Orijinalini görmek için tıklayınız : Sistem ve Fiyat Nasıl ? (Önerilere Açık)
Merhaba öncelikle
Ses sistemleri hakkında pek bilgim olmadığı için size danışmayı uygun buldum.Bugün babam sağolsun bir tesisatçıya gitmiş ve fiyat almış.Fiyatlar nasıl uygun mudur veya tavsiye edecekleriniz varsa şimdiden teşekkür ederim.
-Jbl gto6508 Mid Takımı/ 2 takım fiyatı 440 tl
-1000 Watt JBL Bass + Kabin/ Elimdeki kağıtta çapı yazmıyor :D tahminen 30 cm 200 tl
-Anfi 2000 watt 5 kanal / Kağıtta yine marka yazmıyor ama her yerde jameson yazıyor dedi babam büyük ihtimal jameson markası / 370 tl
-Çevirici 50 tl
-Kablo kit 60
-İşçilik 150
Toplam : 1270 TL demiş usta.
ve teyp önerisinde bulunmuş Pioneer 7450 / 550 tl fiyat biçmiş ama internette daha ucuzları var tabikide
Teyp ile beraber Toplam : 1820 tl 6 taksit :D :D
son olarak Bursa'da yaşıyorum.Bursa'da tesisat yaptırabileceğim yer tavisye edicek varsa çok makbule geçer.Teşekkürler
bvulgari
14/12/2012, 04:21
Sub olarak kenwood KFC 3013 öneririm.. 400 RMS 1200 Peak..
Amp için ise jameson hiç iyi olmaz.. en kötü xetec in 5 kanalını alın madem JBL tarzı markalara çıkamıyorsanız fiyat olarak.
kesinlikle sakın o fiyatı verme hıc senı tatmın edıcek bı bas sesı vermez paranada yazık olur bı ıse yarıcak mıdler var onlarada cok fazla ıstemıs bıraz daha araştır ist. da olsaydın cok daha yardımcı olabılırdım ama hanı gel surdan bunu al derdım ama uzaksın api yavv
bvulgari
14/12/2012, 05:01
o mid takımlarını 4 kanal jbl gto 504 amp ile besleyebilirsin.70 rms veriyo kanal bası 2 ohm da ki o mid takımı 2 ohm.. birde sub için mono amp lazım 4 ohm da 300 rms veren bir amp kafi gelicektir. Macoustic M800.1D olabilir mesela. bunuda 2 ohm olarak düşünürsen ya çift sub koyucaksın 4 ohm dan yada çift bobin bir sub alman lazım.
dogus618
14/12/2012, 10:34
Jbl mitler dedigin model 200 lira 1 takimi
Tesekkurler yorumlariniz icin bir kac yere daha sorup farkli tercihler icin fiyat almak lazim o zaman
Evet 220 lira bicmis bir takima
volume23
14/12/2012, 10:44
O paraya ne tesisat kurarız sana kardeşim sakın o kadar para verme o sisteme beşyolda paşaoğlu var oraya bi sor fiyat al kent meydanından erkan yolladı de abidin var orda yardımcı olur.
Tesekkurler yarin giderim peki pasaoglu tam nerede kaliyor
volume23
14/12/2012, 11:01
Eski garajdan beşyola inerken sağdaki ara yola gir üstgeçiti geçince sana bi tavsiye daha 2. el olarak hazır setler satılıyor uygun fiyatlı sahibindenden bir araştır.
ErhanKarann
14/12/2012, 11:30
Fiyat cok pahalı bence internetten kendin toplarsan bunları 1000 tl bile belki tutmaz hatta bi cok teybin nagivasyon dvd aynı kanal cıkıslı hzm apct aynı pionerle ve fiyatları 300 - 350 gibi hepsinede taksit imkanın var bence sen internetten topla :)
Eger ben toplayabilsem toplarimda isi bilmedigim icin :D
bas tercihini değiştir derim jbl'in yeni 1000'lik serilerileri eskisi gibi çalmıyor artık ama listede sunduğun sistemi piyasadan biraz daha uygun rakama toparlarsın ki jameson marka amfiyi arabama sokmam onun yerine yine jbl in 5-6 kanal amfilerine bakabilirsin
Hocam simdi parcalari sizin onerileriniz uzerine alsam disarida ucret karsigili montaj yaptirsam ayni paraya belki daha iyi bir sistem kurulabilir o zaman
Ziyaretçi033
14/12/2012, 13:57
Çok pahalı kesinlikle başka yerlerede sorunuz. İşçilik 150 neymiş öyle yaa... Motor indiriyor mübarek...
Hocam çok pahalı. 1000 küsür lira vereceksen mutlaka 2 amfi yap mono stereo ayır. Bi kaç ürün öneririm sana pc den girince.
Send my Samsung Galaxy S3 using 2
Hocam mono anfi dediginiz tam ne oluyor ?
bvulgari
14/12/2012, 14:38
Mono amp denilen sadece low frekanslar için yani Subwoofer için kullanılan amp.. Aslında fiyatı kısmak için mid takımları için hiç amp almasanda olabilir.. 50RMS x 4 zaten teyp ile alıcaksın.. min 200RMS veren de bir mono amp aldıgın zaman işini güzel bir şekilde görebilir.. Eğer fiyat sıkıntısı varsa bu şekilde yap..hiç abuk subuk markaları tercih etme..
Hocam mono anfi dediginiz tam ne oluyor ?
Mono amfi kısaca bas amfisi oluyor. Ama stereo amfisiz mono amfi olmaz.dengeli gitmeni öneririm bence ya tam yap ya da hic bulasma bu ise. Birazdan sana bi kac link atıcam.
Send my Samsung Galaxy S3 using 2
ALPINE SPG17CS 17CM M?D TAKIMI SIFIR GittiGidiyor'da 66652597 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/alpine-spg17cs-17cm-mid-takimi-sifir-66652597)
KICKER COMP12 30 CM GARANT?L? SUBWOFER GittiGidiyor'da 68720418 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/kicker-comp12-30-cm-garantili-subwofer-68720418)
veya biraz daha güçlü bass istersen
KICKER CVR12 30 CM SUBWOOFER SIFIR ORJ?NAL !!!! GittiGidiyor'da 70244011 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/kicker-cvr12-30-cm-subwoofer-sifir-orjinal-70244011)
amfi olarak benim kullandığım
HEI HAA 604 4 KANAL AMPL?F?KATÖR GittiGidiyor'da 52099291 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/hei-haa-604-4-kanal-amplifikator-52099291)
mono
XETEC X?-600.1 YEN? TASARIMIYLA MONO BAS ANF?S? GittiGidiyor'da 66372122 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/xetec-xi-600-1-yeni-tasarimiyla-mono-bas-anfisi-66372122)
teyp
NAV?TECH DTV -7500 ?NDASH TV BT CD USD CD GittiGidiyor'da 68596998 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/navitech-dtv-7500-indash-tv-bt-cd-usd-cd-68596998)
Ziyaretçi033
14/12/2012, 18:25
Arkadaşlar, jameson için birkaç kötü yorum olmuş :) Doğrudur, Kaliteli değildir ama bende USA D-500 var, mono amfi 2500w Dijital mono 4 ohm 500 w /2ohm 700w/1ohm 1000W RMS.
Gerçekten birçok amfiden daha iyi ses veriyor diyebilirim. (Bas 1500w 350w rms)
Bende var diye, savunma falan yapıyorum sanılmasın :) Bilgi amaçlı yazıyorum :)
İyi mallarıda var yani.
eyican67
14/12/2012, 19:12
fiyatlar fazla 6508 c 16 cm takımını 190 tlden yollarım istersen
Ziyaretçi033
14/12/2012, 20:03
fiyatlar fazla 6508 c 16 cm takımını 190 tlden yollarım istersen
Hocam kargoyla aynı paraya gelir gibime geldi? 10-15 tl çıkar kargosu.
yorumlarınız için teşekkürler yarın bir kaç yer daha gezicez oradan aldığım teklifleri sizlere sunarım tekrardan
34ozkankurtuldu34
14/12/2012, 23:48
Novitech olarak BDT 7900 Tavsiye ederim kullanıcı olarak memnunum.
2.amfi olacaksa kapasitör ihtiyacı doğacaktır, ki bana göre jbl 1000 bas için 2. amfiye gerek yok cihazın verileri belli mustafa abi bağladığın ürünü çalıştırır çaldırır bunda sıkıntı yok ama montaj konusuda belli ilerleme kat etmiş insanlar çaldırmak önemli değil beslemek önemlidir her amfi her ürünü çaldırır ama besleyemez burda da konu jameson vs. gibi ürünlere geliyor yurt dışında bağımsız firmalarca yapılan testler, yarışmalarda nedense bu tarz firmaları göremedim bu yaşıma kadar kimse yanlış anlamasın bilgilendirmek amaçlı yazıyorum eleştiri yapmıyorum sonuçta herkezin zevkine ve bütçesine göre hareket etmek zorunda ama inanın bir çok ürünün üzerinde yazan değerler tamamen atmasyon iasca gibi bağımsız test sonuçlarında ödül almış ürün ile iasca katılmamış ürün arasındaki farkllar dağlar kadar ben focal midlerimi alırken rsm değeri 70 idi, yine bilindik başka bir markada üzerinde 80 rms yazan mid vardı aynı beslemede denedik sonuç 70 rsm focal ezdi geçti çünkü üzerinde yazan değerler bire bir doğru :)
eyican67
15/12/2012, 13:17
[QUOTE=gmy1706;775511]Hocam kargoyla aynı paraya gelir gibime geldi? 10-15 tl çıkar kargosu.[/QUOTaşa yukarı 40 tl karda onların içine anfi çıkışı olan parçayı tam olarak adını bilmiyorum onud a içine atarsam 10 tl de ordan kar eder 50 tl gibi bi kar ama tabi yine de kendi bilir
bugün bir yer ile konuştum verdiği listeyi şu ;
Alpine 131R Teyp 500 lira // 140 Euro kendi sitesinde ama
Sierra GTA 500.5 (AB CLASS AMPLİFİER) // 500 Tl
Sierra Mid 2 tane Takım // sr5000 modeli olması lazım 400 Tl
Kicker ES 12 Sub // Kabinli 250 Tl
Çerçeve // 50 Tl
Kablo // 70 Tl
Montaj // 100 Tl
Toplam 1800 lira gibi bir maliyet çıktı fiyat biraz uçuk ama bu fiyat için nasıl bir sistem ?
Ziyaretçi033
15/12/2012, 18:59
mustafa abi bağladığın ürünü çalıştırır çaldırır bunda sıkıntı yok ama montaj konusuda belli ilerleme kat etmiş insanlar çaldırmak önemli değil beslemek önemlidir her amfi her ürünü çaldırır ama besleyemez burda da konu jameson vs. gibi ürünlere geliyor yurt dışında bağımsız firmalarca yapılan testler, yarışmalarda nedense bu tarz firmaları göremedim bu yaşıma kadar kimse yanlış anlamasın bilgilendirmek amaçlı yazıyorum eleştiri yapmıyorum sonuçta herkezin zevkine ve bütçesine göre hareket etmek zorunda ama inanın bir çok ürünün üzerinde yazan değerler tamamen atmasyon iasca gibi bağımsız test sonuçlarında ödül almış ürün ile iasca katılmamış ürün arasındaki farkllar dağlar kadar ben focal midlerimi alırken rsm değeri 70 idi, yine bilindik başka bir markada üzerinde 80 rms yazan mid vardı aynı beslemede denedik sonuç 70 rsm focal ezdi geçti çünkü üzerinde yazan değerler bire bir doğru :)
Muhakkak tabiki, jameson dediğin Mersin'de üretilen bir marka. Keşke dediğin gibi yarışmalara katlabilse. Aslına bakarsan bahsettiğim mono amfinin parasıda öyle küçük bir mebla değil, zamanında bir arkadaşım hediye etmişti, şuan bile 300 tl civarı. Ben üzerindeki değerler gerçekmi değilmi bilemem :) iyi bir test yapmak lazım:) test etmek istiyen olursa bi ara deneyelim :)
Bu, rüşvetçi polislerin sayesinde, polislerimizin adını rüşetçiye çıkarması gibi bir durum. Ama tam tersi :D tek tük iyi vardır diye düşünüyorum jamesonda :)
abi jameson falan hepsi aynı marka. bende de hei diye bir amfi var, tamam parasına göre iyi çalıyor ama bir alex değil :) hele ki ayar için tesisatçıya gidiyorsanız böyle bir amfide her hafta tesisatçıya gidersiniz :) çalar mı çalar, dinlenir mi dinlenir, ama ayar yapmayı bilmiyorsanız ve bu konularda sadece bir dinleyici olarak görüyorsanız kendinizi, iyi markalardan şaşmayın.
çalarmı çalar abi sıkıntı yok stabil ürünmü hayır, beslermi hayır, üzerinde yazan değerleri verirmi hayır :) ama işini görüyorsa sorun yoktur, caner ana üniteyi kendin temin edebilirsin diğer sundun sistem listesine göre daha kaliteli ürünler biraz pazarlık ile kurulabilir bir sistem
hocam media markt a gittik.Mid takımı ve anfiyi aldık.Mid takımı infinity 16cm 209 tl olması gerekiyor.Anfide ise Mac audio 5 kanal 2400 watt.!000 tl den 497tl düşmştü pek bilinen bir marka değil ama biraz araştırdım yabancı sitelerde epey sağlam çıktı.Sub da kicker cvr12 düşünüyorum
mid takımı güzel tercih olmuş, amfi orta şeker işini görür sub olarak tercih ettiğin model yeterli gelecektir
aynı paraya daha sağlam bir sistem çıkıcak gibi ama teyp konusunda biraz sıkıntı var.Kimi piooner alma 2007 den beri çin de üretiliyor eski piooner değil.kimi kenwood kimi alpine yok şu frekansları veriyor falan.Kafam allak bullak oldu.Hocam senin önerin nedir ?
şunu söyle eskiden sony, pıooner kullandım en son eski aracımda alpine kullandım ayar genişliği ve ses kalitesi açısından iki markada alpinenin eline su bile dökemez ben alpine derim
yalnış hatırlamıyorsam alpine 131r modelini önermişlerdi senin düşüncen nedir hocam ?
ana ünite için biraz daha yukarı çıkabilirsen alpine CDE 9880R tavsiye ederim harika bir ana ünitedir
teşekkürler hocam değerlendiricem
SRDanger9600
19/12/2012, 15:11
alıcaksan ileriye dönük anfi ve teyp al çünkü hastalık gibidir dinledikçe doymazsın :))
4x100 rmslik bir stereo anfi ortalama 250 tl
mono anfiyede ortalama 150-200
pioneer 7150 usbli teyp 350 tl
seni tatmin edecek ortalama kabinli subwoofer jvc alsan(250-300 rmslik) 130 tl
mid takımları ortalama 150 tl (profesyonel aramıyorsan tabi)
kablo seçimine dikkat et hem rca kablolarında hemde güç kablolarında asla ucuza kaçma 100-150 kablo tutsa
senin listenden inan çok daha güzel sistemler toplayabilirsin o fiyatlar çok uçuk sakın bilmeden kafana göre gidip alma pişman olursun
ileriye yönelik teyp-amfi tavsiyesi güzel ama neden ortalama mid tavsiyesi o tuhaf bide ileriye yönelik teyp nasıl oluyor ?
SRDanger9600
20/12/2012, 16:02
ileriye yönelik teyp-amfi tavsiyesi güzel ama neden ortalama mid tavsiyesi o tuhaf bide ileriye yönelik teyp nasıl oluyor ?
mesela jbl gto6508 16mid takımının fiyatı 150 tl ama hertz hsk 163 750 tl veya vibe focal mid takımlarının fiyatlarını araştırın ileriye dönük dediğim olay anlatmak istediğim şey şu : bende hastalıktır ne yaptıysam bir süre sonra dinlediğiniz sizi doyurmaz daha güçlüsünü istersiniz bu yüzden özellikle stereo anfi+mono anfi+kablo teçhizatı ve teybinizi bir kere alıcaksınız kaliteli alın demek istedim umarım anlamışsındır arkadaşım
anladım hocam 8 yıldır hobi olarak yapmaktayım, bu arada vibe midlerin sağı-solu belli olmaz tak diye elinde kalabilir buda küçük dip not
SRDanger9600
21/12/2012, 14:12
yalçın hocam kullandığım bir pioneer avhp7500 indash vardı sürekli arıza çıkarır oldu yerine alpine d300 indash alacağım kullandınızmı yada ses kalitesi hakkında bilginiz varmı? aldığım kişiye yolladım elinde d300 olduğunu başa baş değişim yapabileceğini söyledi d310'nun görünümü daha güzel ama d300'e talim, fark yoktur inşallah ses kalitesinde ?
kokoemre25
21/12/2012, 15:47
ses kalitesinde alpine nın uzerine ses kalitesi yoktur .