PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat'a olan ön yargılardan ve piyasanın saçmalığından bıktım

ahmet4646
14/12/2012, 12:50
Ya konuşmayım diyorum ama susamıyorum zoruma gidiyor bu ne salak bir piyasadır arkadaş 20 yaşında toyota corolla lar bomboş golf ler ne paralara hemen satılıyor ben bu aracı kaç aydır satamıyorum hemde araç herşeyiyle orijinal km de düşük olmasına rağmen aracı aldığıma en ufak bir pişmanlığım yok her bindiğimde iyiki almışım diyorum bu fiyata alınacak en iyi arabadır ama bu durumuda görüncede sinirlenmemek elde değil nasıl bir piyasa var anlamadımki illa dışarda gördüğümüz arabalardan mı almak zorundayız biz.Millet o bomboş donanımsız konforsuz arabaların önündeki ambleme para veriyorsa bende mi o salaklığı yapmak zorundayım yani tekrar araba alacak olsam bu paralarda bakacağım ilk araba stilo olur.ama bu millet gerçekten sürü zihniyetiyle dışarda ne araba görürse onu alır 3 kuruşluk arabalar milletin ağızında büyütülerek nerelere getirilmiş.fiat marka araçları hep kalitesiz ve halen tofaş sanan bir zihniyet var.çok yazık gerçekten.Allah kimseye borç yüzünden malını sattırmasın biraz saygısızlık etmiş olabilirim kusura bakamayın.:glare000:

Misafir047
14/12/2012, 12:52
yooo haklısın sana katılıyorum bende senin gibi düşünüyorum ama bu kesinlikle fiatın suçu aracın değerini düşüren kesinlikle fiat

Ziyaretci036
14/12/2012, 12:54
Yerden göğe kadar haklsın. Inş bir an evvel sıkıntın geçer.

ErkinuA
14/12/2012, 12:56
hakslısın aynı dertten bende muzdaripim bendede bravo var
birde Türkiye'de birçok insan arabadanda anlamıyor onun için değerini bulamıyorsun

ibrahimes
14/12/2012, 12:58
Kesinlikle haklısın. Herkes bi tutturmuş vw, toyota gidiyor. Okulumda müdür yardımcım 2. bir araç düşünüyordu benim puntoyu çok beğendi. Punto araştırıyorduk. Hemen aklıevvel birisi çıktı hocam o paraya polo alınır passat alınır demeye başladı. Baktığımız punto 209-2011 arası söylediği polo 2004-2006 boşline :) passat 1998-2002 boşline :). Hiçbirşey demedim haklısın hocam dedim güldüm geçtim.

Misafir046
14/12/2012, 13:04
Bu fiatın sucu...

20 Bin tl'ye 30 ay sıfır faiz kredi veriyor...

Aracların fiyatları donanım ve standart olarak yuksek iken fiyat olarak dusuk.

Şimdi oturup dusunmek gerekiyor.

Resmen bizim piyasayı bizim marka mahvetti.

WW Polo Bana gore en boktan arabalardan biri...

Acık ve net...eşimde vardı araca binince icime sıkıntı cokuyordu.Bir arabanın içi bu kadar konforsuzmu olur.

Sırf alman adından satıyor.

kevin48
14/12/2012, 13:15
geçen yıl sıfır lineamı 36 bine aldım ben aldıktan bir hafta sonra bir tanıdğımıza aynı aracı 34 bine vermişler. bide şu spotçular var başka markalarda karşılaşmadığım sıfır araçlar yetkili bayi fiyatının 3 ila 4 bin lira aşağısında. atıyorum aracımı bu gün satmaya kalksam ve 30 bin tl desem ilk gelecek tepki aynen şu olur , ya spotçular sıfırını 31 bine veriyor.
fiat kendi markasının kalitesini düşürdüğü meddetçe ikinci elde yerlerde sürünüz bizim araçlar

Ziyaretci040
14/12/2012, 13:16
Arkadaşlar fiatın güzelliği T.C. de stilo ile başladı daha önceki arabaların İthal olanları dışında bi düşünün tamamen dümdüz sıkıntılı arabalarsı şuana göre. Ve bunu yıkmak gerçekten kolay değil artık. Tabikide satış politikalarıda etkiliyor olayı. Ancak meraklısını bulursanız satarsınız sanırım stilo'yu. Kolay gelsin.

dicaser
14/12/2012, 14:15
hayır bende şunu anlamıyorum kaç kişi punto almışta yada stilo almışta arabası durduk yere su kaynatmış ? yada hangisini aks mili bozulmuş , Tofaş veya fiat benim için farketmez gerçekten başına bi kaza gelmediği sürece dayanıklı araçlar yapılıyor.. oysaki çekici bi tanıdığınız varsa sorun en çok hangi araçları çekiyosun diye citroen , pejo , Toyota ; bende bu duruma çok kızıyorum , adam kıçıkırık 2009 model polosunu 33bine satılığa koymuş ve millette gidip alıyor bunu , bi allahın kuluda demiyoki "AGA SEN NAPIYON ?" biz 33 bine bravo turbo alıyoruz adam gidiyor boşline polo alıyor hey gidi yarabbim !!

ahmet4646
14/12/2012, 15:13
Yerden göğe kadar haklsın. Inş bir an evvel sıkıntın geçer.

Soğolun :)

ahmet4646
14/12/2012, 15:14
hakslısın aynı dertten bende muzdaripim bendede bravo var
birde Türkiye'de birçok insan arabadanda anlamıyor onun için değerini bulamıyorsun

Hocam gerçekten anlamıyorlar hiç araştırma yok sokakta hangi araba çoksa iyi araba o mantığı var.

ahmet4646
14/12/2012, 15:16
Kesinlikle haklısın. Herkes bi tutturmuş vw, toyota gidiyor. Okulumda müdür yardımcım 2. bir araç düşünüyordu benim puntoyu çok beğendi. Punto araştırıyorduk. Hemen aklıevvel birisi çıktı hocam o paraya polo alınır passat alınır demeye başladı. Baktığımız punto 209-2011 arası söylediği polo 2004-2006 boşline :) passat 1998-2002 boşline :). Hiçbirşey demedim haklısın hocam dedim güldüm geçtim.

hem 5-6 yaş eski araba alcak hem donanımsız araba alacak tek artısı (oda onlara göre)markası benim içim el vermez gerçekten bomboş araçlara o kadar para vermek.

ahmet4646
14/12/2012, 15:20
hayır bende şunu anlamıyorum kaç kişi punto almışta yada stilo almışta arabası durduk yere su kaynatmış ? yada hangisini aks mili bozulmuş , Tofaş veya fiat benim için farketmez gerçekten başına bi kaza gelmediği sürece dayanıklı araçlar yapılıyor.. oysaki çekici bi tanıdığınız varsa sorun en çok hangi araçları çekiyosun diye citroen , pejo , Toyota ; bende bu duruma çok kızıyorum , adam kıçıkırık 2009 model polosunu 33bine satılığa koymuş ve millette gidip alıyor bunu , bi allahın kuluda demiyoki "AGA SEN NAPIYON ?" biz 33 bine bravo turbo alıyoruz adam gidiyor boşline polo alıyor hey gidi yarabbim !!

pahalı iyidir deyip o paraları veriyorlar ya ben aracımı aldığımdan beri Maşallah bir plaka lambası bile arıza yapmadı tüm lambaları full yanıyor her donanımı kusursuz çalışıyor piyasadaki araçlara bakıyorum yepyeni araçlar ya ışığı yanmıyor ya çok garip sesler çıkarıyor hayret ediyorum heleki peugeot 406 larda daha sis farının 2 side yananını görmedim:) ama piyasada milletin aklı gidiyor araca bilmiyorum ya biz birşey bilmiyoruz yada millet çok biliyor. :/

ahmet4646
14/12/2012, 15:28
Arkadaşlar fiatın güzelliği T.C. de stilo ile başladı daha önceki arabaların İthal olanları dışında bi düşünün tamamen dümdüz sıkıntılı arabalarsı şuana göre. Ve bunu yıkmak gerçekten kolay değil artık. Tabikide satış politikalarıda etkiliyor olayı. Ancak meraklısını bulursanız satarsınız sanırım stilo'yu. Kolay gelsin.

hocam zaten bilenler arıyor aracın özelliklerini bile anlatmıyorum sadece durumunu anlatıyorum arayan çok ama korkuyor millet almadan satmayı düşünüyor.bir yakınımız 2001 model golf aldı km si 150 bin üstü kaportada işlemde var ama benim araçtan pahalı aldı benim araca bindiğinde aklı gidiyor golf aldığına pişman oluyor.gerçekten golf o kadar basitki ne digital klima var ne hız sabitleyici ne cd çalar iç kapı kolları inanılmaz derecede yıpranmış vites direksiyon öylesine ama millete sorarsan çok kaliteli araç.

rbcn
14/12/2012, 15:59
stilo fiatın en tutulmayan aracı nedendir bilmiyorum ama sanırım araç aşırı çok yakıyor

ametist
14/12/2012, 16:18
stilo, bir önceki model brava ya göre bir adım geri gibi oldu... zira bravo/brava ilk nesliyle avrupada ylın otomobili seçilmişti. daha golfte vs yokken arkada bağımsız salıncak kullanıyordu vs vs. stiloda bundan vazgeçtiler. zamanının tasarım anlayışından farklı, belki de biraz erken bir tasarımla ama eski tip arka bağlantılar ve eski çok yakan motorlarla piyasaya çıktılar. o dönemin motorları, özellikle dizeli de öyle çok güvenilir makineler değildi.stilocuların en büyük derdi bir türlü halledilemeyen boğaz kelebeği ve ECU arızası sorunları da eklenince araç ülkemizde de yurtdışında da istenildiği gibi satmadı, bir önceki bravo/brava nın onda birine bile ulaşmadı. bunun üzerine stilo alt yapısının büyük kısmını koruyup, yeni Bravo'yu yaptılar. şahane motorlar koydular ama yürüyen aksamda ( sportiflik ve yeni teknoloji anlamında ) atı alan üsküdarı geçmişti, yetişemediler. marka da kendini asıl işleri gibi gördükleri küçük sınıfta konumlandırıp, orta sınıfı alfa romeoya bırakınca anavatanı dışında çok az satan bir tür "bu sınıfta ben de varım" aracından öteye gidemedi.
ben de bravo kullanıyorum. ama artık millete dert anlatmıyorum. binen şaşırıyor, kullanan almaya kalkıyor. zaten "sürü"ye katılmamak için gittim bravo aldım,bir de yerine ne alacağıma karar verebilsem çok güzel olacak, değişiklik olsun diye bir kaç kere satışa çıkardım ama sırf bu yüzden vazgeçtim.
hem herkes fiata giydiriyor, hem de memleketin en çok satan üç markasından biri... asıl ben bunun izahını bulamıyorum :D

dicaser
14/12/2012, 16:57
pahalı iyidir deyip o paraları veriyorlar ya ben aracımı aldığımdan beri Maşallah bir plaka lambası bile arıza yapmadı tüm lambaları full yanıyor her donanımı kusursuz çalışıyor piyasadaki araçlara bakıyorum yepyeni araçlar ya ışığı yanmıyor ya çok garip sesler çıkarıyor hayret ediyorum heleki peugeot 406 larda daha sis farının 2 side yananını görmedim:) ama piyasada milletin aklı gidiyor araca bilmiyorum ya biz birşey bilmiyoruz yada millet çok biliyor. :/

:crutch00: millet bayağı bişey bil - diğini sanıyor ki o paraları o araçlara veriyorlar sonrada ellerinde patlıyor :firework: kulaktan dolma efsanelerle araba alırlarsa daha çok kızarız biz:whistlin:

rockforever
14/12/2012, 17:19
bilmemek ayıp değil ama daha bizim milletin %80-90 ı asr -esp gibi donanım özelliklerinin ne işe yaradığını bırakın adını bile bilmiyor o yüzden eski kafa ile hareket edip 1.6 ies e, 2000 model w, opel e hala sırf kasa ve markaya bakarak 20000 tl paralar veriyorlar allah akıl fikir versin ne diyim...

mehmetvyz
14/12/2012, 17:37
Ben dediklerinize katılmıyorum :D ciddi değilim, uygun fiyata bu arabayı aldım, hiç de pişman olmadım, alıştıkça daha çok sevmeye başladım, bence fiyatına göre çok iyi bi araba, Fiatla ilgili olumsuz bir sürü şey duyuyorum ama arabamı düşündükçe içten içe gülüyorum, artık o kadar da söylenenleri takmıyorum :) satma zamanı geldiğinde fikirlerim değişecek muhtemelen :D şu an tadını çıkarıyorum:)

engincantan33
14/12/2012, 17:50
Bu fiatın sucu...

20 Bin tl'ye 30 ay sıfır faiz kredi veriyor...

Aracların fiyatları donanım ve standart olarak yuksek iken fiyat olarak dusuk.

Şimdi oturup dusunmek gerekiyor.

Resmen bizim piyasayı bizim marka mahvetti.

WW Polo Bana gore en boktan arabalardan biri...

Acık ve net...eşimde vardı araca binince icime sıkıntı cokuyordu.Bir arabanın içi bu kadar konforsuzmu olur.

Sırf alman adından satıyor.

kesınlıkle katılıyorum...tutup arac satılırken 5 bın tl ye kadar ındırım yapıyor...0 faizlerı ortaya atıyor..tutup gıdın vw ye bakalım ındırım yapıyormu bu kadar! HERSEYI GECTIM BIRDE ARABASININ ARKASINDA DURMUYOR! STILO URETTI PATTTTT NE OLDU? URETIM BITTI! ADAM GOLF 7 CIKARIYOR! COROLLA NIN KAC SERISI CIKTI BEYLER? BRAVO URETIR SONRA BRAVA YAPAR SONRA TEKRAR BRAVO YAPAR SONRA ONUDA SİLER!

kadirridak
14/12/2012, 18:16
kesınlıkle katılıyorum...tutup arac satılırken 5 bın tl ye kadar ındırım yapıyor...0 faizlerı ortaya atıyor..tutup gıdın vw ye bakalım ındırım yapıyormu bu kadar! Herseyı gectım bırde arabasının arkasında durmuyor! Stılo urettı pattttt ne oldu? Uretım bıttı! Adam golf 7 cıkarıyor! Corolla nın kac serısı cıktı beyler? Bravo uretır sonra brava yapar sonra tekrar bravo yapar sonra onuda siler!

+100000

fausto2005
14/12/2012, 19:43
Burada yazılanları okuyunca bir benmi Fiat araç almış olmaktan pişmanım diye düşündüm.Yanlış anlaşılmasın puntomu seviyorum,ama Fiat ile yaşadığım sıkıntılardan sonra biliyorum ki ikinci aracım Fiat olmayacak.Piyasadaki önyargıları marka olarak oldukça hakediyor. Sizin sıkıntılarınız inşallah kısa sürede sona erer.Ama Fiatın bu imajı,bu politikalarla uzun süre devam edeceğe benzer.İyi akşamlar.

mehmetvyz
14/12/2012, 20:10
Burada yazılanları okuyunca bir benmi Fiat araç almış olmaktan pişmanım diye düşündüm.Yanlış anlaşılmasın puntomu seviyorum,ama Fiat ile yaşadığım sıkıntılardan sonra biliyorum ki ikinci aracım Fiat olmayacak.Piyasadaki önyargıları marka olarak oldukça hakediyor. Sizin sıkıntılarınız inşallah kısa sürede sona erer.Ama Fiatın bu imajı,bu politikalarla uzun süre devam edeceğe benzer.İyi akşamlar.
Araç şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı diye, başta böyle olacağını veya bundan sonra neler olacağını kestirmek çok zor, şansta önemli

alperd
14/12/2012, 21:06
Doğru söylüyorsunuz da ben de aracımı satmaya çalışanlardan biriyim forumda ilanım var daha hiçbiriniz "hayırlı satışlar" bile demediniz bir tane bile yorum yok zoruma gidiyor :) Araç güzel fiyat da uygun ama arayanlarda para yok hepsi Takas soruyor...

https://forum.grandepuntotr.com/satilik-araba/42639-2009-1-3-mjet-active-s2-beyaz-77500-km.html

bir el atın şu konuya da birbirimize destek olalım dimi :)

ykaya1983
14/12/2012, 21:19
Valla doğru söylüyorsunuz.Ne kadar objektif gerçekleri ortaya koyarak anlatsak da alman araçlarına ve fıata karşı bakış açısı değişecek gibi durmuyor.Bizim okulda bir arkadaş geçen gün 5 parça boyalı 220000 deki poloya 11.800 tl saydı.Fıat düşünmezmisin dedim ben fıat asla almam dedi.Şimdi artık ne zaman sanayiyeye gitmeye başlar bilmiyorum artık.

Honor COOPER
14/12/2012, 22:08
Valla doğru söylüyorsunuz.Ne kadar objektif gerçekleri ortaya koyarak anlatsak da alman araçlarına ve fıata karşı bakış açısı değişecek gibi durmuyor.Bizim okulda bir arkadaş geçen gün 5 parça boyalı 220000 deki poloya 11.800 tl saydı.Fıat düşünmezmisin dedim ben fıat asla almam dedi.Şimdi artık ne zaman sanayiyeye gitmeye başlar bilmiyorum artık.
Böylelerine gülüyorum bende adamda traktör Fiesta var araba alacak Bravoyu beğenmiyor.Geçen benim araca baktı dibi düştü ama çaktırmıyor şöyle tavanı sonuna kadar açtım dedim kardeş polodo 10000 de versen bunu alamazsın.

esa18
14/12/2012, 22:52
yeni bir fiat kullanicisiyim yaklasik 3 aylik sabirdan sonra nihayet aracimi buldum.bende arastirma yaparken dogal olarak konfor ve yakit tuketimini goz onune aldim.onume corsa fiesta polo ve evo yu koydum.donanim saglamlik konfor ve yakit tuketimi.... bunlari onume koydum ve polo ile evo arasinda kaldim.dedimki daha fazla donanim daha cok ekonomi olarak daha dusuk model polo (direksiyonunda kumandasi bile olmayan ful dedikleri comfortline) alacagima daha az kullanilmis daha yeni bir evo.ve cok sukur hic de sikintisi yok ve polodan daha konforlu...gecmisten gelen olumsuz marka imaji dusuncesi bende de vardi ama devir degisti artik kotu araba yok.kesinlikle fiat...

gurgocuk
14/12/2012, 23:03
Trafiğe çıkmasamda 17 yaşımdan beri arabam var, 2011 Temmuz 'da 4 kapı sıfır araç almak istedim ve incelemelerden sonra skydome ön planda olduğu için Evo 1.4 Multiair Dynamic aldım. O paraya aranabilecek her özellik vardı, fazlasıda vardı bence kesinlikle. Sonra Polo ile kıyasladım ve o paraları verip nasıl bomboş alıp bindiklerine güldüm. Taki ikinci el fiyatlarının nasıl rezalet derecede düşük olduğunu anlayana kadar.. Açıkça söylüyorum, birdaha Fiat arabasımı asla tercik etmem. Bu söylediğimde sakın yanlış anlaşılmasın, fiyat ve donanım olarak harika ancak satış politikaları ve servis anlayışları rezalet.

Fiat 'la aramdaki tek bağ bu forumdur, bana yararı olan tek konu burasıdır.. Bunu samimiyetle söylüyorum.

mtninan
14/12/2012, 23:13
bilmemek ayıp değil ama daha bizim milletin %80-90 ı asr -esp gibi donanım özelliklerinin ne işe yaradığını bırakın adını bile bilmiyor o yüzden eski kafa ile hareket edip 1.6 ies e, 2000 model w, opel e hala sırf kasa ve markaya bakarak 20000 tl paralar veriyorlar allah akıl fikir versin ne diyim...
Valla bizde 8 ay 1.6 ies aradık 3 tane araca bakmaya gittik birinin tavanı güneş yanığı,birinin motoru bitmiş,birinin ses gelmeyen yeri yoktu.Pazar günü yine oto pazarındayız her zamanki gibi yine beyendik bir ies adam 99 model 168 bindeki arabaya 18 bin çekti orada benim sigortalar attı içi boş arabaya bu paraları çekiyorlar o anda soğudum bedava verseniz almam dedim bu civicleri sonra ford fiesta baktık onunda içi hoşuma gitmedi sonra puntaya gözüm kaydı detaylı bir araştıma sonucu birde allahın sevgili kuluymuşuz 8 ay boşuna gezdirmemiş bizi grande punto sahibi olduk İLK BAŞLARDA BENİM DE TEREDÜTTÜM VARDI FİAT DEDİLERMİ ÇEKİLYORDUM Bİ ADIM ama alınca gördümkü konforlu araç binen arkadaşlarımın dibi düşüyor iç geniş konforu iyi diye...

murti82
16/12/2012, 00:48
Bunların bi nesli tükenmedi gerçekten :) Fiat da araba mı, onun yerine 80 model bmw alırım, 1.2 tsi bu jettayı çekmez 1.6 olması lazımmış :) insanoğlu işte yanılgıdalar :)

barisunye
16/12/2012, 01:59
kesınlıkle katılıyorum...tutup arac satılırken 5 bın tl ye kadar ındırım yapıyor...0 faizlerı ortaya atıyor..tutup gıdın vw ye bakalım ındırım yapıyormu bu kadar! HERSEYI GECTIM BIRDE ARABASININ ARKASINDA DURMUYOR! STILO URETTI PATTTTT NE OLDU? URETIM BITTI! ADAM GOLF 7 CIKARIYOR! COROLLA NIN KAC SERISI CIKTI BEYLER? BRAVO URETIR SONRA BRAVA YAPAR SONRA TEKRAR BRAVO YAPAR SONRA ONUDA SİLER!

demek ki aslında fiat a önyargı markanın kendisinden kaynaklanıyor...sana aracı 5 e sattıktan bı sure sonra o aracı 4 e satmaya başlıyorsa bu bile başlı başına önyargı sebebidir...

16BBZ66
16/12/2012, 02:12
fiat reklamı bile beceremio arkadaş reklam filmi çekiosun balon uçuran çocuklu falan ne alakaysa bi arabadan bahset şu özellik var de ne biliim arabayı anlat işte kısacası beceremiyolar ww. servisi tanıdık diye arabamı oraya götürdüm normal bakımları için orda çalışan bana golf ü öve öve bitiremiyo anahtarsız çalıştırma var arabanın yanına yaklaşınca kapılar açılıyo falan diye bu özellik 2004 stiloda vardı dedim sustu kaldı cam tavan stilodan çaldı herkes öncesinde komple cam tavan araba ben bilmiyorum varsada ama işte bunu tanıtabilmek önemli olan .renault clio nun 15 çeşidini üretip marka haline getirdi fiatda 1999 yılında çıkma palio yeni üretimden kalktı bunlar normal yani

GUNES
16/12/2012, 02:30
arkadaşlar aslında herkes kendi çapında haklı bu olaylarda(tüm başlıkları okudum)...35'e aldığın araç 2 ay sonra 31'e düşüyor...2. eli çok rahat gitmesi gereken bir marka diye düşünüyorsun araç aylarca web sayfalarında çürüyor :)....sıfır araç satılırken %20 değer kaybı yapar diyorlar 2000 - 2002 model araçlar uçmuş gitmiş...aldığın sıfır araca komik rakamlar teklif ediyorlar...ama FİAT markası şapkayı önüne koymalı artık...doblo türü araçları çok satıyor diye(multijetten dolayı) çok rahatlar...biraz daha ayrıntıları önemseseler daha farklı olacaklar...çünkü; fark ayrıntılarda saklıdır.

fhmnl
16/12/2012, 02:54
bugün birisi dışarıdan arabayı kesiyor Indim bi sigara yaktım Yanıma geldi araba 2012 mi ddi yok 11 dedim Temiz duruyor Ne bunun markası dedi fiat punto dedim 25 bin varmi bunlar dedi yok 34 35 civarı dedim fiata o kadar para mi verilir dedi. Arabayı tanısan 40 ta verirsin dedim güldü onu alacağıma fiesta alırım dedi Iyi git al o zaman dedim Içine bakayım bi dedi içini görünce içi gitti adamIn ama belli etmiyor.özellikleri söyleyince daha bi heyecanlandı tavanı görünce zaten aklı gitti fiatIn böyle arabası varmiymis yav ddi Satıyon mu arabayı dedi yok dedim satarsan haberim olsun dedi numaramı vereyim mi dedi yok kalsın dedim bindim Geldim:)

GUNES
16/12/2012, 02:56
bugün birisi dışarıdan arabayı kesiyor Indim bi sigara yaktım Yanıma geldi araba 2012 mi ddi yok 11 dedim Temiz duruyor Ne bunun markası dedi fiat punto dedim 25 bin varmi bunlar dedi yok 34 35 civarı dedim fiata o kadar para mi verilir dedi. Arabayı tanısan 40 ta verirsin dedim güldü onu alacağıma fiesta alırım dedi Iyi git al o zaman dedim Içine bakayım bi dedi içini görünce içi gitti adamIn ama belli etmiyor.özellikleri söyleyince daha bi heyecanlandı tavanı görünce zaten aklı gitti fiatIn böyle arabası varmiymis yav ddi Satıyon mu arabayı dedi yok dedim satarsan haberim olsun dedi numaramı vereyim mi dedi yok kalsın dedim bindim Geldim:)

24-25 bin ver deseydin :) adam çarpıcı sanırım hocam :)

fhmnl
16/12/2012, 03:01
24-25 bin ver deseydin :) adam çarpıcı sanırım hocam :)

cahil adam la muhabeti kısa kesmek lazım diye hemen kaçtım ordan indigme ineceğime pişman etti küfür eder gibi 25 diyo bide :)

usermm1
16/12/2012, 03:45
fiata d sınıfı, kalite marka imajını yaratacak, insignia gibi bir araç lazım.

krm1983
16/12/2012, 11:33
fiata d sınıfı, kalite marka imajını yaratacak, insignia gibi bir araç lazım.

Alfa romeo vsr lancia var

Sent my iPad using

Honor COOPER
16/12/2012, 12:34
Alfa'da D segmentte temsilci bırakmadı 159 bitti.
Kaldıki ülkem insanına onu anlatamazsın D olacak arma Fıat olacak.Kalite Mondeodan iyi fiyat daha az olacak belki düzelir kötü imaj.

acy
16/12/2012, 13:32
bende her yazdığınıza katılıyorum .Düşüncelerim ise Fiat Dünyadaki en büyük otomobil üreticilerinden biri aklınıza gelen bir çok markanın da sahibi malesef politikaları fiat en ucuz alfa romeo genc ve spor ,lancia elit kaliteli sınıf, maserati ve ferrari ise en üst segment bunun yanında iveco , new holland traktör vs vs bunlara değinmiyorum bile fiatı girdiği ülkelerde ucuza ve dandik araç yapıp satıyor örnek brezilya saçma sapan uydurma modeller var inanın bu konu brezilya forumundada böyle tartışılır bence :)

neyse adamlar doymuş anlayacağız ucuza araç yaparız satarız diyolar albealar çok mu iyi sizce bence hataları şu punto , bravo , stilio gerçek italyan modeller fiat değil de alfa romeo veya lancia markaları altında çıkmalı fiyatları yine bu seviyede olmalı fiat marka araçlar ise tamam ucuz olsun yerli üretim vs vs olsun. renault niye daica markası altında o araçları üretiyor markasının değerini korumak için veya opel neden chevrolet getiriyor bence bu sebepten.

bizim araçlar gerçekten çok kaliteli fiyat donanım olarak bakarsak 1.3 multijet motoru zaten çok çok başarılı bi motor bende grande punto var euro ncap 5 yıldız

eniştemde 2006 honda civic var ve daha öncede 2003 vardı geçen yıl opel astra bakmaya gitmiş heyecanlı telefon açtı bana araç çok güzel çift bölgeli klima var diyor dedim enişte benim 2009 arabamda var :)

kuzenimde şirket jettası var o kadar boş ki teybi bile 2 kanal düşünün klimayı vs geçtim
ama bizim tofaş sürekli donanımlarla oynuyor sahibinden.com a girin kaçtane isim çıkıyor emotion donanımı hatırlayan var mı aranızda sürekli oynuyolar o gidiyor başkası geliyor açııkcası 1- italyanlar yüzünden 2- tofaş politikaları yüzünden bizim araçlar değer kazanmıyor 2.elde para etmiyor hemen satılmıyor bence böyle...

ametist
16/12/2012, 13:59
...örnek brezilya saçma sapan uydurma modeller var inanın bu konu brezilya forumundada böyle tartışılır bence :)

öyle değil... naçizane bir kaç dili iyi bilirim, dünyadaki belli başlı fiat forumlarını takip ediyorum, bu tip konuşmalar sadece bizim ülkemizdeki forumlarda var... ikinci el fiyatı diye bir konu da sadece bizde var, çünkü bizden başka hiç bir ülkede böyle saçma sapan bir ikinci el piyasası yok. avrupada ikinci el araçlar tüm birlik ülkelerinde rahatça satılabildiği için alternatif çok, eski aracın vergisi de yükselmeye başlayınca zaten insanlar "bunu iki sene sonra kaça satarım" diye düşünmüyor. avrupada ortalama binek araç yaşı 8,5... burada nerdeyse hiç kimse sekiz yaşındaki arabayı beğenmez. bizde araba 100000 olmadan satayım telaşı oldukça daha çoook konuşuruz bunları....

burası da dahil, ülkemizdeki forumlarda yazanları çoğu hala tofaş ile fiatı bir gördükleri için sıkıntı oluyor. fiat da bunu bildiği için kuş serisi araçların üzerinde fiat logosu kullanılmasına izin vermemişti zaten...

hasılı, istemeyen binmesin, kimse zorla fiat aldırmıyor kimseye... yollar grande puntodan, albeadan, lineadan, doblodan , fiorinodan geçilmiyorken hala millet "fiata para vermem " diyorsa almanların kucağına oturmaya müstehaktır.

volume23
16/12/2012, 14:05
öyle değil... Naçizane bir kaç dili iyi bilirim, dünyadaki belli başlı fiat forumlarını takip ediyorum, bu tip konuşmalar sadece bizim ülkemizdeki forumlarda var... Ikinci el fiyatı diye bir konu da sadece bizde var, çünkü bizden başka hiç bir ülkede böyle saçma sapan bir ikinci el piyasası yok. Avrupada ikinci el araçlar tüm birlik ülkelerinde rahatça satılabildiği için alternatif çok, eski aracın vergisi de yükselmeye başlayınca zaten insanlar "bunu iki sene sonra kaça satarım" diye düşünmüyor. Avrupada ortalama binek araç yaşı 8,5... Burada nerdeyse hiç kimse sekiz yaşındaki arabayı beğenmez. Bizde araba 100000 olmadan satayım telaşı oldukça daha çoook konuşuruz bunları....

Burası da dahil, ülkemizdeki forumlarda yazanları çoğu hala tofaş ile fiatı bir gördükleri için sıkıntı oluyor. Fiat da bunu bildiği için kuş serisi araçların üzerinde fiat logosu kullanılmasına izin vermemişti zaten...

Hasılı, istemeyen binmesin, kimse zorla fiat aldırmıyor kimseye... Yollar grande puntodan, albeadan, lineadan, doblodan , fiorinodan geçilmiyorken hala millet "fiata para vermem " diyorsa almanların kucağına oturmaya müstehaktır.

+1963

falkonx
16/12/2012, 14:08
EVET arkadaşım malesef bizim milletimiz böyle boş arabalara paralarını veriyolar ben de size katılıyorum bende punto alacam nasipse neden boş arabalara 26 28 bin vereyimki mantığıyla yola çıkıyorum ben bugüne kadar 15 araba değiştirdim ve hiç pişman olmadım çünki hep dolularına bindim çeri nin dolusuna bile bindim bende sokağa atacak para yok konfor ve donannım benim için önemli güzel mesaj yazmışşsınız tebrik ediyorum sizi

Semih Kurtulmus
16/12/2012, 16:08
geçen gün oldu o 20 bine 30 ay sıfır faiz muhabbetinde. o çıkınca arkadaş bana bakıp onun muhabbetini yaptı. 2012 model dizel arabaya biniyoruz ake hemde bu paraya alınacak en şekil araç bence gel gör ki herkes aynı şeyin kafasını yaşıyor.

erdemaktas
16/12/2012, 16:36
stilo, bir önceki model brava ya göre bir adım geri gibi oldu... zira bravo/brava ilk nesliyle avrupada ylın otomobili seçilmişti. daha golfte vs yokken arkada bağımsız salıncak kullanıyordu vs vs. stiloda bundan vazgeçtiler. zamanının tasarım anlayışından farklı, belki de biraz erken bir tasarımla ama eski tip arka bağlantılar ve eski çok yakan motorlarla piyasaya çıktılar. o dönemin motorları, özellikle dizeli de öyle çok güvenilir makineler değildi.stilocuların en büyük derdi bir türlü halledilemeyen boğaz kelebeği ve ECU arızası sorunları da eklenince araç ülkemizde de yurtdışında da istenildiği gibi satmadı, bir önceki bravo/brava nın onda birine bile ulaşmadı. bunun üzerine stilo alt yapısının büyük kısmını koruyup, yeni Bravo'yu yaptılar. şahane motorlar koydular ama yürüyen aksamda ( sportiflik ve yeni teknoloji anlamında ) atı alan üsküdarı geçmişti, yetişemediler. marka da kendini asıl işleri gibi gördükleri küçük sınıfta konumlandırıp, orta sınıfı alfa romeoya bırakınca anavatanı dışında çok az satan bir tür "bu sınıfta ben de varım" aracından öteye gidemedi.
ben de bravo kullanıyorum. ama artık millete dert anlatmıyorum. binen şaşırıyor, kullanan almaya kalkıyor. zaten "sürü"ye katılmamak için gittim bravo aldım,bir de yerine ne alacağıma karar verebilsem çok güzel olacak, değişiklik olsun diye bir kaç kere satışa çıkardım ama sırf bu yüzden vazgeçtim.
hem herkes fiata giydiriyor, hem de memleketin en çok satan üç markasından biri... asıl ben bunun izahını bulamıyorum :D

firmaların hepsi fiat alıyor 2012 de 20 bin linea 5 bin punto satılmış çoğu firma arabası

ahmet4646
20/12/2012, 18:34
Toyota Corolla 1.6 GLi Model 21.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Bordo renk - 106903148 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-satilik-1998-model-1.6-gli-full-toyota-corolla-106903148/detay)

Yorumsuz :/

Honor COOPER
20/12/2012, 18:57
Toyota Corolla 1.6 GLi Model 21.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Bordo renk - 106903148 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-satilik-1998-model-1.6-gli-full-toyota-corolla-106903148/detay)

Birkaç güne kalmaz 300-500 aşağısına satılır.Demedi demeyin!

mix
20/12/2012, 19:06

saçmalıktan başka bişy deil

motor delisi
20/12/2012, 19:07

Arabanın içinin haline bak sultanahmet gibi

ametist
20/12/2012, 19:08
firmaların hepsi fiat alıyor 2012 de 20 bin linea 5 bin punto satılmış çoğu firma arabası
ben de onu diyorum işte.. buradan çıkarılabilecek iki sonuç var; ya bu firmaların hepsi saf kazıklanıyorlar ya da hepsi akıllı; maliyet/faydaya bakıp en mantıklısını alıyorlar...

ametist
20/12/2012, 19:10

şimdi ayıp olacak, kusura bakılmasın ama bizim burada bir laf vardır; döte gümrük yok, yellen yellenebildiğin kadar, derler. bu da öyle yapmış :D

Battal
20/12/2012, 19:13
Toyota nın, Honda nın tabiri caizse ölüsü para eder.
Bizim millet bu parayı 2006 2007 model Turbodiesel canavar gibi arabaya vermez, markası Fiat diye.

Ama 15 yaşında Toyota'ya, Honda'ya verir. Piyasa böyle maalesef.

askin
21/12/2012, 01:43

yok daha neler... adamı arayıp sormak lazım gerçekten arayan var mı diye... :)
peki ya buna ne denir?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1998-model-toyota-special-108556911/detay

Ziyaretçi034
21/12/2012, 02:04
Ama 15 yaşında Toyota'ya, Honda'ya verir. Piyasa böyle maalesef.

öyle deme çok sorunsuz o serileri

normal ama sorun çıkartabilecek bi donanım yok ki araba da, herşey mekanik :)

sorunsuzluksa kriter, anadol alıp binelim, hem paslanma derdide olmaz :D

ahmet4646
29/12/2012, 19:07
toyota nın o kasasını bizim millet efsane yaptı gerçekten çok şaşırıyorum.
Toyota Corolla 1.6 GLi Model 28.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 97148248 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1998-ae101-spesial-farkli-gorunum-97148248/detay)
adamın verdiği fiyata bak neyin kafasını yaşıyorsa :)

must82
29/12/2012, 19:22
Arabanın içinin haline bak sultanahmet gibi

5 dakikadır gülüyorum bu yoruma sağol walla...:D

Semih Kurtulmus
29/12/2012, 19:33
toyota nın o kasasını bizim millet efsane yaptı gerçekten çok şaşırıyorum.
Toyota Corolla 1.6 GLi Model 28.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 97148248 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1998-ae101-spesial-farkli-gorunum-97148248/detay)
adamın verdiği fiyata bak neyin kafasını yaşıyorsa :)

asdagshdjkas adama bak ake :D bu ne böyle ya hepten :D

rohan4421
29/12/2012, 20:02
Arkadaslar şimdi kendimizi kandırmayalım bende bravo s.stylr 2012 arac var goren binen süper dio kimse kalitesiz demio ancak ve ancak ben bu aracı alfıgımda 58000 e aldım ardından benzinli fiyatına disl dediler52500 oldy sonra 30 ay bilmem ne kredi dedilet bu adamlar biraz karakterli olsa arabasının arkasında olur ben bidaha güvenip asla sıfır bi fiat almam bakonız siz golf jetta ikinci elde kıtmetli dionuz sebebi ne biliomusunuz adamlar fiat gibi zırt pırt kampanya yapıp fiyat düşürüp müşterisini korkutmuyor alan adam arabam 55000 se seneye sıfırı 57000 olur diyor biz bu yuzden fiatcılar hep içe girdik hepp

ahmet4646
29/12/2012, 20:19
Arkadaslar şimdi kendimizi kandırmayalım bende bravo s.stylr 2012 arac var goren binen süper dio kimse kalitesiz demio ancak ve ancak ben bu aracı alfıgımda 58000 e aldım ardından benzinli fiyatına disl dediler52500 oldy sonra 30 ay bilmem ne kredi dedilet bu adamlar biraz karakterli olsa arabasının arkasında olur ben bidaha güvenip asla sıfır bi fiat almam bakonız siz golf jetta ikinci elde kıtmetli dionuz sebebi ne biliomusunuz adamlar fiat gibi zırt pırt kampanya yapıp fiyat düşürüp müşterisini korkutmuyor alan adam arabam 55000 se seneye sıfırı 57000 olur diyor biz bu yuzden fiatcılar hep içe girdik hepp

buda tofaş ın yediği nane işte reklam yok tanıtım yok ancak saçma sapan stratejiler ondan araçların hiç bir değeri yok.

rohan4421
29/12/2012, 20:42
Ha bu arada sorun fiatta değil koçta lancia delta hb aracımı canım çıktı satana kadar cunkü kimse bilmio reklam yok ama passattan kalite bi araba bugun reno start stopu tanıtıo :) salak fiat kaçyıldır yaptı ama bilen yok