Orijinalini görmek için tıklayınız : Kolon yardımı !!!
LorDracula
13/12/2012, 14:20
Merhaba arkadaşlar daha önce böyle bir konus görmüstüm ama bulamadığımdan tekraradan acıyorum kusuruma bakmasn kimse .
Cumartesi Hertz Dsk 165,3 almayı düşünüyorum. ön ve arka kapıdaki hoperlörlerin ebatlarını bilmiyorum yanlış alıp ta değiştirme olmasın sizlere danışmam gerekli bir konu, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Ziyaretci037
13/12/2012, 15:07
Önler 16 arkalarda 13cm hoparlörler var Kaan abi,ayrıca öne 17 arkayada 16lıklar oluyo diye hatırlıyorum..
dogus618
13/12/2012, 15:08
Onlerden cikicak zaten 16.5 arkadan ise 13 cm ama arkalar cerceveli normal cap 16 zaten eger miknatisi cok buyuk deilse cok rahat takilir ben evomdada lineadada 4 kapiya 16 cm jbl mit takim taktim ama bazi hoporlerler arkaya takilirken kasnak isteyebilio ama ben hic kullanmadim
LorDracula
13/12/2012, 15:14
arkadasıma aynı kolondan taktırdık takan adam daha önce ahşaptan destek yapmış bizimkilerde kapı plastiği ile kapı arasında ne kadar boşluk varmı var ise sizce ne kadar? bide ön arkaya mid takarsam sadece 2 tweeter takacam diğerleri boşta kalacak bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum arabada 4 kolon 2 tweter var suan yanılıyormuyum? arkaya tweeter takınca cok fazla tiz oluyor biliyorum :) arkadasın arabasından dolayı :)
dogus618
13/12/2012, 15:17
Bende arkada 4 tane tiz var kapida onde 1 tane tiz var sesi yeterince temiz arka tiz yerleri kapali ise hoporlerin yanina kapinin ic plastigine silikon ile yapistirin hoporlerin onune geliyo ses dahada iyi oluyo
LorDracula
13/12/2012, 16:17
arkadasın arabasına yaptık arac içinde cok fazla tiz oldu ondan dolayı kafamdaki soru işareti.
dogus618
13/12/2012, 16:24
Anfiye baglanma seklinden bende onceden bi mit takim bi bass vardi bagladik igrenc tiz oldu sonra baglantilari deisti arkadas bass daha on plana cikti
LorDracula
13/12/2012, 16:35
anfide belki denge ayarını yapabilir anfi elimde var ama takma taraftarı değilim ( takarsam elimdeki basıda takaca ) teyp ten aldığım kuvvetle temiz ses almak isteğim bizim arabalarda usb den calınan sarkı kuvvetli cıkıyor sesi acınca azıtıyor kolonlar.
dogus618
13/12/2012, 20:24
bence anfiyi takın zaten teypler cok zayıf cıkışları en azından iyi bir ses alırsınız müziğe doyarsınız
aldığınız hoparlör nasıl geliyorsa öyle takın. crossover sesi dağıtıyor zaten, tiz ayarını amfiden yaparsınız. düşük frekanslarda çalıştırın tizler fazla yükselmez. bende 6 tweeter var tizler de gayet normal çalıyor öyle bir kulak tırmalama yok. bu arada önede arkayada 16.5 oluyor ama arka kapı döşemesinin içini biraz tıraşlamanız gerek.
LorDracula
17/12/2012, 02:21
bugun taktırdım takan adam hiç iyi yapamadı ses berbar arkaları traslamadan oldu önlerdende 17 lik hoperlör cıktı. haftaya mdf den parçalar koyacağım 4 kapıya birden kapı plastikleri ile kolon arasında biraz boşluk oldu sanırsam ses aradan kapının içine dağılıyoır ve temiz bir ses vermiyor
LorDracula
19/12/2012, 01:09
Arkadaşlar aracın ses sistemi tam oturmadı orjinal teyplere anfi takarken cevirici takıyormusuz doğrumudur. doğruysa nerde bulabilirim?
Ziyaretçi033
11/02/2013, 12:22
Arkadaşlar, yeni konu açmadan önce bir araştırayım dedim ve bu konuyu buldum.
Burdan sorumu sormak istedim.
Sağ ön kapı kolonlarım hak-ı rahmetine kavuştu. cd den müzik dinlerken sesi tamamen bozuyor. Diğer kolonlara aktardığımda ses düzeliyor.
Bu sağ kolonu nerden bulabilirim? Elinde olup kullanmayan arkadaşlarımız varsa gönderebilirler mi? (tabi ücreti ile)
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Ziyaretçi033
11/02/2013, 13:28
Güncel dostlar :(