Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte kavga ediyor musunuz?
peter_tagtgren
19/11/2012, 19:27
Merhabalar,
Ne zaman efendi gibi sakin gideyim desem bir imtihan geliyor buluyor.
Allah aşkına insanlar tanımadığınız kişiye el,kol hareketi yapma ve küfür edebilme hakkını kimden buluyorsunuz?
Zorda kalan insana yol neden vermiyorsunuz?
Bir kadın varsa yolda illa artistlik yapıp arkasına geçip dart dart korna mı çalmak gerekiyor ?
4 kişi bir arabaya dolunca neden millet havaya giriyor?
Biz milletçe neden efendi olmaya özenmiyoruz? Neden her kadını annemiz,bacımız gibi görmüyoruz?
İyilik enayilik değildir. En büyük enayilik kötülüktür.
Birbirimizi sevelim, sevilelim.
Ziyaretci036
19/11/2012, 19:30
merhabalar,
ne zaman efendi gibi sakin gideyim desem bir imtihan geliyor buluyor.
Allah aşkına insanlar tanımadığınız kişiye el,kol hareketi yapma ve küfür edebilme hakkını kimden buluyorsunuz?
Bir kadın varsa yolda illa artistlik yapıp arkasına geçip dart dart korna mı çalmak gerekiyor ?
Biz milletçe neden efendi olmaya özenmiyoruz? Neden her kadını annemiz,bacımız gibi görmüyoruz?
Iyilik enayilik değildir. En büyük enayilik kötülüktür.
hocam çok dolmuşsun. Eğitim şart
Hocam bencede sıkıntılı insanlar bencil kendileri yol isterken iyi biz şerit değiştirilece uzunları yakıyorlar yapacak bisey yok ben arada itisiyorum insanlarla ama gerek yok sakın olmak en iyisi
benim elimin altında sağlam bir birber gazı olur levyeli 4 kişiyle başa çıkabilirim o yüzden araçta kaç kişi oldukları mühim değil haklıysanız hakkınızı savunun
OAGP1960
19/11/2012, 19:44
Merhabalar,
Çok güzel bir konuya ve doğru noktalara değinmişsiniz, haklısınız, tebrikler, teşekkürler Gökhan kardeşim.:)
effect1903
19/11/2012, 19:45
Umarım birgün birbirimize karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmayı öğrenebiliriz.
Hayatın hangi alanına giderseniz gidin hep aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Sadece trafikte değil, toplumun hiçbir alanında insanlarda saygı yokki. Herkes uyanık, herkes şark kuznazı. "Kendi işim görülsün de gerisini boşver." diye düşünüyor millet. (Eğitimli, duyarlı kişileri tenzih ederim.)
Maalesef bizim toplumumuzda yetişen sağlıklı birey sayısı çok az. Eğitim çok önemli. Çocuklarımız yetiştirirken, onlara gereğinden fazla sevgi veriyoruz ama saygı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. Herşeyin başı eğitim. Ne kadar eğitimli bir toplum olursak, o kadar sağlıklı bir toplum olur.
Misafir046
19/11/2012, 20:02
Arabada saglam bir biber gazım vede saglam bir beyzbol sopam var...
Kimseye höt höt etmem ama eden varsa cevabını alır.
bugune kadar 3 kez karsılastım ikisinde saglam cam parcaladım.
Birinde saglam dovdum...
Acık ve net...
Haklıydım ve karsı tarafta bunu haketti.
Benim anama avradıma kufreden adamın agzına yaparım...Dunya umrumda olmaz..Magandalık buysa evet ben magandayım...Yemiyorsa karsının macası laf etmeyecek.ediyorsa da sonuclarına katlanacak.
Birinde saglam dovdum...
Acık ve net...
Benim anama avradıma kufreden adamın agzına yaparım...Dunya umrumda olmaz..Magandalık buysa evet ben magandayım...Yemiyorsa karsının macası laf etmeyecek.ediyorsa da sonuclarına katlanacak.
aynen öyle eğitim bir yere kadar küfür varsa sonucuna katlanacak karşıdaki kişi
peter_tagtgren
19/11/2012, 20:36
Birinde saglam dovdum...
Acık ve net...
Karşındakine birşey olsa, bir hastalığı varsa ölse-kalsa?
Üstadım, sevdiklerinden ayrılmaya değer mi?
peter_tagtgren
19/11/2012, 20:37
Yüzünüze edilmeyen arkadan edilen o kadar çok laflar var ki ...
Allah hepimizi korusun.
Not.Cumartesi günü gp li birisi bize terbiyesizlik yaptı umarım forumdan değildir.
şu hayatta en güzel şey size küfreden insanın yüzüne kahkahalarla gülmek :) ben öyle yapıyorum büyük çoğunlukla. şimdiye kadar bir istisna oldu bir taksici caddenin ortasında ana avrat ailemde bayan kim varsa kalayladı, daha önce de anlatmıştım sanırım, zeus yanımdaydı, arka camdan kafasını çıkartması yetti. dacia logan 0 dan 100 e 4 saniyede çıktı :) ama taksici inmediği sürece inmeyecektim, küfürlere cevapta vermedim. ben sokak ortasında insanlara küfür edecek terbiyede değilim malesef...
Dayanılamayacak durumlarla karşılaşıyorum. Takmamaya çalışıyorum. Bazen içim içimi yiyor. Ama gerçekten korkuyorum. Ya bir kaza çıkarsa. Artık kimin belinde silah var belli değil. Çekip vurduğunda ne yapacağım ya da olduki benbir hamle yaptım ve olmayacak bir şey oldu. Bu ********ler yüzünden eşimden, sevdiklerimden mi ayrı kalacağım. Zor ama çok zor. Bazen ne yapacağımı bilmiyorum.
itle kopukla uğraşacak kadar seviyesiz değilim...
rehber28
19/11/2012, 21:53
kımseye uymayın allahından bulsun manyagın bırıdır ceker vurur o yuzden aldırma gec
ykaya1983
19/11/2012, 22:18
Her yıl trafikte yüzlerce insan kaza sebebiyle yaralanıyor,sakat kalıyor hatta canından oluyor ama insanların anlayışlarında bir değişiklik olmuyor.Olmadığı müdetçe de daha nice canlar gidecek nice ocaklar sönecek.Allah cümlemizi görünmez kazalardan korusun.
bir kaç kez araçla kovalamışlığım var. :)
kavga tahrik dozuyla alakalı biraz..
sığmayacağı halde yavaş yavaş inatla sürtünerek geçen, aynaya vurup bide küfreden bi ş......zle nerdeyse kanlı bıçaklı olacaktık.
trafikte değil kavga etmek sinirlenmek bile tüm gününüzü mahvedebiliyor istanbul gibi bir şehirde.
vallahi hep üzerine basarak söylediğim konuya değinmişsin.. forumda bile hala pek çok kişi ben şöyle yaptım böyle yaptım yok şöyle haydar taşıyorum böyle muşta taşıyorum yok ben öyle dövdüm böyle vurdum böyle kırdım yok şu yok bu derken.. senin ve senin gibi düşünen dostları gördükçe inan mutlu oluyorum..
Saygı göstermeyi hoşgörüyü insanı seven adam gibi adam olan herkese helal olsun..
Adamlık küfür etmek yol vermemek tersleşmek seviye düşürene aynı şekilde karşılık vermekten geçmiyor arkadaşlar.. Tabi yüzünüze tükürene yarabbi şükür de diyin demiyorum ama kim aracında ne taşıyor bilemezsiniz.. Hızdan ve trafikte kavgadan olabildiğince uzak durun.. Sevdiklerinizin yüzünü 2 dk geç bile olsa görmek gibi bir mutluluğu onları kaybetmeden bilemezsiniz..
aykut_1914
20/11/2012, 00:07
dediklerinizde çok haklısınız, malesef ahlak eğitim seviyemiz oldukça düşük.
1 kere trafik yüzünden kavga ettim.Ters yönden üzerime geliyordu,birde kalktı küfür etti bana. Sen kimsin,ömründe 1 defa görmüşün beni? Sonuç olarak; o heriftende bir anı olsun diye bana çekmeye çalıstığı beyzbol sopasını aldım arabama koydum. Biber gazı kendinizi korumak için iyidir,tavsiye ederim torpidoya
Kimde ne olduğu belli değil adam silah çekti mi nr yapacaksınız acaba. Değer mi buna?
Sent my iPad 2 using
Hayatın hangi alanına giderseniz gidin hep aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Sadece trafikte değil, toplumun hiçbir alanında insanlarda saygı yokki. Herkes uyanık, herkes şark kuznazı. "Kendi işim görülsün de gerisini boşver." diye düşünüyor millet. (Eğitimli, duyarlı kişileri tenzih ederim.)
Maalesef bizim toplumumuzda yetişen sağlıklı birey sayısı çok az. Eğitim çok önemli. Çocuklarımız yetiştirirken, onlara gereğinden fazla sevgi veriyoruz ama saygı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. Herşeyin başı eğitim. Ne kadar eğitimli bir toplum olursak, o kadar sağlıklı bir toplum olur.
+ sonsuz
Kesinlikle katılıyorum, ülkemizde cahil insan çok, hele trafikte eğitim fukarası bir milletiz maalesef, en basit örnekle iki sene önce SRC belgesi almak için kursa gitmiştik, ben o zamana kadar emniyet kemeri takmazdım ama kursta aldığım eğitimler izlediğim videolar sayesinde bakkala bile emniyet kemerini takarak çıkarım yola,
Başka bi örnek 2011 de 1 aylığına almanyaya gitmiştim yolda yaya geçidinde beklerken 80 le 100 le gelen araçlar yaya geçidinde biri varsa mutlaka duruyolar sen geçmeden kesinlikle gitmiyolar, sellektör korna olayını zaten göremezsin duyamazsın, emniyet kemerine büyük cezalar vardı arka koltuklar dahil
her şeyin başı eğitim ve en baştakiler, insanlar suçu keyif için işlemiyor, hırsızlık kaçakçılık dolandırıcılık hepsi parasızlığın eseri, tabiki hiçbiri bahane olamaz ama durum bu, insanları yöneten kişiler eğitimsiz ve geri kafalı olduğu sürece, bu değirmen böyle döner durur, diğer ülkeleri daha çok 50- 60 yıl geriden takip ederiz maalesef :(
rodopian16
20/11/2012, 00:29
kameralar standartı olmadan yanıp sönen yeşilde geçenleri çekip gönderir eve trafikteki ayıları çekmez...
şimdi önde giden arabanın sürücüsünün bayan yada yaşlı bir amca olduğunu %99 tahmin ediyoruzda zart zurt kornaya basıp niye panikletelim?
kameralar standartı olmadan yanıp sönen yeşilde geçenleri çekip gönderir eve trafikteki ayıları çekmez...
şimdi önde giden arabanın sürücüsünün bayan yada yaşlı bir amca olduğunu %99 tahmin ediyoruzda zart zurt kornaya basıp niye panikletelim?
Belli bir yaştan sonra araç kullanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Refleksler azalıyor brlli ysştan sonra.
Sent my iPad 2 using
rodopian16
20/11/2012, 00:37
Belli bir yaştan sonra araç kullanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Refleksler azalıyor brlli ysştan sonra.
Sent my iPad 2 using
tabi bu düşüncenin doğruluk payı var da delikanlıların refleks dışı hareketleri bunlara nazaran daha tehlikeli....
miskofalez
20/11/2012, 00:39
Hayat başkalarına sinirlenicek kadar uzun değil ....
tabi bu düşüncenin doğruluk payı var da delikanlıların refleks dışı hareketleri bunlara nazaran daha tehlikeli....
Avrupada ehliyetler süreli. Belli yaştan sonra kullanamıyorsunuz.
Sent my iPad 2 using
can-asan
20/11/2012, 01:20
eskiden çok zıplardım :) ama artık akıllandım uzun zamandır kimseyle el kol hareketi bile yapmıyorum, saçma sapan hareket yapanları görmezden geliyorum, yapacak birşey yok çünkü, istanbulda ayı çok hangisiyle uğraşıcaz..
Bir büyüğüm Sürücülük insanların konuşmadan anlaşabilme sanatıdır demişti bir zamanlar.
Bazıları ancak bu kadar anlaşabiliyor sanırım.
Hoş, Bu modellerin konuşabildikleri de pek söylenemez ya.
Umarım bir gün bizim toplumumuz da konuşamadan anlaşabilme, karşıdakini anlayabilme yeteneğine sahip olur...
Tüm bu hoş olmayan, görgüsüzce davranışlar araba ve trafik konusunu da avrupalılardan aldığımızı açıkça gösteriyor.Keşke aracımızı kendimiz üretip, trafik kurallarını kendimiz koysaydık belki o zaman insanlar birbirlerine karşı bu kadar saygısızlık yapmazdı.
Mesela; Prag'da insanlar sol tarafa dönecekse sağdan yardırıp sola kırmıyor, sırası neyse (tek şeritte inci gibi sıralı halde) onu bekliyor.
miskofalez
20/11/2012, 02:07
Tüm bu hoş olmayan, görgüsüzce davranışlar araba ve trafik konusunu da avrupalılardan aldığımızı açıkça gösteriyor.Keşke aracımızı kendimiz üretip, trafik kurallarını kendimiz koysaydık belki o zaman insanlar birbirlerine karşı bu kadar saygısızlık yapmazdı.
Mesela; Prag'da insanlar sol tarafa dönecekse sağdan yardırıp sola kırmıyor, sırası neyse (tek şeritte inci gibi sıralı halde) onu bekliyor.
Şimdi şunu anlamadım biz avrupalı gibi görgüsüzmüyüz ,yoksa avrupalı prag bizim kadar görgüsüz değil mi ?
ikinci dediğiniz, yani avrupalıların bizim gibi olmadığı. kendi araçları-kendi kuralları-kendi davranışları hepsi birbiriyle uyumlu
miskofalez
20/11/2012, 02:33
Bizlerin gıpta ile baktığı avrupa insanları devletin kuralları koyması ve onu zamanında ve yerinde denetleme mekanizmasını kurabildiği için kurallara uymak durumunda kalıyorlar,son dönemde kemer sıkma politikalarına verdikleri tepki hiçte görgülü bir davranış değildi...Ben şuna inanırım avrupalı yoktur insan vardır,kural yoktur eğitim vardır...
fatih5533
20/11/2012, 02:54
Merhabalar,
önümde bi yaya yürüyorsa kornaya bile basmıyorum sabırla kenara geçmesini bekliyorum...herkese yol veriyorum.. önce sen geç diyorum.emniyet kemeri kullanıyorum..yanımdakilerede taktırıyorum.araç başında alkol almıyorum.uzun yol yapacaksam mutlaka yedek şöför yanımda olur.trafik kurallarına max. uymaya çalışıyorum...ama taksici dolmuşcu milletinden nefret ettim be kardeşim...kaç tanesinin annesinden başlayıp geriye doğru ceddine saydırdığımı sayısını bilmem.öyle nefret ettimki bunlardan içimdekileri klavyeden bukadar yazabiliyorum..
Halk otobüslerine, taksilere ve mınubuslere biraz daha sıkı denetim ve caydırıcı ceza uygulansa trafiktek bir çok sorun çözülür. Nefret ettirdiler valla bazen diyorum jöyle önünde demir korumalı bir jipim olsa gözümü kırpmadan biçecem.
Yazılanların hepsini okuyamadım ama bundan 3 sene önce başımdan geçen bir olayı anlatayım...İşim gereği şehir dışından malzeme geliyor o gün atölyemiz dışında iş var ve çalışanlarda oradalar bir telefon geldi malzemeniz geldi araç sizi bekliyor bir an önce inmesi gerekiyor hemen gelin yoksa araç gidecek diye. bunu duyar duymaz aracıma bindim yola çıktım şans ya bir araç önümde yolu ortalamış aheste aheste gidiyor sollamak istedim üzerime doğru geldi geçemedim bu arada malzeme aracı aradı gelmiyorsanız gidiyoruz diye, birden stres üzerime bindi ve araca sellektör yaptım ve korna çaldım önümdeki aracın şöförü kafayı camdan çıkardı ve küfür etti bende iyice sinirlendim bir anlık gafletle bende onu sıkıştırıp geçerken aynen küfürleri iade ettim ve gittim yaklaşık 1 km öteden elemanımı almak için durdum ben durunca yanıma bir kişi geldi in arabadan aşağı dedi bende kimsin sen ne inmesi derken 3 kişi bir anda bana arabanın içinde giriştiler inemedim arabadan ama sağlam dayak yedim elmacık kemiğim çatladı dudak altında 2 dikiş üstüm başım kan atölyeye gideceğime direk hastaneye gittim polis filan derken şikayetçi oldum mahkemeye çıktık trafikte darp edildim gerekçeleri arabada giderken adres arıyorlarmış trafiği altüst edercesine keyfi bir şekilde tehlikeli olarak. mahkeme bir sonraki zamana ertelendi her sabah aynaya bakınca canım acıdığı gibi sinirden kendimi alamıyordum bana girişenleri sonunda buldum aynen bana yapılan şekilde cezalarını kestim 2. mahkemede onlarda şikayetçi olarak çıktılar hepberaber ağız yüz dağılmış vaziyetteydik hakim anlamaz mı hadiseyi ertelemeli ceza verdi...Şimdi ne cam açıyorum ne de korna çalıyorum yanlış yapan olursa ya da bana birşey diyen gülüp geçiyorum mecburiyetten çünkü böyle bir hadiseyle karşılaşırsam içeri giricem. işin kötü yanı kavga ettiklerime birşey olsa gidip bu adam yaptı deseler ben gene içerideyim...Trafik magandalarına denk geldim ve 3 senedir diken üstünde trafikteyim, diyeceğim bir anlık sinir, 3 dakka önce gidilecek yere varmaya çalışmak küfür v.s hezimeti ağır oldu. Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyarmaya gerek yok felsefesini edindim önce herkese ne olursa olsun saygı gösteriyorum bazen içimden gelerek bazen mecburiyetten...
Herkes sevdiklerini düşünse, zaten trafikte genel olarak bir saygı ve kurallara uyma furyası alır başını gider. Magandalık yapanların ya da kural tanımazların çoğunluğu serseri, cahil ve gelecek kaygısı olmayan insanlardan oluşuyor. Trafik kazalarına yönelik istatistiksel verilerde, kazaya karışanların yarısından fazlasının eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu görülüyor. Gerçi eğitim seviyesi çok yüksek olup da bir yere varamamış insanlar var toplumumuzda. Okul eğiti değil, aile eğitimi ve terbiyesi de çok önemli. Lütfen çocuklarımız arabadayken serseri gibi araba kullanmayalım ve hal hareketlerimize, sözlerimize dikkat edelim. Herbiriniz, çocuğunuzun rol modelisiniz. Siz maganda olursanız, çocuğunuz da maganda olur...
Eskiden bazı hoşgörüsüz davranışlarım oluyordu. Artık kendimi iyice ehlileştirdim. Kimseyle dalaşmamaya özen gösteriyorum. Kurallara uyuyorum. Emniyet kemersiz kesinlikle kullanmıyorum. Evim şehir dışında olduğundan, arkadaşlarımla gece eğlencelerine gittiğimde kesinlikle içmiyorum ya da arabama binmeme daha 2-3 saat varsa en fazla bir kadeh içiyorum ve kesinlikle 2. kadehe geçmiyorum. 2-3 saat birşeyler yeyip içtikten sonra direksiyon başına geçiyorum. Bu ve bu gibi davranışlarım hem kendi güvenliğim hem de trafikteki diğer insanların güvenliği için olduğunu aklımdan çıkarmıyorum.
Katlanamadığım tek şey, hangi şeritte olursa olsun, yoğun trafikte, arabalar arasında takip mesafesi kadar mesafe varken, arkadaki değneğin selektör yapıp yol istemesi. Bu tür durumlarda kesinlikle yol vermiyorum. Ben versem zaten öndekine takılacak... Bu şekilde bütün trafiği yana atıp geçeceğini mi düşünüyor .ptal insanlar? Özellikle motorsikler sürücüleri bunu çok sık yapıyor bi de yol alamadığında yandan geçerken el kol işareti yapıyorlar. Güzel ülkemde herkes ayrı bir psikolojik inceleme vakası...
sedat06DF5649
20/11/2012, 12:01
Birinde saglam dovdum...
Acık ve net...
aynen öyle kimseye bişey demem eyvallah der geçerim ama işin içine küfür girince gözüm kimseyi görmez o küfürü yediririm sonuçuna katlanır yiyosa.
valla çok dayakta yedim ama umrumda olmaz kimseye eyvallahım olmaz
Misafir046
20/11/2012, 12:08
Üstat malesef hepimiz aynı değiliz.Yani 5 parmak nasıl aynı değilse bende malesef değilim.
9 sene oldu ehliyetim var.Bu olayları 9 sene içinde yasadım.
İnsanın bazı anları vardır.Kendine bile tahammul edemez,Yada eşref saati dısında eşşek saatleri..
Ben mesele asla biri hata yaptımı yolda kufur etmem.Tamam der gecerim.2 defa kaza yaptım adamlar sakinliğime hayran kalmıslardı.
bence dayak cennetten cıkmadır.
İsteyen istediği kadar küfür etsin, elini kolunu oynatsın, hiç önemi yok benim gözümde. O onun kendi seviyesini gösterir. Güler geçerim, yoluma bakarım. Küfür, el kol hareketi birisine saldırmak, kavga etmek için sebep değil bence. Ha adam sopa, levye, delici kesici aletle üzerime saldırır, yaralamaya öldürmeye çalışır, O zaman işler değişir. Canımızı yolda bulmadık, korumakla mükellefiz en nihayetinde. Trafikte elinde levyeyle bana saldıran adam benim belimde ne olduğunu asla bilemez. Allah kullanmayı da nasip etmez inşallah.
Şimdiye kadar kavga dövüşü bırakın, kimseyle bir atışmam dahi olmadı, bundan sonrada olmaz inşallah.
Trafikte gencinden yaşlısına, zengininden fakirine, esnafından yolcusuna kadar herkesin daha duyarlı olması lazım.
fatih5533
20/11/2012, 13:11
trafik eşkiyalığı var çünkü devlet bu konuda caydırıcı değil.
trafik eşkiyalığı var çünkü devlet bu konuda caydırıcı değil.
Kesinlikle katılıyorum. Gerçekten bu konuda yapılması gereken çok şey var. Denetim olmadan olmuyor. Cezalar caydırıcı olur ve denetleme olursa sıkıntı olmaz. Önce minibüsler ve diğer ticarilerle başlamak gerekiyor. Polis hususi araçlara davrandığı sertlikte maalesef minibüsçülere davranmıyor.
Sent my iPad 2 using
aykut_1914
20/11/2012, 17:51
İsteyen istediği kadar küfür etsin, elini kolunu oynatsın, hiç önemi yok benim gözümde. O onun kendi seviyesini gösterir. Güler geçerim, yoluma bakarım. Küfür, el kol hareketi birisine saldırmak, kavga etmek için sebep değil bence. Ha adam sopa, levye, delici kesici aletle üzerime saldırır, yaralamaya öldürmeye çalışır, O zaman işler değişir. Canımızı yolda bulmadık, korumakla mükellefiz en nihayetinde. Trafikte elinde levyeyle bana saldıran adam benim belimde ne olduğunu asla bilemez. Allah kullanmayı da nasip etmez inşallah.
Şimdiye kadar kavga dövüşü bırakın, kimseyle bir atışmam dahi olmadı, bundan sonrada olmaz inşallah.
Trafikte gencinden yaşlısına, zengininden fakirine, esnafından yolcusuna kadar herkesin daha duyarlı olması lazım.
adam hem tek yönde yanlış taraftan üstüme gelicek hemde kol uzatıp anama küfür edicek? yinede bir şey yapmıcak mısınız?
benim gibi alırsınız elinden sopasını önce onla dayak atar sonrada hatıra diye arabanıza saklarsınız bence
eexelanss
20/11/2012, 18:12
çok güzel bir konuya değinmişsiniz.
Bende bu konuda çok muzdaribim. Trafikte birşey olduğu zaman acaip derecede kaybediyorum kendimi. Her olayın sonunda birdaha hiç birşeye cevap vermeyeceğim kimseye uymayacağım diyorum ama herseferinde başa dönüyorum..
Arabada yalnızkende eşim ve kızım varkende hiçbir şey değişmiyor kendimi bir anda kaybediyorum. Sadece bağrışma çağrışma değil milletin el kol haraketi bile beni kendimden geçiriyor..
Tek korkum birgün esaslı bir magandaya denk gelip işin içine silah bıçak girmesi..
Bazen öyle olaylarları alttan alıp sabır gösterirken bazen ufacık şeylerde bile sinirlenip karşımdaki insanlara uyabiliyorum. Galiba bende davranış bozukluğu var :D
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın sadece trafikte değil hayatımız her anında..
adam hem tek yönde yanlış taraftan üstüme gelicek hemde kol uzatıp anama küfür edicek? yinede bir şey yapmıcak mısınız?
benim gibi alırsınız elinden sopasını önce onla dayak atar sonrada hatıra diye arabanıza saklarsınız bence
Dostum sende haklısın elbet ama birde şu açıdan düşün. Trafikte o kadar çok arsız uğursuz adam var ki, her laf atanla kavga edersek işimiz çok zor gerçekten. Eline sopa, levye alıp üstüme saldırmadığı sürece hiç bulaşmam milletin itine uğursuzuna. Ola ki elinde levye geliyor üstüme, o zaman işte bende kendimi korurum elbet.
Hatalı olduğu halde daha hala küfür edip el kol mu yapıyor. Bırak ne hali varsa görsün. Sen ya sabır çek. Geçsin gitsin, allahından bulsun cezasını. Şimdi bana diyeceksinki, "İyi hoş burda oturduğun yerden yazıyorsun tamam ama o anda cevap vermeden dönüp gitmek o kadar kolay değil." Emin ol o anda dönüp gitmenin ne kadar zor olduğunu da gayet iyi biliyorum. Ama güzel tarafı sakinleşince iyikide bulaşmamışım elin uğursuzuna diyorsun. :)
aykut_1914
20/11/2012, 20:22
Dostum sende haklısın elbet ama birde şu açıdan düşün. Trafikte o kadar çok arsız uğursuz adam var ki, her laf atanla kavga edersek işimiz çok zor gerçekten. Eline sopa, levye alıp üstüme saldırmadığı sürece hiç bulaşmam milletin itine uğursuzuna. Ola ki elinde levye geliyor üstüme, o zaman işte bende kendimi korurum elbet.
Hatalı olduğu halde daha hala küfür edip el kol mu yapıyor. Bırak ne hali varsa görsün. Sen ya sabır çek. Geçsin gitsin, allahından bulsun cezasını. Şimdi bana diyeceksinki, "İyi hoş burda oturduğun yerden yazıyorsun tamam ama o anda cevap vermeden dönüp gitmek o kadar kolay değil." Emin ol o anda dönüp gitmenin ne kadar zor olduğunu da gayet iyi biliyorum. Ama güzel tarafı sakinleşince iyikide bulaşmamışım elin uğursuzuna diyorsun. :)
yok niye diyeyim öle bişi :) ama benim sıkıntı tek yöndü arkam zaten full hani dönüp gidemezsinde birde o var :) en güzeli dediğiniz gibi geçip gitmektir. Çoğumuz belli yerlere gelmiş insanlarız,ancak "it kopuk" diye tanımladığımız insan popülasyonu şehirlerimizde çok. Adamın kaybedicek hiçbir şeyi yok, ne annesi var ne eşi ne kardeşi nede hayata tutunacak bir işi, adam ölümüne yaşıyor hayatı, çekse kesici bir alet saplasa sana sen ah vah dersin. Bu konuda katılıyorum.
kavga çok kötü bişi :D
Aykut, Denize sonuna kadar katılıyorum.
Günümüzde insanlar efendiliği ile değil külhanbeyliği ile, Saygısıyla değil itliği ile nam yapmaya çalışıyor.
Köşebaşlarında karşısındakine nasıl diklendiği ile, ne kadar küfür ettiği ile bağırıp an* av*** düm düz gittiği ile arkadaşları arasında üstünlük kurmaya çalışıyor. Ha yapmışmıdır, havlayan köpek misali.
Ama bu eylemler, gençlerin 3 ü 5 i bir araya gelince onlara yapabiliyor olma fırsatları olarak görünüyor. Hele birde yola çıkmadan önce alkol, veya keyif verici başka bir madde de aldıysa kendilerini yaratan gibi görmelerini sağlıyor. Serseri bile diyemeyeceğim bu türler zaten kaybedecek bir şeyi olmayan, tek sermayeleri **likleri olan bu grup senin benim ve bizim gibi insanların, evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayanların önünde asla değmeyecek kadar pahalı bir dert olarak önümüze çıkıyor.
Bir zamanlar bende kendimi tutamazdım ama bu türlerle her karşılaşmamı zararsız atlattığımda içimden şükür çekiyorum.
Kayberek kazanmak diye birşey varsa, sanırım bu olsa gerek...
Aman Dikkat.......
İtle itlik olmaz haklıysan hakkını arayacaksın. Kimin gücünün kime yeteceğide belli olmaz. Daha bebe dediğin tiplerin belinde silah var.işin en kötüsü ise karşıdakine beklediğinden ağır hasar vermen durumunda olur.sen adama yol verme konusunda sinirlenirsin el kol hareketi yaparsın küfür edersin o da edr iner döversin...döversen iş sadece dayak olarak kalırsa iyi,ya adamı öldürürsen ? Başınız çok büyük belalarda alabilirsiniz, elbette herkesin dini inancı kendine fakat peygamberimiz in de dediği gibi bize taş atana ekmek atmalıyız...
Basima geldi adam silah cikarip kafama dayadi yerindeyse yusuf yusuf onadan sonra kimseye karismiyorum cami acip inceden sallayip kokluyorum gazi :)))
The Big Punto
20/11/2012, 23:33
Arkadaşlar en büyük sorun insanların küçüklükten itibaren yeteri kadar eğitim alamamalarından kaynaklanıyor. Çünkü onlara eğitim verebilecek ana ve baba yok, onlar da daha önce kimseden eğitim alamamışlar. Günümüzde insanlar eğitim alıyorsa ne oluyor? Hep aynı. Bu bizim geriliğimize özgü bir durum ve hiç bir zamanda maalesef düzelmeyecek! İnsanlar trafikte yaptıkları hatanın ne olduğunu dahi bilmiyorlar, bu adamlara ne anlatabilirsin.
Yeri gelmişken anlatayım, bizim forumda da var öyle bir ş.......siz. Konyaaltındaki bire bir Kavşağı'nın olduğu yerdeki olaydan bahsediyorum. Eğer okuyorsa o mahlük burada bütün yazılanları okusun insanların hayatlarıyla oynamasın ş.......siz.
Arabamda koltuk altında ve koltuk yanında beyzbol sopası ile levye var. Bagajda stepne olan kısımda ruhsatlı pompalı tüfeğim var. Sıkıysa biri atar yapsın :D
Arabamda koltuk altında ve koltuk yanında beyzbol sopası ile levye var. Bagajda stepne olan kısımda ruhsatlı pompalı tüfeğim var. Sıkıysa biri atar yapsın :D
en yakın zamanda arabanıza bir uçaksavar koymanızı bekliyoruz. malumunuz ortalık tehlikeli...
miskofalez
21/11/2012, 03:50
Aracın Batmobil gibi heryerde bişey var :) ön tarafa da 50 calibrelik m2 yerleştirdin mi tamamdır :)
en yakın zamanda arabanıza bir uçaksavar koymanızı bekliyoruz. malumunuz ortalık tehlikeli...
Aracın Batmobil gibi heryerde bişey var :) ön tarafa da 50 calibrelik m2 yerleştirdin mi tamamdır :)
Malum maganda çok ortalıkta kendimi savunmak için gerkeiyor bunlar. Bana kimse yumruk dışında alet edevat çıkartmadıkça bende çıkartmıyom zaten. Ama karşı taraf sopa bıçak vs ile gelirse iş başka oluyo :sevgi:
+1283
Taşımak değilde umarım kullanmak durumunda kalmazsınız...
Sent my iPad 2 using
doğrudan konuyla ilgili değil ama benim de bir gözlemim var. daha 1 yıldır sürücüyüm. trafikte gereksiz korna çalmaktan hiç hoşlanmam ve de çalmam. ama bizim yayalarımız ve motosiklet bisikletlilerimiz o kadar alışmışlar ki korna yemeye, yolun ortasından gidiyorlar korna çalmadığın müddetçe dönüp arkalarına bakmıyorlar. Yolu ortalayan bir yayanın ya da motosikletlinin arkasından korna çalmaktan nefret ettiğim için yavaş yavaş metrelerce gidip gidip beni farketsin istiyorum ama nafile. Alışmışlar adamlar illa kornayı basıp korkudan hoplatıcan öyle yol veriyolar.
Sırf bu yüzden 2 kişiyi mahkemeye verdim ben. Elimden geldiğince de uğraşacağım. Belki benim için bir yararı olmayacak ama en azından ceza aldıktan sonra trafikte adam gibi gitmeyi, en azından insanlara bulaşmamayı öğrenirler.
Daha dün sabah Boğaz Köprüsü Beylerbeyi katılımında önümdeki taksici bayırda arabayı geri kaçırdı ön tampona vurdu hafifçe. İndim araban tamponda bişey var mı diye bakmaya;Kusura bakma diyeceğine, "Niye o kadar dibime giriyorsun" dedi denyo ya. Zaten agresif adamım uysam orda elimde kalacak!
Ülkede o kadar çok var ki böyle tipler. Uğraşmakla bitmez arkadaşlar. Zihniyet değişmesi lazım önce. Onuda biz görebilir miyiz, ben sanmıyorum.
peter_tagtgren
21/11/2012, 18:25
Arkadaşlar sakin olun...
Değişim önce insanın kendinde başlar.
Valla arkadaslar evlendikten sonra öyle kimseyle kavga etmemeye calısıyorum sınırlarımı zorlamadıkları sürece..
2 ay önce esimi nısantasına bırakıcam saga yanastım dörtlülerimi yaktım hanım arabadan indi yanımdan gecen bir taksici yeni yetme zıpır birsey böyle ana avrat küfür etti takıldım pesine ısıklarda yakaladım indim arabadan yaa adama bir zararım olsa gam yemicem bunu camdan dısarı cıkardım artık o saatten sonra ipler kopuyor zaten yaa dedim seni elimden kim alacak simdi saglam bir sekilde suratının ortasına iki tane yiyince aklı basına gelmistir sanırım bu arada aksam saat 22:00 sıralarında trafik falanda bos durumda yani garip insanlar sonra düsünüyorum bu cigeri bes para etmez herife birsey olsa al basına belayi ama sınırlarıda cok zorluyorlar yaa :(
aykut_1914
21/11/2012, 19:33
pompalı taşıyanda mı varmış :D
Bizim Sivas'ta kavga eksik olmuyor. Daha geçen gün belediye otobüs şöförü ile sözlü tartıştım. Üniversteye giderken tek aracın geçeceği bir köprü var. Ben köprüye girdim hatta sonuna doğru geldim gözü körmüş gibi oda köprüye daldı. Sellektör, korna felan yaptım. Çünkü arkam araç dolu, mecburen çıktı. Camı açıp el kol felan yapıyor. Utanmaz birde babam yaşında. Sonra yan yana geldik bu seferde küfretmeye başladı. Yaşından utan dedim. Adam anlamıyor. Nerdeyse kavga çıkacaktı. Arabada arkadaşlar boşver dedi. Bende Allah belanı versin dedim, uzaklaştım ordan.
Şurası net bizim burda trafikte duruma göre agresif olmak gerekiyor. Mesela adamdan rica ediyorum yol vermiyor, bağırıp çağırınca yol veriyor. Korna mı basıyorlar bende 2 katı basıyorum. Yoksa stres küpü olacağız. Bizim burda trafikte uysal adam olduğu gibi hanzoda çok..
NOT: Her ihtimale karşı geçenlerde bir beyzbol sopası aldım. Haricinde levyede var. Ayrıca acil işim olmadıktan sonra trafiği tek çıkmıyorum. Arabada en az 2 kişi oluyoruz. Aslında silah olsa fena olmaz :)
Misafir046
21/11/2012, 19:51
Yeri gelmişken anlatayım, bizim forumda da var öyle bir ş.......siz. Konyaaltındaki bire bir Kavşağı'nın olduğu yerdeki olaydan bahsediyorum. Eğer okuyorsa o mahlük burada bütün yazılanları okusun insanların hayatlarıyla oynamasın ş.......siz.
Kesin okumuştur.Zaten azıcık delikanlı olsa cıkar ozur diler.Özelden vs gibi...
Öte yandan;
Bende silah var.İnsaat sektorunde olup araziye vs cıkıyoruz.Ben haritacıyım.
DEvlet imkan vermiş alabilirsiniz diye.
Zamanında aldım.Tasıma ve bulundurma ruhsatını alana kadar 1.5 ay ugrastım.
Hastane heyetleri vs..
3 senedir evde kasada duruyor.Arada cıkarır temzilerim.
Bir kere ttiğine basmadım.Hiç atış yapmadım...Mermileri bile evin bir baska kosesinde duruyor.Sırf guvenlik amaçlı.
aykut_1914
22/11/2012, 00:35
konyaaltı olayı nedir?
hakanozukacmaz
22/11/2012, 01:28
2 ay once benzer bi olay benımde basıma geldi mekandan cıktık arabayı arkadas kullanıyordu bizim arkadas arabayı garajın onune çekmış benım haberım bıle yok ön camda benım numara yazıo neyse sbahın 7 sinde bi hıyar acayıp acayıp konusuyo gel cek arabanı urdan dıye bagarark konusyor yınede alttan alıp adama kusura bakma dicektımm maalesef adam bana pe....k deyınce fılm koptu tabi :) çevredki esnaflar olmasa bıraz zor kurtulurdu elimden :D
peter_tagtgren
22/11/2012, 11:59
Arkadaşlar,
Dikkat ediyorum da... Hala kavga ve gürültüye özenerek cevap verenler var.
Beyzbol sopaları,levyeler,silahlar... Hoş değil., yapmayın.
türkiyede insanların çoğunluğu kusura bakmayın medeniyetten nasibini alamamış kendini geliştirememiş kültürsüz kişilerdir. artık kendimi değilde 6 aylık oğlumu düşünüyorum gelecekte neler yaşayacak diye.
Arkadaşlar racing motorumda var ve ölüme yakın olmak bana adrenalin veriyor herşeyi resetliyorum bir anda,trafikde motorla fazla agrasif olmuyorum ama arabayla tam tersi,yıllardır bi sürüde bela açtım başıma 3 kişi 5 kişi farketmez,spor olarakda dövüşüyrm zaten ama öfkeyle kalkan hep zararla oturuyor,çok riskli herşey,hatalısaydam geri vitese takıyorum artık yapacak bişey yok
turbulans
29/11/2012, 21:17
bugün tavukçuyolunda iki araba...yol kavgası yine.birinin ağzı burnu dağıldı,birinin arabası(sıfır doblo)şöför kapısı tekmeden mahvoldu.polis de iki araba arkalarında o bile ayıramadı.birbirini yediler.şimdi ne düşünüyolardır acaba.olay buralara kadar geliyosa bir sebebi oluyor mutlaka.küfür,taciz vs..ama sabır acıdır,meyvesi tatlıdır.hepimizin çoluk çocuğu var.bana yada karşımdakine birşey olursa ne olacak diye sık sık düşünmek gerek.
Trafikde uyarı yok direk küfürleşme ve arkasında itiş kakış ve kavga gelio tabi arkasından,araya birileri girmeye çalışıncada dahada alevlenio herşey,bi hata yapılabilir insanlık hali bi el hareketiyle özrünü dilersin erkek gibi delikanlı gibi,ama bazılarıda yanunda ailen varmış yokmuş azına geleni sayıyo napacan alttan alsan bi türlü almasan bi türlü çekecen camlara zift gibi filmi kesecek dünyayla ilişkini bakacan keyfine,aynı topraklarda yaşıyoruz hepimiz hani kardeştik...
çok doğru söylediniz. hiç gereği yok ani çıkışlara. bence kontrolsüz güç, güç değildir...
sakin olmak lazım ama artık insanların hiçbir şeye sabrı kalmamıs ben 6 yıldır pazarlama işiyle ugrasyrm ve hala verilen tekilere anlam veremyrm brzdaha sakın olmakta fayda var birde trafikte olunca daha da anlayıslı olmalıyız en azından biz başlayalım gerisi gelir :)
peter_tagtgren
30/11/2012, 16:41
Trafikde uyarı yok direk küfürleşme ve arkasında itiş kakış ve kavga gelio tabi arkasından,araya birileri girmeye çalışıncada dahada alevlenio herşey,bi hata yapılabilir insanlık hali bi el hareketiyle özrünü dilersin erkek gibi delikanlı gibi,ama bazılarıda yanunda ailen varmış yokmuş azına geleni sayıyo napacan alttan alsan bi türlü almasan bi türlü çekecen camlara zift gibi filmi kesecek dünyayla ilişkini bakacan keyfine,aynı topraklarda yaşıyoruz hepimiz hani kardeştik...
Film cam yasak olmasa kesinlikle ilk yapacağım iş ...
Ziyaretci036
30/11/2012, 17:41
Geçen hafta erenköyde sağa dönerken yaya ya yeşil yandığını ve karşıya bir amcanın geçtiğini görüp durdum arkamda bir scirocco kornaya asıldı neyse devam ettik hala kornaya basıyor .ektim sağa durdum geldi yanıma ne var dedim.
Niye duruyorsun sana çarpacaktım diye fırça atıyor
dedim 1.si yayaya yeşil yanıyor 2.si g.tümün dibinde ne arıyorsun. Yürü git işine dedim küfür ede ede gitti. :)
ona göre yayaya yol verdim için suçluymuşum.
çok sinirlendim ama neyse allahın bulsun dedim uğraşmadım.
Mr.Freeze
30/11/2012, 18:15
Geçen hafta yeşilköy acıbadem hastanesinin orada bir tane çiçekçiyi elimden zor aldılar.
Ziyaretci036
30/11/2012, 18:17
geçen hafta yeşilköy acıbadem hastanesinin orada bir tane çiçekçiyi elimden zor aldılar.
abicim sakin ol sonra kamyon çarptı derler :)
Geçen hafta erenköyde sağa dönerken yaya ya yeşil yandığını ve karşıya bir amcanın geçtiğini görüp durdum arkamda bir scirocco kornaya asıldı neyse devam ettik hala kornaya basıyor .ektim sağa durdum geldi yanıma ne var dedim.
dedim 1.si yayaya yeşil yanıyor 2.si g.tümün dibinde ne arıyorsun. Yürü git işine dedim küfür ede ede gitti. :)
En güzelini yapmışsın hocam. Bu cıvıklar yiyeceği dayağı nasıl olsa yer, yeter ki bize bulaşıpta başımıza iş açmasınlar :)
Böyleleri için elini kaldırdığına değmez yemin ediyorum. Oksijen israfı adamlar.
Biribirimize saygımız yok. İyi yapmışsınız en güzelini.
Sent my iPad using