PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben yaptım siz yapmayın...(vernik atması)

kadir07
16/01/2013, 21:59
24006
Geçen haftalarda aracımın kaputuna deri maske almıştım.Taktırmadan öncede araçtaki zift lekelerini sökmek için gazlatmıştım gazlandıktan sonrada aracımı yıkatıkttan sonra aracım kuruduktan birkaç saat sonrada maskeyi takmıştım.Bugün kaput maskesini söktüm sonuç tam bir felaket oldu benim için aracın kaputundaki verniği kaldırmış.Büyük ihtimalle boyanın üzerinde gaz kalmış bende kaput maskesini üzerine takınca boyada böyle bir etki yaptı hava alamayınca :( yarın boyacıya götüreceğim bakalım boyatmaktan başka bir şansım yok galiba :hmm: kulağınıza küpe olsun benim yaptığım hataya düşmeyin...

Xenophan
16/01/2013, 22:01
Geçmiş olsun hocam. Cok yazık olmuş ne güzelde rengi var aracın.

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

aykutisci
16/01/2013, 22:03
ovv üzüldüm ya kötü olmuş geçmiş olsun usta

Ziyaretci040
16/01/2013, 22:09
Hocam geçmiş olsun boyadan başka çare yok ne yazıkki :( Kısmi vernikte tekrar tekrar atıcaktır. Sebebi ise aracın sıcaklığı ve hava şartları :( Benimde sağ 2 kapım ve çamurluğumda vardı yıkamacıda sağolsun tazyikle abanınca baya bi uğraşmıştım :(

onur1986
16/01/2013, 22:09
Nazar değmiş nazar.çok geçmiş olsun.şahsen aynı renk ataca sahip olduğum için bi an empati yaptım da.çok üzüldüm ama yapcak bişi yok sağlık olsun hocam...

StrawBeeRy
16/01/2013, 22:18
aneeyy abi ne olmuş öyle ya geçmiş olsun

Porque
16/01/2013, 22:23
Geçmiş olsun hocam umarım eski güzelliğine kavuşur :(

ykaya1983
16/01/2013, 22:37
Geçmiş olsun kötü olmuş gerçekten.Eğer amaç kaputu taş izlerinden korumaksa keşke folyo kaplatsaydınız.Benim araç okulda çok fazla güneşte kaldığı için ve yollarda taş fırlatma çok olduğu için tavan ve kaput siyah folyoyla kaplı.Saterken çıkarıp satarım.

SteinGP
16/01/2013, 22:39
Metalik olmayan boyada vernik olmazki.. Vernik değil direk boyanın ikinci katı kalkmış be Kadir kardeşim. Valla geçmiş olsun ya. Felaket tellalı gibi oldum ama boyanmaktan başka çare yok. sen güzelce resimle abi bu olayı da satarken gösterirsin alan arkadaşa...

streetnoise
16/01/2013, 22:42
Çok geçmiş olsun ,kötü olmuş gerçekten :(

StrawBeeRy
16/01/2013, 22:43
kadir abi kaput boyalı 17 lira vereyim hemen :icecream:

şaka bir yana Can abinin dediği gibi fotolandığı zaman satarken sıkıntı olucağını zannetmiyorum

Ziyaretçi049
16/01/2013, 22:45
Hacı bu ne yaa :(
Deepo'da sendne aldığım cevap aklıma gelince çok üzüldüm vallahi.
Neyse geçmiş olsun artık bu resimleri silme sakla bir yerde de satarken sorun çıkartmasınlar kazalı diye.

Benimde aracın sol tarafını çizmişlerdi geçenlerde boydan boya beraber gidelim boyacıya bende bi fiyat alayım, gideceğin zaman haberim olsun

lektonstar17
16/01/2013, 22:50
Ya bu gaz işini riskli olduğu halde neden yapıyosunuz.Yazık olmuş güzelim arabaya. Balata spreyi bu işi çok güzel şekilde hallederdi.Geçmiş olsun.

cihankardes
16/01/2013, 22:58
kaş yaparken göz çıkmış ya. profesyonel ürünlerden vazgeçmeyelim arkadaşlar.

onurgenc87
16/01/2013, 23:52
çok geçmiş olsun üzücü bir durum...

krm1983
17/01/2013, 00:08
Çok geçmiş olsun :(

Sent my iPad using

sinbar
17/01/2013, 00:11
çok büyük geçmiş olsun dostum... üzüldüm adına... kendimi yerine koydum da bir an için... vallaha o deri maskeyi parçalardım...!

tayfux
17/01/2013, 00:12
hocam geçmiş olsun gaz değil de yağmur yağdıysa ve ardından onun üstünde kurumuşsa olur bu genelde..

alpimmm
17/01/2013, 00:34
of geçmiş olsun kardeş,
plaka görünecek şekilde çeşitli fotoğraf çek hem genelden hem detaylı olacak şekilde.

Ziyaretci037
17/01/2013, 00:38
Çok geçmiş olsun abi,boyatmadan kaput maskesiyle devam et bence..

kadir07
17/01/2013, 00:41
Geçmiş olsun kötü olmuş gerçekten.Eğer amaç kaputu taş izlerinden korumaksa keşke folyo kaplatsaydınız.Benim araç okulda çok fazla güneşte kaldığı için ve yollarda taş fırlatma çok olduğu için tavan ve kaput siyah folyoyla kaplı.Saterken çıkarıp satarım.Araç kırmızı olunca kaplama şansımız pek olmuyor tavandaki folyoyuda sökmek zorunda kalınca muayenede bi daha yapırmadım pratik olduğu için tercih etmiştim maalesef böyle bi sıkıntı yaşadık sonunda...

Metalik olmayan boyada vernik olmazki.. Vernik değil direk boyanın ikinci katı kalkmış be Kadir kardeşim. Valla geçmiş olsun ya. Felaket tellalı gibi oldum ama boyanmaktan başka çare yok. sen güzelce resimle abi bu olayı da satarken gösterirsin alan arkadaşa...Yanlış bilmiyorsam metaliklerde boyadan sonra vernik atılıyor.benimki gibi opak renklerde ise boyayla vernik karıştırılıp öyle atılıyor...

kadir abi kaput boyalı 17 lira vereyim hemen :icecream:

şaka bir yana Can abinin dediği gibi fotolandığı zaman satarken sıkıntı olucağını zannetmiyorumSağol Mert yarın gündüz gözüyle fotolarını çekip saklayacağım elimizde kanıt olarak bulunsun boya takıntısı olan insan çok ne yazık ki..

Hacı bu ne yaa :(
Deepo'da sendne aldığım cevap aklıma gelince çok üzüldüm vallahi.
Neyse geçmiş olsun artık bu resimleri silme sakla bir yerde de satarken sorun çıkartmasınlar kazalı diye.

Benimde aracın sol tarafını çizmişlerdi geçenlerde boydan boya beraber gidelim boyacıya bende bi fiyat alayım, gideceğin zaman haberim olsunYarın auto kinge gidecem orda tanıdıklar var uygun fiyat verirlerse orda yapıracam ama fiyat yüksek olursa sanayide iyi bir usta bulup ona yaptıracam telefonlaşırız kardeşim..

Ya bu gaz işini riskli olduğu halde neden yapıyosunuz.Yazık olmuş güzelim arabaya. Balata spreyi bu işi çok güzel şekilde hallederdi.Geçmiş olsun.Boyayı gazla silmenin bi riski yok. benim hatam acele edip aynı gün maskeyi takmam oldu yoksa ilk defa araç gazlatmadım zift ve lekerin hepsi çıktı araçtaki kış günü kil ve pastayla uğraşma şansımız yok maalesef..

hocam geçmiş olsun gaz değil de yağmur yağdıysa ve ardından onun üstünde kurumuşsa olur bu genelde..Evet Tayfun hocam geçen gece çok şiddetli yağmur vardı maskeyi o yağmurda çıkaramadım araçta kaldı daha sonraki günde hava baya güneşli ve sicaktı :( bu ihtimalde var ama ben daha çok gazdan şüpheleniyorum...

erdiyilmaz
17/01/2013, 00:41
gecmis olsun kadir, tek caren kaputu komple boyatmak gibi duruyor.

bizim bir arkadas da kaputunda tas gelmesin diye film vardi onu sokerken komple vernigi aldi geldi. tas gelse o kadar kotu goruntu olmazdi belki. ayni seninki gibi goruntu olustu, gecmis olsun tekrardan

Ziyaretci031
17/01/2013, 01:27
Çok büyük geçmiş olsun.Valla bende geçen senelerde mersin anamura giderken aracımın etek kısımları hep zift olmuştu, gazla yıka geçer dediler.Tesadüf bi taksici abimizle tanıştım bana dediki git marketten katı yağ al gel, gittim katı yağ aldım ve ardından başladı zift olan bölgeye sürmeye be 5 dakkika sonra bütün zift akmaya başladı.Ardından güzelce yıkadım tamam.Bu şu demek oluyor zift için katı yağ en ideali.Gerçi o günden beri evime bile sokmuyorum artık katı yağı.

Sent my iPhone using .
🇮🇹 Abarth🇮🇹

Ziyaretci040
17/01/2013, 01:31
Tiksindin değil mi? :)

Ziyaretci031
17/01/2013, 01:33
Tiksindin değil mi? :)

Eee mutlaka eğer bu melet zifti söküp atıyorsa bizden neler söküyordür kim bilir.

Sent my iPhone using .
🇮🇹 Abarth🇮🇹

matadorcuk
17/01/2013, 01:43
Ben olsan boyatmam.helekı aracınız orjınalse kesınlıkle boyatmam.bızım mılletımız cıns boya var dıyınce hemen kazaya yoruyorlar.Yerınızde olsam kaplama yapardım.Muyende sorun olmasın dıyarsanızda kırmızı karbon yada duz kırımızı kaplana bılır.Emrenın arkdasın (edurado)bagaj kapagını komple cızmısler.oda komple karbon kaplamıs sıyah.mantıklı bence

omer06
17/01/2013, 02:01
Kadirim cok geçmiş olsun
keşke Kil ile ziftleri cıkarsaydın
ben şahsen gaz yağıyla felan cıkarmaya karşıyım
olan olmus artık en iyi çareyi kendin belirle bence
boyatsan dert boyatmasanda
Allah yardımcın olsun :)

Ziyaretci037
17/01/2013, 02:03
En güzeli maskeyle devam abicim takma hiç kafana..

Eduardo
17/01/2013, 02:05
24006
Geçen haftalarda aracımın kaputuna deri maske almıştım.Taktırmadan öncede araçtaki zift lekelerini sökmek için gazlatmıştım gazlandıktan sonrada aracımı yıkatıkttan sonra aracım kuruduktan birkaç saat sonrada maskeyi takmıştım.Bugün kaput maskesini söktüm sonuç tam bir felaket oldu benim için aracın kaputundaki verniği kaldırmış.Büyük ihtimalle boyanın üzerinde gaz kalmış bende kaput maskesini üzerine takınca boyada böyle bir etki yaptı hava alamayınca :( yarın boyacıya götüreceğim bakalım boyatmaktan başka bir şansım yok galiba :hmm: kulağınıza küpe olsun benim yaptığım hataya düşmeyin...

Kadir abi inan cok uzuldum cok gecmis olsun arabana verdigin degeride biliyorum ve o maskeyi cikartirken gorduklerin hakkinda neler dusundugunude tahmin ediyorum elbet vardir bi yolu duzeltmenin abi

tayfux
17/01/2013, 02:11
hocam aynı olay babamın taa 90 larda başına geldi..renault 12 marka aracımız vardı inanılamz yağmur yağdı babamda üstünden brandayı çıkarmadı ertesi gün bir güneş üstünde bir güzel kurumuş brandayı bir çıkardık ne görelim vernik olduğu gibi çıktı şok olmuştuk onun için sana yağmur yapar dedim..

onurciko
17/01/2013, 06:16
Kadir'im büyük geçmiş olsun, valla çok üzüldüm.kesin nazar değdi, çok güzel olmuştu araban kardeşim.

Ziyaretci032
17/01/2013, 09:45
kaput maskesi güzel duruyor da en çok korktuğum olay bu, çok geçmiş olsun yazık olmuş kaputa.

volume23
17/01/2013, 09:50
Geçmiş olsun :(

ErkinuA
17/01/2013, 11:00
geçmiş olsun .

Battal
17/01/2013, 11:10
Geçmiş olsun. Boyatmaktan başka çare yoksa, boyatmadan önce aracın o bölgesinin fotoğraflarını çekin. Yarın birgün satmayı düşünürseniz, kaputu vernik attığı için boyattım dediğiniz zaman millet acaba kazalı mı vs. diye düşünebilir.

kadir07
17/01/2013, 11:47
gecmis olsun kadir, tek caren kaputu komple boyatmak gibi duruyor.

bizim bir arkadas da kaputunda tas gelmesin diye film vardi onu sokerken komple vernigi aldi geldi. tas gelse o kadar kotu goruntu olmazdi belki. ayni seninki gibi goruntu olustu, gecmis olsun tekrardanbi çaresine bakacaz biraz canım sıkıldı ama yapacak bişey yok...

Çok büyük geçmiş olsun.Valla bende geçen senelerde mersin anamura giderken aracımın etek kısımları hep zift olmuştu, gazla yıka geçer dediler.Tesadüf bi taksici abimizle tanıştım bana dediki git marketten katı yağ al gel, gittim katı yağ aldım ve ardından başladı zift olan bölgeye sürmeye be 5 dakkika sonra bütün zift akmaya başladı.Ardından güzelce yıkadım tamam.Bu şu demek oluyor zift için katı yağ en ideali.Gerçi o günden beri evime bile sokmuyorum artık katı yağı.

Sent my iPhone using .
🇮🇹 Abarth🇮🇹Bunu ilk defa duyuyorum aklımızda olsun...

Kadir'im büyük geçmiş olsun, valla çok üzüldüm.kesin nazar değdi, çok güzel olmuştu araban kardeşim.Sakınan göze çöp batar hesabı diyelim:hmm: bi nazar boncuğuda iliştirecem işi bitince...

Mr.Freeze
17/01/2013, 11:54
Geçmiş olsun Kadir.

coll34
17/01/2013, 11:58
geçmiş olsun

Luc
17/01/2013, 12:17
Kadir çok geçmiş olsun. Umarım çok sorun çıkarmadan halledilir problem.

serkandikici
17/01/2013, 13:45
Çok büyük geçmiş olsun hocam kötü olmuş valla ama canını sıkma usta bi elde boyanınca eski güzelliğine dönecektir + boyamadan bi güzel fotoğrafını da çekersiniz her açıdan detaylıca satarken başınızı ağrıtmasın.. Tekrardan geçmiş olsun yinede cana geleceğine mala gelsin...

1ocak2011
17/01/2013, 13:50
Kadir dostum geçmiş olsun.

effect1903
17/01/2013, 14:28
Çok geçmiş olsun, üzücü bir durum gerçekten.

kadir07
18/01/2013, 22:06
Öncelikle hepinize teşekürler..
boya işlemi için aldığım fiyatları paylaşayım fikir sahibi olmak isteyenler için: kaput tamamen boyanacak sol ön çamurluk ucunda ufak bi boyanacak yer vardı (yaklaşık 10-15 cm) kıyıpta boyatamıyordum araçta başka yerde boya olmadığı için onuda aradan çıkartayım dedim hazır boyaya girecekken...

-auto kinge gittim 350tl (normal fiyat 515 tl) kaput + çamurluk lokal

-birmot 400tl (normal fiyat 450tl) kaput + çamurluğun tamamını boyuyorlar lokal boyayamayız diyorlar :(

-sanayide iyi bir boyacı buldum tavsiye üzerine oda 200tl ye yapacak(hatırlı bi abimizin boyacısı neredeyse maliyetiymiş zaten)

şimdilik düşünme aşamasındayım ama büyük ihtimal sanayide yaptıracam servis ve auto king 3 günden önce veremiyor aracı :(
dip not: verniğin bu hale gelmesinin nedeni gazla yıkatmak değilmiş hatta hepsi boyayı besler faydası olur zararı olmaz diyorlar.boyacıların ortak görüşü maskenin yağmurdan sonra nemli kalıp üzerinede aracın güneşte kalmasıymış.özellikte güneşte takmak boyayı baya yakıyormuş o bölge hava alamadığı için bilginize...

tayfux
18/01/2013, 22:21
Öncelikle hepinize teşekürler..
boya işlemi için aldığım fiyatları paylaşayım fikir sahibi olmak isteyenler için: kaput tamamen boyanacak sol ön çamurluk ucunda ufak bi boyanacak yer vardı (yaklaşık 10-15 cm) kıyıpta boyatamıyordum araçta başka yerde boya olmadığı için onuda aradan çıkartayım dedim hazır boyaya girecekken...

-auto kinge gittim 350tl (normal fiyat 515 tl) kaput + çamurluk lokal

-birmot 400tl (normal fiyat 450tl) kaput + çamurluğun tamamını boyuyorlar lokal boyayamayız diyorlar :(

-sanayide iyi bir boyacı buldum tavsiye üzerine oda 200tl ye yapacak(hatırlı bi abimizin boyacısı neredeyse maliyetiymiş zaten)

şimdilik düşünme aşamasındayım ama büyük ihtimal sanayide yaptıracam servis ve auto king 3 günden önce veremiyor aracı :(
dip not: verniğin bu hale gelmesinin nedeni gazla yıkatmak değilmiş hatta hepsi boyayı besler faydası olur zararı olmaz diyorlar.boyacıların ortak görüşü maskenin yağmurdan sonra nemli kalıp üzerinede aracın güneşte kalmasıymış.özellikte güneşte takmak boyayı baya yakıyormuş o bölge hava alamadığı için bilginize...
Kadir dediğim gibi yağmur kardeşim...sırf bu yüzden branda kullanmıyorum..

acRep
18/01/2013, 23:48
Geçmiş olsun ben 1 hafta taktım kaputa ip maskeyi bütün iplerin izi kalmıştıı ama ben iplerin boyasının aktığını falan düşünmüştüm demekki güneş altında kalmasaymış etkenn

yengecbaris
19/01/2013, 10:58
Önümüzdeki hafta 15 tatile gireceğimizden dolayı Ankara'ya gideceğim ve arabanın üstüne branda alsam mı diye düşünüyordum malum Erzurumda olduğum için kar yağma ihtimali çok yüksek daha sonra güneşte çıkarsa sıkıntı yaşayabilirmişim. Bu -nahoş- olaydan sonra en iyisi sanırım arabayı ''çıplak'' şekilde bırakmak.. Çok geçmiş olsun Kadir Bey

masumasik89
19/01/2013, 11:56
cok gecmıs olsun allah daha buyuk bısey vermesın ...

kolombo
19/01/2013, 12:40
Geçmiş olsun kardeşim. Çok üzüldüm. İnan nazar değmiş aracına. Allah daha beterinden korusun.

Ziyaretci032
20/01/2013, 13:03
maskeyi takmadan once altina seffaf kaput filmlerinden cekilse bu tur riskleri ortadan kaldirir mi acaba?

usa
20/01/2013, 14:03
sanki kendi aracım gibi içim acıdı yaa geçmiş olsun :( :( :(

Ersal
21/01/2013, 02:33
Canın sağolsun dostum.ALLAH kaza bela vermesin..Geçmiş olsun tekrar

Romeo_er2
21/01/2013, 02:36
geçmiş olsun abi resmen içten içe yakmış verniği..ben normal yağmurda ıslakken bile takmazdım hiç maskeyi..

skystar37
21/01/2013, 12:42
Geçmiş olsun çok kötü bir görüntü olmuş en güzeli boyamak yerine film kaplatmak öncesinde fotoğraf çekerseniz satacağınız zamanda alıcıya gösterirsiniz filmi niye yaptırdığınızı.

mrsberna90
21/01/2013, 16:37
Geçmiş olsun , gerçekten çok üzücü bi durum :hmm:

barisunye
21/01/2013, 23:45
çok geçmiş olsun kötü bir tecrübe olmuş...
geçen yıl benım de egzotik kırmızı puntom boydan boya zift olmuştu..zaten yolda olan oldu dıye daha da gaza yuklenerek zıftlı bolgeyı hızlı geçmiştim tavan dahil aracım komple ziftti...yıkamacıya vardım bı sprey sıktılar bezle sıldıler 10 dakkada araç sıfır gıbı çıktı....gaz yagı ile 10 cm karelık alanı temızlemem nerdeyse okadar surmustu...

emrgnc
22/01/2013, 05:03
abi kendi arabama olmuş kadar üzüldüm çok geçmiş olsun, tamamı boyanmadan kurtarılır inşallah

rbcn
22/01/2013, 11:41
Gecmis olsun fotolar elinde oldugundan boyatmanda bir sakinca yok bence satarken sknti cikacagini dusunmuyorum neden boyandigi ortada

sent my new ipad

pdr42
25/01/2013, 17:10
maskeyi takmadan once altina seffaf kaput filmlerinden cekilse bu tur riskleri ortadan kaldirir mi acaba?

geçmiş olsun.Arkadaşın dedigi gibi şeffaf kaput filmleri ne kadar yardımcı olur acaba birde sökerken aynı etkiyi yaratır mı acaba

BeCkS
25/01/2013, 18:59
çok geçmiş olsun hakkaten can sıkıcı bi durum yaaa...

blewer
04/02/2013, 00:11
Geçmiş olsun..Cana gelecegine mala gelsin sıkmayın canınızı..