Orijinalini görmek için tıklayınız : Boğaz Kelebeği Hakkında ...?
biancoangelo
27/01/2013, 15:26
Arkadaşlar geçen gün aracımı yıllık bakıma götürdüm. Biliyosunuz rutin yıllık bakımları 180 Tl ye bitti ve Orada çalışan arkadaş abi senın iş uzadı bende sana kıyak olsun diye Boğaz kelebeğini temizledim dedi.
- Nası yani dedim ?
- Abi spreyle kelebeği temizledim dedi.
- *?*?*?*?* 404 Not Found felan oldum bi an.
Çünkü bu boğaz kelebeği nedir? ne işe yarar bilmiyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Hayırlı Forumlar.
Birkan61
27/01/2013, 15:32
Gerçekten iyilik yapmış :)
Boğaz kelebeği dediğiniz şey aracın daha rahat nefes almasını sağlar.
Sökülmedende balata spreyi ya da motor temizleme spreyiyle falan temizleniyor ama en sağlıklısı sökülüp temizlenmesi tabi.
Hava filtresi değişiminede dikkat edin, boğaz kelebeğide o denli ona göre kirlenir..
milanrapajc
27/01/2013, 15:36
hava filtresinin altındaki parça.Zamanla kurum bağlıyor.Özellikle vw'lerde kirlenince çok sıkıntı yaratır.Balata spreyi ile temizleniyor ama genelde pislik içeri itiliyor.Onun yerine söküp temizlemek daha sağlıklı.parçayı yeniden takarken adaptasyon yapmak gerekiyor.Taktıktan sonra 1-2 kez stop etme birkaç yüz km fazla yakıt gibi problemler olabilir.
OAGP1960
27/01/2013, 15:41
Boğaz (gaz) kelebeği, hem enjektörlü ve hem de karbüratörlü araçlarda bulunan ve disk şeklinde, ekseni etrafında dönebilen bir parçadır. Karbüratörlü araçlarda, karışım boğazı altında bulunur ve hava-takıt karışımının yanma odasına giren miktarını gaz pedalı hareketine göre ayarlar. Enjektörlü araçlarda ise, emme manifoldu girişinde bulunur ve yine gaz pedalı konumuna göre, emme manifolduna giren hava miktarını açılıp kapanarak ayarlarken, bu dönme hareketleri de potansiyometre de denilebilen bir sensör vasıtasıyla ECU (electronic control unit-beyin) e veri göndererek enjeksiyonu ayarlar ve yakıt miktarını koordine eder.
onryldrm
27/01/2013, 21:47
Çok iyi birşey yapmış harbiden kıyak olmuş.
Benimde şuanki ilk planımda boğaz kelebeği temizliği ve Carbon clean var. 100.000 deki bir arabayı zıplatacağını düşünüyorum.
Birkan61
27/01/2013, 21:49
Benimde şuanki ilk planımda boğaz kelebeği temizliği ve Carbon clean var. 100.000 deki bir arabayı zıplatacağını düşünüyorum.
Onur abi carbon clean'ı ne zaman düşünüyorsun?
Şöyle 1 ay sonra dersen birlikte yaptıralım :)
biancoangelo
27/01/2013, 22:00
Carbon clean Zıplatırda hoplatırda valla nefes alır araban. Ne kadar Carbon clean??? Bilgin var mı???
Ziyaretci046
27/01/2013, 22:04
fire motorda bogaz kelebeği yapıldıktan sonra bogaz kelebeği adaptasyonu ister bende periyodik bakımını sürekli düzenlibana gelen arkadaşların temizlerim adaptasyonunu yapmassanız rölenti dalgalanması görülebilir
onryldrm
27/01/2013, 22:11
Bu hafta boğaz kelebeğini temizletmek için biryer buldum burdaki T-jetçilerin ustası Ero servis erhan usta. Carbon cleanıda aradan çıkartıyım diyorum bakalım erhan usta neder bilmiyorum. 100 TLden pahalı bir uygulama değil ama dikkat edilmesi gereken gerçekten carbon clean için hazırlanmış kimyasalları kullanmak. El yapımı olmasın :) haber veririm sana Birkancım.
onryldrm
27/01/2013, 22:16
fire motorda bogaz kelebeği yapıldıktan sonra bogaz kelebeği adaptasyonu ister bende periyodik bakımını sürekli düzenlibana gelen arkadaşların temizlerim adaptasyonunu yapmassanız rölenti dalgalanması görülebilir
Bende adaptasyon ister diye servise gittim ama ne tuhaftırki bu araçlarda adaptasyon olmaz benzinde 50 km kullan kendini adapte eder dediler. Ben yinede adaptasyon yapamayacak bir yerde yaptırmaktan yana değilim tabi.
Adaptasyon olmazsa nasıl bir sorunla karşılaşıyoruz biliyor musun ?
Birkan61
27/01/2013, 23:39
Onur abi mümkünse bu ürünü kullansınlar :) ( MotorVac )
https://img829.imageshack.us/img829/492/dscn1692smallfs7.jpg
onryldrm
27/01/2013, 23:53
Sağolasın.
Sen daha önce yaptırdın mı Birkan?
Birkan61
27/01/2013, 23:56
Sağolasın.
Sen daha önce yaptırdın mı Birkan?
Kendi arabama değil de, arkadaşımın arabasına yaptırmıştık abi. 55 bindeydi onun aracı, sonuçtan memnun olmuştu..
onryldrm
28/01/2013, 00:02
Bu konu hakkında çok iyi bir video buldum buyrun.
Fiat Emme Manifoldu Temizleme Hizmeti - Benzinli - YouTube (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cUJo90vt9DM#)!
Birkan61
28/01/2013, 00:12
Bu konu hakkında çok iyi bir video buldum buyrun.
Fiat Emme Manifoldu Temizleme Hizmeti - Benzinli - YouTube (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cUJo90vt9DM#)!
Valla harika bi video..
milanrapajc
28/01/2013, 00:56
arkadaşlar bildiğim kadarıyla boğaz kelebeği takıldıktan sonra adaptasyon yapılması gerekiyor,yapılmadığı taktirde ecu kendisi belirli bir km'de adaptasyonu yapıyor.Bu arada 100tl falan bişeyler okudum sakın ha.En fazla 20 tl el emeği atın.Çok kolay ve uyduruk bir işlemdir.
onryldrm
28/01/2013, 01:21
100 TL Carbon clean için söylemiştim ben. O fiyata zaten boğaz kelebeğini de temizliyorlar.
ramazan oktay
02/02/2013, 19:31
adabtasyon yaptırmak gerekmiyo arakadaşlar gerçekten de 10-15 km sonra kendiliğinden yapıyo araç rölantide dalgalanma falan görülmüyo yani ben yaptıralı daha 3 gün oldu adabtasyon yaptırmadım çünkü kendiliğinden düzeldi