PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yay ısıtmak isteyenlere :)

emrgnc
30/01/2013, 05:31
Bugün ivedikte arkadaşın dükkanında arabaların yaylarını ısıtarak biraz basalım diye niyetlendik. arkadaşta orjinal yayı ile 206 ve spor yayı ile m3 bende de eibach 5cm li punto var. kendisi m3 ü defalarca ısıttı ve bir sorun yaşamadı. o zaman 206 ile benim arabayıda ısıtalım dedik. 206nın orjinal yayına bi kaç kez ısıyı verince gördüğümüz manzara karşısında hem gülmelerimize hakim olamadık hemde bu işin sakat olduğunu anladık. benim tavsiyem uzak durun, illa yaptıracaksanız soğuk press yaptırın. tek fotoğraf çekebildim gülmekten, işte yayın hali;
https://img69.imageshack.us/img69/2506/29012013340.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/69/29012013340.jpg/)

Uploaded ImageShack.us (https://imageshack.us)
ısıtmanın doğru yada yanlış yapıldığını bilmiyorum ancak her ne şekilde olursa olsun iyi değil anlaşılan

StrawBeeRy
30/01/2013, 12:11
olum 50 kere soyledim sana demir isininca butun fiziksel ozelliklerini kaybediyor diye illa basiniza birsey gelmeden rahat etmiceksiniz o m3 e binen arkadasinada soyle altindaki arabanin farkina varsin sahine binmiyor yazik gunah

2 ile GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Ziyaretci037
30/01/2013, 12:28
Oha diyorum !

airrage
30/01/2013, 12:44
oha vede yuh vede çüşşşşşş diyorum cok kbayım ama ne yapayım arkadaş yaa hem yay ısıtıyorylar hem yayı cıkarmıyorlar aracın üstünde ısıtıyorlar ve birde cok iyimiş gibi anlatıyorlar allahım ben ne yapam yaaa

tayfux
30/01/2013, 12:49
daha önce de forumda bu konu açılmıştı ve orada da fikrimi belirtmiştim tehlikeli bir iş girmeye hiç gerek yok zaten puntonun yayları o kadar da pahalı değil..

yengecbaris
30/01/2013, 12:49
Ohannes burger!

aykutisci
30/01/2013, 13:04
Araçtam sökmedenmi ısıtmışlar bunu :S
iyide yaylar zaten arac üzerinde ısıtılır söküp ısıtcaksan ısıtmaya ne gerek var kesersin direk ki zaten söküp ısıtsan bile geri taktıgında arac eşitligini ayarlayamassın bi yer yüksek bi ye alcak kalır bida sök tak olur arac üzerinde metreyle 10 dk da ön arka basılıyor bu arada yayları ısıtan arkadaş işi becerememiş yayları üst üste getirememiş ısıtmanın tek sıkıntısı dip basarsanız aracınızı sekme yapar bu arada 20 liraya ön arka dip basıyoruz aracları bilginize İstanbul/Beykoz :D ( tabikide ben yapmıyorum egzozcu bi abimiz yapıyor yardımcı olurum )

krm1983
30/01/2013, 13:06
Yazık günah. Umarım bu yaylarla yoldan çıkıp kimsenin canını yakmazsınız.

Sent my iPad using

emrgnc
30/01/2013, 16:21
Araçtam sökmedenmi ısıtmışlar bunu :S
evet, zaten ısıtma araç üzerinde yapılıyor

olum 50 kere soyledim sana demir isininca butun fiziksel ozelliklerini kaybediyor diye illa basiniza birsey gelmeden rahat etmiceksiniz o m3 e binen arkadasinada soyle altindaki arabanin farkina varsin sahine binmiyor yazik gunah
kanka dedinde görmeden duramadık :) m3 ün amortisörler komple yenilencek o yüzden ısıtıyor hatta bugün biraz daha ısıtıp bastı. şu an baklalar arası boşluk yok :)

oha vede yuh vede çüşşşşşş diyorum cok kbayım ama ne yapayım arkadaş yaa hem yay ısıtıyorylar hem yayı cıkarmıyorlar aracın üstünde ısıtıyorlar ve birde cok iyimiş gibi anlatıyorlar allahım ben ne yapam yaaa
ben iyiymiş gibi anlatmadım yazıyı dikkatli okursanız tavsiye etmediğimi yazdım. fotoğrafıda insanlar görsün, yaptırmayı akıllarından bile geçirmesinler diye koydum!

Yazık günah. Umarım bu yaylarla yoldan çıkıp kimsenin canını yakmazsınız.
abi zaten araba yatıyor şu an spor yay siparişi verdik. bu haliyle bi tur attık küt küt vuruyor. çektik dükkanda duruyor

halils2
30/01/2013, 16:27
1 seremce 40 nasihattan iyidir geçmiş olsun

AYTEK AYDIN
30/01/2013, 18:32
Bence böyle birşey yapmak delilik. kesinlikle onaylamıyorum.

Ziyaretçi033
30/01/2013, 18:38
iyi arabayı yakmamışsınız :)

Geçmiş olsun. 1 musibet 1000 nasihattan iyidir :)

Peki her yayı nasıl aynı yüksekliğe ayarlıyacaktınız? :)

Ziyaretçi049
30/01/2013, 18:40
Abi bu nasıl bir işlemdir aklım almıyor benim :S

İnsan böyle bir işlemi nasıl yapar, kusura bakmayın ama bu tam anlamı ile cahilliktir.

Araç üstünde ısıtırken amartisör'e zarar verme ihtimali çok çok yüksek, kaldıki dışındaki plastik erimiş bile.
Yayların hepsini tahminen belli bir süre ısıtarak düşürüyorlar ama her metal aynı sürede aynı şekilde ısınmaz tamamen Allah'a emanet iş yapıyorlar o zaman :)

Cidden diyorum böyle işlem yapmak bence çok ama çok saçma.

izoci
30/01/2013, 18:45
Dedim dedim inanmadınız noldu şimdi ?

Eduardo
30/01/2013, 18:47
İsitma islemi yapiliyor mu hala soguk press gibi kolay ve saglikli bir islem varken gecmis olsun tavsiyem soguk pres her zaman ben 8 cm bastim hic bir sıkıntı yasamadim su ana kadar

biancoangelo
22/02/2013, 04:33
Lastiğe falanda tutaydınız tel felan oluyo hacı kontrol etmiş olurdunuz. :D :D aklıma çok komik bi haber geldi. Sanayide hava kompresörünü şaka olsun diye çırağının kıçına sokan sonrada çırağın bağırsaklarını patlatan bi usta vardı. Aman haa AlimAllah .... Çok güldüm çok komilsiniz. Bu arada çırak ölmüş dükkandaki kokuyu düşünemiyom.

Budweiser
03/03/2013, 14:23
AHKFHJKSFkasjhfkajhfkasf amortisör koruma hortumunu falan yakmış, olm yazık günah m3 diyosun bide ya. Ben şahinime yaptırmamıştım, soğuk press neysede o bile cacık yapıyor yayları. Gitsin yay alsın ya.

emrgnc
03/03/2013, 23:18
AHKFHJKSFkasjhfkajhfkasf amortisör koruma hortumunu falan yakmış, olm yazık günah m3 diyosun bide ya. Ben şahinime yaptırmamıştım, soğuk press neysede o bile cacık yapıyor yayları. Gitsin yay alsın ya.

:D kanka sen bi de canlı görsen daha çok gülersin ben hala tutamıyorum kendimi :D artık o da spor yay bakıyo zaten araba dönerken tak tuk vuruyor

korays6
11/12/2013, 10:25
valla bende de 5 cm spor yay var yetmedi bende ısı ile bastırdım gayet güzel oldu tek sorun baklalar arasında çok az boşluk kaldı esneme bitti araçta. bu puntoların karoserini anlamak mümkün değil bas babam bas anca iniyo :S

maxi33
07/04/2014, 12:40
ısıtmakta soguk preste zararlı bir uygulama arkadaşlar, bişeyi ya tam yaparsınız yada hiç yapmazsınız az paraya çok çokomel olmuyor ya hakkını verin yay alın yada hiç yapmayın

tayfux
07/04/2014, 13:00
ısıtmakta soguk preste zararlı bir uygulama arkadaşlar, bişeyi ya tam yaparsınız yada hiç yapmazsınız az paraya çok çokomel olmuyor ya hakkını verin yay alın yada hiç yapmayın
+1