Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 Corsa mı 1.4 Punto mu Lider ?
Arkadaşlar soru açık ve net : 1.3 dizel 75 bg corsa mı yoksa 1.4 benzin 77 bg punto mu performans bakımından daha liderdir,
yada kapışsa kim alır :D:whistlin:
Birkan61
06/01/2013, 03:35
Aralarında aman aman bi fark yok, şöför faktörüne iki motor seçeneğide birbirini ezebilir :)
Teknik olarak dizel olan geçer gözüküyor.
Rampalarda dizel olan avantajlı ara hızlanma olarak.
İkiside Fiat motoru zaten :) dizel olan tercih edilmeli bence.. Corsada olsa :)
Furious1990
06/01/2013, 03:35
Corsa Alır. Motor hacmine ve beygire bakmaz bu iş Corsa'da turbo var turbo oldugu için daha atak ve daha seri olacaktır :)
corsa daha iyi gider diye düşünüyorum hocam ama tabiki şöföre de bağlı..ama dizel ile benzinliyi karşılaştırmak ne kadar doğru bilmem..
Bende corsa diye düşündüm fakat teknik verilerini karşılaştırdığımda Beygir gücü, Motor hacmi, 0-100 süresi bakımından punto tork bakımından corsa daha fazla, oda 125 nm mi öyle birşeydi.
EvoKoray
06/01/2013, 04:05
Corsa , Punto ile aynı motor zaten , benim araba 0-100 13 saniyede çıkıyor geçen akşam videoya aldım , arkadaşta 1.4 dualogic var kendide söylüyor senin araba daha iyi kaçıyor diye , ara hızlanma ve performans olarak turbo faktörüyle Multijet daha güçlü diyorum
kendi çektiğim video Punto EVO 1.3 Mjet 0-100 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=i4zWyQSQCxI&feature=youtu.be)
Bende corsa diye düşündüm fakat teknik verilerini karşılaştırdığımda Beygir gücü, Motor hacmi, 0-100 süresi bakımından punto tork bakımından corsa daha fazla, oda 125 nm mi öyle birşeydi.
Emre, cevabı kendin vermişsin :) 0-100km/s de Punto daha iyi,
Ancak ara hızlanmada Corsa biraz daha avantajlı.Son hızları bilmiyorum ama bunda da Punto daha iyidir bence...
Corsa yer gibi. Ama pilotaja bakar.
Sent my iPad using
EvoKoray
06/01/2013, 23:23
0-100 Punto evo 1.4 Fire - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UCr_uOwD3Gc)
başlangıç 22. sn
bitiş 37. sn (0-100 15 saniye)
Punto EVO 1.3 Mjet 0-100 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=i4zWyQSQCxI&feature=youtu.be)
başlangıç 3. sn
bitiş 16. sn (0-100 13 saniye)
Pilotajda önemli tabi
Fiat bizim 1.4 fire motorlara turbo koysaydı şimdi bu soruyu sormaya ihtiyaç bile duymazdım :D Ama en yakın zamanda kapışıp sizleri de bilgilendiricem arkadaşlar :D
Bu konuya şöyle bir cevap vereyim, Kastamonu Tosya ilçesinden Kast merkezine 2010 yılının başlarında Grandem ile geliyordum (1.4 fire 77 hp Active) yolda bir gp geçti , ben normal gidiyordum hızlı geçince beni tetikledi peşine takıldım ikimizde yapıştırarak peş peşe gidiyorduk rampalarda geçemiyordum ancak düzde geçmeye cesaret ediyor fakat yol virajlı olmasından yine geçiş şansım olmuyordu en sonunda düzlük ve biraz meğil bulunca 150 gibi bi hızlarda geçtim kavşakta durunca sordum 1.3 75 hp imiş artık burdan siz pay biçin, şunu özellikle belirteyim rampalarda tamponuna yapışırcasına arkasındaydım virajdan ötürü geçme cesaretim yoktu...
Aralarında aman aman bi fark yok, şöför faktörüne iki motor seçeneğide birbirini ezebilir :)
Teknik olarak dizel olan geçer gözüküyor.
Rampalarda dizel olan avantajlı ara hızlanma olarak.
İkiside Fiat motoru zaten :) dizel olan tercih edilmeli bence.. Corsada olsa :)
Corsaların hangi modelinde fiat motoru var. Bi arkadaşla iddialaştık olmaz öyle şey diyo :)
Corsaların hangi modelinde fiat motoru var. Bi arkadaşla iddialaştık olmaz öyle şey diyo :)
1.3 CDTI dizel motoru GM & Fiat ortak yapımı.
kısa mesafe corsa alır ama mesafe biraz uzarsa şansı yok
bu arada bi örnekte ben vereyim belki biraz farklı olacak ama eminönü sahilden zeytinburnu veliefendi ışıklarına kadar 2006 model subaru impraza1.6 turbo yu g.p. 1.4 95 kw ile arkamda pineklettirdim bu konunun başındada söylendiği gibi birazda direksiyondakine bağlı...
lithium_
19/01/2013, 21:03
Bu konuya şöyle bir cevap vereyim, Kastamonu Tosya ilçesinden Kast merkezine 2010 yılının başlarında Grandem ile geliyordum (1.4 fire 77 hp Active) yolda bir gp geçti , ben normal gidiyordum hızlı geçince beni tetikledi peşine takıldım ikimizde yapıştırarak peş peşe gidiyorduk rampalarda geçemiyordum ancak düzde geçmeye cesaret ediyor fakat yol virajlı olmasından yine geçiş şansım olmuyordu en sonunda düzlük ve biraz meğil bulunca 150 gibi bi hızlarda geçtim kavşakta durunca sordum 1.3 75 hp imiş artık burdan siz pay biçin, şunu özellikle belirteyim rampalarda tamponuna yapışırcasına arkasındaydım virajdan ötürü geçme cesaretim yoktu...
yokuşta fire'nın şansının olduğuna inanmıyorum. ya pilotajda ya araçta problem vardır.
ykaya1983
19/01/2013, 23:23
Eğer yarış yapılan yer gaziantep-adana otobanı ise fire motor alır bence.Çünkü çok aşırı bir rampa olmayan uzun bir yolda dıesel yüksek devirde uzun süre fire motor kadar son hızlarda gidemez diye düşünüyorum.Hafif eğim bulduğunda fire 175-180 km buluyor.Corsa bu hızlara bence ulaşamaz.