Orijinalini görmek için tıklayınız : 60000 bakımı yaptırdım bilgi için bakabilsiniz
ramazan oktay
30/01/2013, 17:52
arkadaşlar buğün motor yağını, fren hidroliğini, ön balataları, hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresin değiştirdim ayrıca lastik hava kontrolü, şanjman yağı kontrolü, buji kontrolü ve arka balataların sökülüp temizlenip takılması yapıldı hepsine 280 lira verdim sizce fiyat nasıl.. v kayışını 15 gün önce değiştirmiştim 30 liraya onun için ona gerek duymadık tabii...
balatalar : opar kale kablolu balata( 60 tl)
filtrelerin hepsi: opar filtre. (40 tl)
fren hidroliği 2 adet: TRW (20 tl)
motor yağ: castrol edge 5w-40 (80 tl)
işcilik : 80 tl
Genel toplam: 280
parçaları parçacıdan kendim aldım götürüp motor ustama taktırdım sağolsun çok ilgilenerek ve baya uğraş vererek yaptı işini hakettiğine inanıyorum işcilik parasını..
Parçalara biraz fazla vermişsiniz gibime geldi, iscilikde az sayilmazmis hani :)
hayırlı olsun hocam.. 60 bin bakımı malum ağır bakım gördüğüm kadarıyla normal bir bakım yapılmış araca fiat ın bilgisayarından bakılıp oradaki 60 bin kontrollerinin hepsinin yapılası lazım baktınız mı?
bencede parçalar ve işçilik biraz fazla olmuş.
işçilik gözüme fazla geldi, hayırlı olsun güle güle kullanın.
ramazan oktay
31/01/2013, 00:09
yapılan bakımlardan başka ne var ki söylerseniz sevinirim ben başka yapılması gereken bişey bilmiyorum 60 000 km de
Ziyaretci035
31/01/2013, 01:33
arkadaşlar buğün motor yağını, fren hidroliğini, ön balataları, hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresin değiştirdim ayrıca lastik hava kontrolü, şanjman yağı kontrolü, buji kontrolü ve arka balataların sökülüp temizlenip takılması yapıldı hepsine 280 lira verdim sizce fiyat nasıl.. v kayışını 15 gün önce değiştirmiştim 30 liraya onun için ona gerek duymadık tabii...
balatalar : opar kale kablolu balata( 60 tl)
filtrelerin hepsi: opar filtre. (40 tl)
fren hidroliği 2 adet: TRW (20 tl)
motor yağ: castrol edge 5w-40 (80 tl)
işcilik : 80 tl
Genel toplam: 280
parçaları parçacıdan kendim aldım götürüp motor ustama taktırdım sağolsun çok ilgilenerek ve baya uğraş vererek yaptı işini hakettiğine inanıyorum işcilik parasını..
Parçalar çok pahalı.
Opar balata 40 TL, Fren hidroliği 2 kutu fazla, araçlarımız 450ml hidrolik kullanıyor TUTELA marka 10 TL, Opar filtre seti ise 35 TL.
Opar balata yerine Bosch balata tavsiye ederim. Fiyatıda Opar ile aynıdır. Araçlarımızın fabrika montajında Bosch marka balatalar vardır.
milanrapajc
31/01/2013, 01:44
bu nasıl parçacıymış yahu.Herşey çok pahalı.En küçüğünden castrol 5-40 yağı dün sordum 65tl dediler.Yağda 15tl farkmı olurmuş ayıp.Birdaha ordan alışveriş yapmayın.İşçilik için çok bişey diyemem çünkü yağ değişimi filtreler için ayıp olmasın diye 30tl atıyorsunuz adam balataları ve v kayışınıda değiştirmiş gönlünüzden kopmuş vermişsiniz.Ha başka yer olsa 50-60 tl isterdi..
ramazan oktay
31/01/2013, 13:19
wala sizin söylediğinize göre herşeye olduğundan fazla vermişim bana da ucuz gibi gelmişti neyse bundan sonra daha dikkatli olmak gerek. motor yağ casrol 5-40 edge ama ondan pahalı olabilir magnatec falan daha ucuz.
milanrapajc
31/01/2013, 13:23
bu arada gözüme çarpan aracınız 1.4 fire neden 5-40 yağ kullanıyorsunuz? Servisler 10-40 yağ kullanmıyor mu ?Ben mi yanılıyorum acaba
ramazan oktay
31/01/2013, 13:34
yok 5w40 kullanmak gerekiyo kitapcığında da 5w40 yazıo zaten