PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HGS etiketi

fraust
28/11/2012, 16:47
Malumunuz,
2013'ün başında KGS kalkacak. Yerine HGS geçecek.

Geçenlerde HGS aldım ama etiket montajını hala yapmadım.

HGS kullanan arkadaşlar etiketi tam olarak camın neresine montaj yaptıklarını ve deneyimlerini buradan paylaşırlarsa HGS alacak arkadaşlara yardımcı olacaklardır.

HGS CSC (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/) adresinde;

FIAT
Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok FIAT modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için FIAT bayinize danışınız.
ifadesi yer almış olsa da kullanıcı deneyimleri her zaman daha yararlı olmuştur.

Bu arada HGS için;
HGS alırken kimlik ve ruhsat yanınızda olmalı,
Birden fazla araç tek kişi üzerinden kayıt olabilmekte,
5-TL etiket ücreti, 30-TL de ilk yükleme ücreti istenmekte (toplam 35-TL),
KGS bakiyeleri şu an itibariyle HGS ye devir olmuyor,
Posta Çeki Hesabı olanlara otomatik ödeme gibi bir kolaylık bu gün itibariyle malesef yok,
Bankaların HGS için bu gün itibariyle bir çalışması malesef yok,
Bakie görüntüleme ve para yatırma PTT ATM lerinden yapılabiliyor.

otopunto
28/11/2012, 17:20
HGS alalı 2 ay kadar oldu. Ön cam da orta hizada aynanın tavan yada camdan oluşuna göre değişerek yakl. tavandan 10-15 cm mesafeye yapıştırılıyor. Aslında bir broşürde verip detaylı tarif yapıyorlar, bana şu sayfa uygun geldi. Ancak KGS den sonra süper birşey,
HGS CSC (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/)

otopunto
28/11/2012, 17:22

fraust
28/11/2012, 18:13
HGS alalı 2 ay kadar oldu. Ön cam da orta hizada aynanın tavan yada camdan oluşuna göre değişerek yakl. tavandan 10-15 cm mesafeye yapıştırılıyor. Aslında bir broşürde verip detaylı tarif yapıyorlar, bana şu sayfa uygun geldi. Ancak KGS den sonra süper birşey,

Sanırım; Resimde işaretlenen yere montaj yapmak gerekiyor.

serkandemir
28/11/2012, 18:18
bu kadar hassasmı bu hgs etiket olayı

fraust
28/11/2012, 18:27
bu kadar hassasmı bu hgs etiket olayı

Normalde 100 küsür hızla bile giderken algılaması gerekiyormuş ama bi kaç yerde KGS den bile daha hızlı geçiyorduk diye eleştiriler var...

serkandemir
28/11/2012, 18:51
Normalde 100 küsür hızla bile giderken algılaması gerekiyormuş ama bi kaç yerde KGS den bile daha hızlı geçiyorduk diye eleştiriler var...

yok yani muharrim abi mesela 10 cm aşağı yapıştırsak ne olcak okumaycak mı onu merak ediyorum

fraust
28/11/2012, 18:58
Serkan, sanırım oradaki renkli alan üzerine gelmeyecek.
Aslında benim takıldığım MANYETİK ÖN CAM ne demek? asıl karışıklığa sebep olan benim için o deyim...

serkandemir
28/11/2012, 19:01
Serkan, sanırım oradaki renkli alan üzerine gelmeyecek.
Aslında benim takıldığım MANYETİK ÖN CAM ne demek? asıl karışıklığa sebep olan benim için o deyim...

abi herhalde o çizgili kısmı manyetik olarak kabul etmişler hemen aynanın arkasında ki :chef:

SYG
28/11/2012, 19:28
Ben aynanın bulunduğu siyah kısmın 1-2 cm altına yapıştırdım.100 km hızla okudu sorun yok.

fraust
28/11/2012, 19:39
Bir de aklıma takılan bir başka konu var :)

KGS ye göre OGS de olduğu gibi %20 indirim olacakmış.
Peki KGS tamamen kalkınca ne olacak... indirim neye göre verilecek?
Yoksa OGS pahalancak ve KGS fiyatına mı yükselecek :)

shellcininabisi
28/11/2012, 20:12
:) ogs candır :) benim anlamadığım ise bu gün kardeşime alırken geçen diyalog;

bayan : etiket 5 , kart 15 tl hangisini alacaksınız?
kardeşim : 10 tl fark var aralarında kartla daha mı hızlı geçiliyor?
bayan : hayır efendim kartı okutmanız gerekir etiket ise kendi okuyor.
kardeşim : fdasdfksadfksajfns ????

femoli
28/11/2012, 20:25
Kgs bakiyeleri ne olacak nolur nolmaz diye bir dünya yatırdım kgs kartıma . hgs olunca boşamı gidecek bakiye.

classiconline
28/11/2012, 22:15
30 TL yükleme yapılıyor içine 5 TL de kart ücreti.Uygulama güzel ama aracın plakasını kaydediyorlar.Aracı değiştirecek olursak içindeki bakiye plakaya kalıyor.fazla yükleme yapmamak daha mantıklı galiba...bir de arac calınırsa takip edilebiliyormus.pttde calısan adam öyle söyledi

SteinGP
28/11/2012, 23:00
Kgs bakiyeleri ne olacak nolur nolmaz diye bir dünya yatırdım kgs kartıma . hgs olunca boşamı gidecek bakiye.

kgs yi aktarıyorlar abi hgs ye. yalnız postanedeki arkadaş benimkini aktaramadı, 6 lira mı ne olunca çokta önemsemedim. aktarıyorlar yani ısrarcı ol :)