Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaputa vur !
arkadaşlar sokak hayvanları için soğukta kaputa sığınan hayvanlara yönelik kaputa vur kampanyası başlamış...az önce haberlerde gördüm nette dolaşırken...bizim puntolarda biyer var alttan tam kedi kadar yer var kediler ordan giriyor...her defasında motor sıcakken en korktuğum durumlardan biri bu...sizler de bence hem kediler hem arabalarımızın sağlığı için kaputa vuralım :)...umarım kaputa vurunca kaçarlar :)
Ziyaretci040
25/12/2012, 00:59
Hiç başıma gelmedi ama artık aklımda binmeden kaputa vurucam.
İnsanlık için küçük hayvanlar için büyük bir adım. Gerçekten hayat kurtarıcı bir tavsiye.
Sent my iPad using
seastar1905
25/12/2012, 01:08
Benimde aklımda bende binmeden vurucam kapuda:)
Ziyaretci037
25/12/2012, 01:10
Geçtiğimiz yaz sabah karşı yola çıkıp tatile gidicektik,hava daha aydınlanmamıştı,tam arabaya binecekken önden bi karartının motorun ordan alta girdigini gördüm,baktım baktım hiçbişey yok,kaputu açtım,miyavlama sesi geliyo.Tamı tamına yarım saat uğraştım çıksın diye,kaputa vurdum,fener tuttum.En sonunda çıktım yukardan su aldım,döktüm çamurluğa doğru anca o şekilde çıkarabildim.Gerçekten çok kötü bi durum,dikkat etmek lazım..
motor delisi
25/12/2012, 09:50
Aman kaputu göçertmeyelim arkadaşlar :) Ben hep yaparım bunu zaten lastiğe tekme atarım iki kere binincede sarsarım bikere başıma geldi çünkü..
benim başıma geldi. bir pazar sabahı evimin önünden aracı çalıştırıp karşıya küçükyalıya gidiyordum. köprüyü geçtikten sonra araca mazot almak için ve silecek suyu eklemek için benzincide durudum ve durur durmaz kaputu açıp su ekliyecektimki kaputu açmamla içerden kedinin fırlaması bir oldu. neye uğradığımı şaşırdım. o kedi o kadar mesafe nasıl durdu orda. durduğu yer tam mazot pompasının yanı kayışların orası. hem kediyi hem aracı allah korudu. bu konuda dikkatli olun derim.
benimde komşumun arabasının motoruna yavru kedi sıkışmıştı, yavru tüm gün motorla birlikte seyahat etmiş o sıcaklıkta nasıl ölmedi büyük şans akşam eve geldiğinde sıkışık bir vaziyette bulmuş komşum bizde o kediyi sahiplendik ismini kahve koyduk :)
ErhanKarann
25/12/2012, 12:06
Güzel bir konuya değinmiş arkadaş cidden bu kediler sogukta sıcak yerleri buluyorlar hemen genelde bu duruma aksam geç saatlerde evine dönen veya aracını park eden insanlar raslar ama yinede vuralım kaputa aslında kaputa vurmak yerine hem açıp bakmak daha mantıklı 2 amac ugruna hem kediler hemde antifiriz suyumuz yani radyatör suyumuz ne seviyede bakmak için ..
Saygılar
alparslan
25/12/2012, 12:13
Kaputa vurmanın fayda etmediği durumlarda ve kayışların hemen yanındaysa hayvancağız hiç uğraşmayın. Aracı çalıştırmadan 4. vitese takın, aracı önden arkadan ileri geri itin. Tekerlekler çeyrek tur ilerleyip geri dönecek şekilde fazla değil. Bu işlem kayış ve kasnakların hareketini sağladığından o bölgedeki hayvanı rahatsız edecektir. Başıma geldi uyguladım ve hemen çıkıverdi oradan. Diğer yöntemler çok uğraştırıyor.
face de durumumda paylaştım bilgilendirme için teşekkürler
ykaya1983
25/12/2012, 16:06
Sanırım bu durumlar daha çok sığınacak kümes,ahır vs olmayan şehirlerde yaşanıyor. Böyle bir durum daha önce benim başıma hiç gelmedi fakat fare vakası ile birkaç defa karşılaştım.Kedi olsa insan huylanmaz da bendeki gibi araç kullanırken ön camınızdan bir farenin geçtiğini görmek insanı şoka uğratıyor:)
Ziyaretçi033
25/12/2012, 16:23
Benimde başıma geldi malesef, hayvancık okadar şanslı değildi :( Manevra yaparak çıktığım sırada bi ses duydum, eyvah birini ezdim dedim indim ki kedi tekerin arasında :(
Geçen kış komşum focusunda bi kedi parçalamıştı böyle :(
mrsberna90
25/12/2012, 17:04
:( ne talihsiz bi durum..
kontrolü alışkanlık haline getirmekte fayda var.
onur1986
25/12/2012, 17:10
Bence de herkeste alışkanlık haline gelmeli..yalnız hayvancağızların uykusu ağır olanlar için bence çift bile tıklanabilir :)
punto_multijet
25/12/2012, 17:11
arkadaşlar sokak hayvanları için soğukta kaputa sığınan hayvanlara yönelik kaputa vur kampanyası başlamış...az önce haberlerde gördüm nette dolaşırken...bizim puntolarda biyer var alttan tam kedi kadar yer var kediler ordan giriyor...her defasında motor sıcakken en korktuğum durumlardan biri bu...sizler de bence hem kediler hem arabalarımızın sağlığı için kaputa vuralım :)...umarım kaputa vurunca kaçarlar :)
kaputa vurmak işe yaramıyor arkadaslar yasadım tecrube ile sabittir. tam arabaya binerken duydugum ince bir miyavlama sesi neticesinde suphelenip kaputu actım ve öyle 1 tane falan değil 5-6 tane yavru kedi vardı motorun etrafında. onları ordan cıkartana kadar nerdese 1 saat gecti. bide yavru olduklarından dahada korkup kayısların arasına falan saklanıyolardı. ki suyla ugrasmama ragmen nerdese 1 saat ugrastım. artık sogu havalarda acelem yoksa kaputu acıp yuzeyselde olsa kontrol ediyorum
farukileri
25/12/2012, 17:15
bizim evin çevresinde kedi çok hatta kız arkadaşımla beraber besliyoruz kedileri. Bir tane punto'da yavru kedi sıkışmıştı elim uzanabilse çıkaracaktım ama uzakta idi ve ne oldu o hayvancağıza bilmiyorum
Kesinlikle bunu yapacağım motor içerisinde sıkışmamaları için
Güzel bi kampanyaa seve seve Vururum :)
cihankardes
25/12/2012, 21:05
Geçen yaz başında 4 tane yavru sürekli araca sığınıyordular :) kaçmaktan da anlamıyor bana hırlıyodular. Tabiki iki hafta aracı kaldıramadım.
Budweiser
25/12/2012, 21:35
Ben kedilerin arabanın üstüne çıktığından muzdarip olduğum için bir arkadaşımın verdiği kedi kovucu bi kimyasal var haftada bir ondan döküyorum arabayı parkettiğim yere (yerim fixtir benim değişmez) kedi komple gelmiyor :) Çamaşır suyu gibi bi kokusu var ama kalıcı.
Semih Kurtulmus
26/12/2012, 10:16
Aman kaputu göçertmeyelim arkadaşlar :) Ben hep yaparım bunu zaten lastiğe tekme atarım iki kere binincede sarsarım bikere başıma geldi çünkü..
ben diyecektim bunu :D
dokununca oynuyor zaten fazla vurunca göçer falan aman :D
Geçen sene benimde başıma geldi, hareket ettikten sonra 1km. mesafedeki lastikçiden geçerken lastik hava basınçlarını kontrol etmek geçti içimden. subap kapaklarını sökerken motordan boğuk boğuk mırıldanma sesi geldiğini görünce önce bu ne diye tırstıysam da hemen kedi olduğunu tahmin ettim ve eyvah gitti hayvan dedim.
Dikkatlice kaputu açınca karkudan akü ile motor arasında bir yere sinmiş bir kedi gördüm. okadar korkmuştu ki titriyordu. yavaşça yaklaşarak sevmeye başladım. biraz rahatlayınca da alıp yere indirdim.
Yaz gelince unutmuştum, hatırlattığınız iyi oldu.
lektonstar17
26/12/2012, 15:32
En korktuğum şey bi hayvanı öldürmek.Hayvanları çok severim, arabaya her binişimde aklıma gelir , kaputa vururum , korna çalarım.Eğer bigün benimde başıma gelirse hayvanı öldürdüm diye üzüntüden günlerce uyuyamam valla.Lütfen dikkat edelim.Ayrıca bu soğuk günlerde bi kap suyunuzu bi parça yemeği çok görmeyin sokağınızdaki güzel hayvanlara.Eğer çok sayıda yavru falan varsa ve baş edemiyorsanız belediyeyi arayıp hayvan barınağına götürülmelerini sağlayın.Belkide sizin sayenizde bir aileye bir yuvaya kavuşurlar.
Semih Kurtulmus
26/12/2012, 15:50
En korktuğum şey bi hayvanı öldürmek.Hayvanları çok severim, arabaya her binişimde aklıma gelir , kaputa vururum , korna çalarım.Eğer bigün benimde başıma gelirse hayvanı öldürdüm diye üzüntüden günlerce uyuyamam valla.Lütfen dikkat edelim.Ayrıca bu soğuk günlerde bi kap suyunuzu bi parça yemeği çok görmeyin sokağınızdaki güzel hayvanlara.Eğer çok sayıda yavru falan varsa ve baş edemiyorsanız belediyeyi arayıp hayvan barınağına götürülmelerini sağlayın.Belkide sizin sayenizde bir aileye bir yuvaya kavuşurlar.
Köpek olsun canımı yesin. Birlikte bile uyurum o kadar çok severim.
Kapının önünde bulduk yavru kedi aldık eve kedileri sevmem ama işte.
O mevzu önceden de çıkmıştı herkes birşey bıraksa aç kalmazlar diye. Sonuçta 1 tas su az yemek artığı vs. ama çoğu insan sitelerde kalıyor kapının önüne koysak birşeyler gelip neden koyuyorsun diye ötecek çok insan var.:kizgin:
Ama yazıya katılıyorum
lektonstar17
26/12/2012, 16:11
Haklısın aynı cinsten komşular bizim mahallde de barınıyor.Yazın hergün kaplara su koyduk ama çöpçüler yada plastik, karton toplayıcılar her defasında kapları topladı.Yazın tam 7 köpek yavrusuna baktık eşimle.
Semih Kurtulmus
26/12/2012, 16:22
Haklısın aynı cinsten komşular bizim mahallde de barınıyor.Yazın hergün kaplara su koyduk ama çöpçüler yada plastik, karton toplayıcılar her defasında kapları topladı.Yazın tam 7 köpek yavrusuna baktık eşimle.
Anlamazlar işte.
Ne bileyim hayvan güzeldir. Benimde içimde kaldı bi cocker alıp bakmak istiyorum şöyle yaşadığı kadar annem eve almam diyor kışın arka bahçede ne olur köpek orası var zor ya..
rockforever
26/12/2012, 16:24
güzel paylaşım teşekkürler...
smartmavi
26/12/2012, 16:47
güzel paylaşım.
benim de bir anım var.
sene 2008. ilk arabam Uno 70s :) Bir sabah marşa bastım, tam 5-10 metre yol gittim, "carrrt" diye kayış sesi.
Ben v kayışı kendiliğinden koptu sandım. Kaputu bir açtım heryer kıyma. Ama ölen dostlarımızdan biri değildi, merak etmeyin. Dev bir lağım faresi! Önce yıkamaya gidip kaputu yıkatmıştım, sonra gidip kayışı değiştirtmiştim.
Bu bir kedicik te olabilirdi! O nedenle kaputa vurun arkadaşlar!
Hatayye81
26/12/2012, 19:34
Dikkat edicem teşekkürler.
aalperdemir
26/12/2012, 19:36
Ben kedilerin arabanın üstüne çıktığından muzdarip olduğum için bir arkadaşımın verdiği kedi kovucu bi kimyasal var haftada bir ondan döküyorum arabayı parkettiğim yere (yerim fixtir benim değişmez) kedi komple gelmiyor :) Çamaşır suyu gibi bi kokusu var ama kalıcı.
Kardeş hep boyle bisey dusunmustum. Nerden aldin. Kediler havanin soğuk olduğu ama güneşli günlerde arabanin kaputunu haritaya donduruyolar. Adi falan ne bunun? Bird nasil kalici? Bi kere yapiyosun bi daha gerekmiyomu?
Sent my iPhone using
BaranSelo
26/12/2012, 20:42
Çok güzel düşünülmüş, vuralım o zaman :)
paraddoxx
27/12/2012, 12:21
Geçen yıl forumda bir arkadaşın aracında kıyma olmuştu malesef hayvancağız. Vicdan azabını tahmin edemiyorum. O yüzden güsel bir başlık bende destekliyorum...
Semih Kurtulmus
27/12/2012, 13:09
yalnız ben bu işten muafım kedi eğer yavru değilse benim araca giremez :)
Bende yapmayı düşünüyorum çok güzel bir hatırlatma ama bende kedi köpek kovucu var eşim için almıştım hep araçta durur o daha mantıklı konuyu okuyunca aklıma geldi çok iyi fikir