Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anahtar kabı sorunu

maceraci95
03/12/2012, 14:47
Forum aracılığıyla arkadaştan aracım için anahtar kabı satın aldım. Parayı yolladım sonra anahtar kabını kargoladı. 30 Kasım Cuma akşam saat 17 civarı kargo geldi. İlk görüşmemizde bana çizik dahi olmadığını ve sıfır gibi olduğunu söyledi. Kargoyu aldıktan sonra kutuyu açtığımda anahtar kabının tırnaklarından birinin kırık olduğunu gördüm ve hemen kendisini aradım. İlk önce itiraz etti kırık değil diye. Bende fotoğrafını yollayayım bak dedim ve yolladım. Ne gerek var bunlara beğenmediysen geri gönder dedi tamam dedim. Geri yollamak için pazartesiyi bekledim çünkü araya hafta sonu girdi ve bana paramı hafta sonu havale etmesi imkansız olduğundan hafta başını bekledim. Sonuçta kusurdan dolayı teslim edilmesi hususunda anlaştık. Olması gerekende bu. Pazartesi günü sabah mesaj attığımda yok aradan 4 gün geçmiş kabul edemezmiş kargoyu ertesi gün göndermeliymişim. İyide ilk başta kendisi gibi parayı önce isteyip kargoyu sonra yollayan kendisi gibi bende paramı önce isteyip kargoyu sonra yollamak istedim arkadaşın işine gelmedi. Bunun olması içinse hafta başının gelmesi gerekiyor. Şimdide itiraz ediyor. Bence nedeni bu kusurlu malı başkasına satamayacağı için hazır elden çıkarıp parasını almışken olayı bitirmek. Ben kendisinede belirttiğim gibi hakkımı helal etmiyorum. Bu arkadaşı da bu şekilde teşhir etmek istiyorum.

erdiyilmaz
03/12/2012, 15:19
Kotu bir durum olmus, umarim aranizda anlasirsiniz

maceraci95
03/12/2012, 15:27
Sağol ama zor gibi görünüyor.

Ziyaretci031
03/12/2012, 15:28
Yanlış yapmış çok büyük ayip.

uraaal
03/12/2012, 15:39
hayret bu forumda boyle olaylar donmezdi ama ? umarım sorununuz halledilir.

Sparco34
03/12/2012, 15:41
büyük ayıp bence forumda aileyiz sonuçta

Battal
03/12/2012, 15:43
20-30 Liralık mal için böyle şeyler olmaması lazım aslında. Birdaha aklınızda bulunsun, internet üzerinden birşey satın alacağınız zaman, ürünü satan kişinin sahibinden.com'dan get ilan vermesini isteyin. Bu şekilde mağdur olmaz, rahatlıkla geri iade edebilirsiniz aldığınız şeyi.
Geçmiş olsun.

SteinGP
03/12/2012, 16:12
Eğer arkadas size bu sekilde gönderdiyse geri almalı. Kendisinin bu konu hakkındaki açıklamasını bekliyoruz.

Send my Samsung Galaxy S3 using 2

Ziyaretci032
03/12/2012, 16:16
böyle olaylar genelde techturkey'de olurdu, sohbet kısmı dolandırıcı başlıklarıyla dolu. bizim forumda da olması üzücü tabi ki..

Ziyaretci037
03/12/2012, 16:19
Forumdan daha önce bikaç kere alışveriş yaptığım oldu,şansıma hep sağlam insanlar denk geldi,sizinki şanssızlık olmuş,arkadaş gereken açıklamayı yapacaktır heralde..Umarım anlaşırsınız..

bvulgari
03/12/2012, 16:23
arkadaş için konusmuyorum sonucta tanımam etmem fakat bahsettiğiniz durumu kimsenin yapmaması lazım..mebla ne olursa olsun..

Ziyaretci031
03/12/2012, 16:29
Aslında çok önemli bir konu bu çünki hemen hemen herkes birşeyler alıp satıyor burda böyle durumlar güvensizlik yaşatmaya başlar.

femoli
03/12/2012, 17:44
mert yabancı değil tanıdığımız birisidir dolandırıcılık olduğunu sanmıyorum bir yanlış anlaşılma olmuştur .. kısa zamanda yanlış anlaşılmanın olumlu sonuçlanacağına inanıyorum ..

Diğer arkdaşlarımada ricam biraz sakin olmaları, hemen kötü lütüflarda bulunmayalım..

Ziyaretçi048
03/12/2012, 18:23
Bence buraya konu açmanız yanlış. Önce kendisiyle hemen iletişimi koparmayıp uzlaşma yoluna gitmeniz lazımdı. Forumdan birine teyp sattım 15 gün oluyor. Elektronik malzeme. Teybi yolladıktan bir hafta sonra arkadaş beni aradı. Abi çalışmıyor dedi. Bir haftadır bağlamadınmı dedim. yok abi işten güçten fırsat olmadı dedi.Dedim elektrikçiye git baktır bağlantılarda problem vardır dedim. çalışan teybi söktüm sana yolladım. Eğer çalışmazsa yolla teybimi paranı geri göndereyim dedim.. Elektronik malzeme olduğu halde yapıyorum bunu. Sizinki ise normal bir ürün , kusurlu çıktıysa hemen geri alması lazım. ama 5 lira ama 10 lira para kolay kazanılmıyor.

Misafir046
03/12/2012, 18:57
Bence bu gibi durumlar kargo gorevlisi yanında kutuyu acıp cihaza bakmanız.Gerekirse tutanak tutup geri iade etmeniz.

Ama sizde haklısınız.Sonucta forumdan bir alışveris.Bence arkadas bir gelsin sorun coulecek gibi.

eexelanss
03/12/2012, 19:44
Buraya yazmanın neresi yanlış gayette iyi olmuş.
Nedemek yani hemen göndersen kabul ederdim yok aradan 3gün geçmiş 4 gün geçmiş böyle bişey olurmu?
Ben bu şekildeki bir tavırda pek iyi niyet görmüyorum. Birde aynı forumdayız birbirimize satıcı alıcı ilişkisinden dahada öteye geçip daha çok yardımcı olmamız gerekirken bu tarz şeyler hiç iyi niyetli değil. o yüzden bu tür olayların burada deşifre edilmesi çok iyi. Ozaman biri birşey alırken birdaha düşünür.
eğer forumdan biri birşey satıyorsa ve bu duruma düşmek istemiyorsa o zaman bu tip şeylere daha çok dikkat eder.

1ocak2011
03/12/2012, 19:47
Buraya yazmanın neresi yanlış gayette iyi olmuş.
Nedemek yani hemen göndersen kabul ederdim yok aradan 3gün geçmiş 4 gün geçmiş böyle bişey olurmu?
Ben bu şekildeki bir tavırda pek iyi niyet görmüyorum. Birde aynı forumdayız birbirimize satıcı alıcı ilişkisinden dahada öteye geçip daha çok yardımcı olmamız gerekirken bu tarz şeyler hiç iyi niyetli değil. o yüzden bu tür olayların burada deşifre edilmesi çok iyi. Ozaman biri birşey alırken birdaha düşünür.
eğer forumdan biri birşey satıyorsa ve bu duruma düşmek istemiyorsa o zaman bu tip şeylere daha çok dikkat eder.

Oğuzhan senin anahtar kabı sağlammı:tooth000:

paraddoxx
03/12/2012, 20:05
hayret bu forumda boyle olaylar donmezdi ama ? umarım sorununuz halledilir.

Katılıyorum. Bu forumda en çok beğendiğim konu güven olayıdır. Hiç tanımadığım insanların bana mesailerinden vakit ayırıp yardımcı olduğu zamanları bilirim, hem de hiçbir karşılık beklemeden. Bence bu olay da en kısa sürede tatlıya bağlanmalı. İnşallah herşey basit bir yanlış anlaşılmadan ibarettir.

krm1983
03/12/2012, 20:15
Bu anahtar kabı olayı iyice karışmış yeni bir konu daha açılmış.

Sent my iPad using

Misafir046
03/12/2012, 20:26
Bu anahtar kabı olayı iyice karışmış yeni bir konu daha açılmış.

Sent my iPad using

Aynen valla.

Kim kimin anlamadım.

krm1983
03/12/2012, 20:29
Aynen valla.

Kim kimin anlamadım.

Yalan rüzgarı gibi oldu bu anahtar kabı konusu ;)

Sent my iPad using

Misafir046
03/12/2012, 20:29
Yalan rüzgarı gibi oldu bu anahtar kabı konusu ;)

Sent my iPad using

Aynen Mert diyor ama ismail konu acmıs aynı konudan bahsediyor.

serkandemir
03/12/2012, 20:35
Bizde mertten aldık ama foruma yazmadım açıkçası mesela kullanılmış olduğunu yazmamisti ama sıfır diye düşünürek aldık telefonla aradık iade alırım dedi

Yani ben ürünü gobderdikten sonra parayi iade alma teklifi yaptım gerçi

Hatirlarsaniz iki tane daha vardı sattığı

Sonuç itibariyle şu ana kadar kötü bir izlenim bırakmadı bende

Samsung s2 cihazımdan 2 ile göndermiş bulunmaktayım

volume23
03/12/2012, 20:36
Aynı gün içinde 2 farklı arkadaş satmıştı kap farklı konular olabilirmi acaba.

maceraci95
03/12/2012, 20:43
Konu ile ilgili aynı gün anahtar kabı hakkında ikin farklı görüşme olduğundan benim burada hatamı düzeltmem gerekiyor. Aldığım kişi Bursadan Gürçocuk nickli arkadaştır. Raistlin nickli arkadaştan özür diliyorum. Konunu kendisi ile alakası yoktur. Moderatörlerimizden ricam konu başlığını anahtar kabı sorunu olarak değiştirmeleri yönünde olacaktır.

krm1983
03/12/2012, 20:44
Neyse açıklığa kavuştu olay.

Sent my iPad using

Raistlin
03/12/2012, 20:46
Evet arkadaşlar bi dostumun beni araması sonucu,uzun zamandır arabamı satmış olmamdan dolayı foruma giremiyorum.Şimdi arkadaşın biri beni Allaha falan havale etmiş ve dolandırıcılıkla itham falan etmiş.Fakat olayın aslı şu'dur milyonda bir ihtimal olan benim ilanıma benzer bi ilan açan arkadaşı ben ile karıştırmış forumda ve onla konuşup onun dediklerini benim ağzımdan çıkar gibi anlatmış.Şimdi olayın aslına gelicek olursam,yanlışlık her zaman yapılabilir,herşey karışır fakat benim adıma dolandırıcı diyen arkadaşlar hepinizin karısı çoluğu çocuğu var şimdi bu söylediğiniz laflardan dolayı yüzünüz bir nebze kızarıyor mu ? Başlığı açan arkadaşa geliyorum Sende beni Allaha havale etmişsin ya,beni bu kadar ithamla karşı karşıya bıraktın sana da hakkımı helal etmiyorum ! burda sağolsun bi femoli kalmış eskilerden o da zaten benim nasıl biri olduğumu bilir !

SteinGP
03/12/2012, 21:00
başlık düzeltildi arkadaşlar.

femoli
03/12/2012, 21:12
Bu ne saçma bir konu oldu mert değilmiş ahmet miş yok ahmette değil mehmetmiş yanlışlıkla bir adamı idam ediyordunuz insan yazmadan 5 düşünür bir yazar .. ben bu anahtar kabı ile ilgili tüm konuların silinmesini talep ediyorum ..