PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine nazara geldik..

mfgunes
25/12/2012, 23:20
Bugün aracıma mazot yerine benzin koymuş salosun opet kartasa çektik şirketin eksperini bekliyoruz bakalım ne olacak basına gelmiş kimse varmi

tayfux
25/12/2012, 23:21
hocam araç baya çalıştı mı? yoksa marşa basmadan farkettiniz mi?

lithium_
25/12/2012, 23:22
geçmiş olsun, umarım aracınıza zarar vermez.

aykut_1914
25/12/2012, 23:27
en çok korktugum durum. Sonucu merakla bekliyorum. Çok geçmiş olsun, büyük sorumsuzluk bu ya

mrsberna90
25/12/2012, 23:29
geçmiş olsun,bi tanıdımın ww caddysine mazot yerıne yanlıslıkla benzın koymuslardı,o sekılde baya kullandı ama zorlanıyordu,sonrasında bı sekılde tamırı yapıldı ama külfeti ne kadar oldu onu bilemiyorum.

anamurmuzu
25/12/2012, 23:35
geçmiş olsun,benzincide çalışan pompacı arkadaşım vardı bmw x5 e benzin koymuştu adam hiç marşa basmadan farketmişti aracı hiç çalıştırmadan direk sanayiye götürdüler komple benzin deposu pompası vs sökülüp temizlendi ama çalıştırmaya çalışılırsa çok daha fazla sıkıntı çıkaracağını söylemişti usta.

tyilgin
26/12/2012, 00:20
Alaplıda da benim aracıma koymuşlardı. Zaman bulduğumda detaylarını burada yazarım şu an acil çıkmam gerekiyor. Telefonumu size pm attım. kısa zamanda arayabilirseniz yaşadıklarımı paylaşabilirim..

Geçmiş olsun..

takres
26/12/2012, 00:22
umarım araç çalışmamıştır...

PuntO61
26/12/2012, 00:34
herzaman pompacının başında bekliyorum.. ne olur ne olmaz diye... ford bu işe kolay yakıt sistemi diye güzel bir çözüm bulmuş, depo kapağı diye birşey yok bir nevi formula1 sistemi gibi.. pompacı istesede yanlış yakıt koyamıyor.. tabancayı değdirdiğinde kapak açılıyor mazotlu arabanın kapağını sadece mazot tabancası, benzinli arabanınkisini de sadece benzin tabancası açabiliyor

paraddoxx
26/12/2012, 00:42
herzaman pompacının başında bekliyorum.. ne olur ne olmaz diye... ford bu işe kolay yakıt sistemi diye güzel bir çözüm bulmuş, depo kapağı diye birşey yok bir nevi formula1 sistemi gibi.. pompacı istesede yanlış yakıt koyamıyor.. tabancayı değdirdiğinde kapak açılıyor mazotlu arabanın kapağını sadece mazot tabancası, benzinli arabanınkisini de sadece benzin tabancası açabiliyor

Bu olay çok güzelmiş, mantıklı bir çözüm...

tayfux
26/12/2012, 00:43
bu olayı duymuştum..ilk arabayı aldığımda pompacının birini çıldırtmıştım :D dizel dizel mazot koy diyerekten :D

Ziyaretçi
26/12/2012, 01:18
Cok gecmis olsun dostum,
Fethiye'de calistigin donemde bende yasamistim benzer bir durumu benzin yerine mazot koymustu adam, fis'ini alinca farkettim ve pompaciya benzine baya indirim gelmis doldur bari depoyu dedim. Ne benzini abi dizel degil mi? Diye bi cevap aldim. Sonra benzinlik mudurunu cagirdim ve depo kapaginda yazan shell 97 oktan etiketini gosterip butun masraflari adamlara odettim. Allahtan calistirmamistimda sorun olmadi.

Sent my iPhone using

mfgunes
26/12/2012, 01:20
4 km gttm mazot pompasindki mazot bitti baktım büründü yaptı hmn istop ettrdm bakalım ne olacak opet karşılayacak benzinligin kaskosu

Ziyaretci040
26/12/2012, 01:24
Geçmiş olsun hocam.

StrawBeeRy
26/12/2012, 01:58

evet bu sistemi artık bir çok araçlarda kullanıyorlar mantıklı ve güzel bir sistem.bu arada geçmiş olsun istasyon bütün masraflarınızı karşılayacaktır merak etmeyin

emreaktan
26/12/2012, 02:07
benim kayın pederin 1.2 dobloya 20 tl lik mazot koymuşlardı çan da farkedince full benzin bastılar aracın vites aralıkları arttı daha az yaktı hala gidiyo hiçbişey olamışcasına ide bu pompaların ve depoların genişliği farklı yani mazotunki benzin deposuna sığmıyo diye biliyorum

tayfux
26/12/2012, 02:33
4 km gttm mazot pompasindki mazot bitti baktım büründü yaptı hmn istop ettrdm bakalım ne olacak opet karşılayacak benzinligin kaskosu
hocam benden sana tavsiye mutlaka mazot pompas,enjektörler filtreler komple değiştirt..opelx sitesinde bir arkadaşımızın başına geldi servis birşey yok deyip geri gönderdi daha sonra arkadaş yokuş falan çıkamaz oldu tekrar servise gitti zar zor bu malzemeleri değiştirtti ve araç düzeldi..mazotun yanıcılı ile benzinin yanıcılı arasında dağlar kadar fark var..benzin yanma odalarını büyük zarar veriyor çünkü patlama çok şiddetli oluyor..ama mazota çakmak at zor yanar..

benim kayın pederin 1.2 dobloya 20 tl lik mazot koymuşlardı çan da farkedince full benzin bastılar aracın vites aralıkları arttı daha az yaktı hala gidiyo hiçbişey olamışcasına ide bu pompaların ve depoların genişliği farklı yani mazotunki benzin deposuna sığmıyo diye biliyorum
hocam benzinli arabada mazot çok sıkıntı yapmıyor..

mfgunes
26/12/2012, 02:57
Valla servis tanıdık usta bası Sedat abi Ankara kartasta herşeyine en ince ayrıntısına kadar bakacm dedi hatta motora kamera sallayıp kontrol edecek oralarıda dedi en ufak bi kuşkun kalmasın içinde falan dedi eksperi bekliyorlar yalnız ıstasyon müdürü ikema araç vermiyor kaskomuz dedi bende diretmedim sizce direteyimmi almak için

tayfux
26/12/2012, 03:04
Valla servis tanıdık usta bası Sedat abi Ankara kartasta herşeyine en ince ayrıntısına kadar bakacm dedi hatta motora kamera sallayıp kontrol edecek oralarıda dedi en ufak bi kuşkun kalmasın içinde falan dedi eksperi bekliyorlar yalnız ıstasyon müdürü ikema araç vermiyor kaskomuz dedi bende diretmedim sizce direteyimmi almak için
aslında vermeleri lazım sonuçta onların hatası yüzünden araçsız kaldın..

mfgunes
26/12/2012, 03:12
Ustelemedim şimdide acaba hayr vereceksiniz deyip sertmi çıksaydım bilemedim bu arada geçmiş olsun diyen herkese teşekkür ediyorum

Viraj
26/12/2012, 04:08
Çok geçmiş olsun, ben de böyle bir durumdan çok korktuğum için pompacının başında bekliyorum muhakkak.

Semih Kurtulmus
26/12/2012, 10:03
geçmiş olsun. çalışmadıysa sıkıntı yok

mrsberna90
26/12/2012, 10:07
Çok geçmiş olsun, ben de böyle bir durumdan çok korktuğum için pompacının başında bekliyorum muhakkak.

aynen görevlinin dalgınlığına gelir bişey olur,bende çok korkarım bu olaydan,yakınlarının basına gelınce ınsan daha temkınlı davranıyor.

Ziyaretçi049
26/12/2012, 10:21
Geçmiş olsun inşallah araçta sorun oluşturmamıştır bu durum, ben sizin yerinizde olsam işletme müdüründen ikame araç alırdım.
Kaskonun karşılamamasından banane müşteri memnuniyeti için vermeleri lazım bence...

Ziyaretci036
26/12/2012, 10:29
dizel motora sahip otomobilde arızaya sebebiyet verebilecek hadise.

dizel yakıtı ile benzinin araçlardaki yanmaları farklı biçimde gerçekleşir. dizel otomobillerdeki yanma sistemi ile son zamanlarda üretilen karbüratörsüz (yani enjeksiyonlu) benzinli motorlarda çalışma ilkesi pistondaki sıkışmış havaya yakıt enjekte etmek olmakla beraber motorinin parlaması (yani yanması) benzine göre daha zordur (dip notta açıklaması var) ve dolayısıyla dizel motorlarda havanın pistonda daha çok sıkıştırılarak p*v=n*r*t ilkesi uyarınca daha fazla ısıtılması gerekir. buraya kadarki noktada "tamam işte; benzin koyarsak yanma daha kolay olacağından sakıncası olmamalı" diyebilirsiniz lakin durum öyle işlemez. dizel motorların muadili benzinli motorlara göre devri daha düşüktür ve yakıt pompası daha az yakıt verecek şekilde ayarlanmıştır. üstelik benzin yakıtının özgül ağırlığı motorine göre daha düşüktür; dolayısıyla havanın içerisinde anlık olarak homojene yakın dağılması dakikada 800 devirle çalışan bir otomobilde neredeyse imkânsızdır (bunun deneyini dakikada 1000 devir altında çalışan benzinli otomobilinizde yapın; motor darbeli çalışmaya başlar ve araba zangır zangır sallanır. oysa ki dizel motoru dakikada 500 devire düşürseniz dahi paşa paşa çalışır-bu örnekler binek otomobillerdeki motorlar için geçerlidir-).

yani dizel motoru benzin ile çalıştırmak isterseniz o muazzam sıkıştırma oranına sahip dizel motorda patlama olmayacaktır, aniden benzin ile karşı karşıya gelen araçta devir tamamlanmadığından pistonlar krank mili (https://www.itusozluk.com/goster.php/krank+mili)ni anlık olarak fazlasıyla zorlayacaktır ve krank milinin hasar görmesi büyük olasılıktır.

kimi zaman dizel yakıta benzin katıldığı görülebilir. bu, oranlı yapılması gereken bir iştir. örneğin, 40 litre motorine 3~4 litre benzin katılırsa bunun motora tek faydası yanmayı çok çok az kolaylaştırmasıdır, ekstrası soğuk havalarda yakıtın donma noktasını düşürmesidir. lâkin yeni nesil motorinlerden sonra bu tür bir maceraya girmenin de anlamı kalmamıştır.

eğer dizel motorlu bir arabanın deposuna benzin doldurursanız bilin ki depoda benzin üste çıkacak, motorin dibe çökecektir. yani, depoda oluşmuş o gudik karışımı çekmeniz için depoda mevcut kalan motorinin gidebileceği kadar mesafe cebinizde bonustur. ben yine de kontağı dahi çevirmemenizi ve derhal depoyu temizletmenizi öneririm.

ayrıca adam motoru yaparken depo kapağına "motorin" diye yazmış; benzin koymanın veya depoya işemenin ne mantığı var ki...

dip not: benzinin buharının dahi olduğu bir ortamda sigara içerseniz havaya uçarsınız. oysa ki yere dökülen dizel yakıtının üzerine sigaranın külünü serpseniz dahi alev alması yüksek bir olasılık değildir. bu kontrollü deney neticesinde eğer sağ kalırsanız görebilirsiniz ki benzin daha parlayıcı bir yakıt türüdür.
geçmiş olsun
(alıntı=itü sözlük)

mfgunes
26/12/2012, 12:57
Bugün eksper gelmiş parçalar sökülüyor bakalım ne olacak inşa motora bi hasar vermemiştir yapılanları paylasacam

mfgunes
26/12/2012, 19:24
Mazot pompası filitreler katalitik konvektor basınç pompası enjektorler depo borular sokulmuş pompa Bosch firmasına yollanmış rapor bekleniyormuş servisin işlem listesini gördüm 13.500 gibi bi rakam gözüme çarptı sormadım nedir diye yanliz motora bakmışlar basınçları normalmiş bi sıkıntı yok diyorlar bide hersey bittikten sonra çalıştırılip motor isindiktan sonra degerler olculecekmis bakalım ne olacak abide ordaydi ona ve ilgilenen Konya yolu servis müdürü herzaman destegini gördüğüm Sedat ustaya teşekkür ediyorum

Budweiser
26/12/2012, 20:45
keriz herif ya. İnşallah çözülür hocam.

mfgunes
26/12/2012, 20:51
İns bakalım pompa onarım görebilirmiş bende kabul etmedim yenisini istedim bakalım yarın ne yapacagiz

aykut_1914
26/12/2012, 21:22
abi ordayasa eğer gönlünüzü ferah tutun,kendi aracı gibi bakar

yengecbaris
27/12/2012, 02:05
Bende iki kere söylüyorum abi eurodizel değil mi diye ve pompacının başında bekliyorum fişimi alıyorum kapılarımı kilitliyorum ve ödemek için içeriye gidiyorum :) Satış danışmanı arkadaşımında başına gelen olay: Adama dizel araba satmış sonra adam bunu arıyor ve araba çalışmıyor tekliyor diyor, abi stop et bekle demiş. Daha sonra benzin koydum ben buna diyince 15.000 TL masraf çıkmış. Yani gördüğünüz 13.500 TL gerçekten servise girecek!! paradır :)

Budweiser
27/12/2012, 18:24
Bende iki kere söylüyorum abi eurodizel değil mi diye ve pompacının başında bekliyorum fişimi alıyorum kapılarımı kilitliyorum ve ödemek için içeriye gidiyorum :) Satış danışmanı arkadaşımında başına gelen olay: Adama dizel araba satmış sonra adam bunu arıyor ve araba çalışmıyor tekliyor diyor, abi stop et bekle demiş. Daha sonra benzin koydum ben buna diyince 15.000 TL masraf çıkmış. Yani gördüğünüz 13.500 TL gerçekten servise girecek!! paradır :)

Servise değil olayın sorumlusu olan pompacıya dolaylı yoldan Opet e kesilecek.

mfgunes
28/12/2012, 01:47
opet olayı bilmiyor bayinin sigortası yapıyor

tayfux
28/12/2012, 01:52
Pompacı arkadaş yanlış yapmış olabilir ama bayii baya sıkştırır şimdi onu bence olan yine ona olur gibime geliyor..hocam araç ne durumda şu anda?

ato
28/12/2012, 11:06
Mazot pompası filitreler katalitik konvektor basınç pompası enjektorler depo borular sokulmuş pompa Bosch firmasına yollanmış rapor bekleniyormuş servisin işlem listesini gördüm 13.500 gibi bi rakam gözüme çarptı sormadım nedir diye yanliz motora bakmışlar basınçları normalmiş bi sıkıntı yok diyorlar bide hersey bittikten sonra çalıştırılip motor isindiktan sonra degerler olculecekmis bakalım ne olacak abide ordaydi ona ve ilgilenen Konya yolu servis müdürü herzaman destegini gördüğüm Sedat ustaya teşekkür ediyorum

Hocam aynısı puntoda benim basıma da geldi biz araçta benzin var motoru çalıştırdığımız için hasar vardı isin kötü yani parçalar değişik servislere yollanıyor yeni parça bekleniyor yaklaşık 2 ay aracsiz kalmıştık fatura 8.000 tl çıktı indirim yaptılar 7.000 tl ödendi benzinlik 5000 tl karşıladı bizde 2000 tl cepten verdik gecmis olsun sıkıntılı bir donem bekliyor sizi

ato
28/12/2012, 11:07
Pompacı arkadaş yanlış yapmış olabilir ama bayii baya sıkştırır şimdi onu bence olan yine ona olur gibime geliyor..hocam araç ne durumda şu anda?

Biz de pompaci isten çıkarılmıştı

mfgunes
28/12/2012, 20:22
Ben hiç cepten bişey vermeyi düşünmüyorum öyle ismi olur pompa ici değişmiş benim araçtaki basınç pompası ayriymis ici tek parça tamamen değişiyormuş diğer puntolatinki parça parça değişiyormuş bunun hepsi değişti katalitik konvektor değişecek bugün ona karar vermişler ayın 4 falan gelir yurt disından fiatta sayım varmış enjektorler de değişti boru yakıt filitresi şimdi katalitik konvektor bekleniyor gelsin arabayı çalıştırılip deponun içindeki mazot pompasına bakacaklarımis gerekirse oda degisecek

muratpolat12
28/12/2012, 20:30
Oyle sacma seymi olur cebinizden para cikmasini birakin ustune para alacaksiniz

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

mfgunes
28/12/2012, 21:05
Banada saçma geldi para isteyecek olsalar bastan her ne gerekirse yapacak derlermiydi Yada servis öncelikle derdi kabul ediyosk yapilirdi

fotobelit
28/12/2012, 21:08
Geçmiş olsun..Valla yeni araç verseler yeridir..Bune aracı sök tak sök tak mundar edicekler..

mfgunes
28/12/2012, 21:54
;(

1ocak2011
28/12/2012, 22:51
Geçmişler olsun tekrardan. Hadi parayı YGS ödedi diyelim. Peki ben şimdi anahtarı verdim içerde karttan parayı çektirdim. FIAT YGS işlettim ama adam Benzin koydu. Benim aracımın orijinalliği nereye gitti? 15.000 TL'lik parça değişen araca yazık değilmi?

mfgunes
29/12/2012, 01:28
Haklısın abi Canın gibi bakıyorsun böyle oluyor inş eskisi gibi olur bi sorun çıkarmazda

ato
29/12/2012, 09:59
Banada saçma geldi para isteyecek olsalar bastan her ne gerekirse yapacak derlermiydi Yada servis öncelikle derdi kabul ediyosk yapilirdi

Ben de herifler güneş sigorta ile anlaşmalı idi o da farklı bir servisle anlaşmalıydı 5 000 tl verdi sigorta kartasta yapıldığı için tabiki para vermiceksiniz ama adamlar bize gidin dava acın vs gibi konusunca eli mecbur ödedik zaten araç 2ay yattı bir de dava acsak 5-6 ay kalırdı herhalde

ato
29/12/2012, 10:02
Haklısın abi Canın gibi bakıyorsun böyle oluyor inş eskisi gibi olur bi sorun çıkarmazda

Canınızı sıkmayın eskisi gibi oluyor ama satarken sıkıntı çıkar mı onu bilmiyorum

clax22
29/12/2012, 11:57
gecmiş olsun bir yerde duymustum ama aslı varmı bilmem.dizel araca yanlışlıkla benzin koyulursa depoya 1-2 litre motor yagı koyunca bir sorun olmuyormus

GUNES
29/12/2012, 12:36
allah göstermesin..pompacının yanından ayrılmıyorum ben...o pompayı ve yakıt tutarını gözümle görüp sonra ödemeye geçiyorum...5 dk fazla beklerim ve bekletirim yine de başından ayrılmam aracın...bir arkadaşın abisinin de başına gelmişti hatay'da benzin yerine mazot koymuşlar...inletmişti benzin istasyonunu valla...büyük geçmiş olsun...

mfgunes
29/12/2012, 13:48
Teşekkür ederim bunların sigortası Anadolu sigorta satarken ne olacak oda aklımı karıştırıyor

yengecbaris
29/12/2012, 14:52
Servise değil olayın sorumlusu olan pompacıya dolaylı yoldan Opet e kesilecek.
İşin kötü kısmı adam opetten almamış akaryakıtı :D

34ozkankurtuldu34
29/12/2012, 14:53
Büyük geçmiş olsun ben olsam hayatta bunlarla ugraşmam anahtarları veririm onlara araç onların olsun sıfır bir araba aldırırdım verirdim avukata aracıda çekerdim benzinligin önüne üstüne bir pankart bu araca mazot yerine benzin konuşmuştur bu istasyonda diye bakalım sıfır aracı çekiyorlarmı altına çekmiyorlarmı dünya para kazanıyor istasyonlar ben sıfır araba alacagım onlar 15000 liralık parça degiştirecek arabamda varmı öyle bir dünya bu degişen parçalar hepsi sisteme kayıt edilecek satarken sıkıntı dogacaktır benden tavsiye avukata da ver gerekirse tazminat davası aç satarken edecegin zararıda karşıla derim büyük geçmiş olsun siz siz olun aracın yakıtını konuldugunu görün fişinizi alın öyle ödeme yapmaya gidin valla zor işler başıma gelmedi umarım gelmez.

34ozkankurtuldu34
29/12/2012, 14:55
İşin kötü kısmı adam opetten almamış akaryakıtı :D

Ya bu opet saçmalıgıda ayrı bişey yakıtım bitti bitecek opetmi arıcam ben ne sıkıntılı işler allah kolaylık versin arkadaşa ben o araca keyifle binemezdim artık büyük geçmiş olsun.

yengecbaris
29/12/2012, 15:18
Ben sürekli opetten almak için dikkat ediyorum. 30 km ilerde veya 100 km ilerde 2 adet opet var gittiğim yerde yaptığım en son iş ağzına kadar mazot sonra eve dönüş :)

34ozkankurtuldu34
29/12/2012, 15:20
Barış allah kolaylık versin ben gördügüm yerden alıyorum sıfır citroen aldım banada opetten al dediler hiç tınlamadım gördügüm yere giriyorum allah sonumuzu hayır etsin :)

muratpolat12
29/12/2012, 15:46
Büyük geçmiş olsun ben olsam hayatta bunlarla ugraşmam anahtarları veririm onlara araç onların olsun sıfır bir araba aldırırdım verirdim avukata aracıda çekerdim benzinligin önüne üstüne bir pankart bu araca mazot yerine benzin konuşmuştur bu istasyonda diye bakalım sıfır aracı çekiyorlarmı altına çekmiyorlarmı dünya para kazanıyor istasyonlar ben sıfır araba alacagım onlar 15000 liralık parça degiştirecek arabamda varmı öyle bir dünya bu degişen parçalar hepsi sisteme kayıt edilecek satarken sıkıntı dogacaktır benden tavsiye avukata da ver gerekirse tazminat davası aç satarken edecegin zararıda karşıla derim büyük geçmiş olsun siz siz olun aracın yakıtını konuldugunu görün fişinizi alın öyle ödeme yapmaya gidin valla zor işler başıma gelmedi umarım gelmez.

okadarda abartmayalım.Adamlar bu tür hatalara karşı sigorta yapıyor ve cebinden 5 kuruş çıkmıyor.Ha hata çok büyük o arabadan zevk alınır mı artık o konuda bişey diyemem.Senin yöntemle ya benzinliğin sahibi seni vurur ya sen onu :(

ahmetcihanokke
29/12/2012, 15:53
Barış allah kolaylık versin ben gördügüm yerden alıyorum sıfır citroen aldım banada opetten al dediler hiç tınlamadım gördügüm yere giriyorum allah sonumuzu hayır etsin :)

aynen öyle hiç opetfilan anlayamam doğrusu.üzerine yakıt kalitesi tartışılır bence opetin

mfgunes
29/12/2012, 20:59
Araba bakalım ne olacak servis eskisi gibi olacak diyor iyice gezmen çıktı bakalım ne olck zaten deneme sürüsünde eğer kötü bişey farkedersem en son o olacak ya yeni araba ya kanlı bıçaklı olcz

1ocak2011
29/12/2012, 22:40
Fatihim hangi opet bayii, Bilgi verirmisin?

mfgunes
29/12/2012, 22:48
Abi Konya yolu kartasin üstündeki opet bayi