Orijinalini görmek için tıklayınız : 17 inch sorunsalı ..
Arkadaşlar merhaba ,
Malum 17 inch kullanım sıkıntılarını kafamda sorgularken 1
hafta önce aldığım arabamın sol ön lastiği patlayınca bende de kayış kopma durumuna geldi , arabada halihazırda bi nazar değme durumunada inanmaktayım ama bu başka bi konu :(
Neyse kısaca sorum şu :
17 inch 205/45/17 yerine 16 inch 195/55/16 ya dönersem yoldaki zıplamalar ve her tümseği hissetme sorununu yenebilir miyim ?Arabamda 5 cm. eibach yay var ve eğer 16 inche döneceksem mutlaka yaylarda değişmeli midir?
Görüş , öneri ve tecrübelerinize şiddetle ihtiyacım var zira pazar gününden beri araba garajda yatıyor ve hala stepne lastik takılı üzerinde, bu işi haftasonu mutlaka halletmek istiyorum ..
Teşekkürler ..
Birkan61
21/11/2012, 21:26
Jantı küçültüp lastiğin yanak değerini arttırırsanız konforunuz artar ve lastikler darbeyi daha iyi emer. Şöyle diyeyim yanak ebatınız büyüdükçe çukurları falan daha az hissedersiniz.
205/45/17 yerine 16 inch 195/55/16
Kalınlaştırdığım ebatlar yanak ebatlarıdır.
Yayları kesinlikle değiştirmenize gerek yok belki ama daha fazla konfor için o 5 cm'lik spor yayı çıkartmanız şart.
Spor yay olduğundan dolayı orjinalinden daha serttir. Dilerseniz forumda ömer abi var " punt0 " nickli, orjinal punto yaylarını satıyor uygun bir fiyata.
Onları alıp takabilirsiniz. Jant lastik değişincede konfor yerine gelir..
Aracınızdaki NFS jantlarını satarsanız foruma koyun hemen satılır :D Talibi çok, jant yok..
bilgi için teşekkürler. 17 lerimi satma konusunda henüz karar vermedim :D orjinal yaylarla araba leyleğe döner diye istemiyorum bu yüzden de özellikle yayları değiştirmeden lastik ve jantları değiştirmek yeterli olur mu? asıl üzerinde durduğum konu bu ..
Birkan61
21/11/2012, 21:34
bilgi için teşekkürler. 17 lerimi satma konusunda henüz karar vermedim :D orjinal yaylarla araba leyleğe döner diye istemiyorum bu yüzden de özellikle yayları değiştirmeden lastik ve jantları değiştirmek yeterli olur mu? asıl üzerinde durduğum konu bu ..
:D o konuda öyle.. Görüntü kaybı yaşarsınız 5cm'lik yayları çıkartınca.
Lastikleri değiştirmek bir nebze daha iyi olur tabiki..
Bu jant ve yay işi öyle bir işki. Ya görüntüden ödün vericeksin konforu yaşayacaksın. Ya da konfordan ödün vereceksin görüntü olacak :)
acaba yayları değiştirmeden bunu deneyen varmı daha önceden ? haftasonu bu işi çözücem başka yolu yok :D
aykutisci
21/11/2012, 21:39
her ne kadar lastik ebatında oynasanda aracda spor yaylar oldugu sürece orjinal konforu beklememek lazım ama 55 yanak bir lastik kullandıgında tabiki 45 e göre lastik esneyecegi için biraz daha konfo artar
Birkan61
21/11/2012, 21:42
acaba yayları değiştirmeden bunu deneyen varmı daha önceden ? haftasonu bu işi çözücem başka yolu yok :D
205/40/17 lastik ve jant vardı eski puntomda.
Kışın 185/65/15 taktım lastik olarak.. Yaylar aynıydı. 3,5 cm vogtland.
Çukurlara girince daha güzeldi, darbeyi emiyordu. 17 jant varken resmen çukura girince lastik yokmuşcasına jantı vuruyordum.
Ama yaylar sert olduğundan orjinali kadar esneme olmuyodu.
Annemde bel fıtığı var, o arabaya binmemek için 40 takla atıyordu :)
https://img713.imageshack.us/img713/4029/resim482.jpg
estetikten de vazgecmek istemiyorum bu yüzden yaylar kalacak gibi görünüyor , yada aklıma şu soru geliyor hemen , spor yay vede orjinal yayları dışında başka sert olmayan ama alçak olan yay kullanımı mümkün müdür, güvenli midir , bu tür işleri yeni yeni öğrenen ben saçmalamakta mıdır :D
Birkan61
21/11/2012, 21:48
:) dediğiniz şekilde bir yay olsa bile lastik yanağınız fazla olduğundan ( örneğin 45 değilde 55 - 60 ) fazla esnediğinden lastiğiniz çamurluğa sürtecek.
Yine hiç bir anlamı olmayacak..
Tercih sizin.. Ya konfor, ya görüntü, ya da tam arası :D
tam arası :D şimdi iş geldi jant bulmaya bakalım nereden bulucaz :S
Birkan61
21/11/2012, 21:54
tam arası :D şimdi iş geldi jant bulmaya bakalım nereden bulucaz :S
O konudada yardımcı oluruz :D Şimdi çıkmam gerekiyor hayırlı akşamlar :D
sağol yorumların için , iyi akşamlar ..
görüş ve önerilere hala açığım :)
hem alçak hem yumuşak yay pek mantıklı görünmüyor... en iyi seçenek bence de yanak büyütüp jantı küçültmek 195-55-16 uygundur hatta 195 60 15 olursa daha da konforlu olur ama görsel olarak tatmin etmeyeceği kesin...
Bigbrother
22/11/2012, 09:40
Arkadaşlar merhaba ,
Malum 17 inch kullanım sıkıntılarını kafamda sorgularken 1
hafta önce aldığım arabamın sol ön lastiği patlayınca bende de kayış kopma durumuna geldi , arabada halihazırda bi nazar değme durumunada inanmaktayım ama bu başka bi konu :(
Neyse kısaca sorum şu :
17 inch 205/45/17 yerine 16 inch 195/55/16 ya dönersem yoldaki zıplamalar ve her tümseği hissetme sorununu yenebilir miyim ?Arabamda 5 cm. eibach yay var ve eğer 16 inche döneceksem mutlaka yaylarda değişmeli midir?
Görüş , öneri ve tecrübelerinize şiddetle ihtiyacım var zira pazar gününden beri araba garajda yatıyor ve hala stepne lastik takılı üzerinde, bu işi haftasonu mutlaka halletmek istiyorum ..
Teşekkürler ..
Konfor veya görüntü arasında bir karar vermek durumundasınız. Aracımda eibach prokit yay var ve konfor olumsuz etkileniyor ister istemez. Lastik yanak kalınlığını arttırarak konfor ulaşamazsınız. Daha önceki lastiklerim 205 55 16 idi ve şimdi 225 45 17 kullanıyorum. Her ikisinin de konforu aynı... İnce yanaklı lastik ile konforum azalmadı. Test edilip tarafımca onaylanmıştır yani... Boşuna jantlarınızı satmak ile uğraşmayın... Yani yay olduğu sürece konfor etkilenecektir. Konfor istiyorsanız spor yaylardan kurtulmanız şart... Bu işin inanın başka bir yolu yok...
1ocak2011
22/11/2012, 10:06
205 45 17 Evo Sport Jantı Yazlık Lastiklerimde, Kışlıklardada Beyaz Yine orijinal 195 55 16 kullanıyorum. Yay kullanmıyorum. Kullandığım yol aynı ve konfor farkı hiç yok. İki janttada aynı konforu yaşıyorum.
bu durumda yay olmadan bosuna para harcamis olacagim ,, tesekkur ederim yorumlariniz icin ..