PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites Arızası (yardım)

tabakonur
17/01/2013, 23:43
Merhaba Arkadaşlar ;

20 Gün önce 2007 Model Grande Punto 1,4 Aktive hem otomatik hem manuel vites Araba aldım. Bu akşama kadar herhangi bir arızasını görmedim. Fakat bu akşam ne olduysa bilmiyorum vites den sürekli uyarı hatası alıyorum.

Arabayı geri vitese taktığımda menüde R çıkıyor fakat hemen N ye geçiyor ve sesli bir uyarı veriyor. Geri vitese takmıyor arabayı. Ayrıca Yürür vaziyette iken yavaşladığımda da ( durma - duraklama pozisyonunda ) araba gene kendiliğinden N ye alıyor ve gene aynı sinyali veriyor.

Bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

Hürmetle..

Yagmuradam
18/01/2013, 00:10
Baskı balata olabilir. En kolay çözüm yetkili servis.

ali3434
18/01/2013, 00:48
geçmiş olsun.beyinle alakalı bir durum

ozanoz93
18/01/2013, 03:46
arkadasim hic bekletmeden hemen servise gotur. bu arada servisteki deneyimini ariza nedeni bizede paylasirsan çok seviniriz. ilerde ayni sebepten arizamiz olursa deneyimli oluruz.

ERDEM1907
19/01/2013, 14:49
Keşke arabayı almadan önce araştırsaydın. Benim forum da 'Yolda Kaldım' başlığında iki mesajım var. Dualogic(triptonik) puntolarda kronik sorun ben 2 kere yolda kaldım. Servise gidince araba çalışıyor birşeyi yok diyip yolluyorlar. Aynı şekilde bir arkadaşım da yolda kaldı.Arabayı geri verebilirsen geri ver benim araç garantideydi çekiciye para ödemedim yoksa maliyeti çok ama çok yüksek.Kimseye triptonik vites punto tavsiye etmiyorum uzak durum derim.Müşteri hizmetleri yetkili servisi,şikayet siteleri başvurmadığım yer kalmadı, sorumsuz Fiat aramadı bile. Geçmiş olsun.

malebow
19/01/2013, 15:35
bence hemen servise götürme, önce kendi ustana götür bi baksın. hemen kolları sıvıyıp girişsin demiyorum ama fikrini al adamın daha sonra servise götür, hangisi mantıklı geliyorsa onla işini halletmeni ve aracı bir an önce elden çıkarmanı tavsiye ederim :) otomatik, triptonik şanzımanda fiat'ı hiç tavsiye etmem. uzakdoğulu yada almana bineceksin :) düz de ise fiattan vazgeçmem

Chevaliers
19/01/2013, 20:16
Hemen vitesi kötülemişsiniz. Japon ve Alman ı öven arkadaşım hiç diğer forumları gezip binlerce dsg arızası ve milyonlarca toyota mmt vites arızası yaşayanlar olduğunu görmediniz sanırım.
Soruna gelirsek, hemen arabayı elden çıkar demek ne kadar acımasızca, aynı zamanda alan kişininde moralini çok bozar. Gidin bir servise çok önemli bir sorun yok belkide. Peşinen hüküm kesenlere kulak asmayın.

Luc
19/01/2013, 20:28
Bence de dualogic gayet guzel bir sanziman. Dsg ile sikayetleri okusaniz adini anmazsiniz vw'nin audi'nin. Ben birbucuk sene kullandim 2007 dualogic hicbir sorun cikarmadi. Arabaninda bir ruhu var. Nerde trak orda birak mantigiyla bakarsaniz her araba arizalanir.

Konuya gelince: Arac surekli N 'ye atiyorsa balata bitik olabilir. Bu arada 2007 serisi icin yeni yazilim mevcut onu yukletin muhakkak servise goturup.

Baski balatanin belli bir degeri var. Dualogicte bu deger 10bin km'dir. Yuksek ihimal endeks ya 10bine cok yakin ya da gecmis olabilir. Balata degisince ve yazilim guncellemesi ile duzelir. (Benim tahminim ve tecrubem bu yonde) Yetkili serviste degisim ve yazilim 650tl civariydi ben degistirdigim zaman. cok fiyat farki olacagini sanmiyorum.

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi

ERDEM1907
20/01/2013, 20:52
Dört yildir bu foruma takliyorum eskiler iyi bilir yada mesajlarimi okuyun,puntoyu hic kimseye kotuletmedim cok insanla asilsiz iddalari sebebiyle bu yuzden kapistim. Fakat yeri geldi mi gercekleri soylemek gerekir. Nasil ki 2009 oncesi model puntolarda City sorunu uretim kaynakli sorunsa Puntolarda belli modellerde triptonik vites sorunlu bu bizim uydurmamiz degil ispatlanmis kanitlanmis ve bir suru insanin yasadigi bir sorundur. Formun arama kismina Vites Sorunu yazarsaniz onlarca sikayet bulabilirsiniz.Arabanin iyi yonlerini yazdigimiz gibi sorunlu yonlerini de yazmak bilgi almak icin foruma giren insanlara faydali olacaktir.

lionT-JET
20/01/2013, 21:41
aynı sorun benım eskı puntomda da vardı.gıderken bırden bosa atıyor.autodan cıkıp manuel'e gecıyordu.manuel'e gectıgınde uyarı verdıgınde kontak kapatmadan bırmot'a getırmıstım.bılgısayarda robot arızalı yazıyordu.ne kadar dedım(4 sene once)3500 tl denıldı.bende arabayı o kadar dusugune verdım gıttı.yanlız fren musuru,yagını ve baskı balatanızı kontrol ettırın.yag ozellıgını kaybedınce,fren musuru ıle alakalı ve baskı balatadan kaynaklı sorun yasayanlar vardı.ben yarı otomatık araca alısamadıgım ıcın sattım o zaman forumdan bunları duysaydım belkı dedıklerımı sırayla yaparak aracı satmayabılırdım.bence ustanız degıl bu arabadan anlayan bır yetkılı servıs bunu yapabılır.

kanky54
02/02/2013, 04:51
benm aracımda da vites sorunu var. her şeyi geçtim sürekli yolda kalacak korkusu ile araba kullanmak bunda gördüm ben. durduk yere hiç birşey yokken asr , hill hollder ve gear unalivable yazıları ile karşılaşmak bir hayli korkutucu.. aç kapa aralıklı olarak düzeliyor ama araç güven vermiyor bu durumda. servise gidince de bir şey yok diyip yolluyorlar. zaten ilgi alaka sıfır. şuan aracım serviste. en son kendimi servise zor attım ve içerde durduğum anda hatayı verdi. alın görün bulun diye bıraktım.. sorun gaz pedalı gerekli bilgiyi motora iletmiyormuş. 350 tl fiyat verdiler. yapılsın dedim parça yok dediler. yetkili serviste parça olmaması da garip ya neysee.
bakalım bekliyoruz ne olacak. herkes muradına ersin biz de bişiye çıkalım artık ama dimi ???