PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet aldım görüş ve önerileriniz :)

aykutisci
28/01/2013, 16:10
arkadaşlar bir arkadaştan mondial 250 mct satın aldım daha doğrusu kaporasını verdim ruhsat sahibi il dışında gelmesini bekliyorum henüz 6000 km de motor çok temiz bu motor hakkında bildikleriniz önerileriniz varmı acaba ?

yakıt olarak benim arabaya yakın yakıyormuş çinli babamda motorcu 650 transalp var ondada her sene kaçıyor bi yerlere hep içide kalıyodu onunlada gidemiyodum evde yaşlı dedem var o yokken ben kalıyom mecbur bi hevesle aldık bakalım makineyi nacizhane yorumlarınızı bekliyorum :)

https://f1301.hizliresim.com/15/w/jgg4y.jpg (https://bit.ly/c25MCx)

lektonstar17
28/01/2013, 16:38
Öncelikle hayırlı olsun . Çin malı olduğu için beklentileriniz fazla olmasın. Motoru çok iyi inceleyin. Özellikle motor aksamına çok dikkat edin. Yerinizde olsam temiz bi transalp i tercih ederdim. Sanırım görüntüsü cezbetti. Uzun yolda yorabilir.Fazla zorlamayın aksi halde sekman seslerini duymaya başlarsınız. Vitese karşı nazik olun,çok çabuk dişli arızası verebilir. Bu tür şeyler birazda kullanıcıya bağlı ama malum çin malı işte. Ben transalp i çok beğenirim , harika ve çok sağlam bir motordur. Yıllarca sınıfında ödül almıştır.Her yere gider. Beş yıl da BMW 1200 GS kullandım , zaten onun üstüne enduro tanımam. Zaten sizinkiyle ayrı kategolerin motosikletleri.Neyse tekrar hayırlı olsun . Başlangıç için fena sayılmaz.

Misafir046
28/01/2013, 16:47
Hayırlısı olsun öncelikle kaça aldın merak ettim ?

Çin motorlar kısa bakımlarla idare eder.Atıyorum bakımlarını 1000 km ise 750 kmde bir yaptırmak iyi olur.

Ben yağından sıkıntı olmayan çin malı motorun krankın anasını aglattıgını bilirim tecrube ile sabittir.

Benimde yaza dusuncem ya Yamaha Fz6 yada Honda transalp,suzuki gsx r600 tarzi dusunuyorum.

Misafir046
28/01/2013, 16:51
Aynı mesaj 2. defa editi :)

lektonstar17
28/01/2013, 16:58
Hayırlısı olsun öncelikle kaça aldın merak ettim ?

Çin motorlar kısa bakımlarla idare eder.Atıyorum bakımlarını 1000 km ise 750 kmde bir yaptırmak iyi olur.

Ben yağından sıkıntı olmayan çin malı motorun krankın anasını aglattıgını bilirim tecrube ile sabittir.

Benimde yaza dusuncem ya Yamaha Fz6 yada Honda transalp,suzuki gsx r600 tarzi dusunuyorum.

Berkan sana katılıyorum. Bakımına çok dikkat etmek gerekiyor. Bu arada yamaha fz6 neyse ama suzuki gsx r600 ayrı bir sınıf. İstediğin kategori enduro mu , racing mi ? Eğer tarzını tam olarak belirleyemezsen ilerde beklentilerin konusunda sorun yaşayabilirsin. Ayrıca yamahanın arkası çok hafif olduğu için kaymaya çok meyilli , dikkat etmek lazım.

Misafir046
28/01/2013, 17:07
Berkan sana katılıyorum. Bakımına çok dikkat etmek gerekiyor. Bu arada yamaha fz6 neyse ama suzuki gsx r600 ayrı bir sınıf. İstediğin kategori enduro mu , racing mi ? Eğer tarzını tam olarak belirleyemezsen ilerde beklentilerin konusunda sorun yaşayabilirsin. Ayrıca yamahanın arkası çok hafif olduğu için kaymaya çok meyilli , dikkat etmek lazım.

abi yanlıs yazmısım kafa nerelerde gidiyor işte.ben asla racing kullanamam..İzmirde şehir içinde neyin racingi :)

GSR 600 olacaktı :)

Ama önceliğim FZ6 Olmazsa

Transalp yada Vstrom

lektonstar17
28/01/2013, 17:21
abi yanlıs yazmısım kafa nerelerde gidiyor işte.ben asla racing kullanamam..İzmirde şehir içinde neyin racingi :)

GSR 600 olacaktı :)

Ama önceliğim FZ6 Olmazsa

Transalp yada Vstrom

Tamam şimdi oldu. Suzukilerin aşırı yağ yakma gibi bir sorunu var ama illa alıcam dersen de 1000 lik olanı al derim. Keşke imkanın olsada bmw alabilsen. temiz bi 2008 1200 gs tadından yenmez. Geceleri onunla yatasın gelir :) Harika bir enduro.

milanrapajc
28/01/2013, 17:24
Tamam şimdi oldu. Suzukilerin aşırı yağ yakma gibi bir sorunu var ama illa alıcam dersen de 1000 lik olanı al derim. Keşke imkanın olsada bmw alabilsen. temiz bi 2008 1200 gs tadından yenmez. Geceleri onunla yatasın gelir :) Harika bir enduro.

galiba çanakkalelisiniz ç.kaleliler motordan süper anlarlar:) eskiden hatırlarım her evde bir motor olurdu.Hatta onların deyimiyle "motur" :))

Luc
28/01/2013, 17:28
Hayirli olsun.

lektonstar17
28/01/2013, 17:30
galiba çanakkalelisiniz ç.kaleliler motordan süper anlarlar:) eskiden hatırlarım her evde bir motor olurdu.Hatta onların deyimiyle "motur" :))

Çok doğru.İki teker hastası çoktur. Adamlar peugeot 103 e çift gömlek motor yapıyolar . Ben kendimi bildim bileli bir motosikletimiz var. Eskiden Java Ceylanımız vardı. Sonra 91 de Mz 251 aldı babam. Harika bir motordu, alman malıydı.Ve geçen sene sattı.Çok yakıyordu ve parçası bulunmuyordu. Hala pırıl pırıldı. Şimdi o da bi çin malı aldı ucuz ve yakıtı az diye.Araba da var ama iki tekerden vaz geçemiyoruz işte.Motur :)

Misafir046
28/01/2013, 17:32

Onların piyasaları ne aşağı yukarı.

lektonstar17
28/01/2013, 17:45
Onların piyasaları ne aşağı yukarı.

Onların temizleri 30000 den başlar.Bazen yana yatmışları yada çok hafif kazalıları uygun fiyatlara satılabiliyor. İyi takip etmek lazım. Tam evladiyelik motorlar.

Mr.Freeze
28/01/2013, 17:48
Hayırlı olsun kazasız belasız. Ben de de Piaggio Beverly Cruiser 500 var. 12 litre ile şehir içinde 300 km yapıyorum. Motosiklet candır. Şu kışı bir an önce atlatsak ta bahar gelse. Sıkıldım araba kullanmaktan.

lektonstar17
28/01/2013, 20:47
Hayırlı olsun kazasız belasız. Ben de de Piaggio Beverly Cruiser 500 var. 12 litre ile şehir içinde 300 km yapıyorum. Motosiklet candır. Şu kışı bir an önce atlatsak ta bahar gelse. Sıkıldım araba kullanmaktan.

Kunt pio yu sat bi tane Kymco 500 lük al çok memnun kalırsın.Canavar gibi valla.

Mr.Freeze
28/01/2013, 21:28
Kunt pio yu sat bi tane Kymco 500 lük al çok memnun kalırsın.Canavar gibi valla.

Ben motosikletimden memnunum 44.000 km de. Maşallah saat gibi :)

lektonstar17
28/01/2013, 21:33
Ben motosikletimden memnunum 44.000 km de. Maşallah saat gibi :)
Ya bak gel sen beni dinle. Okut pio yu 3 e , 5 e . Sen kymco yu bi araştır sonra karar ver.Aslında bi silverving de fena olmaz.

aykutisci
28/01/2013, 23:57
ne cevherler varmış forumda tmaam ya yazın buluşmalara motorla gideriz artık allah nasib ederse :)

dediginize katılıyorum transalp çok çok iyi bi makina ama başlangıç için ben chopper cruiser lardan hoşlanıyorum bununla başlamak iyidir bence 2000 tl ye geliyor bana 1 sene bunda pişince ufaktan babamın transalpe yazarım zaten :)-

Mr.Freeze
29/01/2013, 00:03
Ya bak gel sen beni dinle. Okut pio yu 3 e , 5 e . Sen kymco yu bi araştır sonra karar ver.Aslında bi silverving de fena olmaz.

Scooter İtalyaların işidir. Gerisi hikaye.

lektonstar17
29/01/2013, 00:09
Scooter İtalyaların işidir. Gerisi hikaye.

Bak şimdi doğru dedin işte :)