Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Ceza Puanı Ne Zaman Silinir?
fotobelit
03/12/2012, 11:17
Bu gün bir haber okudum,şu M.yüzyıl disindeki oyuncunun ehliyetine süresiz el konmuş.Heralde bizim gibi araç kulanmayı sevenlerin en büyük kabus larından biridir.Bende merak ettim bu puanlar nezaman sıfırlanıyor diye.AMa sıfırlanma yok sadece puan düşme varmış..Konu ile ilgili bilgi şöyle.. Mesela ocakta radar cezası yediniz şubatta park cezası.
sonraki yıl ocakta radar cezası siliniyor puanı düşülüyor şubatta park cezası silinip puanı düşüyor
yani ceza puanı sıfırlanma diye birşey yok..
serkandemir
03/12/2012, 11:21
farkı neymiş
Ziyaretçi034
03/12/2012, 12:20
fark değilde şöyle anladım. mesela kasım ayında cam filminden 20 puan ceza yedim, 1 ocakta o puanım tekrar sıfıra düşmeyecek. ancak önümüzdeki sene kasım ayında o puan düşecek, eğer önümüzdeki kasım ayına kadar 4 defa daha 20'şer puanlık ceza puanı yersem ehliyetime geçici olarak el konulacak.
Sparco34
03/12/2012, 12:27
ceza yediğinde puanın silinmesi için 1 yıl geçmesi gerekiyor
dogus618
03/12/2012, 12:28
Tam 1 sene doldurmasi lazim benimde ayni oldu 2011 eylul de yedim 2012 eylulde puan silindi
yenii bir bilgi benim için. :) eskiden her sene sıfırlanmaz mıydı ya?
Cezayı hangi ayda yazarlarsa 1 sene sonra aynı ayda o ceza puanı silinir diye biliyorum..
fotobelit
05/12/2012, 13:17
Cezayı hangi ayda yazarlarsa 1 sene sonra aynı ayda o ceza puanı silinir diye biliyorum..
Aynen öyleymiş..ceza hangi ayda kesilmişse sadece o ceza 1 yıl sonra silniyor,Başka bir zamanda ceza yediyseniz o kalıyor(Bir senesi dolmadıysa)
Aynen öyleymiş..ceza hangi ayda kesilmişse sadece o ceza 1 yıl sonra silniyor,Başka bir zamanda ceza yediyseniz o kalıyor(Bir senesi dolmadıysa)
Aynen abicim cezayı yedikten bir sene sonra sadece o ceza puanı siliniyoo