Orijinalini görmek için tıklayınız : Açık hava filtresi-kara duman
arkadaşlar chip sonucu oluşan kara duman hepinizin bilgiği gibi zengin karışımdan kaynaklanıyor yakıt fazla hava az gelince araçkara duman atıyor bunu azaltmak için kaliteli bir açık hava filtresi hatta coldair intake tarzı bir sistem ne kadar faydalı olur deneyen var mı aranızda paylaşırsak memnun olurum...
aynı sıkıntı bende de vardı. bizim araçlara açık hava filtresi veya air intake kit bulmak zor. ancak kendin yaptırman gerekli. onuda iyi anlayan bir ustaya yaptırmalısın. çünkü temiz ve soğuk hava alacak bir boşluk bulmak motorun konumu itibariyle zor bizim multijetlerde. sanayide boru kıvıran yerleri bir dolaş derim. açık filtreler universal zaten, istediğini alıp takabilirsin. bir de akaryakıt aldığın istasyonu değiştirmeyi deneyebilirsin.
sen çözebildinmi sorunu???krom borudan ziyade hazır slikon yada sert plastikten yapılmış kitler var onlar nasıl olur acaba panjur civarına yerleştirilse soğuk temiz hava alacağı kanısındayım amaa
Budweiser
16/01/2013, 12:40
Intake işini sanayide egzosçu vs. gibi yerlere gitmektense bu tuning işiyle uğraşan (şahin vb. araçlar için aksesuar satan yerler değil) yerlere gidip orada krom yada aliminyum dirseklerle argon kaynağıyla kaynatılması daha verimli olur. Bilmem çanakkalede öyle bir yer var mı?
yok maalesef ancak internetten alışveriş yada istanbula gidince aksaraya gideceğiz...
Budweiser
16/01/2013, 12:58
Aksarayda yaptırmak çok mantıklı olmayabilir ama madem istanbula gelme gibi bir durumunuz olabiliyor. Maslak sanayideki ve bostancı sanayideki yerlere bir uğrayıp yaptırma imkanınız var. Herhangi bir egzoscuda yaptırmayın dedim ama Bostancı sanayide Süreyya usta var egzoscu kendisi egzostan adam bile yapabilir, eğer elinde malzeme varsa istediğiniz boyutta uzunlukta ve istediğiniz yere argon kaynaklı boru yapabilir.
aynı sıkıntı bende de vardı. bizim araçlara açık hava filtresi veya air intake kit bulmak zor. ancak kendin yaptırman gerekli. onuda iyi anlayan bir ustaya yaptırmalısın. çünkü temiz ve soğuk hava alacak bir boşluk bulmak motorun konumu itibariyle zor bizim multijetlerde. sanayide boru kıvıran yerleri bir dolaş derim. açık filtreler universal zaten, istediğini alıp takabilirsin. bir de akaryakıt aldığın istasyonu değiştirmeyi deneyebilirsin.
ben totalden almayı bıraktım mazotu, duman kayboldu :)
ben shelden ve bp den alıyordum 2sindede aynı duman...
Aksarayda yaptırmak çok mantıklı olmayabilir ama madem istanbula gelme gibi bir durumunuz olabiliyor. Maslak sanayideki ve bostancı sanayideki yerlere bir uğrayıp yaptırma imkanınız var. Herhangi bir egzoscuda yaptırmayın dedim ama Bostancı sanayide Süreyya usta var egzoscu kendisi egzostan adam bile yapabilir, eğer elinde malzeme varsa istediğiniz boyutta uzunlukta ve istediğiniz yere argon kaynaklı boru yapabilir.
kendisi egzostan adam bile yapabilir..o da iyiymişş...
hocam o zaman yazılımı yaptırdığın arkadaştan yardım istemen gerekli bence. bir miktar siyah duman normal vites geçişlerinde veya tam gazda ama şikayet ettiğine göre kabul edilebilir seviyenin üstünde sendeki durum. opet ecoforce kullanmaya başladıktan sonra hiç siyah duman görmedim ben ne tam gazda ne bişeyde. bir de onu deneyin olmazsa.
hocam o zaman yazılımı yaptırdığın arkadaştan yardım istemen gerekli bence. bir miktar siyah duman normal vites geçişlerinde veya tam gazda ama şikayet ettiğine göre kabul edilebilir seviyenin üstünde sendeki durum. opet ecoforce kullanmaya başladıktan sonra hiç siyah duman görmedim ben ne tam gazda ne bişeyde. bir de onu deneyin olmazsa.
ok bide ecoforce yi deneyeyim bakalım,amaç siyah dumanı yok etmek değil bu mümkün değil bu yazılımla azaltabildiğim kadar azaltmak istiyorum...
Kutu içi filtrede deneyebilirsin bence, veya 3.000 km de bir orjinal filtreyi değiştirip bir miktar hava girişini arttırmak mümkün olur.
:) kutu içini denedim dumanı kesmedi azaltmadı hatta filtreyide dediin gibi sıkıldıkça değiştiriyorum 2-3binde neticede 10 lira :)
jakopsVE207
16/01/2013, 17:43
budweiser kardeşim beni unutma yolun düşerse sanayiye
Budweiser
16/01/2013, 18:31
budweiser kardeşim beni unutma yolun düşerse sanayiye
Aklımdasın hocam :)