Orijinalini görmek için tıklayınız : Polisle tartıştım
görkem koçsan
06/01/2013, 01:33
arkadaşlar sizlere bir sorum olacak; dün akşam evime iki araba misafir geldi bende arabaları evimin karşısındaki kaldırıma çektirdim.1 saat sonra falan trafik polisi geldi mahalleye akşam saat 10'a doğru bizim misafirlerin arabasını anons etmeye başladı bende indim arabaların yanına burası belediyeye ait kaldırım dedim sen ceza yazamazsın anca zabıta yazar dedim polise diklendim inatla plakanın fotoğrafını çekmeye çalıştı bende plakaların önünde durdum inatla fotoğrafını çektirmedim sonra bize gelen misafirlerle tanıdık çıktı polisler gittiler. benimde sorum polis belediyeye ait kaldırımdaki arabaya park cezası yazabilirmi? arabalar tamamen kalrımın üzerindeydi cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
1ocak2011
06/01/2013, 01:38
Sorunuzun cevabini bilmiyorum bagislayin ama size bir soru sormak istiyorum.O kaldirimdan bir engelli gecebilirdi. Bunu hic dusundunuz mu.
Saygilarimla
hocam hiç bilmiyorum presedürü ama mantıken düşündüğümde yazabilir neden dersen il yada ilçedeki heryeri belediyenin sorumluluğunda yani yanlış park yaptığımız yerlerde belediyenin sorumluluğunda ama yanlış park nedeniyle ceza yazılabiliyor..bence orada şikayet var hocam birisi şikayet etmiş yoksa akşam 10 da polis kolay kolay gelip sana ceza yazmakla uğraşmaz İstanbulda ara mahallelerde adamlar yolun ortasına koyup gidiyor..
görkem koçsan
06/01/2013, 01:43
aynen şikayet varmış öyle dedi zaten tanıdık çıktı bize gelen misafirlerle.
görkem koçsan
06/01/2013, 01:45
hocam dediğin gibi engelli geçebilr haklısında kaldırım 10 metre ya da taş çatlasın 15 metre sonra bitiyor zaten benim işgal ettiğim kaldırımı geçse bile yine yol kenarından yürüyecek.
smartmavi
06/01/2013, 01:50
olaya bakılırsa şikayet üstüne gelmişler %100!
tanıdık çıkmasa büyük ihtimalle mukavemet ettiğiniz için asayiş birimi çağırırlardı gibime geliyor.
Bence haksızsınız sonuçta adı üstünde kaldırırım yayaların geçmesi için.Yaşlı, çocuk veya engelli birileri de geçmeye çalışabilir.
Sent my iPad using
görkem koçsan
06/01/2013, 01:55
olaya bakılırsa şikayet üstüne gelmişler %100!
tanıdık çıkmasa büyük ihtimalle mukavemet ettiğiniz için asayiş birimi çağırırlardı gibime geliyor.
haklısın hocam aynen asayiş ekip arabaları geliyodu mahalleye olaydan 1-2 dakka sonra iki ekip arabası geçti,polisde dedi zaten şikayet üzerine geldik diye.
görkem koçsan
06/01/2013, 01:57
Bence haksızsınız sonuçta adı üstünde kaldırırım yayaların geçmesi için.Yaşlı, çocuk veya engelli birileri de geçmeye çalışabilir.
Sent my iPad using
kardeşim iyi güzel haksızım bende biliyorumda kaldırım 10 15 metre sonra yine yol kenarından yürüyecek yaya.
Furious1990
06/01/2013, 02:02
Polisle tartışmaya gerek yok. Zira ben hiç polisle tartışmadım simdiye kadar cünkü herşey onların ellerinde. Kafayı taktıklarında Her ay plakana ceza yollarlar valla :)
aykut_1914
06/01/2013, 02:36
kim kaldırıma park etti diye şikayet eder ki ya. Adam evinin önüne koymus yani
her an herkes herşey için şikayet edebilir birbirini,tahammülsüz bir toplum olduk. arkadaşın yaptığı yanlış,kaldırım park yeri değil ama komşuların birbirini şikayet etmesi kötü birşey.gerçi artık arabanız çalınırken komşunuzun görüp ses çıkarmadığı bir dönemdeyiz.
polislere gelince,gün onların günü,onların dönemi,güç onlarda. istediğiniz kadar haklı olun hiçbirşey farketmez.bu yüzden polis ile dalaşmamakta dikkatli olmakta fayda var.
görkem koçsan
06/01/2013, 03:01
haksızım tamam kabul ediyorumda kaldırımı işgal ettiğim için bu zaman kadar mahalleye polis gelmemişti bu yüzden, şikayet edilen arabada bize gelen misafirlerden birinin arabası büyük ihtimal yabancı plaka diye şikayet ettiler o plakada il dışı plaka değil ilçe plakasıydı.
muratpolat12
06/01/2013, 03:10
Olan olmus artik biri kaldirimdan gecmeye calismistir kapisinin onu kapanmistir falan filan bosver gec gitsin.polislede okadar tartismaya gerek yok cek yan sokaga senin huzurundan dahami onemli
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
lektonstar17
06/01/2013, 03:10
polis şikayet üzerine gelmiş ve görevini yapmış.Polise bu na hakkın yok , yapamassın demek hiç akıl karı değil. Polisi kotülemenin bir anlamı yok.
aykut_1914
06/01/2013, 03:42
polis şikayet üzerine gelmiş ve görevini yapmış.Polise bu na hakkın yok , yapamassın demek hiç akıl karı değil. Polisi kotülemenin bir anlamı yok.
abi yanlış anlamada evimin önünde park var,hergün it kopukla ugrasıyoruz babamla. Ablam var annem var odalarının hemen bitişiğinde küfür kıyamet. kaç kere arıyoruz gelmiyorlar, e gelmyincede biz karakolluk oluyoruz sokaktakilerle.
Şimdi bu adamın görevi gelip bu herifleri toparlamak mı park eden araba sahibiyle takışmak mı?
lektonstar17
06/01/2013, 04:09
Elbetteki polisin gelmesi lazım.Ama ceza kesen trafik polisi diğer olaya gelmesi gereken önleyici hizmetten asayiş ekipleri.İkisinin de görevi ayrı.Olay çokluğundan da olabilir .Polisimizin her olaya yetişmesi çok zor . Personel sayısı yetersiz kalıyor. Karakolların hali içler acısı . Ne yeterli personel var ne yeterli araç. Artık internet üzerinden form doldurup derdinizi iletebilirsiniz. Emin olun dikkate alınıyor.
öğrenci, işçi, cumhuriyetçi filan var diye belirtirseniz, polislerimiz ellerinde insana türlü zararlar veren son teknoloji aletleriyle derhal olay yerine gelirler. ama başınız derde filan girerse hiç beklemeyin..
lektonstar17
06/01/2013, 04:28
öğrenci, işçi, cumhuriyetçi filan var diye belirtirseniz, polislerimiz ellerinde insana türlü zararlar veren son teknoloji aletleriyle derhal olay yerine gelirler. ama başınız derde filan girerse hiç beklemeyin..
Lütfen unutmayalım polis keyfi hareket edemez. Emir verilir , polis uygular. cop ve gaz kullanma yetkisini de olay anında emirle alır. Bir parkta etrafı rahatsız eden gençleri alıp nezarete atıcak hali yok. Tamam gelsin ve görevini yapsın ama en fazla hadi dağılın diyebilir. Polisimizin kendisine silah doğrultan şahısa silahla karşılık verme yetkisi yokken bir avuç serseriye ne yapmasını bekliyorsunuz.
Lütfen unutmayalım polis keyfi hareket edemez. Emir verilir , polis uygular. cop ve gaz kullanma yetkisini de olay anında emirle alır. Bir parkta etrafı rahatsız eden gençleri alıp nezarete atıcak hali yok. Tamam gelsin ve görevini yapsın ama en fazla hadi dağılın diyebilir. Polisimizin kendisine silah doğrultan şahısa silahla karşılık verme yetkisi yokken bir avuç serseriye ne yapmasını bekliyorsunuz.
hocam bence hiç polisi savunmayın. savunulacak hiç bir tarafı yok. son bir yılda vatandaşın polisten yediği dayağa baksanız yeter.
görkem koçsan
06/01/2013, 04:34
koca zonguldağın ara sokakları ve yolları araba doluyken gelip bizim 2 arabanın zor sığdığı kaldırmmı kalmış? ben misafirime göz göre göre ceza yazdırmam! ve hatta kim misafirinin ceza yemesine razı gelebilir???
lektonstar17
06/01/2013, 04:37
Neden savunmayayım? Bilmediğim bölücü örgüt misali bir görevi falan mı var.Bunlar terörist bir grup falan mı? Çok bişey istemiyorum .Sadece bir gün karakolda vakit geçirin. O strese bakalım ne kadar dayanıcaksınız. Allah askerimize polisimize zeval vermesin. Allah yardımcıları olsun.
Kimse kimseyi zorla polis yapmıyor. Polisten nefretimin çok geçerli sebepleri var emin olun. Poliste gelsin bir gün benim işyerimde otursun bakalım o strese dayanabilecek mi? Sokakta dolaşan bir yığın adam abi polis olacağım galiba ya diyor. Bir haltı beceremeyen bir sürü kifayetsiz adam o üniformayı üzerine geçirdiğinde kendini bir şey sanıyor. Allah kimseyi polisin eline düşürmesin, bu memlekette hakkını arayanın yardımcısı olsun bence..
görkem koçsan
06/01/2013, 05:43
Kimse kimseyi zorla polis yapmıyor. Polisten nefretimin çok geçerli sebepleri var emin olun. Poliste gelsin bir gün benim işyerimde otursun bakalım o strese dayanabilecek mi? Sokakta dolaşan bir yığın adam abi polis olacağım galiba ya diyor. Bir haltı beceremeyen bir sürü kifayetsiz adam o üniformayı üzerine geçirdiğinde kendini bir şey sanıyor. Allah kimseyi polisin eline düşürmesin, bu memlekette hakkını arayanın yardımcısı olsun bence..
aynen katılıyorum hocam hay allah razı olsun be...
Kaldırımlar yayaların alanlarıdır. Araçlarımızı kaldırımların üstüne çıkarmaya hakkımız yok. Ancak Türkiye'de büyükşehirlerde otopark sorunu olduğu müddetçe kaldırımlar araçların park edeceği yerler olarak devam edecektir.
Trafik polisinin kaldırıma park etmiş araçlara ceza yazmaya hakkı vardır. Bazen şikayet üzerine lokal olarak geliyorlar bazen de belli bir bölgeye gelip oradaki araçlara yazıyorlar. 2 hafta önce bizim sokakta kaldırıma park edilmiş tüm araçların camlarına ceza makbuzu koydular. (Ankara - Bahçelievler)
lektonstar17
06/01/2013, 14:05
Her domates kasasındann elbet birkaç çürük domates çıkar. Çevrenizde polis tanıdığınız , yakınınız , akrabanız yok mu ? Polislerin hepsimi kötü, hiç iyi , fedakar , görevini layıkıyla yapan polis yok mu ? Lütfen genelleme yapmayın. Bu meslek alanı için geçerli . Doğru da var yanlış da.
Bence bu ucu açık bir konu tartışmaya sürüklenmesin, herkesin polise bakış açısı farklı olabilir.
Kaldırım konusunda tanıdık çıkmış yoksa istese polis gerekçeyi bulup her türlü o cezayı yazardı, misafirleriniz de ödemek durumunda kalırdı. Gerekirse 50-100mt sonra daha müsait bir park alanına çekip hiç muhattap olmamak lazım. Beni evinin önünde araba yıkama keyfi yüzünden sokaktan geçirmeyen bir vatandaş vardı. Belediyenin sokağı özel mülküymüş. Şikayette bulunup yoluma devam ettim.. Ne güzel demiş atalarımız ''ite dalaşacağına çalıyı dolaş'' diye.
Boşverin stres olduğunuza değer mi?
polise gıcık olan , kinlenen olabilir ama konu polisi yerme veya övme konusu değil...
konuya dönersek, kaldırıma parketmek yasaktır. "belediyenin yeri, polis ceza kesemez" diye bir konu yoktur. bu dediğiniz sadece polis-jandarma bölgesi arasında vardır. sadece trafik polisi değil, oradan geçen herhangi bir polis bile o araca işlem yapabilirdi; artık şu polisi bu polisi ayrımı da kalmadı... bu yüzden olabildiğince kurallara uyun, kimin haklı olduğunun önemi yoktur , herhangi bir şekilde polise babalanmak kimseye fayda getirmez. adam işini yapsın, siz de gidin şikayet edin, haklı haksız ortaya nasılsa çıkar.
+1283
Sent my iPad using
aykut_1914
06/01/2013, 22:30
:) güldüm sadece :)
adam gözümüzün önünde esrar içiyo, hemen karşımda göz göze bakıyoruz. Polis gelip gbt bile bakmadan gidiyor
anamurmuzu
06/01/2013, 23:01
koca zonguldağın ara sokakları ve yolları araba doluyken gelip bizim 2 arabanın zor sığdığı kaldırmmı kalmış? ben misafirime göz göre göre ceza yazdırmam! ve hatta kim misafirinin ceza yemesine razı gelebilir???
kaldırım yayaların hakkı.senin yoluna 4 5 kişi masa sandalye koyup otursalar sen arabayla geçemesen sen mi haklı olursun yoksa onlar mı?onlardan biriside deseki bunlar benım mısafırlerim misafirlerimi kimse burdan kaldıramaz dese sen ne yapardın???
görkem koçsan
06/01/2013, 23:13
kaldırım yayaların hakkı.senin yoluna 4 5 kişi masa sandalye koyup otursalar sen arabayla geçemesen sen mi haklı olursun yoksa onlar mı?onlardan biriside deseki bunlar benım mısafırlerim misafirlerimi kimse burdan kaldıramaz dese sen ne yapardın???
yollarda arabaların hakkı iyi o zaman yaya geçidi hariç yola inen her yayaya polis bindirsin cezayı.kaldı ki iki araba zor sığan 15 m kaldırım sonrası yine yol.