Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon Far Hk.
reyes7790
29/01/2013, 22:06
Merhaba arkadaşlar
Aracıma artık xenon far takma zamanım geldi. Düşünce uzun-kısa 8000k
İki marka arasında kaldım.
M Tec Silver H4 8000K Uzun-Kısa Xenon Far
Monza SlimLine Dijital H4 8000K Uzun-Kısa Xenon Far
Sizce bu iki markadan hangisini seçmeliyim. Ve ya sizin marka ve önerilerinizi öğrenebilirmiyim ?
Teşekkürler
scooby555
29/01/2013, 22:16
Her ne kadar merceksiz olan halojen farlara sizin görüş, diğer sürücülerinde göz sağlığı için asla xenon tavsiye etmesemde, xenon da marka tercihim;
1- Philips
2- M-Tec tir..
Bu arada birazdan kendinizi tanıtmanız gerektiğiyle ilgili uyarı mesajları almaya başlarsınız..
reyes7790
29/01/2013, 22:55
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Nasıl bir tanıtım yapmamı istersiniz :)
scooby555
29/01/2013, 23:03
Rica ederim.. 2 resim, ikametgah, aracın şasi ve motor nosu yeterli.. Yada burdan buyrun isterseniz..:)
https://forum.grandepuntotr.com/tanisma/42443-tanisma-konusu-ornegi.html
reyes7790
29/01/2013, 23:23
onur ben yalovada yaşıyorum genç nesil puntocuyum :D
phılıps alma kardeşim ben aldım daha takarken ampul bozuk çıktı servis hamde gönderdik değişti gelende titreme yapıyordu geri gönderdik 2 aydır değişecek en son dün aradılar Türkiye'ye gönderim durdu söktürün para iadesi yapılacak dendi anlayacağın phılıps te sahte
Ziyaretçi034
29/01/2013, 23:43
lütfen merceksiz fara xenon takmayınız.
ama illa takacağım diyorsanız,
bahsettiğiniz iki markanın tek farkı kutuları, zira hepsi çin'de üretilen oem ürünlerin üzerine etiket basmasıyla piyasaya sürülen ürünler.
bir diğer durum kelvin değeri ne kadar yüksek olursa renk o kadar değişken olacaktır. yani piyasada 12.000 k taktım ama sen asıl 20.000 k xenonları takınca gör aydınlatmayı diyenlere itibar etmeyiniz. kelvin derecesinin aydınlatma gücüyle hiç bir alakası yoktur. ortalama 5000-5500 kelvin üzerine çıkıldığında olumsuz hava şartlarında görüşünüz oldukça düşecektir. çoğu fabrikasyon xenon araçlarda ampüller 4300 k değerindedir, yeni yeni 5000 k civarında araçlarda sunulmaktadır.
8.000 k yerine daha düşük kelvin derecesinde bir kit takmayı düşünebilirsiniz.
xenon konusunda en iyi firmalar philips ve osram, ama bahsettiğim firmaların H4 tipinde xenon ampül üretimi olmadığından (orjinal oem xenon ampülleri D1S, D2S, D1 R gibi D serisi ampüllerdir) çakma diye tabir ettiğimiz H4, H7 gibi ampül tiplerinin bu firmalarda üretimi yoktur.
yanlış hatırlamıyorsam piyasa philips malı diye photon ürünleri var, ne hikmetse ebay'de bir tane photon ürününe denk gelemedim, sanırım philips türkiye'ye özel photon diye ürün çıkarmış, ya da philips patenti ayağına bizi yiyorlar, o konuda emin değilim :)
lütfen merceksiz fara xenon takmayınız.
ama illa takacağım diyorsanız,
bahsettiğiniz iki markanın tek farkı kutuları, zira hepsi çin'de üretilen oem ürünlerin üzerine etiket basmasıyla piyasaya sürülen ürünler.
bir diğer durum kelvin değeri ne kadar yüksek olursa renk o kadar değişken olacaktır. yani piyasada 12.000 k taktım ama sen asıl 20.000 k xenonları takınca gör aydınlatmayı diyenlere itibar etmeyiniz. kelvin derecesinin aydınlatma gücüyle hiç bir alakası yoktur. ortalama 5000-5500 kelvin üzerine çıkıldığında olumsuz hava şartlarında görüşünüz oldukça düşecektir. çoğu fabrikasyon xenon araçlarda ampüller 4300 k değerindedir, yeni yeni 5000 k civarında araçlarda sunulmaktadır.
8.000 k yerine daha düşük kelvin derecesinde bir kit takmayı düşünebilirsiniz.
xenon konusunda en iyi firmalar philips ve osram, ama bahsettiğim firmaların H4 tipinde xenon ampül üretimi olmadığından (orjinal oem xenon ampülleri D1S, D2S, D1 R gibi D serisi ampüllerdir) çakma diye tabir ettiğimiz H4, H7 gibi ampül tiplerinin bu firmalarda üretimi yoktur.
yanlış hatırlamıyorsam piyasa philips malı diye photon ürünleri var, ne hikmetse ebay'de bir tane photon ürününe denk gelemedim, sanırım philips türkiye'ye özel photon diye ürün çıkarmış, ya da philips patenti ayağına bizi yiyorlar, o konuda emin değilim :)
+1283 söylenecek her şey söylenmiş
Sent my iPad using
yapmayın etmeyin, karşınızdaki insana biraz saygılı olun.
K değeri ışığın rengidir arttıkça mora doğru gider. artıkçada aydınlatma düşer çünkü mavi ışık dalgaboyundan dolayı dağa düzensiz yansır.
illa xenon istiyorsanız biraz paraya kıyın fara bixenon mercek taktırın ozaman görürsünüz xenon neymiş.
reyes7790
30/01/2013, 00:05
yapmayın etmeyin, karşınızdaki insana biraz saygılı olun.
K değeri ışığın rengidir arttıkça mora doğru gider. artıkçada aydınlatma düşer çünkü mavi ışık dalgaboyundan dolayı dağa düzensiz yansır.
illa xenon istiyorsanız biraz paraya kıyın fara bixenon mercek taktırın ozaman görürsünüz xenon neymiş.
Hocam bu konu hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Bi xenon nasıl nerede yaptıracağım ve ortalama ne kadar tutacağı hakkında bilgi verirmisiniz
Değerli genç arkadaşım.Aracınıza uygulatmak istediğiniz xenon sistemi aracın orjinalinde olmadığı için fenni muayeneden (TUV'den) onay alamazsınız.Diyelimki xenon taktırdınız size gece görüşü olarak konfor sağlıyacak fakat diğer sürücülerin gece görüşünü kısıtlayacaktır.Trafik güvenliğini tehlikeye sokmamak açısından umarın doğru olanı yaparsınız !
Ziyaretçi034
30/01/2013, 00:51
Hocam bu konu hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Bi xenon nasıl nerede yaptıracağım ve ortalama ne kadar tutacağı hakkında bilgi verirmisiniz
bu işin limiti sensin,
ben sıfır punto farı aldım, -sen çıkma bulabilirsin (200-250 tl civarı)
ben ampülleri sıfır aldım, philips d2s 5000k colormatch (240 tl çifti) sen çıkma bulabilirsin (50-100 tl arası)
ben balastları ilk çalıştırmadaki hızı beklentilerimi karşıladığından koito balast aldım (çıkma 300 tl) sen bütçene uygun olanlardan alabilirsin ya da çin malı olanlardan alabilirsin (çin malını tavsiye etmem, farlar kapalıyken selektör yaptığında can çekişirler)
merceği biraz araştırırsan en kolay bulabileceklerin bosch, hella ve valeo, eğer el becerin varsa farı açıp merceği kendin montajlayabilirsin, yok ben yapamam dersen netten ilker kemal bikeç diye arat, iletişim bilgisi bulabilirsin, bu işin piri'dir, daha ilerisine denk gelmedim. benim farımı da kerem'in (krm1983) farını da o montajladı dahası varsa da ben bilmiyorum
yani işin özü ortalama 750-1000 tl gibi minimum bir bütçeye sahip olman lazım.
ama bu masrafı yapıpta yola çıkınca özellikle gece yolculukları çok keyifli bilesin :)
benim bi-xenon projemin ayrıntılarını buradan inceleyebilirsin
https://forum.grandepuntotr.com/modifiye/39869-proje-morimoto-mini-d2s-bi-xenon.html
reyes7790
30/01/2013, 01:05
bu işin limiti sensin,
ben sıfır punto farı aldım, -sen çıkma bulabilirsin (200-250 tl civarı)
ben ampülleri sıfır aldım, philips d2s 5000k colormatch (240 tl çifti) sen çıkma bulabilirsin (50-100 tl arası)
ben balastları ilk çalıştırmadaki hızı beklentilerimi karşıladığından koito balast aldım (çıkma 300 tl) sen bütçene uygun olanlardan alabilirsin ya da çin malı olanlardan alabilirsin (çin malını tavsiye etmem, farlar kapalıyken selektör yaptığında can çekişirler)
merceği biraz araştırırsan en kolay bulabileceklerin bosch, hella ve valeo, eğer el becerin varsa farı açıp merceği kendin montajlayabilirsin, yok ben yapamam dersen netten ilker kemal bikeç diye arat, iletişim bilgisi bulabilirsin, bu işin piri'dir, daha ilerisine denk gelmedim. benim farımı da kerem'in (krm1983) farını da o montajladı dahası varsa da ben bilmiyorum
yani işin özü ortalama 750-1000 tl gibi minimum bir bütçeye sahip olman lazım.
ama bu masrafı yapıpta yola çıkınca özellikle gece yolculukları çok keyifli bilesin :)
benim bi-xenon projemin ayrıntılarını buradan inceleyebilirsin
https://forum.grandepuntotr.com/modifiye/39869-proje-morimoto-mini-d2s-bi-xenon.html
Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Bu işi yapacaksan temiz olacak sıfır far almak gerek onunda tane 340 lira :D bu iş için bu kadar bütçe ayırmam :D merceksizde olmuyorsa takmayı veririz.
Bütün arkadaşlara verdikleri bilgiler için teşekkür ederim
Ziyaretçi034
30/01/2013, 01:18
Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Bu işi yapacaksan temiz olacak sıfır far almak gerek onunda tane 340 lira :D bu iş için bu kadar bütçe ayırmam :D merceksizde olmuyorsa takmayı veririz.
Bütün arkadaşlara verdikleri bilgiler için teşekkür ederim
junyan far al diyeceğim mercekli ama onlarında aydınlatması kötü. bu işin hakkı bu, hatta benim listemde yapılacaklar listesinde far'la ilgili iki nokta var, birincisi far yıkama (özellikle yağmurlu / çamurlu havalarda şiddetle ihtiyaç var) ikincisi otomatik far seviye sistemi.
far yıkama benim sürüş güvenliğim için, otomatik yükseklik ayarı da diğer sürücülerin güvenliği için.
ne yapalım, fiat opsiyon sunmayınca kendi opsiyonumuzu kendimiz ortaya çıkartıyoruz :)
reyes7790
30/01/2013, 01:30
Abi kesinlikle haklısın çok sinir bozucu bir durum bu. Koy şunları opsiyon parasını veren sahip olsun ya bu kadar basit bir durum yani. şu arabada neden mercek yok hayret bir olay zaten.
Eğer bu iş masraflı gelirse xenon alacağınıza philips veyosramın performans halojen ampüllerinden alın daha fazla verşm alırsınız çakma xenona göre
Sent my iPad using
reyes7790
30/01/2013, 01:38
Eğer bu iş masraflı gelirse xenon alacağınıza philips veyosramın performans halojen ampüllerinden alın daha fazla verşm alırsınız çakma xenona göre
Sent my iPad using
Hocam ben birazda eksik anlattım sizlere. Benim olayım aydınlatma değil aracın gece aydınlatmasından feci memnunum. Kısalar yanarken birden uzun kısa yapınca çakma olayı varya göz alır cinsten sırf onun için istiyorum :D acayip hoşuma gidiyor :D
O çakmayı çakma xenonda göremezsiniz. Uzunlu kısalı (h4-3) kitlerde sadece mandal ampülü ileri itiyor. Bir de h4 yani çift flamanlı ampül tipi en verimsiz aydınlatmaya sahip. Gerçekten aydınlatma istiyorsanız denildiği gibi bixenon mercek yaptıracsksınız farlarınıza. Tabi o da masraflı. Maalesef bu iş masraflı.ama yaptırdığınızda bu güne kadar aydınlanmadığınızı farkedeceksiniz.
Sent my iPad using
Mtec-SmartEye-Space bu 3 markayı öneririm.
reyes7790
30/01/2013, 01:56
O çakmayı çakma xenonda göremezsiniz. Uzunlu kısalı (h4-3) kitlerde sadece mandal ampülü ileri itiyor. Bir de h4 yani çift flamanlı ampül tipi en verimsiz aydınlatmaya sahip. Gerçekten aydınlatma istiyorsanız denildiği gibi bixenon mercek yaptıracsksınız farlarınıza. Tabi o da masraflı. Maalesef bu iş masraflı.ama yaptırdığınızda bu güne kadar aydınlanmadığınızı farkedeceksiniz.
Sent my iPad using
hocam öyle deme geçen serviste bi arkadaş ile tanıştım onda da punto var uzun kısa xenon var (merceksiz :@ ) farlar açıkken uzun kısa yaptığı zaman yapıyor çakma tabi bir x5 kıvamında değil ama gene de var yani :D
Ziyaretçi034
30/01/2013, 02:20
sen bir de benim önümde aracını sür de gözüne nur indireyim hele :D
sen bir de benim önümde aracını sür de gözüne nur indireyim hele :D
Ben tahmin edebiliyorum. :)
Sent my iPad using