - PS3 Kabinli Jetonlu Playstation (https://www.karincapark.com/urundetay.php?urun=/PS3_Kabinli_Jetonlu_Playstation/&ID=194)
böyle ufak tefek farklılıklarla sıfırdan açacağınız yerin daha başarılı olacağını düşünüyorum.
yer de önemli tabi, birde benim yıkattığım yer çevredeki bir kaç büyük şirket ile anlaşmış, sadece müşteriyi ayağına beklemiyor, üst düzey yöneticilerin arabalarını vs. yerinden alıp yıkayıp yemizleyip yerine bırakıyor. bu özelliği çevrenizdeki yerlere yayarsanız bence daha çok akılda kalıcı olabilirsiniz
Şimdi zaten bende devren olan yerlere ısınamadım.Herhangi bir meşhur bayiliğide oldukça kazık diyeyim.O yüzden şu an sıfır açmayı düşünüyoruz ama bu işe hiç bilmeden başladığımız için herşeyi yeniden almak ruhsat kiralanacak dükkan vs.. oldukça geniş bir çevre istiyor.
Çalışacağım elemanlar işin ehli oldukça titiz ve işini hakkını vererek yapan insanlar e tabi maaşlarıda ona göre oluyor :) kullanacağımız ilaç parlatıcı vs.. herşey birinci kalite olacak ve bekleme salonunda wi fi kullanabilecek 2 adet laptop bulunacak.
İŞte bana bu işi daha önce yapmış bilgi alabileceğim insanlar lazım.
Ziyaretci035
07/02/2013, 23:03
Şimdi zaten bende devren olan yerlere ısınamadım.Herhangi bir meşhur bayiliğide oldukça kazık diyeyim.O yüzden şu an sıfır açmayı düşünüyoruz ama bu işe hiç bilmeden başladığımız için herşeyi yeniden almak ruhsat kiralanacak dükkan vs.. oldukça geniş bir çevre istiyor.
Çalışacağım elemanlar işin ehli oldukça titiz ve işini hakkını vererek yapan insanlar e tabi maaşlarıda ona göre oluyor :) kullanacağımız ilaç parlatıcı vs.. herşey birinci kalite olacak ve bekleme salonunda wi fi kullanabilecek 2 adet laptop bulunacak.
İŞte bana bu işi daha önce yapmış bilgi alabileceğim insanlar lazım.
ATAS ile görüştünüz mü? Herşey dahil, techizatlar, makineler, ilaçlar tabelalar, hatta elemanların eğitimine kadar cüzi bir ücret karşılığında kurulum dahil size oto yıkama açıyorlar, üstelik bayilik gibi değil. Adamlardan daha sonra sadece ürün alacaksınız. Ürünlerininde fiyatı çok çok uygun ve çok kaliteli.
-https://www.atas.tr.gg/
-https://www.asmltd.com.tr/
ATAS ile görüştünüz mü? Herşey dahil, techizatlar, makineler, ilaçlar tabelalar, hatta elemanların eğitimine kadar cüzi bir ücret karşılığında kurulum dahil size oto yıkama açıyorlar, üstelik bayilik gibi değil. Adamlardan daha sonra sadece ürün alacaksınız. Ürünlerininde fiyatı çok çok uygun ve çok kaliteli.
-https://www.atas.tr.gg/
-https://www.asmltd.com.tr/
Uygun gibi duruyor inceleyeceğim tşk ederim
Bence devren alın özellikle avm otoparkları iyi iş yapıyor zaten iş düzgün yapılırsa sadece puntocular bile yeter bence cam filmi boya koruma çok yönlü olsun
Bence devren alın özellikle avm otoparkları iyi iş yapıyor zaten iş düzgün yapılırsa sadece puntocular bile yeter bence cam filmi boya koruma çok yönlü olsun
Boya korumaya da önem vermeyi düşünüyoruz ancak cam filmi uygulaması olmayacak şimdilik.
şimdiden hayırlı olsun bol berekatli kazançlar sıfırdan açmak en mantıklısı iyi bir marka ile anlaşırsan atas,würth vs tabela, techizatlar için
Ziyaretci040
08/02/2013, 11:23
Hayırlı kazançlar olur inş.
Sahibinden sıfır Emlak İşyeri Devren Oto Kuaför & Yıkama Ankara Çankaya Cevizlidere Mah. - 113990197 (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-fiyatdustu-ruhsatli,full-ekipmanli,yapili,1250kirali-otokuafor-113990197/detay/)
Arkadaşlar buraya bir bakmak görüşmek istiyorum acaba bilen var mı aranızdan?
cevizlidere veya civarında oturan kimse yok mu acaba bilgi alabileceğim
İnşallah herşey gönlünüze olur,güzel bir iş dalı aslında Oto Yıkama,eğer ritminizi yakalarsanız.
Son bahsettiğiniz yer fena değil gibi duruyor ama asıl konu neden devrediliyor,can alıcı nokta bu. Her zaman şüphe duyarım devredilen iş yerinden.İyi incelemek gerekli.
Allah gönlünüze göre versin.
İnşallah herşey gönlünüze olur,güzel bir iş dalı aslında Oto Yıkama,eğer ritminizi yakalarsanız.
Son bahsettiğiniz yer fena değil gibi duruyor ama asıl konu neden devrediliyor,can alıcı nokta bu. Her zaman şüphe duyarım devredilen iş yerinden.İyi incelemek gerekli.
Allah gönlünüze göre versin.
İşleten arkadaşlar 2 ortak arlarında anlaşmazlık varmış söyledikleri bu
06kaymak
08/02/2013, 14:42
bu işi yapan biri olarak:
1. yatırım bütçeniz ne kadar?
2. Hedef kitleniz kimler?
3. işin başında duracak mısınız?
4. beklentiniz nedir? ek bir gelir mi yoksa meslek edinmek mi?
5. ilanda ki yer arkadaşımın isterseniz konuşurum...
bu işi yapan biri olarak:
1. yatırım bütçeniz ne kadar?
2. Hedef kitleniz kimler?
3. işin başında duracak mısınız?
4. beklentiniz nedir? ek bir gelir mi yoksa meslek edinmek mi?
5. ilanda ki yer arkadaşımın isterseniz konuşurum...
Müslüm Abi
1.2 ortağız 35 bin tl civarı bütçemiz var
2.Hedef kitle sorusunu tam anlayamamakla beraber kim aracını yıkatmak istiyorsa :)
3.İşin başında babam olacak ama bende iş çıkışı ve hafta sonları yardım edeceğim.
4.beklentim ek bir gelir sağlamak ve bu alanda uzmanlaşıp devam ettirmek
5.Süper olur :)
Burak bey bizde istanbula mı bir şube acsak olmazmı sadece ve sadece puntolar yıkanır diye batarmıyız ismide punto yıkama olur :))))))
bizim komşu yıkamasını devretmişti, alan adam ''abi benim işim kuaför yapmak, araba yıkamayla uğraşamam. buraya hep yıkamaya geliyor'' diyerek geri devretmişti. onada dikkat etmeniz gerekebilir
Burak bey bizde istanbula mı bir şube acsak olmazmı sadece ve sadece puntolar yıkanır diye batarmıyız ismide punto yıkama olur :))))))
punto yıkama :)
Ruhsat biraz zor iş o yüzden devir fiyatları yüksek 35 milyara ruhsat içerinin yapımı falan zor en iyisi devir almak zor iş
İlandaki yeri gecen sene o arkadas alıp yaptı satıyor marketin altı yanlış hatırlamıyorsam iş yapacak bi yerde değil önünde çok dik yokuş var dikkat et