Orijinalini görmek için tıklayınız : Multijet 2
Arkadaşlar bu sabah aracımın temizlik işleri için servise gitmiştim işim bitince showroom a geçeyim dedim bir baktım yeni araç olan mont gelmiş en fulu gelmiş dış foto çekmedim ancak motoruna bakmışık multi 2 yi görünce sizlerle paylaşayım istedim buyrun, dış fotolarını oranın müdürünün face inden alıp ekledim
Araç öğrendiğim kadarıyla 2.0 litre 170 hp AWD deri koltuk ve sunrooflu yani herhalde en fulu fiyatı ise yaklaşık 115 bin TL cik imiş
Ziyaretçi034
06/12/2012, 18:42
bu arabada (alışkan olmadığımızdan) garip gelen tek şey solda ayak dayama yerinde park (el) freni olması. mazallah sol ayağı uzatıcaz diye el frenine asılırsak :D
birde üstünkörü incelememde torpido kapağı vasatın altında ve ince gelmişti
ahmet4646
06/12/2012, 18:53
bu arabada (alışkan olmadığımızdan) garip gelen tek şey solda ayak dayama yerinde park (el) freni olması. mazallah sol ayağı uzatıcaz diye el frenine asılırsak :D
:) niye öyle bir saçmalık yapmışlarki bir de far düğmesi farklı ford lardaki gibi koldan değil.
Tayfun-E30
06/12/2012, 19:00
eğer mecedesteki gibiyse ayak dayama yerinde ve el freni istemeden dalgınlıkla çekilicek konuma denk gelmiyor sürüs pozisyonunda..
motor delisi
06/12/2012, 19:20
şu motoru bravoya koysalar ya ne güzel olurdu :) Bu arada koskoca araba 115 bin tl iyi hadi neysede önde park sensörü bile yok maliyeti 100 lira :) 115 bin tl bu araca verenin aklını öpeyim :)
Ziyaretçi034
06/12/2012, 19:24
:) niye öyle bir saçmalık yapmışlarki bir de far düğmesi farklı ford lardaki gibi koldan değil.
amerikan ve alman araçlarında genelde far anahtarları bu şekilde oluyor. sanırım gelenek oldu artık
eğer mecedesteki gibiyse ayak dayama yerinde ve el freni istemeden dalgınlıkla çekilicek konuma denk gelmiyor sürüs pozisyonunda..
hiç o tür bi araçla deneyimim olmadı. cumartesi medos'a gideceğim, bi test turu atmaya çalışırım :)
amerikan suv'larda genelde öyledir :)
Ziyaretçi034
06/12/2012, 19:26
şu motoru bravoya koysalar ya ne güzel olurdu :) Bu arada koskoca araba 115 bin tl iyi hadi neysede önde park sensörü bile yok maliyeti 100 lira :) 115 bin tl bu araca verenin aklını öpeyim :)
o motoru bravo'ya taksalar fiyatı 80 bin tl'ye merdiven dayardı herhalde. o parayı c segmenti arabaya verenlerinde dediğin gibi aklını öperlerdi muhtemelen :)
ahmetcihanokke
06/12/2012, 20:05
işçilik gene vasat sanırım pıyangodan cıkarsa ama kesın alırım :)
Valla işçilik tip falan bişi demiyorum. Ama motora laf yok arkadaşlar. Hayatımda gördüğüm en sessiz multijetdi. Uşak'ta meydana çekmişler arabaları. Giderlerken yetiştim yanımda çalıştı araba ama motor soğuk olmasına rağmen montun benzinli mi dizel mi olduğunu anlamak zordu. O derece sessizdi. Fiat'ın gelecek dizellerine ışık tutuyor bu da.
Uşak'tan bir mont:
https://a1212.hizliresim.com/14/6/gmxqz.jpg
tonymontana
06/12/2012, 21:46
rakibi sorento ve mont ondan daha iyi bir araç. sorento 75bin€, mont 49bin €.
fiat neyapsa çamur atacak birileri oluyor.
StrawBeeRy
06/12/2012, 22:05
biride çıkıp yazmamış bunun otomatiği nasıl diye :) çok merak ediyorum yığılma felan varmı acaba kullanan varmı aramızda ?
fiat multijet motorları gerçekten hem sessiz hemde güçlü ama 110 çok geldi ya biraz uygun olması gerek ya 1.6 120 lik gelirse vergi avantajıyla ii satış rakamlarına ulaşırlar.
kadir1982
07/12/2012, 02:39
bildiğim kadarıyla fiat dodge yi aldı ve mont ta Dodge Journey 'la aynı
Birkan61
07/12/2012, 02:43
biride çıkıp yazmamış bunun otomatiği nasıl diye :) çok merak ediyorum yığılma felan varmı acaba kullanan varmı aramızda ?
onu bunu bırakta arabayımı sattın la? honda resmi falan hayırdır :)
motor delisi
07/12/2012, 10:22
sorentonun tasarımı bence müthiş daha sportif bir havası var mont ta fena değil tabiki ama 115 bin tl çok fazla tabiki ülkemizdeki vergiler belli, mesela ben jip almak istesem Tiguan alırım kesinlikle 1.4 tsi 52 bin tl den başlıyor. tiguanın bi ufagı gelecek bu sene 1.0 tsi 3 silindirli dsg şanzımanlı o çok fazla tutar diğer jip lere bakarsak bu fiyatı vermezler monda demek istedim daha bir çok rakibi var.
1.5 dci ve 1.6 dci qasqai,
kia sorento-sportage
tiguan
captiva
vs vs
erhan4785
07/12/2012, 11:46
Bu araca 1,6 multijet olsa felan diyenler var, şaşkınlıkla izliyorum. Bu koca araca 1,6 motor nasıl yetecek acaba.. 2,0 motor bile güçsüz kalabilir bu araçta.. Bence fiat kendini aşmaya başladı.. Yeni punto-linea vs. estetiği gayet hoş. Fiat kendini aşmaya başladı.
+1 haklısın
Ben onu bunu bilmem güzel araç özellikleri motoru çalışınca çok güven veren bir sesi var yani ben güçlüyüm arkadaş dercesine, ancak şu var 115 bin TL verip ön park sensörü bile yoksa almam , giderim c200 a m g alırım daha iyi hatta belki de çekeri bile alınabilir fiyatını bilmiyrum ama belki alınır
ahmet4646
07/12/2012, 12:15
sorentonun tasarımı bence müthiş daha sportif bir havası var mont ta fena değil tabiki ama 115 bin tl çok fazla tabiki ülkemizdeki vergiler belli, mesela ben jip almak istesem Tiguan alırım kesinlikle 1.4 tsi 52 bin tl den başlıyor. tiguanın bi ufagı gelecek bu sene 1.0 tsi 3 silindirli dsg şanzımanlı o çok fazla tutar diğer jip lere bakarsak bu fiyatı vermezler monda demek istedim daha bir çok rakibi var.
1.5 dci ve 1.6 dci qasqai,
kia sorento-sportage
tiguan
captiva
vs vs
bu saydığın araçlarda sadece sorento ile karşılaştırabilirsin hele hb bozması qasqai yi hiç kıyasa bile sokma 52 bin tl ye dediğin tiguan la mont u boyut olarak genişlik olarak bir karşılaştır istersen.ve 52 bin tl dediğin tiguan da sis farı ve fonksiyonel direksiyonda yok.
ahmet4646
07/12/2012, 12:17
onu bende merak ediyorum aslında çift kavramı acaba ?
çamur atan her zaman çıkar bu arada qasqai donanım açısından bu araçtan bir kaç gömlek geride kalıyor sorentoların rakamları ortada kimse çok pahalı demeye hakkı yok mont için bu aracı almak için gittiğinizde ön park sensörü hediye ederler
dün halkalıda kırmızı mont gördüm gerçekten baya külleli duruyor..
motor delisi
07/12/2012, 14:01
Herkes böyle konuşuyor fakat siz bu arabadakı motorun multijet olduğuna ve bu otomatik şanzımanın fiata ait olmadığını biliyormusunuz ? bir yazı okumuştum onu bulup buraya yazacağım fiatın mühendisleri asla bu araç ile ilgilenmediler amacım aracı karalamak değil fakat örnek bu multijet vakası lancia deltadada var, mjet 2 3.0 v6 motor diyor bu bildiğimiz 300c nin aynı motoru diye kanıt var ortada sessizliğine şanzımanına güvenipte aman fiat ne sessiz mtor yapmış yeni 1.6 lineada sessizdir diyip hareket etmeyin sakın tıpkı qasqainin dci kullanamsı gibi birşey bu amblem koymak ile herkes araç üretir tata da üretir yani bi aracı bukadar abartmanın manası yok ama aslın özü güzel araç alan alır hayrını görür fakat mjet 2 muhabetine asla inanmayın derim.
2,0 multijet fiat motoru diyortürkiyede'ki tüm tanıtımlarda araştırmanızda fayda var.. 3,0 dizel dediğiniz ise crysler motoru o ayrı başka. 3,0lık motor jeeplerde ve crylerde kullanılıyor. Otomatik vitesi zaten crysler grubunun. Bunda ne problem var anlayamadım. Adam firmayı satın almış teknoloji geçişkenliği normal. 3,0 motor türkiye'de yok. Fiat bu arabanın izolasyon ve iç tasarımıyla motorunu yeniledi. Bakın artık amerikadaki birçok dodge ve crysler ara.ta 1.4 multiar 135 veya 170 lik motolar var. Amerika'daki 2,0lık motorda artık multijet.
Bunları fiat yapmış.. Hakkını yememek lazım.
2.0 cc'lik motor fiat'ın öz ve öz kendi motorudur. Araştırınız lütfen..
srkaradag
07/12/2012, 16:27
Herkes böyle konuşuyor fakat siz bu arabadakı motorun multijet olduğuna ve bu otomatik şanzımanın fiata ait olmadığını biliyormusunuz ? bir yazı okumuştum onu bulup buraya yazacağım fiatın mühendisleri asla bu araç ile ilgilenmediler amacım aracı karalamak değil fakat örnek bu multijet vakası lancia deltadada var, mjet 2 3.0 v6 motor diyor bu bildiğimiz 300c nin aynı motoru diye kanıt var ortada sessizliğine şanzımanına güvenipte aman fiat ne sessiz mtor yapmış yeni 1.6 lineada sessizdir diyip hareket etmeyin sakın tıpkı qasqainin dci kullanamsı gibi birşey bu amblem koymak ile herkes araç üretir tata da üretir yani bi aracı bukadar abartmanın manası yok ama aslın özü güzel araç alan alır hayrını görür fakat mjet 2 muhabetine asla inanmayın derim.
Multijet 2 nin fiatın 2009da geliştirdiği punto evolarla kullanmaya başladığı Yeni Nesil motor olduğunu zaten bilmekteyiz .Fiatın türkçe resmi sitesine bakarsanızda multijet 2 teknolojini anlattığınızı görürsünüz.montun şanzuman ve AWD 4x4 sisteminin chrysler a ait olduğunuda zaten bilmekteyiz ,bunlar araçla ilgili biraz okursanız ulaşabileceğiniz bilgiler .aracı beğenmeyebilirsiniz, fiyatını haketmediğini düşünebilirsiniz ancak yorumlarınızın elle tutulur bir tarafı yok bence, saygılar...
scooby555
07/12/2012, 16:51
:thumbup1:
Multijet 2 nin fiatın 2009da geliştirdiği punto evolarla kullanmaya başladığı Yeni Nesil motor olduğunu zaten bilmekteyiz .Fiatın türkçe resmi sitesine bakarsanızda multijet 2 teknolojini anlattığınızı görürsünüz.montun şanzuman ve AWD 4x4 sisteminin chrysler a ait olduğunuda zaten bilmekteyiz ,bunlar araçla ilgili biraz okursanız ulaşabileceğiniz bilgiler .aracı beğenmeyebilirsiniz, fiyatını haketmediğini düşünebilirsiniz ancak yorumlarınızın elle tutulur bir tarafı yok bence, saygılar...
+1 :thumbup1:
Fiat Crysler in önce %20 hissesini satın aldı, şuan da da %53,5 hissesine sahip. Dolayısı ile 300C nin şasisi üzerine kurulan lancia thema ve dodge journey nin üzerine kurulan mont gibi araçlarla daha fazla karşılaşabiliriz. Bu yeni araçlarda Fiat bir crysler kalitesini koruyabilir mi? yoksa captivadaki gibi chevrolet aldım deyip daewoo ya binen insanlarımı dinletir bize, beraber göreceğiz..
Sadece motor Fiat'ın, şanzıman Chrysler şanzımanı ve tam otomatik..
onu bende merak ediyorum aslında çift kavramı acaba ?
Şanzıman tam otomatik 6 ileri