Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava yastığı ne işe yaramaz?

biancoangelo
31/01/2013, 21:56
Arkadaşlar konu başlığını bilerek bu şekilde attım. Herşeyden önce tüm forumdaşlara selamlar.
Geçenlerde arkadaşım yeni aldığı punto evosuyla aracın ön kısmından kaza yaptı ve inanın canlı canlı şahit oldum. Araç sağ ön şaseden girdi ve şase baya ''L'' oldu . Ancak ne sürücü nede yolcu hava yastığı açılmadı. Az önce yine bi forumdaş kaza yapmış tork çubuğuna kadar girmiş. Ancak bu araçta da hava yastığı açılmamış.
Sanki bizim hava yastıklarında bi sorun varmış gibi.... Sizinde bi şüpheniz varsa yada bildiğiniz örnekler lütfen paylaşınız....

Şaka bi tarafa ama şu videodaki durum güldürürken düşündürmüyo değil : Türk Usulü Hava Yastığı :) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=VpPODqLkrb8)

Bu en prestijli araçların çarpışma videosu : Audi A8 Crash - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=M6e6wEVdvFQ&NR=1&feature=endscreen)

biancoangelo
31/01/2013, 22:13
abi evet diyosunda peki neden açılmadı ozaman bu yastık. Yetkili biri olarak makul bi gerekçe sunabilir misin ???

ykaya1983
31/01/2013, 23:22
Sadece puntoda değil birçok araçta hava yastığı açılmama problemi zaman zaman duyuyorum.

biancoangelo
31/01/2013, 23:23
Sadece puntoda değil birçok araçta hava yastığı açılmama problemi zaman zaman duyuyorum.

Ama NEDEN????? Açılması gerekmiyor mu bu meretin??????? En önemli ekipmanlardan biri.....

Xenophan
31/01/2013, 23:25
Gecen arkadaşın 2011 model 206si pert oldu önden darbeyle ve yastik açılmadı. Dava sürüyor.

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

ykaya1983
01/02/2013, 00:16
Ama NEDEN????? Açılması gerekmiyor mu bu meretin??????? En önemli ekipmanlardan biri.....
Öyle de işte buna da sensörlere denk gelmemiş darbe şiddeti yeterli olmamış gibi mazeretler buluyorlar.Tabi bu söylediğin kazalarda ne olursa olsun açılması lazım bence.

ecosi26
02/02/2013, 10:23
Bu hava yastıkları herhangibir şiddette kaza anında açılırsa emniyet kemeri takılı olmayan hemen hemen herkes rahmetli olurdu hatta bununla ilgli boyun kırılmaları dahada fazlalaşırdı diye düşünüyorum. bunun yanında da kaza anında şiddetine göre açılıp açılmayacağından da emin değilim. Karmaşık bir durum yani...

fotobelit
02/02/2013, 14:14
Sizlerde yan yolcu hava yastığı Açık konumdamı?,Neden On/off isteğe bağlı konulmuş..Yani neden iptal edilmeli.?

ato
02/02/2013, 15:34
Sizlerde yan yolcu hava yastığı Açık konumdamı?,Neden On/off isteğe bağlı konulmuş..Yani neden iptal edilmeli.?

Öne çocuk oturtulacağı zaman kapatıyorum veya çocuk koltuğu monte edileceği zaman kapatıyorum

Ziyaretçi051
02/02/2013, 17:52
gece uykun geldimi uyumak için yastık ararsan o işe yaramaz :tongue00:.Bir çok nedeni olabilir hava yastığının ecu su kontrol edilerek ancak neden açılmadığına karar verilebilir.durma eğilimi olduğundan olabilir belirli süratin altında olduğundan olabilir emniyet kemeri ile bu hasarı atlatabileceğini algıladığı için olabilir.Olabilirde olabilir.

biancoangelo
02/02/2013, 18:38
gece uykun geldimi uyumak için yastık ararsan o işe yaramaz :tongue00:.Bir çok nedeni olabilir hava yastığının ecu su kontrol edilerek ancak neden açılmadığına karar verilebilir.durma eğilimi olduğundan olabilir belirli süratin altında olduğundan olabilir emniyet kemeri ile bu hasarı atlatabileceğini algıladığı için olabilir.Olabilirde olabilir.

Bahane Çookk diyosun abi :D..... O zaman emin olmamak mantıklı bi karar....

dexter
02/02/2013, 19:51
videoya hiç gülmediğim gibi boşuna zaman kaybı oldu

biancoangelo
02/02/2013, 19:53
videoya hiç gülmediğim gibi boşuna zaman kaybı oldu

ağla o zaman.....

optimuspax
04/02/2013, 18:09
eğer emniyet kemeri takılı değilse hava yastığı açılmaz.

Ziyaretçi033
04/02/2013, 18:25
geçen hafta abim kaza yaptı aracın hava yastıkları açılmadı.

Saatteki hızı 100km civarı gizli buzlanmaya giriyor. Araçtan çıkıyor, arkadan gelen başka bir araç daha buza giriyor, birde o araç çarpıyor. İlk resim ilk çarptığı, ikinci resim diger araç çarptıktan sonraki.

Araç 2012 full volkswagen jetta. emniyet kemeri takılı, Görüldüğü gibi darbe şiddetide oldukça iyi ama hava yastığı malesef açılmıyor....

celenlee
04/02/2013, 19:03

Saatteki hızı 100km civarı gizli buzlanmaya giriyor. Araçtan çıkıyor, arkadan gelen başka bir araç daha buza giriyor, birde o araç çarpıyor. İlk resim ilk çarptığı, ikinci resim diger araç çarptıktan sonraki.

Araç 2012 full volkswagen jetta. emniyet kemeri takılı, Görüldüğü gibi darbe şiddetide oldukça iyi ama hava yastığı malesef açılmıyor....

Kokpit sapasağlam duruyorken, insanların emniyet kemerleri takılıyken, bu kazada neden hava yastığı açılsın ki?

Yani bir çok parametre var değerlendirme yapmak için ;)

srkaradag
04/02/2013, 19:19
eğer emniyet kemeri takılı değilse hava yastığı açılmaz.
Daha önce çok defa konuştuk bizim airbag lerimiz SRP, kemeriniz takılı olmasada sensörler gerekli darbeyi aldığında açılır onun için aman kemerleri takalım .
SRP ve SRS airbag sistemleri arasındaki farklarla ilgili internette ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz, kısaca kemer takılı değilken SRS airbagler açılmaz,SRP ler açılabilir.

Ziyaretçi033
04/02/2013, 19:24
Kokpit sapasağlam duruyorken, insanların emniyet kemerleri takılıyken, bu kazada neden hava yastığı açılsın ki?

Yani bir çok parametre var değerlendirme yapmak için ;)

Hocam farzedelim emniyet kemeri takılı değil. Hava yastığı açılmadı? Ne diyeceğiz ozaman ?

Yada tampon koruması bile darmaduman olmuşken bu sensör motorun arkasında bir yerdemi?

takres
04/02/2013, 19:28
Kemer takılı değilken hava yastığı açılıyor...

biancoangelo
05/02/2013, 01:16

Hocam bu örnek için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle geçmiş olsun. Şimdi soruyorum..
Eminim ne umutlar ne hayaller besleyerek aldığınız aracınız pert oluyor ve size bu aracı satarken aman şöyle yastık var böyle yastık var. Yanlarda dizde önde diğer tarafta aman da aman.... Bilinç altınıza ( AL . AL. AL. ) mesajları gönderirken iyi..... Şimdi haklı olarak soruyosunuz yahu NEDEN yaa NEDEN ben bunu canımla ödicem belki neden açılmıyor bu kahrolası.... Verilen saçma cevaplar : Sensör görmemiştir. İyi bindirememişin. Kemerin dakılı değil. yok şöyle böyle.... Vallahi arkadaş bunun affı yok. Affedersek=Ölürüz. Yada hafif yaralı çıkacağımız araçtan harap bi vaziyette çıkarız. Lütfen bu konuya ses getirelim ve her fırsatta dillendirelim. City moduna bile dünya yazışma oldu forumda.... Bu airbag kontrolü diye bi uygulama gelmesini ben istiyorum. her muayenede bu sistemin aktifliğinin tespit edilmesi hatta 6 aydan 6 aya kontrolü sağlanmalı vizesi olmalı bu işin.

Bugün sizin yakınınızın yada sizin yada benim başıma gelen olay başkalarının başınanda gelebilir. Katlima ortak olmak sessiz kalmaktır. Tekrar katkınızdan dolayı teşekkürler.....

görkem koçsan
05/02/2013, 02:02
valla benimde suratıma patladı allah kimseye yaşatmasın yaz sıcağında yüzüm yanık gezdim allahtan iz bırakmadı o içindeki gaz öyle yakıyoki insanı halbuki benimde kazamda tampon kırılmamıştı arabada çizik yoktu sadece farlarım çatlamıştı. kaza yaptığım arabada 2006 307'di. ben hayret ettim iki tarafında patlamasına.en iyisi allah kimseye göstermesin.o an insan hiç bişeyi göremeyince öldüm zannediyo düşünmek alıyo ben bu kadar şiddetlimi vurdum diye.

Hatayye81
05/02/2013, 02:02
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2012-jetta-1.6-tdi-hava-yastiklari-saglam-bursa-da-113813552/detay

Şu ilana bakın arkadaşlar,böyle bir darbede bile hava yastıkları açılmamış ilginç doğrusu.

Sent my iPad 2 using HD

Hatayye81
05/02/2013, 02:06
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2012-jetta-1.6-tdi-hava-yastiklari-saglam-bursa-da-113813552/detay

Şu ilana bakın arkadaşlar,böyle bir darbede bile hava yastıkları açılmamış ilginç doğrusu.

İkinci ww faciası.

Sent my iPad 2 using HD

Sent my iPad 2 using HD

Hatayye81
05/02/2013, 02:11
valla benimde suratıma patladı allah kimseye yaşatmasın yaz sıcağında yüzüm yanık gezdim allahtan iz bırakmadı o içindeki gaz öyle yakıyoki insanı halbuki benimde kazamda tampon kırılmamıştı arabada çizik yoktu sadece farlarım çatlamıştı. kaza yaptığım arabada 2006 307'di. ben hayret ettim iki tarafında patlamasına.en iyisi allah kimseye göstermesin.o an insan hiç bişeyi göremeyince öldüm zannediyo düşünmek alıyo ben bu kadar şiddetlimi vurdum diye.

Çok geçmiş olsun allah kimsenin başına vermesin:(

Sent my iPad 2 using HD

celenlee
05/02/2013, 12:23
Hocam farzedelim emniyet kemeri takılı değil. Hava yastığı açılmadı? Ne diyeceğiz ozaman ?

Yada tampon koruması bile darmaduman olmuşken bu sensör motorun arkasında bir yerdemi?

Emniyet kemeri takılı değilse her türlü İNTİHAR diyeceğiz.

**Ben puntoda SRP denen hava yastığı olduğunu bilmiyordum bu arada, emniyet kemerini takmak için yeni bir sebebimiz daha var artık!! Bu eski sistem biraz sakat bir sistem sonuçta (Kemer takılmadığı durumda patlayacaksa! Kazanın etkisinden daha büyük fiziksel hasar da verebilir. Can da kurtarabilir, artık nasip!), Ama SRS boşuna geliştirilmedi.

biancoangelo
05/02/2013, 22:07
Emniyet kemeri takılı değilse her türlü İNTİHAR diyeceğiz.

**Ben puntoda SRP denen hava yastığı olduğunu bilmiyordum bu arada, emniyet kemerini takmak için yeni bir sebebimiz daha var artık!! Bu eski sistem biraz sakat bir sistem sonuçta (Kemer takılmadığı durumda patlayacaksa! Kazanın etkisinden daha büyük fiziksel hasar da verebilir. Can da kurtarabilir, artık nasip!), Ama SRS boşuna geliştirilmedi.

SRP Airbag ve SRS Airbag sistemleri arasında ne fark vardır....

GP468
05/02/2013, 23:04

aracın airbaglarının patlaması için belirli noktalardan drek darbe alması lazım bu araç sanırım kaza anında dönerek ön tarafı çarpıyor ayni direk olarak badoslama girmiyor diye düşündüm. bende aveo vardı araçla 90 ile düz duvara badozlama girdim hava yastıkalrı açıldı ancak aynı araç 3 ay sonra sol ön kapı ve sağ far kısmından kendisini perte ayıran bir azaya karıştı hava yastıkları açılmadı ....

celenlee
06/02/2013, 11:15
SRP Airbag ve SRS Airbag sistemleri arasında ne fark vardır....

Yukarda arkadaş bahsetmiş biraz.

Daha önce çok defa konuştuk bizim airbag lerimiz SRP, kemeriniz takılı olmasada sensörler gerekli darbeyi aldığında açılır onun için aman kemerleri takalım .
SRP ve SRS airbag sistemleri arasındaki farklarla ilgili internette ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz, kısaca kemer takılı değilken SRS airbagler açılmaz,SRP ler açılabilir.

SRP ilk çıkan model, daha sonra geliştirildi SRP 2. seriler çıktı (Kademeli SRP), daha sonra daha güvenli olan SRS çıktı(Emniyet kemeri ile entegre çalışır)

biancoangelo
07/02/2013, 01:13
Yukarda arkadaş bahsetmiş biraz.

SRP ilk çıkan model, daha sonra geliştirildi SRP 2. seriler çıktı (Kademeli SRP), daha sonra daha güvenli olan SRS çıktı(Emniyet kemeri ile entegre çalışır)

E yani anlaşılan daha ilkel ..... Evolardada mı Srp....

srkaradag
07/02/2013, 15:01
E yani anlaşılan daha ilkel ..... Evolardada mı Srp....
Evo , yeni punto , fiat 500 , bravo SRP
mont, alfa giullietta SRS

biancoangelo
07/02/2013, 20:05
Evo , yeni punto , fiat 500 , bravo SRP
mont, alfa giullietta SRS

Ama bu haksızlıkkkkkk :spam0000: