PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Yay Seçimi

streetnoise
03/01/2013, 22:44
Puntoyu hangi yay iyi basar ne kadar basar ? Hangisinde konfor vardır deneyimlerinizi bu başlık altında toplarsak bundan sonra yay alacak olan kişilerinde bu başlık altından kolayca bilgi edinmelerini sağlarız.Forumda o kadar çok konu varki yayla ilgili hepsinde ayrı bir marka övülmüş yada kötülenmiş.Bildiklerimizi duyduklarımızı bu başlık altında toplarsak sevinirim :) Bu arada burdaki olay yanlış anlaşılmasın, olay bir markayı kötülemek degildir sadece araç üzerindeki etkilerini tartışmaktır.Sonuçta aşagıdaki listede olan yayların arabanın orjinalin yaylarına göre +sı çoktur :D
Bunlara hiç bakmayın coil alın demeyin, Coil ve air zaten apayrı bir olay :D

-Eibach
-H&R
-KW
-Vogtland
-Red Eagle
-Coil ex
-Apex-i
-FK

streetnoise
03/01/2013, 22:50
Ben 50mm H&R Benzinli yayı kullandım, lastik ölçüleri 185-65-15 te çamurluk lastik arası 1.5-2 parmaktı :) Basıklık gayet iyiydi fakat konfor konusunda aynı şeyi söyleyemiyeceğim Eibach ın 50mm daha az düşürdügü söyleniyor ama konforlu diye duydum ama h&r ile arasındaki fark nedir bilmiyorum :)

izoci
03/01/2013, 22:50
Yazı stilini incelt reyiz :D
Bence H&R çünkü her yay konforu azaltıcak azı çoğu olmaz en azından fazla basıyor.

streetnoise
03/01/2013, 22:52
Yazı stilini incelt reyiz :D
Bence H&R çünkü her yay konforu azaltıcak azı çoğu olmaz en azından fazla basıyor.Ama her yayında konfor derecesi aynı değildir :D
Red Eagle piyasaya yeni yeni giriyor Hollanda malı ve konfor konusunda oldukça iyi olduğu söyleniyor fakat puntoda kullanan varmı?

kadir07
03/01/2013, 23:19
Ben önce 3.5 h&r kullandım şimdide 5 cm eibach benzinli yayı kullanıyorum...
-h&r sert,daha fazla sekiyor ama daha fazla düşürüyor ve yol tutuşu eibachtan daha iyi
-eibach daha yumuşak fazla sekme yapmıyor ve çok fazla düşürmüyor özellikle ön tarafı fazla basmıyor(bendeki benzinli yayı olduğu için daha iyi düşürdü) ama yol tutuşu beni çok fazla memnun etmedi

krm1983
04/01/2013, 01:11
Kendi aracımda eibach pro kit 3,5 cm benzinli yayı kullanıyorum aracım fire.
Kardeşimin mjet 75bg aracında 5 cm h&r 5 cm dizel yayı var , %25 sertleştirilmiş amortisörde olduğu için konfor yok. Ama kendi aracım daha konforlu ama virajlara h&r gibi girmiyor arkadaşların dediği gibi.
Bir de fire da maalesef önler basmıyor spor yaylarla.

Sent my iPad using

Hatayye81
04/01/2013, 01:27
Bendede 5.cm eibach benzinli yayı mevcut. Lastik ölçülerim 205/50/16 çamurluk arasına iki parmağım girmiyor konfor güzel yalnız çok zıplatıyo basıklık güzel ama.

maceraci95
04/01/2013, 10:46
Ben 3,5cm H&R kullandım. 185/65/15 orjinal lastiklerle beraber. Konfor biraz azaldı. Lastikle çamurluk arası 2 parmak kalmıştı. Bozuk zeminli yolda 4 sefer altını sürtünce kızdım ve söktürdüm. Fakat yol tutuş çok iyiydi.