Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön yolcu havayastığı iptal edilirse ön koltuğa çocuk koltuğu ile çocuklar oturabilirm

fatihhhh
30/01/2013, 13:41
2007 grande punto dinamik aracım var.
geçenlerde direksiyonun solundaki menü tuşlarını gezerken,
passerger airbag le ile alakalı bir bölüm gördüm.
bizim arabalarda ön yolcu koltuğu geçici olarak iptal edilebiliyor mu?
ediliyorsa, uzun yolda çocuğu, çocuk koltuğu ile ön tarafa oturtabilirmiyiz?
çünkü ilerleyen (bir kaç sene sonra)zamanda 2. bebeğimiz olursa.
anne ve 2. bebek arkada,
1. çocuğu önde oturtarak seyehat etmeyi düşünüyorum.
bu konuda fikir ve düşünceleriniz nelerdir?

halils2
30/01/2013, 13:46
ewet sağ yolcu hava yastığı iptal edilebiliyor

celenlee
30/01/2013, 14:35
İptal edilebiliyor ve tavsiye edilmese de airbag kapatıldıktan sonra, koltuğun ters bağlanması gerektiği söyleniyor. Zaten airbag iptali düğmesi olan bazı araçlarda da şekli olarak belirtilmiş.

https://img522.imageshack.us/img522/4236/dsc00391ne7.jpg

https://www.baslaroto.com/resimler/366_palio-albea-punto-stilo-doblo-yolcu-airbag-kilidi%20%282%29.JPG

Luc
30/01/2013, 15:01
Bizim araclarda Yol Bilgisayari menusunden iptal ediliyor evet. Off konumuna getirdiginizde Yolcu hava yastigi deaktif olur.

mfgunes
30/01/2013, 15:26
İptal ediliyor

Honor COOPER
30/01/2013, 16:17
elektronik aksama güven olmaz.Sonuçta açılması gereken airbaglerin açılmadığını sıkça duyuyoruz tam tersinin olmayacağının garantisi yok.en iyisi 2 bebek koltuğuda arkada olması benim yaptığım gibi.her ne kadar sıkışık olsada yetişkin için.

fatihhhh
31/01/2013, 13:04
elektronik aksama güven olmaz.Sonuçta açılması gereken airbaglerin açılmadığını sıkça duyuyoruz tam tersinin olmayacağının garantisi yok.en iyisi 2 bebek koltuğuda arkada olması benim yaptığım gibi.her ne kadar sıkışık olsada yetişkin için.

hocam arkada iki bebek koltuğu ve bir yetişkin, uzun yolculukta çok sıkıntı olur.
olma olasılığı düşük olan bir şey için ben bu sıkıntıya gelmek istemem.
ön yolcu havayastığını iptal edip, 1. çocuğu öne oturtmak daha iyi bence.

never
31/01/2013, 18:19

+ çocukların önde oturması ne olursa olsun bence iyi bir fikir değil