Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 sıfır araç satışları
arkadaşlar aralık ayı kampanyaları bu sene nasıl sizce? satışlar sanki bana durgun gibi geldi(sektörden değilim sadece gözlemim böyle)...elde mi patlayacak ne olacak bu sene satışlar?
bu sene ilk defa 9, aydan sonra çıkan arabalar bir üst model olmadı 2013 olmadığı içinde durgunluk var herkes 1 ocağı bekliyor sanırım
millette para da yok sanırım artık...geçtiğimiz 3 yıl sıfır araca doydu insanlar...piyasa da durgun azıcık...
para 2002 den beri yok milletde diyeceğim ama siyasete gidecek konu :)
hocam araba fiyatları çok arttı..2013 de gelecek zam haberleri belki piyasayı hareketlendirir..
2002 - 2012 :) türkiye hep 10 yıllık süreçler yaşamadı mı zaten...sonlara yaklaştı bu süreç de :) siyaseti burda durduralım bence hocam :)
2002 - 2012 :) türkiye hep 10 yıllık süreçler yaşamadı mı zaten...sonlara yaklaştı bu süreç de :) siyaseti burda durduralım bence hocam :)
bencede ......ben tofaşda çalışıyorum 5 yıl oldu bu sene sonu kadar işlerin az olduğu bir dönem hatırlamıyorum 2008 krizinde bile daha iyiydi fabrikanın durumu
+1283
Sent my iPad using
bu sene ilk defa 9, aydan sonra çıkan arabalar bir üst model olmadı 2013 olmadığı içinde durgunluk var herkes 1 ocağı bekliyor sanırım
1 ocakta da değişen bir durum olmayacak 2013 modeller şubat/mart gibi gelecek Aracın 2013 olması için 2013 te üretime girmiş olması gerekiyor Bu da üretim, test, nakliye, tescil derken şubat ayı ithal marka/modellerde ise mart ayını bulacak Aralık ayında satılan araçların %90 ı mtv ödememek için ocak ayında trafiğe çıkacak ve 1-2 ay daha 2012 model devam edecek
Aslında doğru söylüyorsunuz Piyasanın hareketlenmesi, faizlerin düşmesiyle beraber kredi ile alınan ev/arabanın oluşturduğu hareketlilik Bahsettiğiniz gibi aslında para yok millette Şu anda bankalar otomobil kredilerini 0 km için 0,88 den veriyorlar Konut kredisi gibi düşük oranlarla uzun vadeli verilen kredilerle 2.el almak yerine tüketiciler 0 km araç alıyorlar Çok az kişi nakit para ile 0km araç alıyor