Orijinalini görmek için tıklayınız : Silecek değişimi?
Ziyaretçi033
20/12/2012, 12:15
Arkadaşlar merhaba, belki biraz basit bir soru olacak ama ben sileceklerimi değiştirmek istiyorum. Silecek klipslerinin nasıl açıldığını soracaktım. Zorlarsam bulurumda, bunun birde kırılma riski olduğu için, hiç olmazsa hangi doğrultuda hareket etmesi gerekiyor bu klipslerin onu sormak istemiştim. :)
muz silecek var üstünde, 2008 gp.
Ziyaretçi
20/12/2012, 12:24
Bende 2008 punto var, Sileceklerin baglanti yerlerinde iki tane klips var iceri dogru bastiracaksiniz ikisinide sonrasinda cikiyor zaten. Bir tek arka silecek skinti onuda silegi komple degil sadece lastigini degistirmistim :)
Sent my iPhone using
1ocak2011
20/12/2012, 12:28
Servisler bile değiştirirken kırıyor, Dikkat etmekte fayda var.
mustafa buraya gelirsen ben değiştireyim
Ziyaretci040
20/12/2012, 13:16
İki yandaki klipslere bastırdığınızda silecekler bağlı olduğu yerde aşağı doğru atıcak. Sonrasınıda değiştirirsiniz. Arka silecektede en mantıklısı sadece lastik.O zaten basit.
Ziyaretçi033
20/12/2012, 13:19
Bende 2008 punto var, Sileceklerin baglanti yerlerinde iki tane klips var iceri dogru bastiracaksiniz ikisinide sonrasinda cikiyor zaten. Bir tek arka silecek skinti onuda silegi komple degil sadece lastigini degistirmistim :)
İnceledim de ben hocam, iki tırnağa bastırdığımda çıkış yönüne doğru orda bir kapak gibi birşey var, onun yönünü kesiremedim :)
Servisler bile değiştirirken kırıyor, Dikkat etmekte fayda var.
Kırmamak adına değerli bilgilerinize başvurmak istedim :thumbup1:
Ziyaretçi033
20/12/2012, 13:23
Arka silecekte sıkıntı yok, onu zamanında lastik değişimiyle halletmiştim. teşekkürler.
Mehmet abi bi ara uğrayacağım yanına:) iş için olmasada bi kahveni içmeye :) Farlar ne oldu bizim :)
sana bu gidişle yeni far verecem hemde dayline ından :)
ne zaman istersen beklerim.
paraddoxx
20/12/2012, 13:53
Klipsleri bastırdıktan sonra araca göre sağa doğru hareketle çıkıyor silecekler, yalnız silecekleri çıkardıktan sonra kolu yavaşça indirip kendi elinizle camın üzerine koyun aksi halde yay kendiliğinden kolu çekerse metal kısım camınızı çatlatabilir aklınızda bulunsun ...
Ziyaretçi033
20/12/2012, 15:50
sana bu gidişle yeni far verecem hemde dayline ından :)
ne zaman istersen beklerim.
Sağolasın abicim bilirim verirsin, sen bana şöyyle çıkma güzelinden bul :) birde uygun olsun :) yeter :)
İnşallah bir ara kaçacağım otaraflara.
Klipsleri bastırdıktan sonra araca göre sağa doğru hareketle çıkıyor silecekler, yalnız silecekleri çıkardıktan sonra kolu yavaşça indirip kendi elinizle camın üzerine koyun aksi halde yay kendiliğinden kolu çekerse metal kısım camınızı çatlatabilir aklınızda bulunsun ...
Teşekkürler, detay bilginiz için.
paraddoxx
20/12/2012, 21:21
Teşekkürler, detay bilginiz için.
Rica ederim ne demek...
Beyler arka silecek komple değilde sadece süpürgesi değişiyo diye biliyorum doğrumudur ??
Bugun arkadastan duydum ne kadar dogru bilmiyorum
Standart sileceklerden farkli bir yapisi oldugundan orjinal disinda takilmiyormus
Fiyatta baya tuzluymus
unforgiven78
26/12/2012, 01:45
Femoli (Mehmet) arkadaşımıza gidin bence, ben de hafta sonu orada değiştirdim, sağolsun kendisi 1 dk da değiştiriverdi, ayrıca serviste fiyatına 70 TL dediler, femoli de 35 TL, yarı yarıya :) Teşekkürler femoli...
alicanveliy
26/12/2012, 02:02
Hepsiburada.com da sadece lastik 2-3 lira, 65cm sol silecek süpürgesi 5,30 lira... Modacar ın bütün araçlara uyumlu bi silecek süpürgesi var, bahsettiğim fiyat ona ait... 8 tane takma aparatı çıkıyor.
70 lira çok pahalı. Ben sadece iç lastiğini alıp kendi sileceğime taktım. 5-6 lira birşeydi.
Ben de servise sordum silgeçler komple sanırım metal kısımlarıyla birlikte 73 tl. ama sadece lastik kısımlarını değiştirecek olursanız ( ki bence bu mantıklı ) her alışveriş merkezinde muz silgeç bulunabilir. ama ben bişiyi öğrenmek istiyorum. 2008 gp nin ön cam sol silgeç kaç cm ? sağ silgeç kaç cm? arka silgeç kac cm?
Ziyaretçi033
26/12/2012, 13:32
ön sol 64cm sağ 37
Arka 35 diye bilioyrum
fotobelit
26/12/2012, 13:35
Bastırdım olmadı,çektim olmadı,ittim olmadı,nasıl olsa değiştiriyorum diye en son parçaladım çıkardım malesef :)
ön sol 64cm sağ sol 37
Arka 35 diye bilioyrum
Teşekkürler:thumbs_up2:
mehmetvyz
26/12/2012, 15:59
silecek çıkarıldıktan sonra sileceğin takılı olduğu kola dikkat etmek gerek, benim eski aracımda boş silecek kolunun cama değdiği noktada camı baştan başa geçen bir çatlak vardı :)
Ziyaretçi033
26/12/2012, 16:07
Arkadaşlar, paraddoxx adlı arkadaşımızın dediği gibi,
Sol kolu kaldırın, (duruş yeriniz araç kapsı) sağda ve solda olan tırtıklı klipslere bastırın ve sileceği indiriyor gibi sağa doğru üst kısmından itekleyin, bumuydu diyeceksiniz benim gibi :)
ön sol 64cm sağ 37
Arka 35 diye bilioyrum
Bu ölçüler 2009 modelleri içinde geçerlimi
alicanveliy
29/12/2012, 01:09
2012 için bile geçerli...
Emin olmak için ölçebilirsin. Silecekleri bazen inç olarak satıyorlar, sol silecek 26 inç yaklaşık 65 cm. 1 inç 2,54 cm civarında...