Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da güzel ve doğal yerler tavsiyesi

Birkan61
13/01/2013, 00:27
21 Ocak günü kısmetse kız arkadaşımla 1. yılımızı doldurmuş olucaz ve bu güzel günümüzde onu güzel bir yere götürmek istiyorum :)

Netten baktığım kadarıyla Anadolu Kavağı gibi güzel yerler var.

Fakat gidenler olduysa sizlerin tecrübesini almak istedim..

Rumeli feneri, Anadolu kavağı gibi yerlerden hangileri daha güzeldir? Sizlerin bana önerisi neresi olur :)

İkimizde yeşili severiz, nede olsa Karadenizliyiz :D

Ziyaretci037
13/01/2013, 00:29
Kardeşim Şile'yi öneririm.Şile fenerinin bulunduğu Kavalapark gerçekten güzel bi yerdir tam Ağlayankayalar'ın karşısında da yemek yiyebiliceğin tepede bi restaurant var tavsiye ederim :)

Ziyaretçi048
13/01/2013, 00:30
çatalcaya git :D bizim karadeniz gibi balta girmemiş ormanları var , doğa harikası yerleri var.çok çalıştım oralarda silivride büyükçekmecede :) ben o tarafı seviyorum daha az kalabalık oluyor. Oralar fazla beton değil. Biraz olsun büyükşehirden kaçmak iyi gelir.. yada hiç uğraşma Kocaeline git kartepeye :) bu yaz gittim oraya gerçekten güzel yer

ali3434
13/01/2013, 00:32
çatalcaya git :D bizim karadeniz gibi balta girmemiş ormanları var :D çok çalıştım oralarda silivride büyükçekmecede :) ben o tarafı seviyorum daha az kalabalık oluyor. Oralar fazla beton değil

kız kulesinde yemege bayılır bence.ama tuzlu olabilr:)

yavuzkep
13/01/2013, 00:34
yıldız parkına gıt besıktastan ortakoye gıderken sol taraflarda kalıo bı anda kalabalıktan uzaklasıp dogayla bas basa kalıosun hem her taraf tarıh kokuyo saraylar falan :))

Birkan61
13/01/2013, 00:38
Kardeşim Şile'yi öneririm.Şile fenerinin bulunduğu Kavalapark gerçekten güzel bi yerdir tam Ağlayankayalar'ın karşısında da yemek yiyebiliceğin tepede bi restaurant var tavsiye ederim :)

Eyvallah dostum sağol önerin için.. Bir bakiyim netten :)

çatalcaya git :D bizim karadeniz gibi balta girmemiş ormanları var , doğa harikası yerleri var.çok çalıştım oralarda silivride....

Çatalca tarafına gittim ama çokta beğenmedim be abi, ya da çok gezemedim ondandır belki :D yazlığımız büyükçekmece - gürpınarda o tarafa çok gittik sanırım o taraflara gitmeyeceğim. Kesinlikle bu kalabalıktan uzaklaşmak iyi gelicek..

İkimizde kocaelide okuyoruz o kandırada ben gölcükte. Bıktık zaten kocaeliden o yüzden istanbul daha iyidir abi :D sağolasın önerilerin için..

kız kulesinde yemege bayılır bence.ama tuzlu olabilr:)

Bayılacağına, kalp krizi geçireceğine eminim. Fakat gerçekten tuzlu olur :D

Onunda öyle o kadar şeylerde gözü yok sadece birlikte biraz uzaklaşıp güzel vakit geçirelim istiyorum bu güzel günde..

yıldız parkına gıt besıktastan ortakoye gıderken sol taraflarda kalıo bı anda kalabalıktan uzaklasıp dogayla bas basa kalıosun hem her taraf tarıh kokuyo saraylar falan :))

Önerileriniz için teşekkür ederim fakat o tarafı daha önce birlikte gezdiğimiz için orayı düşünemiyecem :) yinede çok sağolun..

Ziyaretçi048
13/01/2013, 00:44
sende istanbulda gitmedik yer bırakmamışsıun be kardeşim. Gel amasraya burayada o zaman güzel yer gör :)

Amasra.Net (https://www.amasra.net/)

dogus618
13/01/2013, 00:45
Şile olabılır maşukıye olabılır

Birkan61
13/01/2013, 00:47
sende istanbulda gitmedik yer bırakmamışsıun be kardeşim. Gel amasraya burayada o zaman güzel yer gör :)

Amasra.Net (https://www.amasra.net/)

Görmek istediğim yerler arasındadır kendileri abi :D inşallah seninle birlikte gezeriz orayı.. :)

Şile olabılır maşukıye olabılır

la oğluuuuummm maşukiye istanbuldamı :D

Ziyaretçi048
13/01/2013, 00:48
Görmek istediğim yerler arasındadır kendileri abi :D inşallah seninle birlikte gezeriz orayı.. :)

:D

Aslında İstanbuldan bir gezi organize etseniz.. abant , amasra gibi.. Bir DH olamıyorsunuz ha :D her yaz vosvoscular geliyor amasraya yüz tane arabayla :)

Birkan61
13/01/2013, 00:51
Aslında İstanbuldan bir gezi organize etseniz.. abant , amasra gibi.. Bir DH olamıyorsunuz ha :D her yaz vosvoscular geliyor amasraya yüz tane arabayla :)

yazın org. yapılsın gelmeyen namerddir :D

o gelen vosvosculardan biri Trabzondan komşum :)

Orduda vosvos festivalide yapıyorlar..

atila
13/01/2013, 01:22
polonezkoye git.5 6 km yuruyus parkuru var ormanin icinde.catalca incegizde olabilir.

dogus618
13/01/2013, 01:29

la oğluuuuummm maşukiye istanbuldamı :D

olsun oğlumm bastınmı 45 dk da ordasın istanbul trafiğinden daha iyi:)

ali3434
13/01/2013, 01:31
21 Ocak günü kısmetse kız arkadaşımla 1. yılımızı doldurmuş olucaz ve bu güzel günümüzde onu güzel bir yere götürmek istiyorum :)

Netten baktığım kadarıyla Anadolu Kavağı gibi güzel yerler var.

Fakat gidenler olduysa sizlerin tecrübesini almak istedim..

Rumeli feneri, Anadolu kavağı gibi yerlerden hangileri daha güzeldir? Sizlerin bana önerisi neresi olur :)

İkimizde yeşili severiz, nede olsa Karadenizliyiz :D

bak aklıma süper biyer geldi 50 lira mazot koy 90 geçme:) abanta git süper bi yer git orda gez dolaş sucuk partileri yapıyolar filan bende ciddi bi kız yaparsam düşünürm valla:)

Birkan61
13/01/2013, 02:13
polonezkoye git.5 6 km yuruyus parkuru var ormanin icinde.catalca incegizde olabilir.

Polonezköy olabilir..

İnceğize gittim, yukarıda mağaranın içinde mangal bile yaptık :D ama pek beğenmedim açıkçası.. Kısıtlı dar alan resmen orası..

Teşekkürler öneriniz için :)

bak aklıma süper biyer geldi 50 lira mazot koy 90 geçme:) abanta git süper bi yer git orda gez dolaş sucuk partileri yapıyolar filan bende ciddi bi kız yaparsam düşünürm valla:)

80 liraya 534 km yol yapmış bi delikanlı var karşında :D

hız sabitleyici ile 70 - 80 gittiydim.. kefken kerpe cebeci falan yapmıştık yine..

Ama istanbul içi olması öncelikli tercihim :)

dogus618
13/01/2013, 02:20
Avrupa yakasın sarıyerın ustu garipçe köyü ufuk ama şirin bi yer

lektonstar17
13/01/2013, 03:33
Beykoz Korusu bi tercih olabilir. Tamamen orman ve içerisinde cafeler ve restoran mevcut.

lektonstar17
13/01/2013, 03:34
Eğer yakın zamanda Küçük Çamlıca ya gitmediyseniz kesinlikle öneririm. Su kasrını muhakkak görmelisiniz.

Birkan61
13/01/2013, 03:36
Beykoz Korusu bi tercih olabilir. Tamamen orman ve içerisinde cafeler ve restoran mevcut.

Az önce doğukanla tam burayı konuşuyorduk ve buraya gitmeye karar verdim..

İnternettende biraz araştırdım ulaşımıda kolay çok uzakta değil güzelde bir yer :)

Büyük ihtimalle buraya gideceğiz..

Önerileriniz için teşekkür ediyorum herkese teker teker..

Gittiğim yerlerden mutlaka fotoğraflar paylaşıcam :) ve 22 ocak günü gidicem..

lektonstar17
13/01/2013, 03:44
Rica ederim. Havalar biraz güzel olsaydı çok daha memnun kalabilirdiniz.Yolu çok kolaydır.İster sahilden , ister yukardan Tem den Kavacık ayrımından girip Riva yolunu takip ederek koruya inebilirsiniz. Eşimle çok gittiğim bir yerdir , keyif alıcaksınız.

Porque
13/01/2013, 03:51
Tut kolundan Beşiktaş maçına götür, dünyanın sekizinci harikasını görsün :) Nice mutlu yıllara kardeşim...

lektonstar17
13/01/2013, 03:51
Korunun hikayesine gelince : Mısır Hidivi İsmail Paşanın Kethudası olan Abraham Paşa bu koruyu ve etrafındaki birçok araziyi Sultan Abdulaziz den bir tavlada kazanmıştır.Koruya Abraham Paşa Korusu da derlermiş.

fiko
13/01/2013, 21:57
birkan gece boğaz manzarası eşliğinde romantik bir yemek dersen f.s.m köprüsü yanında YILDIZ HİSAR TESİSLERİ VAR forum buluşmalarından birini burada yapmak istemiştik kısmet olmadı net ten bir bakıver

farukileri
15/01/2013, 10:04
sana birkac yer onerim olacak ama bazi noktalarda paraya kiyma durumu olabilir aklinda olsun. bunu goz onune alarak hareket et :) simdiden hayirli olsun birinci yiliniz :)

uzak demez isen eger ki rumeli fenerini dusunmussun yenikoy de evimin yakinlarinda bogaza nazir restoranlar var,takanik balik biraz tuzlu olsa da fiyat konusunda yemekleri muhtesem ve taksimdekiler gibi calgi cengi yok bogazi izleyerek raki balik yapiyosun.

kirecburnu set balik onerisi bana cok geldi oraya da bakabilirsin istersen.

bogazi izleyerek hem yemek hem nargile yapmak isteriz dersen villa park var yenikoyde avusturya konsoloslugundan once,orasi da guzeldir,gunune gore cik sakin de olabilir orta kalabalik da olabilir.ama bogazi ve beykoz u direk goruyorsun,kiz arkadasimi bir sabah kahvaltiya goturdugumde cok sevmisti.

garipce yi dusunebilirsin,kahvaltiya romanyadan gelen misafirleri goturdum cok begendiler,direk denizin dibinde yemek yersin. fiyat konusunu bilmiyorum cunku ortalama kahvalti mekanlari ne basiyorsa bunlar da aynisini aliyorlardi ancak sinirsiz cay,ortaya sucuklu yukurta ve menemen geliyordu aksam yemekte ne cikar karsina sen dusun derim.

bu kadar sanirsam yeter daha fazla istersen eger biseyler arastirip bulmaya calisirim

gorkem kaan
15/01/2013, 16:13
beykozun üst tarafı otagtepede aklında bulunsun yada saphire 54.katta bi akşam yemegi düşünülebilir :)

punt0
15/01/2013, 16:33
Avrupa yakasın sarıyerın ustu garipçe köyü ufuk ama şirin bi yer

dogukan sen benden cok yasayacaksın hea :)
ben garipceye git diyecektim :)
birkan bencede garipceye git derim zaten gidis yolu olarak ormanın icinden gidiyorsunuz acın camları mis gibi yesilin kokusunu icinize cekin sonra garipcede balık falan yersiniz güzel yerdir biz hanımla her fırsat buldugumuzda gideriz :)

Birkan61
23/01/2013, 01:08
Tüm öneriler için tekrar teşekkürler :D

Bugün gittik geldik ve 1. yılımızı kutladık çok güzel bir gün geçirdik :)

Beykoz korusuna gittik önce.. Güzel bir yer gerçekten doğası falan.

Sosyal tesislerde birşeyler yedik.. Ondan sonra indik sahile sahilde bir çay içtik.

Sosyal tesislere gelmeden anadolu kavağı tabelasını gördüm. Çaydan sonra anadolu kavağı yoluna devam ettim.. En sevdiğim yol çeşidi ağaçlar falan :)

Yoros kalesine çıktık.. Manzara gerçekten harikaydı.

Çektiğim bir kaç fotoğrafı paylaşıyim..

https://d1301.hizliresim.com/15/q/j7nwn.jpg

https://d1301.hizliresim.com/15/q/j7nz5.jpg7

https://d1301.hizliresim.com/15/q/j7p33.jpg

https://f1301.hizliresim.com/15/q/j7p70.jpg

https://f1301.hizliresim.com/15/q/j7p8k.jpg

https://f1301.hizliresim.com/15/q/j7pcn.jpg

Bugün sağolsun arabamda güzellik yaptı bana, o kadar trafiğe girmeme rağmen dağ yolunda gitmeme rağmen az yaktı :D

https://f1301.hizliresim.com/15/q/j7pfk.jpg

seastar1905
23/01/2013, 01:24
mutlulugunuz daim olur inşallah.manzaralar on numara hacı:)

Birkan61
23/01/2013, 01:26
mutlulugunuz daim olur inşallah.manzaralar on numara hacı:)

eyvallaah reiscim çok teşekkür ederim :) valla bende çok beğendim..

en kısa zamanda anadolu feneri, rumeli feneri gibi yerleride görmek istiyorum..

doğukan duy ula sesimi :D

hep birlikte gidelim ya bi buluşmamızda orda olsun illa herkes tek tek arabayla gelmesine gerek yok 2-3 araba gitsek doluşsak arabalara yeter :)

ulaşım çok kolay..

Nokta.
23/01/2013, 01:28
vay birkanım nice yıllara kardeşim :D

Birkan61
23/01/2013, 01:33
vay birkanım nice yıllara kardeşim :D

eyvallaaah müstakbel coilover'lı abim :D

seastar1905
23/01/2013, 01:35
:)
eyvallaah reiscim çok teşekkür ederim :) valla bende çok beğendim..

en kısa zamanda anadolu feneri, rumeli feneri gibi yerleride görmek istiyorum..

doğukan duy ula sesimi :D

hep birlikte gidelim ya bi buluşmamızda orda olsun illa herkes tek tek arabayla gelmesine gerek yok 2-3 araba gitsek doluşsak arabalara yeter

ulaşım çok kolay..
Aynen bir buluşmada o taraflarda olsun bu işi anca dogukan halleder:D
kral nasıl gidiliyor bu manzaralı mekanlara:)

Birkan61
23/01/2013, 01:38
:)
Aynen bir buluşmada o taraflarda olsun bu işi anca dogukan halleder:D
kral nasıl gidiliyor bu manzaralı mekanlara:)

Kesinlikle :)

kavacıktan riva yoluna devam ediyoruz..

kısacası kavacıktan içeri girip dümdüz gidiyoruz tabela yönlendiriyor :D

diğer yerleride araştırıcam burak abiylede konuşuyim bi girişimde bulunucaz ama önce aileli eşli bi buluşma olacak sanıyorum :)

aykutisci
23/01/2013, 01:41
kavak manzarası az mı içtik puntişimle orda :)

Birkan61
23/01/2013, 01:44
anadolu kavagı olursa rehberiniz olurum ama cok esıyor söylim

yediğim rüzgardan başım ağırdı be valla :D

olur tabi, hatta gün içinde bir kaç yere gidebiliriz sabah erkenden çıkıp akşam üzeri dönme koşuluyla.

Asıl güzel yerler askeri bölgelerde :D birde kalenin içine giriş ser olsaydı kapatmışlar bi güvenlik vardı etrafında dolanan..

lektonstar17
23/01/2013, 01:45
Birkan Beykozda Paşabahçe ye varmadan solda deniz kenarında bi sosyal tesis daha var . Orası da çok güzeldir. Hem restoran hem de cafe bölümü var , tavsiye ederim.

lektonstar17
23/01/2013, 01:46
Eğer Beykoz tarafında bi buluşma olursa seve seve gelirim. Eğer eş ve kız arkadaşlar da gelirse ben de eşimi getiririm.

aykutisci
23/01/2013, 01:47
yediğim rüzgardan başım ağırdı be valla :D

olur tabi, hatta gün içinde bir kaç yere gidebiliriz sabah erkenden çıkıp akşam üzeri dönme koşuluyla.

Asıl güzel yerler askeri bölgelerde :D birde kalenin içine giriş ser olsaydı kapatmışlar bi güvenlik vardı etrafında dolanan..

sıkıntı yok giriş aşadan ama birazdikenler var :)

seastar1905
23/01/2013, 01:49
Kesinlikle :)

kavacıktan riva yoluna devam ediyoruz..

kısacası kavacıktan içeri girip dümdüz gidiyoruz tabela yönlendiriyor :D

diğer yerleride araştırıcam burak abiylede konuşuyim bi girişimde bulunucaz ama önce aileli eşli bi buluşma olacak sanıyorum :)
Başkanla girişimlerinizi bekliyoruz:)

aykutisci
23/01/2013, 01:54
benim önerim kavak souk oluyor rıva tarafına degırmendere var riva deresinin yanında masa mangal verıyyolar 30-40 lira ucreti var cok gguzel yer link asagıda ınceleyebilirsiniz

Lalezar Piknik Yeri || Foto Galeri (https://www.lalezarpiknikyeri.com/default.asp?id=3)

Nokta.
23/01/2013, 02:01
eyvallaaah müstakbel coilover'lı abim :D

yarın akşam ufak bir buluşmamı yapsak :D

Birkan61
23/01/2013, 02:01
yarın akşam ufak bir buluşmamı yapsak :D

sınavlarım bitti abi bana uyar

aykut linkteki yer gerçekten çok güzel, araçlarımız çekmek içinde uygun.

Nokta.
23/01/2013, 02:04
ben bu hafta izindeyim :D
ararım birkanım seni

Birkan61
23/01/2013, 02:08
ben bu hafta izindeyim :D
ararım birkanım seni

oh iyiymişş :D

tamam abi saat fark etmez ara kafana göre istersen şimdi buluşalım :D :D

aykutisci
23/01/2013, 02:23
sınavlarım bitti abi bana uyar

aykut linkteki yer gerçekten çok güzel, araçlarımız çekmek içinde uygun.

usta benim arac arızalı konuyu actım teknik yardıma rolanti kafayı yedi boşa alıyorum 3000 devirde kalıyor vede artıyor ....oralara gıderseniz nargilmi kapar gelırım ama arac bulur :)

Birkan61
23/01/2013, 02:26
usta benim arac arızalı konuyu actım teknik yardıma rolanti kafayı yedi boşa alıyorum 3000 devirde kalıyor vede artıyor ....oralara gıderseniz nargilmi kapar gelırım ama arac bulur :)

ilgilenelim konuyla hemen :)

alırız ya problem yok.. bulabileceğimiz bi yer söylemen yeterli :)

Ziyaretci040
23/01/2013, 02:39
Arkadaşlar eşli bi buluşma ve ayın 10 undan sonra yapalım diyoruz. Öncesinde ayarlarsak tekrar ufak bi buluşma yaparız ancak eşli bi buluşma şart artık. Yer olarak ise avrupa ve anadolu ortası bir yer belirlemeliyiz diye düşünüyorum. 2 yakadan gelmek istiyen arkadaşlarımızada eziyet olmıyacak şekilde yani. Birkan ile irtibattayız.

Bu arada serkan bi coil eksikti zaten arabada oda tam oldu :D

quick
23/01/2013, 05:20
Allah mutluluğunuzu daim etsin usta

Birkan61
23/01/2013, 13:50
Allah mutluluğunuzu daim etsin usta

Teşekkür ederim kardeşim :)

punt0
23/01/2013, 13:59
kardesim allah nesenizi bozmasın hep mutlu olun inşallah nice senelere :)

Birkan61
23/01/2013, 14:01
kardesim allah nesenizi bozmasın hep mutlu olun inşallah nice senelere :)

çok sağol abicim çok teşekkür ederiz :)

coll34
23/01/2013, 14:29
aşiyan mezarlığının yanından dik bir yokuş çıkar yokuşunun sonunda güzel bir cafe var şimdi el değiştirdi ama önceki ismi sade kahve idi çok güzel bir mekandır manzarası çok güzeldir gitmeni tavsiye ederim