PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone 5 Apple'ı çok üzdü!

lektonstar17
14/01/2013, 16:05
ABD'li teknoloji devi Apple'ın iPhone 5'te kullanılan LCD ekran tedarikini neredeyse yarı yarıya düşürdü. Wall Street Journal'in haberine göre daha önce Sharp, Japan Display, ve LG Display'den 2013'ün ilk çeyreğinde 65 milyon ekran paneli satın almayı planlayan Apple, iPhone 5'e talebin beklenenenin altında kalması nedeniyle siparişlerde frene bastı.

İlk olarak 2007'de piyasaya çıkan iPhone akıllı cep pazarının hep öncüsü olmuştu. Ancak özellikle Koreli Samsung'un çıkarttığı çeşitli segmentlerdeki telefonlar ve Çinli Huawei gibi bütçeye uygun akıllı cep telefonu üreten firmalar ABD'li firmanın pazar payını düşürdü. 2011'in son çeyreğinde dünyada akıllı telefon siparişlerinin yüzde 23'ünü iPhone'lar oluşturuyordu. 2012'nin üçüncü çeyreğinde ise bu oran yüzde 14.6'ya düştü. Son iki senede Samsung'un payı ise yüzde 8.8'den yüzde 31.3'e çıktı.

TALEBE YETİŞEMİYOR DENİLMİŞTİ
iPhone 5'e talebin düştüğü haberleri Apple'ın Frankfurt Borsası'nda işlem gören hisselerine de olumsuz yansıdı. Apple hisselerinin kaybı yüzde 4'ü buldu. İşin ilginç tarafı ise 2012'nin son çeyreğinde Apple'ın hisse fiyatındaki sürekli düşüşe neden olarak 'Apple'ın yoğun iPhone 5 talebine yetişemeyeceği ve bu yüzden satış hedeflerini tutturamayacağı' beklentisinin gösterilmiş olması.

SteinGP
14/01/2013, 16:10
Apple'ın satışlarının düşmesi normal, aynı pilavı çevirip çevirip yedirmeye çalışıyorlar. Apple çalışanları eminim şu anda "üşüyoruz Steve Jobs reis" diyorlardır..

lektonstar17
14/01/2013, 16:13
Apple'ın satışlarının düşmesi normal, aynı pilavı çevirip çevirip yedirmeye çalışıyorlar. Apple çalışanları eminim şu anda "üşüyoruz Steve Jobs reis" diyorlardır..

Çok doğru. Bu arada 6. nesil de yolda. Ve Apple aliminyum kasa yerine polykarbon malzeme kullanıp maliyeti yarıya düşürücekmiş. Tüm özellikleriyle güncel cihazlardan eksiği olmucakmış ama fiyatı neredeyse yarı yarıya olucakmış.

SteinGP
14/01/2013, 16:24
Çok doğru. Bu arada 6. nesil de yolda. Ve Apple aliminyum kasa yerine polykarbon malzeme kullanıp maliyeti yarıya düşürücekmiş. Tüm özellikleriyle güncel cihazlardan eksiği olmucakmış ama fiyatı neredeyse yarı yarıya olucakmış.

Valla hocam ne yaparlarsa yapsınlar, Amerikan malları bende alerji yapıyor maalesef, bedava verseler kullanmam..

lektonstar17
14/01/2013, 16:26
Htc yi tek geçerim.

coll34
14/01/2013, 16:33
normaldir dediğiniz gibi aynı ürünler biraz makyaj göz boyama ile tüketici önüne geliyor ki pazarda baya ilerleme kat eden htc, samsung gibi rakipleri mevcut gözümle gördüm aynı şebeke kullanıcısı iki arkadaşım birinde iphone 5 diğerinde samsung galaxy s3 var aynı anda aynı siteye girmek istediler samsung anında girerken iphone 5 hala yüklemeye çalışıyordu belki anlık bi durumdu ama samsung pazarda ezmeye başladı gibi

femoli
14/01/2013, 16:44
bu haberde reklam kokusu alıyorum huawei nin ne işi var bu haberde :D biraz uygun verseler tüm telefonları topa tutar valla..

krm1983
14/01/2013, 16:55

Apple açıklama yaptı ucuz kasalı cihaz üretmeyeceğini

Sent my iPhone 5 using

Budweiser
14/01/2013, 17:19
HTC One X tek geçerim. Gerek hızı gerek tasarımı para geldiği an alacağım 1 adet.

ABNEW
14/01/2013, 17:22
Bahse girerim bu düşüş bize yansımaz:) Herkeste bir iphone çılgınlığı var.Bu işin artık gelir düzeyiyle de bir alakası kalmadı...

lektonstar17
14/01/2013, 17:25
Birde şu cihazların pil ömürlerine el atsalar. Koca cihazların soğan zarı gibi pilleri var.Hergün şarj etmek tam bir eziyet bence. 3 yıldır sonyericsson w995 kullanıyorum pili hala canavar gibi. Hergün nete girmeme rağmen enaz 3 gün gidiyor.

krm1983
14/01/2013, 17:30
Birde şu cihazların pil ömürlerine el atsalar. Koca cihazların soğan zarı gibi pilleri var.Hergün şarj etmek tam bir eziyet bence. 3 yıldır sonyericsson w995 kullanıyorum pili hala canavar gibi. Hergün nete girmeme rağmen enaz 3 gün gidiyor.

Kesinlikle o kadar para ödenip alınan cihazların şarjı 1 gün dayanmıyor

Sent my iPhone 5 using

tolgabaydar
14/01/2013, 17:50
son guncellemeden sonra pil ömrü vasat bi konuma gelmiş durumda cok kastıgınızda 1 gun tamamlanmadan bile sarj bitebiliyr,6.0.1 kullanan varsa tavsiyem ayarlar kısmından her secenege tek tek bakarak tüm hucresel veri ayarlarını kapatsınlar ve iclod u iphone mi bul dısında aktif hale getirmesinler.nete her baglandıgınızda yenı cektıgınız fotolar msjlar kaydettiginz kişiler nete yedekleniyor cunku.ben bunu uyguladıgımda sarjım 2 gune cıktı.umarım sizede etkisi olur.

alperd
14/01/2013, 18:02
ABD'li teknoloji devi Apple'ın iPhone 5'te kullanılan LCD ekran tedarikini neredeyse yarı yarıya düşürdü. Wall Street Journal'in haberine göre daha önce Sharp, Japan Display, ve LG Display'den 2013'ün ilk çeyreğinde 65 milyon ekran paneli satın almayı planlayan Apple, iPhone 5'e talebin beklenenenin altında kalması nedeniyle siparişlerde frene bastı.

İlk olarak 2007'de piyasaya çıkan iPhone akıllı cep pazarının hep öncüsü olmuştu. Ancak özellikle Koreli Samsung'un çıkarttığı çeşitli segmentlerdeki telefonlar ve Çinli Huawei gibi bütçeye uygun akıllı cep telefonu üreten firmalar ABD'li firmanın pazar payını düşürdü. 2011'in son çeyreğinde dünyada akıllı telefon siparişlerinin yüzde 23'ünü iPhone'lar oluşturuyordu. 2012'nin üçüncü çeyreğinde ise bu oran yüzde 14.6'ya düştü. Son iki senede Samsung'un payı ise yüzde 8.8'den yüzde 31.3'e çıktı.

TALEBE YETİŞEMİYOR DENİLMİŞTİ
iPhone 5'e talebin düştüğü haberleri Apple'ın Frankfurt Borsası'nda işlem gören hisselerine de olumsuz yansıdı. Apple hisselerinin kaybı yüzde 4'ü buldu. İşin ilginç tarafı ise 2012'nin son çeyreğinde Apple'ın hisse fiyatındaki sürekli düşüşe neden olarak 'Apple'ın yoğun iPhone 5 talebine yetişemeyeceği ve bu yüzden satış hedeflerini tutturamayacağı' beklentisinin gösterilmiş olması.

iPhone: %23'ten %14,6'ya düştü.
Samsung: %8,8'den yüzde 31,3'e çıktı.

Millet gözünü açtı bence :)

serkandemir
14/01/2013, 18:46
bu arada mart 2013 te tüm dünyada xperia z nin satışı başlayacak 13 mp kamerasıyla bir ilk ve 1.5x4 işlemci olacakmış.

lektonstar17
14/01/2013, 19:16
bu arada mart 2013 te tüm dünyada xperia z nin satışı başlayacak 13 mp kamerasıyla bir ilk ve 1.5x4 işlemci olacakmış.

Ve bu 4 çekirdekli işlemci sayesinde daha uzun pil ömrü sağlanıcak.

yusuf28
14/01/2013, 19:43
ben iphone 4 kullanıcıyım genpa servısi 1.5 yılda 2 kez degıstı tlfmu sarj sorunu yuzunden ama sony xperia z servısı nasıl bırde bunu dusunmek lazım

rbcn
14/01/2013, 19:50
servis bakımından iphone dan daha üstünü yok diyebilirim 45 günlük KVK da bekleyen cihazlar var :) iphone antalyadan istanbula kargoyla gidip gelmesi dahil 3 günde yeni cihaz yolladı :) ayrıca 3 ay kadar galaxy s3 kullandım 1 aydan sonra yoğun kullanımda telefon kasmaya başlıyor o kadar mesaj ve rehber trafiğini s3 kaldıramıyor rehberde atlama yapıyor sayfaları geç açmaya başlıyor androidi çok severim ama daha hiç bir işletim sistemi ios kadar stabil değil iphone 4s telefonum s3 kadar donmuyor. iphone 5 her ne kadar stil olarak iphone 4 ve 4s benzesede işlemci hızı telefonun donmadan yüksek süratle çalışması ve kalitesi bütün androidli cihazlara fark atar. bi tek w8 li lumia kullanmadım ona bişey diyemem

lektonstar17
14/01/2013, 20:20
ben iphone 4 kullanıcıyım genpa servısi 1.5 yılda 2 kez degıstı tlfmu sarj sorunu yuzunden ama sony xperia z servısı nasıl bırde bunu dusunmek lazım

Bu zamana kadar 3 tane sonyericsson telefon kullandım. Hepsi sapasağlam hala kullanılabilir durumda. Şu an kullandığım 3 yıllık telefonumu motosikletle 70 km hızla giderken elimden düşürdüm hatta bi süre motorun yanında benimle beraber gitti :) . Durdum kapağını taktım ve devam ettim. 2 defa suya düşürdüm , servise falan gitmeden kendim hallettim ve hala kullanıyorum. Sony çok çok sağlam telefonlar üretiyor. Son çıkacak telefonu da su geçirmezmiş.

krm1983
14/01/2013, 20:42
servis bakımından iphone dan daha üstünü yok diyebilirim 45 günlük KVK da bekleyen cihazlar var :) iphone antalyadan istanbula kargoyla gidip gelmesi dahil 3 günde yeni cihaz yolladı :) ayrıca 3 ay kadar galaxy s3 kullandım 1 aydan sonra yoğun kullanımda telefon kasmaya başlıyor o kadar mesaj ve rehber trafiğini s3 kaldıramıyor rehberde atlama yapıyor sayfaları geç açmaya başlıyor androidi çok severim ama daha hiç bir işletim sistemi ios kadar stabil değil iphone 4s telefonum s3 kadar donmuyor. iphone 5 her ne kadar stil olarak iphone 4 ve 4s benzesede işlemci hızı telefonun donmadan yüksek süratle çalışması ve kalitesi bütün androidli cihazlara fark atar. bi tek w8 li lumia kullanmadım ona bişey diyemem

Kesinlikle katılıyorum bugüne kadar 3gs hariç tüm cihazlarını kullandım apple ın (iphone2g den beri tüm mobil cihazları)
Htc cihazımda oldu android işletim sistemli ama ios bambaşka. Hemen hemen her özelliğini kullanıyorum.

Sent my iPad using

SteinGP
14/01/2013, 21:03
Android cihazlarda task killer programini kullanirsaniz bu tarz kasmalar vs olmuyor. Sarj konusunda yapacak fazla bise yok malesef

Send my Samsung Galaxy S3 using 2

alperd
14/01/2013, 21:50
Bu cihazlar artık bilgisayar gibi oldu; 2-3 günde bir kapatıp açmak cihazı kendine getirir.
Samsung candır :)

rbcn
14/01/2013, 22:00
Android cihazlarda task killer programini kullanirsaniz bu tarz kasmalar vs olmuyor. Sarj konusunda yapacak fazla bise yok malesef

Send my Samsung Galaxy S3 using 2

task killer bir çok cihazda kendi içinde yüklü olarak geliyor özellikle LG nin cihazlarında.. oyun konusunda sıkıntı yok en az 1 gh işlemcili çift çekirdekli cihazların açmayacağı oyun ve program yok gibi ama stabil değil günlük kullanımda en basitinden rehberde bile kasma yapıyor örnek olarak s3 ü verdim işte ötesi varmı 4 çekirdekli 1.4 ghz Quad Core işlemci var diğerleri ölsün yani

SteinGP
14/01/2013, 22:04
task killer bir çok cihazda kendi içinde yüklü olarak geliyor özellikle LG nin cihazlarında.. oyun konusunda sıkıntı yok en az 1 gh işlemcili çift çekirdekli cihazların açmayacağı oyun ve program yok gibi ama stabil değil günlük kullanımda en basitinden rehberde bile kasma yapıyor örnek olarak s3 ü verdim işte ötesi varmı 4 çekirdekli 1.4 ghz Quad Core işlemci var diğerleri ölsün yani

Ben S3 ü sürekli güç tasarrufu aktif kullanıyorum yani işlemcinin yarısını kullanıyor. ona rağmen en kral oyunları çok rahat oynuyorum..

_FeRDi_
14/01/2013, 22:26
İlk posta S3 lerin insanların elinde kalması sorunsalımı dersiniz, dizayndaki insanilik dışı boyutumu dersiniz ne dersiniz bilmem ama Samsung ve çekik gözlü telefonlarını kullanmayı bıraktım ve bu kararımdan çok memnunum. Neden;

HTC Desire ve HTC Evo 3G kullandım. İlk zamanlar Android ile beleş programlar,crackli oyunlar ıvır zıvır derken ohhh cennetteyim sandım. Amaaa ne zaman Android i stabil hale getirmek için ardı ardına güncellemeler çıkmaya başladı, bir zamanlar benim markanın bayrak gemisi olan telefonuma keyfe keder güncelleme vermeye başladılar. Örnek olarak ben Ice Cream Sandwich te kaldım. Jelly Bean vermediler bana. Ne hakla ? Sistem dediler kaldırmaz dediler, e sanane arkadaş kasılırsa kasılır,olmazsa olmaz root yaparım bi çaresini bulurum geri döndürürüm telefonu,olmadı satar yükseltirim modeli. Apple hala 3GS lere güncelleme veriyorsa sende daha 1 sene önce çıkardığın modele vereceksin. Android tamamen üretici firmaların tekeline geçmiş durumda,canı isteyen güncelleme veriyor istemeyen vermiyor. Her an o çok sevdiğiniz telefon güncelleme listesi dışına atılabilir. Bu yanlış bir uygulama ama tüm Android kullanan firmalar bunu yapıyor. İşte bu yüzden kafam attı gittim 3 ay önce Abd den 4S aldım ve şu an diyorum ki '' 4S Candır ''.

Mr.Freeze
14/01/2013, 23:32
4S Can ise 5 Can ın kralıdır. Aynı NFS de olduğu gibi :)

krm1983
14/01/2013, 23:59
4S Can ise 5 Can ın kralıdır. Aynı NFS de olduğu gibi :)

Kesinlikle peformans çok farkediyor 4s ile 5in

Sent my iPad using