Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsilk
onurgenc87
11/01/2013, 23:20
Arkadaşlar bu motorsilk ürünlerinden kullanan var mı?
AloAzrail
11/01/2013, 23:30
Kendim kullanmadım ama bi abimiz kendi aracına atmış ve anlata anlata bitiremiyor.Özellikle motoru bitik arabayı diriltitiğine şahit olmus.
Furious1990
11/01/2013, 23:37
Böyle motor yağ katkılarına itibar gostermeyin almayın ve koymayın.. servisteki ustalar kesinlikle koyulmaması gerektigini sölüyor bor slick felan diye eger böyle borla morla motor ömrü uzasaydı emin olun renault'un fiatın muhendisleri kendileri böyle bi katkı yapar servislerde satarlardı.
onurgenc87
11/01/2013, 23:46
Orası öyle ama bayağı bi konuşan duydum... Servisteki ustalar herşeyi çok iyi biliyor anlamına gelmez bence :)
onurgenc87
11/01/2013, 23:47
Bir de netice yapılmış paternli bi ürün kendine özel yapamazki mühendis tekrardan...
AloAzrail
11/01/2013, 23:48
Yalnız motor silk üreten kişi şu anda amerikada bilim adamları ile çalışmakta ve motor silk uçak motorlarında sık sık kullanılmaktadır.Ayrıca motor silki bulan kişi türk ve ödül almış.Bunlarıda göz ardı etmemek lazım TAbi genede işin erbabı değilim :)
Bir de katkılı yağlarla birlikte kullanılması önerilmiyor.( magnatech veya mobil 1 gibi)
https://www.castrol.com/castrol/f****do?categoryId=73024007&contentId=6008642
Sent my iPad using
onurgenc87
11/01/2013, 23:51
2003 senesinde bulmuş eleman bu mevzuyu e amerikalı biz gibi değil kapar böyle amerikada 1867 tane türk bilim adamı var...
ibrahim06
12/01/2013, 01:05
99 model bravamda kullanmıştım kmsi 150 bindeyken. motor sesi çok azalmıştı.
10 yılı aşkındır motorsilk satıyoruz ve hala satıyoruz mutlak bir faydası varki insanlar hala alıyorlar.. bor power satışları yerlerde motorsilk kullanıcıları bile bor power geçmişti ama hepsi teker teker motorsilk e geri dönüş yapılar.. motora hiç bir zararı yok aksine aracın durumuna göre faydası fazla .. tabi yine son karar kullanıcınındır..
yengecbaris
12/01/2013, 02:41
Arkadaşımda kangoo 1.5 dci var. Geçenlerde koydurmuş arabanın sesi azaldı, çekişi çoğaldı, yakıtta düştü, araba yağ gibi kayıyor diyordu. Araba yaklaşık 110 binde koymuştu. Yüksek kmli araçlara fayda sağladığı gerçek(miş), ama kmsi az olan araçlarda aşınma, eskime daha az olduğu çok daha az faydası olacağını düşünüyorum. Sevgiler..
Furious1990
12/01/2013, 03:05
Ben kesinlikle böyle katkılara inanmıyorum..
Servisteki ustaların aksine sanayideki bir cok gerçek motor ustaları bile kesinlikle önermiyor böyle katkıları. hadi yakıt için bişey diyemem ama motor yağına kesinlikle koymayın diyorlar özellikle Turbo dizel arabalara asla koymayın diyorlar. Nedeni ise aracın nefes borusu yani turbosuda motora konulan Yağ ile yağlanıp çalışıyor.
Bilmem hiç bu katkıyı canlı göreniniz varmı bildiginiz yapıs yapıs zift gibi bişey km'si 100000'in altında olanlar özellikle kullanmasını tavsiye etmiyorum.
yani Bu tür katkıları cok abarttılar yok arabanın çekişi düzeldi, yok Beygiri arttı, yok Motor sessizleşti. Tamamen psikolojik bunlar. Eğer öyle bişey olsaydı Yetkili Servisler bunlardan Tır'lar dolusu alır satarlardı. Yağ firmaları milyonlarca dolarlık yatırım yapıyorlar hiç mi biride demiyor bor kullanalım daha iyi olur diye hiç bir yağ firması önermiyor bu tür katkıları.
Bu tür katkıların tortuları çoğu motorda krank milini 2 katına çıkartıyor, ve subap millerini aşındırıyor.
Bende ilk başlarda sıcak bakıyordum bu yağ katkılarına Hatta modacar'dan gidip almıştım Bor nanomuydu neygi kahverengi sisesi vardı Bakımdayken aracım ustaya verdim ben bunu kesinlikle buna katmam Sende hiç bir ustaya kattırma dedi bana. dedim Abi sen koy mesuliyet bana ait. adam yok ben takmam Göz göre göre motora zarar Vermem dedi. Adam istese katardı motorda sıkıntı cıksada ben alıyordum zaten vebalini.
Böyle katkılara para kaptırmayın, En kaliteli Motor yağını kullanın, Düzenli bakımını yaptırın, kaliteli yerden mazot yada benzin alın o motor sizi 1 milyon km'ye kadar götürür..
Ben kesinlikle böyle katkılara inanmıyorum..
Servisteki ustaların aksine sanayideki bir cok gerçek motor ustaları bile kesinlikle önermiyor böyle katkıları. hadi yakıt için bişey diyemem ama motor yağına kesinlikle koymayın diyorlar özellikle Turbo dizel arabalara asla koymayın diyorlar. Nedeni ise aracın nefes borusu yani turbosuda motora konulan Yağ ile yağlanıp çalışıyor.
Bilmem hiç bu katkıyı canlı göreniniz varmı bildiginiz yapıs yapıs zift gibi bişey km'si 100000'in altında olanlar özellikle kullanmasını tavsiye etmiyorum.
yani Bu tür katkıları cok abarttılar yok arabanın çekişi düzeldi, yok Beygiri arttı, yok Motor sessizleşti. Tamamen psikolojik bunlar. Eğer öyle bişey olsaydı Yetkili Servisler bunlardan Tır'lar dolusu alır satarlardı. Yağ firmaları milyonlarca dolarlık yatırım yapıyorlar hiç mi biride demiyor bor kullanalım daha iyi olur diye hiç bir yağ firması önermiyor bu tür katkıları.
Bu tür katkıların tortuları çoğu motorda krank milini 2 katına çıkartıyor, ve subap millerini aşındırıyor.
Bende ilk başlarda sıcak bakıyordum bu yağ katkılarına Hatta modacar'dan gidip almıştım Bor nanomuydu neygi kahverengi sisesi vardı Bakımdayken aracım ustaya verdim ben bunu kesinlikle buna katmam Sende hiç bir ustaya kattırma dedi bana. dedim Abi sen koy mesuliyet bana ait. adam yok ben takmam Göz göre göre motora zarar Vermem dedi. Adam istese katardı motorda sıkıntı cıksada ben alıyordum zaten vebalini.
Böyle katkılara para kaptırmayın, En kaliteli Motor yağını kullanın, Düzenli bakımını yaptırın, kaliteli yerden mazot yada benzin alın o motor sizi 1 milyon km'ye kadar götürür..
usta öncelikle sen motorsilk'i katkı sanıyorsun ama o bir katkı değil :) motorsilk 150.000km'yi geçmiş araçlarda kullanılan bir yağ ve gerçekten çok sağlam bir yağ , birde Aurora 2000 var o da onun abisi 200.000km'yi geçen genellikle karburatorlu araçlarda kullanılan amerikada satılan bir motor yağı.. ben 2 ürünüde 200.000'i aşmış Rover marka aracımda kullanmıştım sonuç çok iyidi.. kesinlikle tavsiye ederim..
Furious1990
12/01/2013, 12:12
usta öncelikle sen motorsilk'i katkı sanıyorsun ama o bir katkı değil :) motorsilk 150.000km'yi geçmiş araçlarda kullanılan bir yağ ve gerçekten çok sağlam bir yağ , birde Aurora 2000 var o da onun abisi 200.000km'yi geçen genellikle karburatorlu araçlarda kullanılan amerikada satılan bir motor yağı.. ben 2 ürünüde 200.000'i aşmış Rover marka aracımda kullanmıştım sonuç çok iyidi.. kesinlikle tavsiye ederim..
Sen sanırım onu yağ sanıyorsun motorslik bornano vs. vs. bunlar katkıdır.
adamların kendi sitesi bile katkı diyor :)
effect1903
12/01/2013, 12:29
Aracında bir sorun var mı? yoksa neden kullanacaksın ki? Bu ürün motorunda herhangi bir sorun olmayana göre değilde daha ziyade yüksek km'li veya motorunda sıkıntı olan araçlar için daya uygun. Ayrıca tam sentetik yağlarla (katkı vs.) kullanılması önerilmiyor, aracına uygun, kaliteli yağ kullan bakımlarını zamanında yaptır şimdilik yeterlidir. Zaten aracın daha yeni sanırım.
Misafir046
12/01/2013, 13:15
Surekli bakım yaptıran ve arabasını iyi bilen birinin pek ihtiyacı olmaz gibi.
Ama femoli abi satıyorum ve ben sorun ysayını gormedim diyorsa demekki iyi bir şey.
bor ürünleri yapış yapış değildir.. yapış yapış olanlar ekonomizer diye geçiyor ucuz 5 -10 tl lik ürünler onları bende kesinlikle tavsiye etmiyorum motorda katran oluşturuyor..
bu katkı her sene bir iki kere tartışılıyor artık ne iyi ne kötü yorum yapmayacağım merak eden arkdaşlar site üzerinde biraz arama yaparlarsa önceki yazılmış msjlara ulaşabilirler..
moonspell01
02/04/2013, 10:02
Hepsiburada.com dan alıp 30 bindeki aracıma ustaların o ürünü koymayalım demelerine rağmen ürünü 30 bin bakımından sonra koydum.sonuç?300 km yol yaptıktan sonra motor yağını değiştirin uyarısı yağ lambası yandı.gecenin 24 ünde ...hemen servise götürcem bu belayı motordan temizletmem gerekiyor sanırım...Ya da yağ değişimi yapıldıktan sonra servis araca bir şekilde yağ değiştiğini tanıtıyor mu?menüyü gezerken yağ degişimi ya da bakım (tam hatırlayamadım araç yanımda değil şu anda) 13000 küsür km yazan bir ibare gördüm.Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
Ercan motor yağını değiştirin yazısı katkıdan değildir :) muhtemelen sistemden düşülmemiştir değişim zamanı öyle 300 km de dünyanın en kötü katkısı olsada bişi yapmaz :)
moonspell01
02/04/2013, 11:17
Kendim söndürebilirmiyim peki?ford forumunda kontağı açıp gaz ve frene basılı tutunca yağ servis ışığının söndüğü yazıyordu.evo da nasıl acaba?
moonspell01
03/04/2013, 14:35
:D Soru halledildi.aracın beynine yüklememişler bakım yapıldığını :D motor silk ten kaynaklanan birşey yok..