Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter seçimi konusunda yardım?
punto_multijet
04/02/2013, 14:06
Arkadaşlar eşimle birlikte sağa sola rahat bir şekilde gidebileceğim beni üzmeyecek (yakıt/bakım vs) ne önerirsiniz? biraz araştırdığım kadarıyla aşağıdaki seçenekler bana olabilir gibi geldi. Yorumlarınız nedir?
Honda PCX, PS150i
Yamaha X-City 250, Xmax250
Kymco DINK 200i
Arkadaşlar eşimle birlikte sağa sola rahat bir şekilde gidebileceğim beni üzmeyecek (yakıt/bakım vs) ne önerirsiniz? biraz araştırdığım kadarıyla aşağıdaki seçenekler bana olabilir gibi geldi. Yorumlarınız nedir?
Honda PCX, PS150i
Yamaha X-City 250, Xmax250
Kymco DINK 200i
Kaan, 250cc lik bir makine size şehir içi ya da dışı yetecektir.Yazdıklarından xmax ve xcity öncelikli tavsiyem.Xcity büyük jant çapıyla daha konforlu gelebilir ama bagaj alanı küçüktür.Xmax ise daha sportif bagajı biraz daha geniştir.Görünüş olarak daha güzel bence,
Bunun dışında Piaggio Grubunu da seçebilirsin gönül rahatlığıyla.Aprilla Scarabeo 200ie hem uygun fiyatlı hem de güçlü bir seçenek, xcity gibi büyük jantlı bir model,
Piaggio, Yamaha, Hondadan sonra Kymco, Sym, Dealim gibi seçenekler gelmekte...
bende Kanuni Rokko 150 lik var herşeyinden memnunum :)
punto_multijet
04/02/2013, 16:09
Kaan, 250cc lik bir makine size şehir içi ya da dışı yetecektir.Yazdıklarından xmax ve xcity öncelikli tavsiyem.Xcity büyük jant çapıyla daha konforlu gelebilir ama bagaj alanı küçüktür.Xmax ise daha sportif bagajı biraz daha geniştir.Görünüş olarak daha güzel bence,
Bunun dışında Piaggio Grubunu da seçebilirsin gönül rahatlığıyla.Aprilla Scarabeo 200ie hem uygun fiyatlı hem de güçlü bir seçenek, xcity gibi büyük jantlı bir model,
Piaggio, Yamaha, Hondadan sonra Kymco, Sym, Dealim gibi seçenekler gelmekte...
tesekkurler cvp için. aklıma en cok takılan kısım ise, mesela ps150i ve pcx için xmax nerdese 2 katı fiyatta o kadar fark deger mi vermeye?
Ziyaretci040
04/02/2013, 16:10
Suzuki Burgmanımız vardı 2008 yılında ve inanın mükemmeldi. 400 cc lik motordu yanlış hatırlamıyorsam. Fiyat olarak bi bilgim yok 3000 tl alacağa karşılık almıştık o zaman.
Takipteyim. Bu yaz bende dusunuyorum bir scooter.
tesekkurler cvp için. aklıma en cok takılan kısım ise, mesela ps150i ve pcx için xmax nerdese 2 katı fiyatta o kadar fark deger mi vermeye?
Kaan, PCX şuanda 150cc lik scooterlar içinde en iyisi.Performans, yakıt olarak çok iyi.Bir de start&stopu var:) xmax ile arasında hacim, performans ve vergi farkı var.Neticede birisi 150cc diğeri 250cc.Bu fiyat farkı normal.Şehir içi/dışı ve iki kişilik kullanım için xmax daha mantıklı.Tabi PCX de iki kişi kullanılabilir ama performans düşecektir...
punto_multijet
06/02/2013, 19:16
secimimi pcxten yana kullandım. yorumlar için tesekkurler...
Hayırlı olsun Kaan, kendi sınıfındaki en iyi scooterı almışsın bence,
Kazasız sürüşler...
Hayırlı olsun Kaan araba Honda değil motor Honda olsun bari :) bu arada bunlar enjeksiyon sistemli yeni çıkanlardan mı?bende de Rokko var Kanuni ama satayım Honda alayım diyorum..
Honor COOPER
07/02/2013, 01:16
Pcx gerçekten çok şık bir scooter.Hayırlı olsun.
Daha önce görseydim keşke konuyu. Kymco Downton 300i önericektim.. Piaggio 'nunda güzel modelleri var.
Şurda Honda Pcx'in incelemesi var
Altın Elbiseli Adam SKYTURK Bölüm 12 (9 Ekim) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CoM2YIYfTnk#t=91s)
Burdada Kymco Down 300i' nin
KYMCO DOWN 300i - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cPslaUJpr_A)
Hayırlı olsun Kaan araba Honda değil motor Honda olsun bari :) bu arada bunlar enjeksiyon sistemli yeni çıkanlardan mı?bende de Rokko var Kanuni ama satayım Honda alayım diyorum..
Tayfun, enjeksiyonsuz motormu kaldı yahu :)
Pcx, bildiğimiz ps150i nin daha modern hali diyebiliriz.Motorda star&stop bile var...
punto_multijet
07/02/2013, 13:14
İyi dilekler için teşekkurler arkadaslar...
Daha plakamız cıkmadı ama buda ilk fotosu :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/529435_10151238938241650_563002303_n.jpg
punto_multijet
07/02/2013, 13:19
baya arastırdım. aslında motorlara ısınma motoru bu diyelim :) normalde kardeşimin fz6 sını kullanıyodum sıkıntısız ancak eşim motorlara baya soguk oldugundan ufak şirin bişey lazımdı. ee buda fena değildi özellikleri 125lik olmasına ragmen 11kusur hp gucunde, start-stop bile var :D 100kmde 2lt yakıt saka gibi.
Tayfun, enjeksiyonsuz motormu kaldı yahu :)
Pcx, bildiğimiz ps150i nin daha modern hali diyebiliriz.Motorda star&stop bile var...
scooterlarda enjeksiyon sistemini daha yeni getirdi Honda diğer scooterların çoğunda karbüratörlü sistem kullanılıyor onun için sordum..yoksa r serisi yada vitesli hız motorlarında tabiki kullanılıyor ama normal şehir içi kullanılan yarı otomatik scooter ların çoğu karbüratörlü..
baya arastırdım. aslında motorlara ısınma motoru bu diyelim :) normalde kardeşimin fz6 sını kullanıyodum sıkıntısız ancak eşim motorlara baya soguk oldugundan ufak şirin bişey lazımdı. ee buda fena değildi özellikleri 125lik olmasına ragmen 11kusur hp gucunde, start-stop bile var :D 100kmde 2lt yakıt saka gibi.
Kaancığım bende Honda düşünüyorum yarı otomatik istiyorum normal şehir içi kullanıcam birde senede 2 ay kullanıyorum zaten..150 lik Rokko var bende karbüratörlü ve 4 zamanlı onu satıp Honda alayım diyorum yakın zamanda tecrübelerini,plastik aksam kalitesini ve özellikle şehir içi yakıt tüketimi değerlerini bekliyorum senden kardeşim..
punto_multijet
07/02/2013, 14:43
Kaancığım bende Honda düşünüyorum yarı otomatik istiyorum normal şehir içi kullanıcam birde senede 2 ay kullanıyorum zaten..150 lik Rokko var bende karbüratörlü ve 4 zamanlı onu satıp Honda alayım diyorum yakın zamanda tecrübelerini,plastik aksam kalitesini ve özellikle şehir içi yakıt tüketimi değerlerini bekliyorum senden kardeşim..
plaka cıksın hepsini paylasıcam inş
Tayfun-E30
07/02/2013, 15:06
bende aprilia scarabeo 200 var çok memlunum
Mr.Freeze
07/02/2013, 15:13
Hayırlı olsun. O zaman scooter cı buluşması yapalım :)
scooterlarda enjeksiyon sistemini daha yeni getirdi Honda diğer scooterların çoğunda karbüratörlü sistem kullanılıyor onun için sordum..yoksa r serisi yada vitesli hız motorlarında tabiki kullanılıyor ama normal şehir içi kullanılan yarı otomatik scooter ların çoğu karbüratörlü..
Tayfun, takıldım zaten sana ama Piaggio, Honda, Yamaha, sonrasında Kymco-Sym neredeyse tüm modelleri yıllardır enjeksiyonlu.Arada ufak istisnalar var tabi.Ancak Çin Markalarını bilemiyorum...
çok güzel bir seçim olmuş uzun zamandır bende düşünüyordum. güle güle kullan abi. belki bir gün scooter buluşması bile ayarlayabiliriz.
Mr.Freeze
08/02/2013, 00:54
Tayfun, takıldım zaten sana ama Piaggio, Honda, Yamaha, sonrasında Kymco-Sym neredeyse tüm modelleri yıllardır enjeksiyonlu.Arada ufak istisnalar var tabi.Ancak Çin Markalarını bilemiyorum...
2003 model piaggio X9 500 ler enjeksiyonlu.
tabi bazı markaların motor hacmi yüksek motorlularında vardı ama 100 lük 125 lik 150 lik gibi motorlarda genellikli karbüratörlü sistem kullanılıyordu ama şu anda arkadaş 125 lik Honda aldı didim-söke arası git gel 5 tl yaktı dedi yazın ağzımı 1 hafta kapatamadım :D:surrende:
tabi bazı markaların motor hacmi yüksek motorlularında vardı ama 100 lük 125 lik 150 lik gibi motorlarda genellikli karbüratörlü sistem kullanılıyordu ama şu anda arkadaş 125 lik Honda aldı didim-söke arası git gel 5 tl yaktı dedi yazın ağzımı 1 hafta kapatamadım :D:surrende:
Şimdi devir değişti:) sanıyorum Honda Ps150i ile beraber küçük hacimde enjeksiyona geçmişti zamanında,
Tüketimleri çok iyi gerçekten, keyfi de cabası :)
KaMiKaZe
08/02/2013, 01:24
Hayırlı uğurlu olsun kaan, scooter için 11 hp gayet güzel değer. Kıbrısta okurken kendime ait ilk scooterım gilera vx125 idi vx200 ün olmadığı yerlerde scooterın ferrasi oluyordu :D Senin aldığın motoru hiç incelemedim ama fotoğraftan ilk dikkatimi çeken lastiklerin çapının gileraya göre biraz daha büyük olması oldu. Genede sana nacizane tavsiyem bu makinaları kullanırken dikkatli olman yer ile yakınlaşmaya oldukça meyilli oluyorlar :D
punto_multijet
04/03/2013, 13:41
konudan da baya zaman gecmiş. malum motoru aldım saolsun İzmir havası o zmndan beri yagmurlu ve soguktu dogru duzgun kullanamadık hava duzeldi şehirdısındaydım falan filan anca daha 350km yol yapabildim 300kmsi artcıyla birlikte. Karsıyadakan Çeşmeye falan gittim geldim arada popo agrısı dısında artcımda bende sıkıntı yasamadık. 125lik bir motora gore baya guzel gidiyor. 1 kere depo doldurdum ilk doldurdugum haric. kmde 11krs cıktı yakıtı. buarada bu deger komple artcıyla ve genelde gazlamalı kullanım. 4lü flasoru olmaması haricinde benden 10 puan aldı hee bire uzun yolda popo agrısı :D