Orijinalini görmek için tıklayınız : Kültablasından araba kokusu olur mu?
shellcininabisi
16/12/2012, 02:19
aslında soruda yazıyor ama açıklayayım biraz az önce eve dönerken eşimle dedim ulan bu arabaya ne aldıysam kokmadı eşim de cevap olarak evet dünya para harcadın , evdekini alsana sıkarsın arada hem seviyoruz ikimizde...
(eşimin evdeki dediği yaklaşık 5 senedir evimizde kullandığımız BİM in ROOMSTAR isimle KAVUN kokulu böyle camsil şişesi gibi bir şişede spreyi ki baya güzel kokuyor 3 tl ye. )
o öyle deyince bir ışık yandı kafada :) dedim ben bu spreyi alsam , bugüne kadar kumbara ;) olarak kullandığım kültablasının içine koysam hem kapağı var açınca kokar (mı acaba ) , içine de akmasın dökülmesin diye sünger ya da keçe koysam işe yarar mı acaba ?
akşam akşam hocam bi git te diyebilirsiniz sertir :)
shellcininabisi
16/12/2012, 02:37
hocam git :)
bu kadar da çabuk dememiştim :)
ben de denedim her türlü kavun kokusunu olmuyor olmuyor olmuyor :) en güzeli sprey sıkmak arada bir :)
tolgabaydar
16/12/2012, 02:55
california scents özellikle sakız kokusu cok guzeldır ve kalıcıdır hatta bıttıkden sonra bıle aracın ıcıne sındıgını hıssedebılırsınız
BaranSelo
16/12/2012, 03:06
Olur hocam neden olmasın, akmaması için küllüğün içine naylon poşet koyun kenarlarını dışarı doğru büzün, kokuyuda çay bardağına boşaltıp koyun küllüğün içine. Kasislerde falan dökülen sıvıyı poşet tutar. Böyle bi imaj oluştu kafamda, hatta ben de deneyeyim :)
aykut_1914
16/12/2012, 04:32
valla air wick kavunlu kullanıyorum, araba kapalıyken bagajı bile açsam koku dısarı çıkıyor :D
Birkan61
16/12/2012, 04:39
Ben araç kokusu aldım astım havalandırmanın oraya yerleştirdim..
diğer araçlarımda denememiştim bu aracımda fark ettim, kalorifer ızgalarını kapattığım zaman açık olanlardan daha çok hava üflüyor bariz bir şekilde..
Kokuyu astığım ızgaranınki açık kalıyor, diğerlerini kapatıyorum. Havalandırmayı sıcak olarak 1 kademe açıyorum, çok hoş bi koku oluyor :)
Not : Benimkide kavunlu :D
yengecbaris
16/12/2012, 13:04
Air wick kavunlu kullanıyorum bende. Sürücü koltuğunun altına koydum. Yazdan beri düşmedi hala yerinde duruyor.
Ben bimden almıştım 5 lira falandı oda kokusu diye geçiyor sanırım böğürtlenli araba çok güzel kokuyor herkeste beğenmişti tavsiye edebilirim.
ben aracımdaki küllüğü bu amaçla kullanıyorum. içine doğal elyaf koydum, sevdiğim kokuyu içine döküyorum, haftalarca kokuyor, kapağını açınca daha da kokuyor. eksildi mi tamamlıyorum.
shellcininabisi
16/12/2012, 14:39
ben aracımdaki küllüğü bu amaçla kullanıyorum. içine doğal elyaf koydum, sevdiğim kokuyu içine döküyorum, haftalarca kokuyor, kapağını açınca daha da kokuyor. eksildi mi tamamlıyorum.
sanırım aradığım cevap buydu demekki yapan birileri varmış :) hemen deniyorum bu gün. ben keçe , sünger ya da pamuk koymayı düşünüyordum ama elyafta mantıklı..
bir de AMETİST hocam kültablasının içine ektra poşet falan bir şey koydun mu yoksa direk içine mi döküyorsun hani beyazlatma falan yapıyor mu kullandığın sıvı koku?
Bende bu kalorifer üfleyen yere takılan kokulardan alıp, şişesini küllüğün içne koydum, 4-5 aydır bu şekilde kullanıyorum, şişedeki parfüm hemen uçup gitmiyor (küllüğün kapağı kapalı olduğu için).Ama arabanın içine hafif kokusu her zaman oluyor, hemen koku olmasını istediğimde küllğün kapağını 20-30 sn açık bırakmam yeterli oluyor.
sanırım aradığım cevap buydu demekki yapan birileri varmış :) hemen deniyorum bu gün. ben keçe , sünger ya da pamuk koymayı düşünüyordum ama elyafta mantıklı..
bir de AMETİST hocam kültablasının içine ektra poşet falan bir şey koydun mu yoksa direk içine mi döküyorsun hani beyazlatma falan yapıyor mu kullandığın sıvı koku?
yok, poşet vs koymadım. şimdiye kadar bir renk değişikliği de olmadı... sünger vs çok uzun dayanmıyor, bu yüzden doğal elyaf koydum. doğal elyaf dediğim, selüloz elyafı, mdf nin daha yumuşağı gibi görünen ahşabımsı parçalar.. çok güzel emip uzun süre koruyorlar. eğer bir yerden bir kaç ufak parça bulamamış olsaydım muhtemelen keçe kullanırdım. silikon elyaf ya da pamuk bu iş için uygun değil... sünger çok fazla gözenekli...
Peki bu dogal elyaf nereden temin edilir?
açıkçası nereden temin edilir, bilmiyorum. bu malzemeyle tekne üreten bir arkadaşımın atölyesinden almıştım bir iki hurda parça...
kritik bir malzeme değil ama, araştırmaya değecek bir şey değil... doğal ahşaptan, sert bir keçe gibi bir şey. aslında koku amaçtlı da ytemin etmemiştim.. bir yerde kulanırmıyım diye düşünürken aklıma geldi, iş gördü...
bence yün keçe kesinlikle iş görecektir.
Tesekkurler cevabiniz icin. Acaba bambu cubuklari kirsak is gorur mu?
Hiç uğraşmaya değmez bence. Küllük heba olmasın. Küllük yerine konan orijinal parfümü var fiatın.
shellcininabisi
17/12/2012, 00:52
Hiç uğraşmaya değmez bence. Küllük heba olmasın. Küllük yerine konan orijinal parfümü var fiatın.
dostum var da 200 tl civarı makinası yedeklerini ise bilmiyorum ama baya tuzlu gibi duymuştum :) amaç ucuza mal edip kokutmak aracı :)
Tesekkurler cevabiniz icin. Acaba bambu cubuklari kirsak is gorur mu?
bambu olmaz, emmez o sıvıyı.. ama balsa olabilir... model uçak yapanlar bilirler. ayrıca pipo filtresi olarak da kullanılır sıvıyı iyi emdiği ve bu halde bile şekil değiştirmediği, şişmediği için.....
küllük heba olmasın mı? heba olduğunu kim söyledi? ayrıca 10 liralık şey, heba olsa ne olur, olmasa ne olur...
Külbasti okudum... sanirim midem kazindi gece gece :D
sent my new ipad
Semih Kurtulmus
17/12/2012, 04:07
bende sprey var otobüs muavini gibi fıs fıs sıkıyorum :D
dostum var da 200 tl civarı makinası yedeklerini ise bilmiyorum ama baya tuzlu gibi duymuştum :) amaç ucuza mal edip kokutmak aracı :)
Anladım. O konuda haklısınız tabi :) uygulamaya geçerseniz benim de fikrim değişir belki. Şimdiden kolay gelsin.
shellcininabisi
26/12/2012, 17:46
yaptım oldu :) baya da etkili oldu tavsiye ederim :)
https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=23650&stc=1&d=1356529463
Ziyaretçi049
26/12/2012, 19:00
Küllükteki malzeme nedir :)
shellcininabisi
26/12/2012, 19:02
Küllükteki malzeme nedir :)
keçe :) keçeyi küllük boyunda şeritler halinde kestim üstüste koydum kalme doladım böyle bir şekil oldu :)
Ziyaretçi033
26/12/2012, 19:16
Elinize sağlık :)
Opette satılan bir koku aldım ben, küçük cam şişe, etrafı tahta işlemeli, ve tahta kapaklı, ters çeviriyosun kapak hemen sıvıyı içine çekiyor, kuruyana kadar koku yayıyor. Dur kalk yaparken de sallanıyor kapak yine ıslanıyor kolay kolay ters çevirmedim daha :) Tavsiye ederim bendeki çilekli :D