Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar Toyota Auris hakkında ne düşünüyorsunuz?
merhaba genıs aılem , toyota aurıs aldım. aracı daha kullanmadım ocak ayında teslım alıcam olumlu yada olumsuz yorumlarınızı beklıyorum .
dogus618
25/12/2012, 22:27
Asla almayin kesinlikle cikartin aklinizdan
dogus618
25/12/2012, 22:32
1. Auriste puntonuulnun freninin dortte biri yok
2.motor kronik yag eksiltme sorunu garantiden motor ust gomlek piston vs deisim yapiyo5000 km de 1 litre yag eksiltiyo
3 multimod sanziman beter.
4.duz vites olanlarinda baski balata sorunu ve en yfak zorlanmada debriyaj balataya yanik kokusu oluyo cok asiri zorlamis gibi.
5.deri direksiyon yirtiliyo ucretsiz garabtiden deisiyo.
6.direksiyon mashalimi ne hep ariza cikartiyomus.
dogus618
25/12/2012, 22:33
Bu sorunlarin hrpsi 2011 1.4 dizel duz vites auriste yasandi ve bi arkadasimda daha var ayni sorunu bendeki gibi yasiyo tek tek
hocam alınan mala hayırlı olsun denir..:)
pekı dostum bunları soylerken kulaktan dolma mı yoksa yasadıkların mı ?
effect1903
25/12/2012, 22:34
Fırat yeni kasadan aldıysan tipi güzel, diğer özelliklerini bilmiyoruz tabi daha ama güncel kasadan aldıysan motorlar kasaya yetersiz hantal bir araç, iç plastik malzemesi de pek iyi değil. Keşke başka bir model alsaydın. Ama almışsın madem artık bize hayırlı uğurlu olsun demek düşer.
dogus618
25/12/2012, 22:35
Hepsi yasadiklarim 34hm 7051 git toyotaya plaka verin cikar daha 4 gun once motor yapildi
lektonstar17
25/12/2012, 22:36
Yeni kasamı eski kasa mı aldınız ?
Makyajlı kasa aldım fakat aynı sekıl 1.4 d4d motor aurıs var 2011 model soyledıklerınızden hıcbırını yasamamıs ve hala da kullanıyor . Cevremde kullanan cok kısı var ve bundan oturu tavsıye uzerıne bende aldım
auris dışarıdan güzel görünüyor...içini motorunu falanını filanını bilemem hocam...tüm araçlarda değişik sorunlar mevcut...
dogus618
25/12/2012, 22:53
Aracimiz haziraz 2011 de alindi su an 25000 km de ve bu saydiklarimin hepsi cikti onuda birakin toyotada calisan bi arkadasim var motor yag eksiltmesi tamamen kronik sorun sanziman multimod desen hep isinma sorunu vR
mehmetvyz
25/12/2012, 22:54
Hayırlı, uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin
dogus618
25/12/2012, 22:55
Midenizi bulandirdim izur dilerim ama yasadiklarimi paylastim
Öncelikle aldığınız araca kötü yorum yapmak hoş olmaz tabiki ve nitekim hayırlı olsun diyorum.Daha 1 ay önce ailemden biri için sıfır araç bakarken 2 kere kullanma fırsatım oldu. marka olarak iyi ancak bilmedigim bir nedenden dolayı aradıgım konforu bulamadım dışardan görünen o güzellik aracın içinde yoktu. aynı fiyatlarda olan yeni i30'u daha çok begendim.tabiki bunlar yorum açık şeyler ama tamamen kişisel fikrim o paraya o arabayı almam.
yok benım ıcın sorun degıl de kardesım aldık artık olan oldu bıten bıttı cok kulananlarda var toyota vw ford fıat dıyor herkes bu 4 markadan sasmayacaksın dıye :)
lektonstar17
25/12/2012, 23:01
Makyajlı kasa aldım fakat aynı sekıl 1.4 d4d motor aurıs var 2011 model soyledıklerınızden hıcbırını yasamamıs ve hala da kullanıyor . Cevremde kullanan cok kısı var ve bundan oturu tavsıye uzerıne bende aldım
Keşke son yeni modeli bekleseydiniz.
dogus618
25/12/2012, 23:03
Orasi ole haklisin daha once corola avensis hep benzinlisini kyllandik memnun kaldik ama bide bu isler sans isi emin olun kismet he bu dediklerimi kontrolunu *** *** saglayin en onemli yag cunki garanti kabul ediyo arkasinda duruyo.
Hersryi birakin allah kaza bela vermeden iyi gunde binmeyi nasip eglesin ama sunuda solim toyotanin tampon destlekleri vs guclu darbe esnasinda buda iyi bi yonu esasinda
Son yenı modelı beklemek ısterdım ama benım hosuma gıtmedıde ıkıncısıde fıyatı+ 6000 tl ben 37000 e aldım ;)
Ziyaretçi034
25/12/2012, 23:30
yeni aracınız hayırlı olsun, ilk kasa auristen kuzenimde var, 1.4 dizel düz,
debriyajı puntoya göre sert, özellikle geri manevralarda yokuş yukarı gitmek istediğiniz zamanlarda kavramaya dikkat edin, kuzenimin servise sorduğuna göre geri vites oranı 1.ci ve 2. vites dişlisi oranının ortasında bi değerde kaldığından yokuş yukarı geri manevralarda balata kokusu kaçınılmaz. bu konuda size tavsiyem bu tür manevralarda el freni ile kalkıp gaza aşırı yüklenmeden kavramada biraz fazla kalmanız. gaza yüklenirseniz balataları yakabilirsiniz. kuzenimde ilk başlarda bu sorunu yaşıyordu, artık alıştı.
bana göre diğer bir handikap iç mekan, ön konsol çok parçalı olduğundan bir süre sonra sağdan soldan gıcırtı gelmeye başlıyor. ön konsolunda nereye dokunsam senfoni orkestrası gibi sesler geliyor :) (makyajlı kasada durum ne fikrim yok)
yağ eksiltme sorunuyla ilgili bi sorun yaşanmadı bu araçta. araç şu anda 80 küsür bin km'de ve peryodik bakım + 2 takım balata haricinde ekstra bir masraf çıkarmadı. hatırladığım kadarıylada garantiden değişen herhangi bir parçası yok
bındık bı alamete gıdıyoruz kıyamete bakalım aldık artık hayırlısı olsun . Bu ısler bırazda sans ısı ben ınanıyorum kı ınsan kalbını bozdugu zaman sorunlar pesını bırakmıyor herseyın hayırlısı olsun bakalım kullandıkca yorumlarımı tekrar paylasacagım daha sonra gorecegız bakalım ne olacak :))
lektonstar17
26/12/2012, 00:26
Yeni auristeki dizel motorda biraz iyileştirme yapılmıştı sanırım.
adrentos
26/12/2012, 01:03
motoru guzel sessiz calisiyor fakat arkasim aldi arac 18 bin kmde 3 kilo yag yakti ici filan genis bir arac
adrentos
26/12/2012, 01:04
motoru guzel sessiz calisiyor fakat arkasim aldi arac 18 bin kmde 3 kilo yag yakti ici filan genis bir arac zaten almissiniz hayirlisi olsun iyi surusler dilerim.
anamurmuzu
26/12/2012, 01:16
valla araçla ilgili hiç bir bilgim yok ama çok çok beğendiğim bi araç özellikle beyazını çok yakıştırıyorum,toyota kullanan çok tanıdığım var hepsi en beğendikleri marka olduğunu söylüyorlar çok memnunlar,aurisle ilgili bi fikrim yok kullananlar başına geleni yazmışlar ama hepimizinde dedği gibi bu işler kesinlikle şans işi,arabanızı severseniz o da sizi sever ;)sonuçta sıfır araba ve garantili hemde toyotadan garantili ;) hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın
valla araçla ilgili hiç bir bilgim yok ama çok çok beğendiğim bi araç özellikle beyazını çok yakıştırıyorum,toyota kullanan çok tanıdığım var hepsi en beğendikleri marka olduğunu söylüyorlar çok memnunlar,aurisle ilgili bi fikrim yok kullananlar başına geleni yazmışlar ama hepimizinde dedği gibi bu işler kesinlikle şans işi,arabanızı severseniz o da sizi sever ;)sonuçta sıfır araba ve garantili hemde toyotadan garantili ;) hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın
saolun tesekkur ederım darısı sızınde basınıza ınsallah
onurciko
26/12/2012, 03:07
Vay Fırat kardeşim Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşallah.Kaşla göz arasında ne işler çevirdin, insan bir haber verir beraber giderdik yav:)
Tekrar hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız...
Ziyaretçi049
26/12/2012, 11:27
Tekrardan hayırlı olsun genç ;)
Fırat Manuel vites 1.33 99 hp benzinli modelini aldı çoğu kişi dizel motor hakkında yorum yapmış :)
Ama keşke 1.6 132hp olan modelini alsaydın :D
muratpolat12
26/12/2012, 11:39
hayırlı olsun arkadaşımda 1.6 benzinlisi var performansı kötü ve çok yakıyor.Ayrıca ön tamponda çatlaklar oldu ve boyası attı.Servise götürüldü gösterildi fabrikasyon hatası olduğu tamponda macun olmadığı bundan dolayı boyanın attığı tespit edildi.Arkadaşımda haklı olarak farklı yerlerdede fabrikasyon hatası olabilir boya atma yapacaktır diye geri iade etmek istedi almadılar.Mahkeme sürecine girdi sonu ne oldu bilmiyorum
Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.
sinanuzun
26/12/2012, 11:43
Geçen hafta Saffetin Garajı programında Saffet bey Yeni Aurisi anlattı. Anlattığına göre araç hem konfor hemde güvenlik olarak çok şey vadediyor ama yinede ben o kadar paralar verip toyota alırmıydım diye soruyorum kendime. Zira en eski modeli bile çok deli fiyatlara gidiyor bu markanın.
Ziyaretçi049
26/12/2012, 11:49
Toyota kendisini kanıtlamış bir marka, ister motor ister karoser olarak çok kaliteli bence.
Fırat geçen gün bana Auris aldım abi dediğinde ben bile sevindim bi an, çünkü Toyota'da tek sevdiğim araç Auris ve bence bizim yaşıtlarımız için en ideal araçlardan birisi ben çok beğeniyorum.
Kuzenimde 2011 Corolla 1.4 dizel full olanı var bana itici geliyor ama Auris bir başka güzel :)
aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.
Hayırlı uğurlu olsun , Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.
hayırlı olsun sıkıntıları olan bir araç diye duymuştum tüketici haklarında auris için bir çok mahkeme açıldı sorun yaşan kullanıcılar tarafından ve davaların çoğunu tüketiciler kazanmış inş. bu tarz sorunlar yaşamazsınız
Sparco34
26/12/2012, 16:04
bence 2012 tarih deki önceki toyotanın hyrbid ved hulıx 3000 cc aracları haric hiç bir arac alınmaz bunu böyle demem tecrübeye sabittir
Semih Kurtulmus
26/12/2012, 16:13
Hadi hayırlı olsun kazasız belasız. Babam aracı kullanmış denemiş gayet güzel diyordu.
Fırat şu jantlardan almak lazım yanlız... :)
ErhanKarann
26/12/2012, 19:05
Arkadaşlar bi çok arkadaş bazı şeyleri eksik yazmış Toyota auris 2012 model araçların motoru tamamen yenilenmiş ve bütün kronik sorunları çözülmüş bir araçtır bi ara bilmem bilirmisiniz bi sorunla karsılasılmıs ve tamamen toplanmış araçlar tabi sorunlu olanlar..
Gelelim konuya öncelikle hayırlı olsun kardeş güle güle binmek nasip etsin ALLAH .. bende 5 ay önce eşime aldım auris ve oldukca memmunuz araba yeni diye değil tamamen güvenilir bir araç toyota bu kısacası ölüsü bile giden bir araba ki satarkende öyledir aurislerin şüpesiz tartışılmaz bir sürüş zevki vardır bunu denemeyen bilemez ama çok zevklidir 2012 kasalarda özellikle yakıtı bile oldukça iyi harcayan bir araç bakımlarını ihmal edilmeyen hiç bi araç sorun çıkarmaz fabrikasyon hatalarda ise toyota asla bu konuda taviz vermez direk değiştirir ben buna şahit oldum yani oldukca kaliteli bir araç model görnüş kasa yakıt motor şanzuman 2012 lerden bahsediyoruz arkadaşta zaten 2012 aldığına göre bakımlarını da ihmal etmezse sorun çıkarmayacak bir araç bence iyi bir secim.. Eger bu araç kötü olsaydı insanlar almak için aylarca beklemezdi bunu düşünmek lazım..
Saygılar
vay fırat kardeşim hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşallah.kaşla göz arasında ne işler çevirdin, insan bir haber verir beraber giderdik yav:)
ya abıcım hıc aklımda yoktu bır arkadasımla gıttık ve aldık eve donduk anlamadım yanı :) yoksa ayıpsın . Tesekkur ederım ınsallah hepberaber kazasız belasız cezasız gunlerde :)
tekrar hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız...
tesekkur ederım abıcım ınsallah darısı senınde basına :)
tekrardan hayırlı olsun genç ;)
fırat manuel vites 1.33 99 hp benzinli modelini aldı çoğu kişi dizel motor hakkında yorum yapmış :)
ama keşke 1.6 132hp olan modelini alsaydın :d
abıcım sen merak etme ben garajdakı pdf140 turboyu takarsam tjetı falan kovalarım ama gerek yok :)) 1.33 yeterlı buldum yakıtda ıyı bakalım hayırlısı :)
toyota kendisini kanıtlamış bir marka, ister motor ister karoser olarak çok kaliteli bence.
Fırat geçen gün bana auris aldım abi dediğinde ben bile sevindim bi an, çünkü toyota'da tek sevdiğim araç auris ve bence bizim yaşıtlarımız için en ideal araçlardan birisi ben çok beğeniyorum.
Kuzenimde 2011 corolla 1.4 dizel full olanı var bana itici geliyor ama auris bir başka güzel :)
aynen abıcım katılıyorum sana toyota cok unlu ve gercekten kalıtelı benım duydugum kadarıyla . Saol abıcım bende cok sevınmıstım. Darısı senınde basına ınsallah :))
fırat şu jantlardan almak lazım yanlız... :)
abıcım ya sımdıden kanıma gırme dur bı arabayı alalım daha sonra senın cook basını agrıtacagım :d
arkadaşlar bi çok arkadaş bazı şeyleri eksik yazmış toyota auris 2012 model araçların motoru tamamen yenilenmiş ve bütün kronik sorunları çözülmüş bir araçtır bi ara bilmem bilirmisiniz bi sorunla karsılasılmıs ve tamamen toplanmış araçlar tabi sorunlu olanlar..
Gelelim konuya öncelikle hayırlı olsun kardeş güle güle binmek nasip etsin allah .. Bende 5 ay önce eşime aldım auris ve oldukca memmunuz araba yeni diye değil tamamen güvenilir bir araç toyota bu kısacası ölüsü bile giden bir araba ki satarkende öyledir aurislerin şüpesiz tartışılmaz bir sürüş zevki vardır bunu denemeyen bilemez ama çok zevklidir 2012 kasalarda özellikle yakıtı bile oldukça iyi harcayan bir araç bakımlarını ihmal edilmeyen hiç bi araç sorun çıkarmaz fabrikasyon hatalarda ise toyota asla bu konuda taviz vermez direk değiştirir ben buna şahit oldum yani oldukca kaliteli bir araç model görnüş kasa yakıt motor şanzuman 2012 lerden bahsediyoruz arkadaşta zaten 2012 aldığına göre bakımlarını da ihmal etmezse sorun çıkarmayacak bir araç bence iyi bir secim.. Eger bu araç kötü olsaydı insanlar almak için aylarca beklemezdi bunu düşünmek lazım..
Saygılar
yorumunuz ıcın cok tesekkur ederım erhan abı . Gercekten hem objektıf olarak hemde kullanıcı olarak en guzel yorumu yapmıssınız . Gercekten benım 2012 kullanan arkadaslarım var bırtanesı 50.000 km de bırtanesıde 20.000 kmde bırı dızel bırı benzınlı hıc bır sorun sıkıntı yok masallah . Kazasız belasız cezasız gunlerde kullanmanız dılegıyle :)
Arkadaslar hepınıze cok tesekkur ederım yorumlarınız ıcın . Arac benım ıcıme sındı ve cok begendım bakalım zaman herseyı gosterecek hayırlısı olsun .
toyota kaliteli midir değl midir tartışmasına girmeden şunu belirteyim ki Auris ingilterede ve almanyada yapılan uzun dönem test ve kontrollerinde çok sıkıntı çıkarmıştı.. hatta almanyanın ünlü derilerinden biri bunun toyotaya hiç yakışmadığını, iki yaşındaki araçta paslanmalara rastladıklarını yazdığını hatırlıyorum. o dönem binlerce aracı toyota geri çağırmıştı, hatırlarsınız... kaçı auristi bilemem, ama hatchback cenneti avrupada istendiği kadar satmadığını, toyota için hayal kırıklığı olduğunu biliyoruz. hatta bir ara corolla hatchback adının kullanılmayıp auris diye isim çıkarılmasının , corolla ismine zarar vermemek için olduğu dahi söylenmişti....
Semih Kurtulmus
27/12/2012, 11:52
Fırat şu jantlardan almak lazım yanlız... :)
Bende geçen gün görmüştüm çok yakışmış :)
Böyle bir foto ben ekleyeyim o halde :X
https://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/10073_465785750123242_959708495_n.jpg
Semih Kurtulmus
27/12/2012, 11:54
te37 de fena olmamış hani :)
https://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/530272_468390256529458_1954457851_n.jpg
Ilk serilerinde bazi sikintilarinin oldugu soyleniyor fakat 2012 de butun sorunlarinin giderildigi ve tertemiz bi otomobil ortaya cikardiklarini ogrendim . Konusmalardan sonra antalya bakircilar muduru abdurrahman beyin yanina gittim , boyle boyle siyorlar bu yorumlar icin ne diyorsunuz diye sordum . Daha sonrada aciklamasi soyle oldu . Tamam kabul ediyoruz gectigimiz yilin modellerinde bazi sikintilar yasadik ama toyota o kadar aptal bir frima degilki adi kotulensin diye hep arizali cikaracak . Hem bizim frimamiz butun arizalarin arkasinda durmustur dedi ve ekleyerek de o kronik sorunlarin hepsi atlatildi ve suan sikintisi yok ve herkesede cok aldanmayin bir soz var dedi , kedi uzanamadigi cigeri pislermis dedi :) arti olarakda ekleme yapiyorum benim oz amcam istanbulda fordta mudurluk yapan bir adamdir , ona sordum ondanda ayni cevaplari alinca icim rahatladi o yuzden eski arizalari bitmis :) oyle kulaktan dolma seylere aldanmayin arkadaslar :)
lektonstar17
27/12/2012, 16:46
Bende geçen gün görmüştüm çok yakışmış :)
Böyle bir foto ben ekleyeyim o halde :X
https://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/10073_465785750123242_959708495_n.jpg
Yapma Semih yaaa tamam zevk meselesi falan ama bence hiç olmamış.Bu ne yaa atın antenine sinek konmuş gibi :puke0000:
beyaz olan daha güzel görünüyor bencede, tabi arada hangi ciğer hangi kedi :)
Jantlar hepsi on numara ama su yaz felene kadar pek bi masraf etmeyi dusunmuyorum , istanbuldan bir arkadasim coilci 4 coil gonderdi saolsun onu bile takmayi dusunmuyorum suan bakalim hayirlisi:)
dogus618
31/12/2012, 21:56
Bakın sızın aklınızımasla karıstırmak ıstemıyorum cok yakın bımarkadaşım dızel auris aldı3 4 gun once teslım aldı bizim aurisin aynı donanımından ve araba 300 km yag eksiltme uyarısı verdı debrıyaj desenıız kokusundan cocuk ısyqnda sıze tek solemek ıstedıgım motor yağı konusundangercekten kontrollu olun bence
RecepBursa
31/12/2012, 22:30
Mahallede bir arkadaşımda auris var. Çok memnunlar bu yazılanlardan hiç biriyle karşılaşılmamış. Hayırlısı olsun yeni araç kokusu bir başkadır kazasız belasız iyi günlerde kullanın aracınızı.
Bakın sızın aklınızımasla karıstırmak ıstemıyorum cok yakın bımarkadaşım dızel auris aldı3 4 gun once teslım aldı bizim aurisin aynı donanımından ve araba 300 km yag eksiltme uyarısı verdı debrıyaj desenıız kokusundan cocuk ısyqnda sıze tek solemek ıstedıgım motor yağı konusundangercekten kontrollu olun bence
Cok tesekkur ederim uyarilariniz icin , ama benim bir abimdede var dizel daha 20000 e geldi herhangi bir sikintisi yok , kullanimdanda kaynaklanmis olabilir ve ben benzinli aldim japonlarda benzin en mantiklisi :) bence
ErhanKarann
03/01/2013, 13:14
Ben yorumumu yaptım duyma bilgiler değil kullanmak gerekir araba neden yağ yakar hemde 0 bu fabrika hatasıdır git ver değiştir tazminat bile alırsın ve toyota her zaman malının arkasında bir firma bunu unutmamak gerekir auris çok süper bir araba bende ilk etapda istemedim ama eşim israr edince napalım aldık ama aldığımıza değdi bu yeterli benim için burdaki arkadaşlara şunu söylemek istiyorum kullanmadığın birşeyi bilemezsin bence bir kullanın sonra eksigini yanlışını yazarsınız ha dogrularınıda tabi kıyaslama karşılıklı olur eurocapdan üstün güvenlikle geçmiş bir araç bunuda hatırlatalım kazasız belasız bin kardeşim .. Bi sorunmu çıktı götür ver o kadar basit bu 2.el bi araçda değilki sanayilerin tamircilerin yolunu tutasın dogru plazanın yolunu tutar alırsın paranı pulunu tazminatını öyle birşeyde ne takıyorsun kafana güle güle bin ..
Ben yorumumu yaptım duyma bilgiler değil kullanmak gerekir araba neden yağ yakar hemde 0 bu fabrika hatasıdır git ver değiştir tazminat bile alırsın ve toyota her zaman malının arkasında bir firma bunu unutmamak gerekir auris çok süper bir araba bende ilk etapda istemedim ama eşim israr edince napalım aldık ama aldığımıza değdi bu yeterli benim için burdaki arkadaşlara şunu söylemek istiyorum kullanmadığın birşeyi bilemezsin bence bir kullanın sonra eksigini yanlışını yazarsınız ha dogrularınıda tabi kıyaslama karşılıklı olur eurocapdan üstün güvenlikle geçmiş bir araç bunuda hatırlatalım kazasız belasız bin kardeşim .. Bi sorunmu çıktı götür ver o kadar basit bu 2.el bi araçda değilki sanayilerin tamircilerin yolunu tutasın dogru plazanın yolunu tutar alırsın paranı pulunu tazminatını öyle birşeyde ne takıyorsun kafana güle güle bin ..
AYNEN Erhan abı katılıyorum sana.
aracımı aldım 3 gundur kullanıyorum suan 250 km de yakıt az olarak gozukuyor . ortalama sehır ıcı 6.5 lt 110 tl lık benzınle suan kı yolbılgısaarının yaptıgı hesaplamaya gore 420 km yol gıdecek . yakıt bıttıgı zaman anlayacagız artık neyın ne oldugunu eger yakıtı hep boyle yakarsa kı babamın soyledıgıne gore yakıt motor acıldıkca dusecekmıs kı o zaman lpg taktırmam bıle geek kalmayacak .
performans olarak suan da ıyı puntodan daha serı dıyebılırım
onurciko
07/01/2013, 22:31
Çarşamba günü getirde görelim bakalım, merak ediyoruz.
Suan aracimi aldim 5 ay oldu 10.000 ye geldi ve sukirler olaun soylenen hic bir sorunu yasamadim daha bir kac sefer uzun tola gittim ortalam benzinli olmasina ramen depo ile 950 km yol yapti ortalama 110 hizda deposu tam bosken hic doldurmadim ne kadara bosken dolar biiyorum ama cegrek depodyken 170 tl aliyor bana gore yol tutusu biraz zayif geldi onu da bi spor yayla cozerim diye dusunuyorum :) daha deneyimlerimi paylasicam ama suan ki dusunceme gore 100.000 e kadar beraberiz :)