PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askere Gideceğim Gitmeden Bakım Yaptırmalı mı ?

rockSEWER
07/12/2012, 03:34
Merhaba Arkadaşlar,

Nasipse 12.12.12 tarihinde askere gidiyorum.Dizel puntom tam 59850 km'ye geldi. Aracı babam kullanamıyor 5 ay yatıcak kapıda araba.Benim korkum yağın değişim zamanı falan geldi, kışında soguklarda falan bu şekilde kalmasının sıkıntısı olurmu gelincemi yaptırsam bakımı. Bide diğer taraftan bakımı yaptırıp oyle yatsın araba diyorum bu seferde kışın soğugu yiyince araba,yeni yağın falan özelliği kaybolup bana sıkıntı yaratırmı korkusu var. Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal olayı oldu biraz.

Bu konu ile alakalı düşüncelerinizi bekliyorum.Dönüş inşallah mayısta, araba kullanılmayacağı içinde ne gibi önlemler almalıyım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

tyilgin
07/12/2012, 09:34
Ankarada olduğunuza göre antifiriz konusunu hatırlatmama gerek yok sanırım ama ben yinede hatırlatayım. Yağı bence ellemeyin. Eğer teyp kod istemiyorsa ve forumdaki arkadaşlarda aksini söylemezse akü kutup başını da ayırmanız iyi olur diye düşünüyorum.

Diğer taraftan, istemeye istemeye gidip, Geldikten bir müddet sonra değerini anlayıp tadını hayatınız boyunca unutamayacağınız kutsal görevinizde allah yardımcınız olsun, hayırlısı ile gidip dönmeyi nasip etsin inşallah.

usa
07/12/2012, 10:22
allah hayırlısı ile sağ sağlim gelmeyi nasip etsin bence bakımını geldikten sonra yaptır nasıl olsa araç kapının önnde yatıcak kullanan da yok ama ynede sen bilirsin :) şimdi bana deseler askere gidiceksin dye yine giderim :):):)

Ziyaretci040
07/12/2012, 10:29
Kardeş öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Bana deseler ben bi daha gitmem :) Onun dışında ise aracının kutup başlarını sökmeni tavsiye ederim. Antifirizinide kontrol ettikten sonra başka bişi yaptırma geldiğinde bakım yaptırır rahat rahat binersin.

dogus618
07/12/2012, 10:44
şimdiden su gibi gidip su gelin hayırlısıyla bakımı bence yaptırmayın yağını suyunu kontrol edinn antifirzini koyun ve 5 ay sürekli yatırmayın en azından haftada 2 kere olduğu yerde çalıştırsın baban derim ....
şimdiden hayırlı tezkereler

Luc
07/12/2012, 11:28
Öncelikle hayırlı teskereler. Araba 5 ay yatacaksa normal şartlarda lifte kaldırman lazım aracı süre uzun olduğu için. 2 haftada bir çalıştırıp ileri geri yapacak biri olsa fena olmaz.

Yağında belli bir ömrü olduğu için değiştirsen iyi olur.

OzzY
07/12/2012, 13:02
temiz yağ ile yatması daha sağlıklı komple bakım olmasada en azından yağ değişimi yapmak iyi olur. ayrıca en azından haftada bir çalıştırıp biraz ileri geri yapmak lastikler için faydalı olur.