Orijinalini görmek için tıklayınız : S&S hakkında
serkandikici
18/12/2012, 00:22
Arkadaşlar herkese iyi geceler..
Bu start stoptan oldukça memnunum ancak merak ettiğim bi konu var İzmir karşıyaka bornova menemen istikametinde ışıklarımız oldukça düzensiz bi de sıkışık trafikte sürekli dur kalk.. Her 2 saniyelik durduğumuzda bile stop ediyo araç doğal olarak.. bu kadar sık ve ardarda stop start zarar vermez mi sisteme? malum bi sürü kronik sorunla uğraşıyoz bi de ss çıkmasın başımıza?
34ozkankurtuldu34
18/12/2012, 00:29
Valla tam bilmiyorum ama star stop iptal edilebiliyor galiba clio 4 te görmüştüm sanki ama bilen biri konu hakkında yardımcı olacaktır
aalperdemir
18/12/2012, 00:34
Yabanci forumlardan okudugum kadariyla; senin aracini sifirdan calistirmandan farkli bir atesleme sistemiyle motora start veriyor. İlk aldigimda benimde dusundugum biseydi. Zaten senin dusundugun gibi olsaydi ekonomi yapmak yerine daha fazla yakit tuketmesine sebep olurdu.
Sent my iPhone using
Start&Stoplu araçlarda aküye kadar bi çok parça farklı normal araçlara göre.Sıkıntı olacağını pek sanmıyorum ama sıkışık trafikte kapatıyorum ben s&s'i.Farkettiyseniz arabayı yanlışlıkla istop ettirseniz bile diğer araçlar kadar irkilmiyor.Sanki kontaktan kapatılmış gibi sakince istop ediyor.
Yabanci forumlardan okudugum kadariyla; senin aracini sifirdan calistirmandan farkli bir atesleme sistemiyle motora start veriyor. İlk aldigimda benimde dusundugum biseydi. Zaten senin dusundugun gibi olsaydi ekonomi yapmak yerine daha fazla yakit tuketmesine sebep olurdu.
Sent my iPhone using
1 dakikayla gecikmişim cevabı verirken :)
34ozkankurtuldu34
18/12/2012, 00:37
Start&Stoplu araçlarda aküye kadar bi çok parça farklı normal araçlara göre.Sıkıntı olacağını pek sanmıyorum ama sıkışık trafikte kapatıyorum ben s&s'i.Farkettiyseniz arabayı yanlışlıkla istop ettirseniz bile diğer araçlar kadar irkilmiyor.Sanki kontaktan kapatılmış gibi sakince istop ediyor.
Dedigim gibi kapatılıyormuş lütfi aydınlattı bizi teşekkürler arkadaşım.
serkandikici
18/12/2012, 00:45
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar malum bizim araçlar tr trafiği baz alınarak üretilmediğinden insan merak ediyor dayanır mı diye :) bnde sıkışık trafikte tuştan kapatıyorum en azından.. Bu arada akünün ssli modellerde farklı olduğunu servisle görüşmüştüm bnde ancak akü bitmesi ve değişmesi durumunda gidip normal inciydi,mutluydu,general electricti akü taksak 50-60 A kesmicek mi yani şimdi bizi?? Var mıdır start stoplu olup da akü değiştiren arkadaş?
serkandikici
18/12/2012, 00:48
Yarın sabah ilk iş aracı kasıtlı stop ettircem çok merak ettim valla :D
ama start stop devreye girince belli oluyo zaten farklı bi sistemle çalıştığı çünkü benim ayağımı debriyaja basıp vitesi 1'e takışıma kadar çoktan yetişiyo bana araç çalışıyo hemen :)
Kasıtlı istop ettirince kontaktan çalıştırmayın hatta.Debriyaja basınca tekrar çalışıyo :) Acemiliği bu aracımda attım ordan biliyorum bunları :D
aalperdemir
18/12/2012, 01:01
1 dakikayla gecikmişim cevabı verirken :)
:) bende kafayi bozup cok arastirmistim. Zararmi karmi diye cok okudum. Sonra biraz inceleyince ve arastirinca akunun bile farkli oldugunu gordum. Degisik bi aparat var. Adamlar yapmiş dedim ve ikna oldum kendi kendime :)
Sent my iPhone using
aalperdemir
18/12/2012, 01:04
Bu arada düz viteslerde nasil calisiyo bu?
Sent my iPhone using
Bu arada düz viteslerde nasil calisiyo bu?
Sent my iPhone using
Arabayı boşa alıp ayağınızı debriyajdan çekince stop ediyor, tekrar debriyaja basınca çalışıyor.Ben de otomatikleri merak ediyorum, o nasıl çalışıyor ? :)
serkandikici
18/12/2012, 01:14
Kasıtlı istop ettirince kontaktan çalıştırmayın hatta.Debriyaja basınca tekrar çalışıyo :) Acemiliği bu aracımda attım ordan biliyorum bunları :D
Çok güzelmiş :D:D valla yararlı ya sevdim bu işi..
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar malum bizim araçlar tr trafiği baz alınarak üretilmediğinden insan merak ediyor dayanır mı diye :) bnde sıkışık trafikte tuştan kapatıyorum en azından.. Bu arada akünün ssli modellerde farklı olduğunu servisle görüşmüştüm bnde ancak akü bitmesi ve değişmesi durumunda gidip normal inciydi,mutluydu,general electricti akü taksak 50-60 A kesmicek mi yani şimdi bizi?? Var mıdır start stoplu olup da akü değiştiren arkadaş?
merak etmeyin, italyanın yolları ve trafiği bizden aşağı değil.. hele floransada falan istanbul trafiğini ararsınız. şaka yapmıyorum; yüzlerce nereden çıktığı belli olmayan vespalı, korna çaldığınızda size dönüp söven yayalar, hiç bir şekilde riayet edilmeyen trafik ışıkları, delik deşik olmuş trafik işaretleri , yamanmış, macunlanmış ya da öylece bırakılmış ezik vuruk bir sürü araç.... orada sıkıntı çıkarmıyorsa burada hiç sıkıntı çıkarmaz o sistem :)
serkandikici
18/12/2012, 01:29
merak etmeyin, italyanın yolları ve trafiği bizden aşağı değil.. hele floransada falan istanbul trafiğini ararsınız. şaka yapmıyorum; yüzlerce nereden çıktığı belli olmayan vespalı, korna çaldığınızda size dönüp söven yayalar, hiç bir şekilde riayet edilmeyen trafik ışıkları, delik deşik olmuş trafik işaretleri , yamanmış, macunlanmış ya da öylece bırakılmış ezik vuruk bir sürü araç.... orada sıkıntı çıkarmıyorsa burada hiç sıkıntı çıkarmaz o sistem :)
Hocam doğru sölüyosun geçen yaz Roma,Floransa, Venedik bi de Pisayı gezme imkanım oldu yolları çok iyi değil ama arabalarına bakıyolar adamlar ya özellikle Romada düzen oturmuş ama dediğiniz gibi Floransa ölü vaziyette :) İtalya da en çok hoşuma giden şey ilden ile değişmekle beraber polis otolarının punto olmasıydı gurur duydum :)
serkandikici
18/12/2012, 01:35
Becerebildiysem fotoğrafları ekliyorum..
aalperdemir
18/12/2012, 01:41
Arabayı boşa alıp ayağınızı debriyajdan çekince stop ediyor, tekrar debriyaja basınca çalışıyor.Ben de otomatikleri merak ediyorum, o nasıl çalışıyor ? :)
Frene basinca duruyo frenden ayagini cekip yada vitesi + - den birisine itince calisiyo. Yokus bi yerde duruyosan vitesi +- yaparak calistirmak gerekiyo. Hillholder devreye girsin diye. Frenden cekip calismasini beklersen calisana kadar araba geri kaciyo ayK frende olmadigi icin.
Sent my iPhone using
emreaktan
18/12/2012, 03:47
bazen ışıklarda aniden kalkıyordum s&s için 1 sn beklemeden stop ediyodu hemen kontakla müdahele ediyodum gerek yokmuş tekrar devriyaja basınca çalışıyormuş
Megamania
18/12/2012, 07:20
Arkadaşlar 1.3 düz vites için S/S yok mu ? Fiat'ın fiyat listesinde göremedim ? Bu s/s sadece benzinli ve otomatik puntolar için mi var ?
aalperdemir
18/12/2012, 12:52
Arkadaşlar 1.3 düz vites için S/S yok mu ? Fiat'ın fiyat listesinde göremedim ? Bu s/s sadece benzinli ve otomatik puntolar için mi var ?
Düz viteste opsiyonel. Dualogicte standart donanim.
Sent my iPhone using
Maverick
19/12/2012, 00:30
Start stop sistemi bosch un yarattıgı bir sistem ve bir cok markada standart donanım haline geldi. Benim aracımda da mevcut. Toplamda 600000 start stop işlemine kadar işlevsel ve test edilmiş ki bu da günde 50(örnek) kez den 32 yıllık bir kullanıma tekabük eder.
serkandikici
19/12/2012, 00:44
Start stop sistemi bosch un yarattıgı bir sistem ve bir cok markada standart donanım haline geldi. Benim aracımda da mevcut. Toplamda 600000 start stop işlemine kadar işlevsel ve test edilmiş ki bu da günde 50(örnek) kez den 32 yıllık bir kullanıma tekabük eder.
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.. Günde zaten ancak 50kez kullanıyoruz desek araba çürümeden sistem gitmicek demekki :)
Maverick
19/12/2012, 00:47
Start stop sistemi bosch un yarattıgı bir sistem ve bir cok markada standart donanım haline geldi. Benim aracımda da mevcut. Toplamda 600000 start stop işlemine kadar işlevsel ve test edilmiş ki bu da günde 50(örnek) kez den 32 yıllık bir kullanıma tekabül eder.
2012punto54
20/12/2012, 23:36
Frene basinca duruyo frenden ayagini cekip yada vitesi + - den birisine itince calisiyo. Yokus bi yerde duruyosan vitesi +- yaparak calistirmak gerekiyo. Hillholder devreye girsin diye.
Ayrıca araç stop ettiğinde otomatik vitesi N (boş) pozisyonuna alırsanda araç stopta kalmaya devam ediyor.Tabiki her ihtimale karşı el frenini çekmeni öneririm neolur ne olmaz.
aalperdemir
21/12/2012, 00:10
Ayrıca araç stop ettiğinde otomatik vitesi N (boş) pozisyonuna alırsanda araç stopta kalmaya devam ediyor.Tabiki her ihtimale karşı el frenini çekmeni öneririm neolur ne olmaz.
Zaten arabayi hergun oyle stop ediyorum :)araba bosta kesinlikle birakmayin diyo kitapcikta. Zaten bosta olursa bas bas bagiriyo arabadan cikana kadar.
Sent my iPhone using