Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolu Punto Lounge mi Boş Bravo mu?
htaylan93
13/11/2012, 00:01
Arkadaşlar,abiler merhaba.Aylardır bir Punto'nun hayalini kuruyordum;önce 2.el Grande hayaliyle yola çıktım,sonra sağolsun anne ve baba biraz hedef büyüterek 0 km Punto'yu düşündürdüler bana.Göker'den Punto Lounge+ESP+Park Sensörü+Skydome+trafik sigortası ile 40200 TL fiyat aldım.Son 1-2 haftadır meraktan Bravo için test sürüşü yapmak istiyodum.Bugün Göker'e gidip Bravo test sürüşü yaptım;ancak Bravo'ya adeta bayıldım.Bana gelen araç triptonik,1.6 Multijet 120 beygirdi.Araç inanılmaz seri,adeta 4/4'lük.Ancak sonradan test sürüşü yapmaz olaydım dedim çünkü kafamda soru işaretleri oluştu.Herşeyiyle,tam istediğim gibi bir Punto mu alsam yoksa boş bir 1.6 Multijet Bravo mu?Bravo olursa da muhtemelen manuel vites olur çünkü babam otomatik vitesin insanı tembelleştirdiğini,uzun yolda çabuk uyku getireceğini söylüyor..Doğal olarak da kafama şu soru işareti geliyor;manuel vites de triptonik kadar seri midir Bravo'da?Siz değerli abilerimin ve arkadaşlarımın yorumlarını,yardımlarını bekliyorum inanın kafam çok karışık.
Not:Lütfen konuyla alakasız olmayan yorumlar yapmayın.Evet,daha 19-20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim ve aracımı kendi paramla değil anne-baba hediyesi olarak ya da bazılarının deyimiyle anne-baba parasıyla alacağım.Ancak ikisi de emekli insanlar ve zengin zübbesi falan değilim.Yardımlarınızı bekliyorum,yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
biancoangelo
13/11/2012, 00:13
Zengin züppesi olsan ne olur kardeş. Onlarda insan züppe olmak kolay bi iş değil yani. Züppelere acımasızlık etmeyelim. Her neyse hayırlı olsun bence genç adama dolu punto longue gider. Tercih senın Bravonun satışı nazlıdır puntoya göre .....
Hüseyin kardeşim muhtemelen bekar bir arkadaşsın. Dolayısıyla Punto sana iç hacim olarak fazlasıyla yeter. Ben zamanında aynı ikilemde kalıp Puntoyu tercih ettim. Sonuçta küçük araba büyük şehirde her zaman için avantaj. Puntona chip tuning yaptırıp performansını gözle görülür biçimde arttırısın eğer aracın gücü yetersiz gelirse. tabii tercih senin..
biancoangelo
13/11/2012, 00:20
Sonuçta iki aracta dizel. bence ilerde ekonomi boyutuda olacak bu işin sen 1.3 multi al bencede. Gençsin bizim gibi kanın hızlı akıyo şuan için çok deli bi motora gerek yok derim. :D
kdrrshnn
13/11/2012, 00:21
bence acele etme her iki arabayıda test et kullan dene hangisi içine yatarsa onu al ama puntonun hayaliyle yaşamışın punto bana daha mantıklı geliyor
Hüseyin, punto ile yola çıkmışsın ama bravoyu test edince ona hayran kalmışsın:)Şimdi bir de punto ile test sürüşü yapmanı öneririm eğer yapmadıysan.Aklın hala bravoda kalmışsa o zaman senin için doğru tercih bravo olur.Neticede bravo da boş bir araç değil.Daha geniş, konforlu ve kaliteli bir araç.İkisi de dizel sonuçta.Aklın hangisinde ise onu tercih etmelisin ;)
Hayırlısı olsun diyelim...
C segmenti ve 1.6 dizel bir araç her zaman daha iyidir...Varsın boş olsun...
volume23
13/11/2012, 00:48
1,3 mtj in vergi ve yakıtı daha uygun araç almakla iş bitmiyor sonrasınıda düşünmek lazım.
Onceki aracim tjet punto sporttu 25-28 yas araliginda kullandim o yas icin gayet yeterliydi ve seriligi su anki 120 mjet bravodan daha iyidi
İkisi de guzel arac elbette bravo daha ustun bir arac ama yerinde olsam puntoyu tercih ederdim
Ekmegimi elime alinca da bravo veya o zamanki ust segmente gecis yapardim
airarmada
13/11/2012, 01:50
sanırım ilk araban olacak bence puntodan başlamalısın.Bu araca alışıp biraz eskittikten sonra başka araçlara bakarsın.Sonuçta bu işin sınırı yok bravo alsan 3 gün sonra golf isteyeceksin
düz vites olanı otomatikten daha seri dir tabi birazda senin kullanmana bağlı bravo puntodan daha geniş daha konforlu. Aradığın nedir Ilk önce bu soruyu sor Kendine konfor mu ekonomi mi? Punto konfor suz olarak anlaşılmasın burda. Illa ki iyidir ama bi bravo daha iyidir :)
rohan4421
13/11/2012, 03:23
arada sekment farkı var, tabiki bravo puntodan üstün bi araç ama özellik hastası isen full bi araç daha ideal olur. bravonun boşunu alacağına puntonun fulüne bin ilerde bravonun fullünü alırsın...
dincsoy16
13/11/2012, 03:31
punto seni her acidan tatmin edebilecek bir arac.bravo C segmenti oldugu icin daha hacimli ve konforlu bir araba ama unutmaki bakimi ve vergisi puntodan daha agir.ikinci elide puntoya nazaran dusuktur.bence bos bir arabaya binmektense dolu arabaya binmek daha mantikli.sana tavsiyem punto alman yonundedir.
Sent my GT-I9100 using
Aynı şeyi bir akrabamda yaşıyoruz şu anda, özel indirim ile dolu clio mu yoksa orta donanım megane mı şeklinde. Onların ki aile kullanımı olacağı için arabaya sığıp sığamayacakları ön planda. Ancak senin durumunda kalsam ben, 1.6 dizel, puntoya göre vergi ve yakıt dezavantajı olan, boş bir bravo almaktansa; senin tercih ettiğin özelliklerde (yoksa cruise control de ekletip) ağzına kadar dolu ve her şeyden önemlisi skydomelu bir punto alırdım.
Özellikle kullandıkça anlayacaksın skydome un ne kadar güzel bir şey olduğunu.
Hangisini alırsan al, hayırlı olsun şimdiden ;)
Dolu puntonun saydigin ozellikleri bir sure sonra bravoda eksiklik hissettirir. Kesinlikle dolu punto diyorum.
Sent my LT26i using
Ziyaretci040
13/11/2012, 10:47
Kardeşim öncelikle ben olsam bravoyu tercih ederim.Boş olarak değil ama.Eğer puntonun dolu ve 0 ını aynı paraya alabiliyorsan düşünme al derim.Ama şunuda belirteyim kullandıktan sonra muhtemelen seni kesmiyecek belirli bir zaman sonra direkt bravo istiyeceksin.Bunuda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
Öncelikle hayırlı olsun şimdiden, benim şahsi görüşüm. bravo konfor, yol tutuş performans olarak "test etme imkanım olmamasına karşın" aldığım yorumlardan dolayı harika bir araç, buna karşın 1.6 oluşundan dolayı vergi dilimi farklı ve bravo alacak isen diyorsun ki boşunu alacağım, ben derim ki hem vergi hem yakıt tüketimi açısından ayrıca da tartışması bile yapılmayan skydome ve güvenlikte olmazsa olmaz olan ESP varken bravo ya bakmam, ben sırf aşırı yüksek fiyatları ve vergi dilimi yüzünden bravo ya yanaşamadım. bakıyorum golf bile 45 düzeyinde inanılmaz standartı varken bravo da o denli standart yokken 50 leri buluyo...
Misafir046
13/11/2012, 11:29
Dolu arac hangisi ise onu sec.Puntonunda Otomatik alma bence manuel al.Kotu oldugundan değil.
Manuel Candır.
motor delisi
13/11/2012, 11:46
40 bin tl puntoya vermeyin hocam bence aşırı fazla bir rakkam. o fiyatlara boşta olsa bravo, focus, megane vs bu tarz araçlar bakın derim
Dolu arac hangisi ise onu sec.Puntonunda Otomatik alma bence manuel al.Kotu oldugundan değil.
Peki neden triptonik almasın arkadaşımız, 6 ileri olduğu için mi almasın, esp ve diğer ekipmanlar standart old için mialmasın, eco modu olan yakıt cimriliğini arttıran özellik old için mi almasın ? (Dostane sordum)
Manuel Candır.
40 bin tl puntoya vermeyin hocam bence aşırı fazla bir rakkam. o fiyatlara boşta olsa bravo, focus, megane vs bu tarz araçlar bakın derim
İlan detaylarına bakınca söylediğinzle aldığınız araç arasında çelişki olduğunu gördüm , garip bi durum. puntoya o kadr para vermeyin diyorsunuz sizde benzinlinin en dolusu ve cam tavanlısı varmış , enteresan...
Misafir046
13/11/2012, 12:02
Peki neden triptonik almasın arkadaşımız, 6 ileri olduğu için mi almasın, esp ve diğer ekipmanlar standart old için mialmasın, eco modu olan yakıt cimriliğini arttıran özellik old için mi almasın ? (Dostane sordum)
Yok be ben otomatiğini kullanmadıgım için bilmiyorum.Şimdi ne yazsam yalancı olurum.
Sadece ben manuel sevdiğim için tavsiye ettim.Birde Bravoyu manuel almayı dusunmus.Bosuna otomatik punto alıp 2-3000 fazla vereceğine manuelini alsın daha az versin.Sonucta illa otomatik diye bir dusunce yok kafasında. :)))
Yok be ben otomatiğini kullanmadıgım için bilmiyorum.Şimdi ne yazsam yalancı olurum.
Sadece ben manuel sevdiğim için tavsiye ettim.Birde Bravoyu manuel almayı dusunmus.Bosuna otomatik punto alıp 2-3000 fazla vereceğine manuelini alsın daha az versin.Sonucta illa otomatik diye bir dusunce yok kafasında. :)))
Berkan kardeşim, öncelikle aracın hayrl olsun yeni kasa loungemuş, güle güle kullan, bende diyorum ki öncki iki aracımda gp ve evo manueldi, zoraki triptonik aldım, beni triptonik almaya sevk eden kardeşime her kullandıkça tşk ediyorum. triptoniğin zevki tartışılamaz, örn: yazın dondurma yerken araç kullanabiliyorsun, bi elinde video veya foto çekebiliyorsun. çok uzun ve düz yolda yorulduysan koltuğuna bağdaş kurup rampa veya düz hiç farketmeden sadece hız sabitleyiciyi kullanarak "vites değiştirmene gerek kalmadan" seyehat edebiliyorsun. sana tavsiyem triptonik punto deneme çünkü ona geçiş yapmak isteyebilirsin...
Misafir046
13/11/2012, 12:10
Berkan kardeşim, öncelikle aracın hayrl olsun yeni kasa loungemuş, güle güle kullan, bende diyorum ki öncki iki aracımda gp ve evo manueldi, zoraki triptonik aldım, beni triptonik almaya sevk eden kardeşime her kullandıkça tşk ediyorum. triptoniğin zevki tartışılamaz, örn: yazın dondurma yerken araç kullanabiliyorsun, bi elinde video veya foto çekebiliyorsun. çok uzun ve düz yolda yorulduysan koltuğuna bağdaş kurup rampa veya düz hiç farketmeden sadece hız sabitleyiciyi kullanarak "vites değiştirmene gerek kalmadan" seyehat edebiliyorsun. sana tavsiyem triptonik punto deneme çünkü ona geçiş yapmak isteyebilirsin...
Son zamanlarda zaten otomatik arac dusunmeye basladım.İzmiri trafiğide artık gidiş ve donuslerde cekilmez olmaya basladı.Tabi bir ankara istanbul kadar değil.
Bu aracı bir yıl kadar kullanıp hayırlısı ile bende değiştiricem.
test sürüşü yaptığınız bravo büyük ihtimalle dolu versiyon idi.. boş bravo sana yetmeyebilir.. öğrenci adamsın yaşın genç.. yakıt ve vergi senin için önemli olur üstelik aile için düşünmüyosun.. puntodaki esp ve skydome herşeye yeter. bravoda bu eksiklikleri çok ararsın.. yazdıklarından anladığıma göre ve yaşını düşünürsek araçta serilik arayacaksın. punto motoruna göre seri ama tabi bravo kadar kesinlikle değil. ama zamanla alışırsın. günümüz ekonomi devri bu yakıt fiyatları olduğu sürece seri kullanmayı unuttuk valla
Bence punto.....
ahmet4646
13/11/2012, 13:11
Bravo pop alacaksan bence alma alırsan easy al dicem ama lounge punto ile arasında 10.000 tl var 49.890 yazıyor.Easy bravo alabilirsen onu yoksa lounge punto al bence.hayırlısı olsun
Çok zor bir soru olmuş. :)
Beklentilerle alakalı birşey ama sonuçta. Ben performanslı olanı seçerim :)
konuyu açan ortalıkta yok yalnız :)
bnde aynı şekilde kaldım ve fulle yakın sayılacak bi punto evo aldım ve keyfime diyecek yok çok şükür. dolu arabaya binmek hakkaten çok farklı skydome bile çok şey farkettiriyor görünüş ve keyif anlamında hayırlısı olsun şimdiden sana kardeşim.
Puntodan Bravoya geçen arkadaşların yazdıklarını okumak bir fikir verebilir bence.Forumda bu değişiklikten memnun olmayan arkadaşımız yok.Donanım, performans gibi kriterlere bakılmaksızın Bravoya geçen herkes memnun..Öyle değil mi arkadaşlar ? :)
firari83
13/11/2012, 18:39
hocam iki aydır ikinci el araba koşturuyorum. kimse alınganlık yapmasın boş araba alma satması zor. yukarda bi arkadaş daha demiş bravonun 2.eli nazlıdan öteye napnazlı,,,
puntonun duologicini kullan bi de onlar 95hp sonra yine değerlendir...
Honor COOPER
13/11/2012, 18:52
Fiat Bravo 1.6 Mjet Sport Style 2012 Model 43.999 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 99651664 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiyat-dustu-en-makulu-en-temizi-sifir-ayarinda-99651664/detay)
40000 civarına sıfır puntodansa siteden arkadaşımızın sattığı 2012 sıfır gibi en dolusundan Bravo benden tavsiye etmesi bu araç kaçmaz sen biraz yaklaşırsın o biraz yaklaşır orta yol bulunur.
firari83
13/11/2012, 18:54
Fiat Bravo 1.6 Mjet Sport Style 2012 Model 43.999 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 99651664 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiyat-dustu-en-makulu-en-temizi-sifir-ayarinda-99651664/detay)
40000 civarına sıfır puntodansa siteden arkadaşımızın sattığı 2012 sıfır gibi en dolusundan Bravo benden tavsiye etmesi bu araç kaçmaz sen biraz yaklaşırsın o biraz yaklaşır orta yol bulunur.
+1 mantıklı gibi duruyor
firari83
13/11/2012, 19:32
fiat bayisine gidip önce puntoya, sonra brovaya bakmış şimdi de abi juliettaya bakıyorum demesin:))
htaylan93
13/11/2012, 21:24
Zengin züppesi olsan ne olur kardeş. Onlarda insan züppe olmak kolay bi iş değil yani. Züppelere acımasızlık etmeyelim. Her neyse hayırlı olsun bence genç adama dolu punto longue gider. Tercih senın Bravonun satışı nazlıdır puntoya göre .....
Ah be hocam gittiğim üniversitede neler var bi görsen..Evet onu farkettim Sahibinden'de daha az Bravo var Punto'ya göre..
Hüseyin kardeşim muhtemelen bekar bir arkadaşsın. Dolayısıyla Punto sana iç hacim olarak fazlasıyla yeter. Ben zamanında aynı ikilemde kalıp Puntoyu tercih ettim. Sonuçta küçük araba büyük şehirde her zaman için avantaj. Puntona chip tuning yaptırıp performansını gözle görülür biçimde arttırısın eğer aracın gücü yetersiz gelirse. tabii tercih senin..
Bekarım abi,bi manita vardı o da yok artık :D Şaka bi yana,iç hacim olarak Punto rahat rahat yeter abi bana.Yok abi arabanın orjinalini hiçbir şekilde bozmam ben.Hele modifiye aman aman.En büyük değişikliğim APP plaka olur,onunla ilgili de endişelerim ve sorularım var onu araştırıcam biraz..
Sonuçta iki aracta dizel. bence ilerde ekonomi boyutuda olacak bu işin sen 1.3 multi al bencede. Gençsin bizim gibi kanın hızlı akıyo şuan için çok deli bi motora gerek yok derim. :D
Dizel hocam,günümüzde benzine yaklaşılmıyo..Yok öyle süratle falan işim olmaz sakin gidiyim,sağlam gidiyim..
htaylan93
13/11/2012, 21:34
bence acele etme her iki arabayıda test et kullan dene hangisi içine yatarsa onu al ama puntonun hayaliyle yaşamışın punto bana daha mantıklı geliyor
Hevesim çok ama acele etmemeye çalışıyorum sonra üzülmemek için.Haftasonu Punto'yu da test etme niyetim var bakalım..Of hem de ne hayal,etrafta bulsam ciddi ciddi posterini asıcaktım odama :D
Hüseyin, punto ile yola çıkmışsın ama bravoyu test edince ona hayran kalmışsın:)Şimdi bir de punto ile test sürüşü yapmanı öneririm eğer yapmadıysan.Aklın hala bravoda kalmışsa o zaman senin için doğru tercih bravo olur.Neticede bravo da boş bir araç değil.Daha geniş, konforlu ve kaliteli bir araç.İkisi de dizel sonuçta.Aklın hangisinde ise onu tercih etmelisin ;)
Hayırlısı olsun diyelim...
Bu haftasonu yapıcam inşallah abi niyetim var..Öyle bi durum olursa sanırım Bravo'ya yönelirim anne ve babayla konuşarak..Sonuçta 1 kere alıcam bunu..Doğru diyosun abi Bravo her yönden daha fazlasına sahip ama malesef fiyat olarak da daha fazla..İçini hayalimdeki Punto'nun doluluğu gibi doldurursam 50bin TL civarına gelebilir..Bu fiyata da çıkmam mümkün değil..Teşekkür ederim abi :)
C segmenti ve 1.6 dizel bir araç her zaman daha iyidir...Varsın boş olsun...
Araç segmentleri hakkında bilgim yok açıkçası :)
1,3 mtj in vergi ve yakıtı daha uygun araç almakla iş bitmiyor sonrasınıda düşünmek lazım.
Evet abi haklısın ama vergide çok da fark eden bi durum yok aylık olarak bakarsak..Yakıt da depo başına 20 TL farkeder diye düşünüyorum..
htaylan93
13/11/2012, 21:47
Onceki aracim tjet punto sporttu 25-28 yas araliginda kullandim o yas icin gayet yeterliydi ve seriligi su anki 120 mjet bravodan daha iyidi
İkisi de guzel arac elbette bravo daha ustun bir arac ama yerinde olsam puntoyu tercih ederdim
Ekmegimi elime alinca da bravo veya o zamanki ust segmente gecis yapardim
Benim yaş daha 19 abi :) Seriliğinin 120 hp'lik 1.6 mjet'ten iyi olmasına şaşırdım açıkçası?Bana Bravo uçak gibi geldi valla serilikte.Bugün de arkadaşımın Suzuki Splash 1.2 benzinli otomatik aracını kullandım,Bravo mermi gibi kaldı onun yanında :D Kendim çalışmaya başlamasam bile bikaç seneye eğer hala Bravo hevesim devam ederse anne-babayı kandırabilirsem kandırıp alırım veya Kyk'dan burs çıkarsa onu biriktirip Bravo'ya geçebilirim..
sanırım ilk araban olacak bence puntodan başlamalısın.Bu araca alışıp biraz eskittikten sonra başka araçlara bakarsın.Sonuçta bu işin sınırı yok bravo alsan 3 gün sonra golf isteyeceksin
Evet abi,ilk olacak inşallah..Dediğin şey de çok mantıklı abi,zamanla değişim..Aynen öyle abi bunun sınırı yok ama Golf'ün 0 dizeli de 57600'den başlıyo çok para..
düz vites olanı otomatikten daha seri dir tabi birazda senin kullanmana bağlı bravo puntodan daha geniş daha konforlu. Aradığın nedir Ilk önce bu soruyu sor Kendine konfor mu ekonomi mi? Punto konfor suz olarak anlaşılmasın burda. Illa ki iyidir ama bi bravo daha iyidir :)
Ben kullanmaya nazik kullanırım da düzün otomatikten seri olmasına şaşırdım açıkçası..Vites değiştirmeyle vakit kaybetmiyosun sonuçta otomatikte..%70 ekonomi,%30 konfor diyelim :) Tabi ki abi Bravo bi bakıma bir Alex değil gibi bişey :D
arada sekment farkı var, tabiki bravo puntodan üstün bi araç ama özellik hastası isen full bi araç daha ideal olur. bravonun boşunu alacağına puntonun fulüne bin ilerde bravonun fullünü alırsın...
Özellik hatası değilim de özellikli araç daha iyidir abi,sonuçta 1 kere alıcam ve ilk arabam olucak inşallah..Skydome faktörü de var..Bravo'nun fullü iddaa'yı 50bin TL'lik tutturmadığım sürece mümkün değil :D
htaylan93
13/11/2012, 22:06
punto seni her acidan tatmin edebilecek bir arac.bravo C segmenti oldugu icin daha hacimli ve konforlu bir araba ama unutmaki bakimi ve vergisi puntodan daha agir.ikinci elide puntoya nazaran dusuktur.bence bos bir arabaya binmektense dolu arabaya binmek daha mantikli.sana tavsiyem punto alman yonundedir.
Vergi ve yakıtı önceki yorumlarda okumuştum ama bakım masraflarının ağırlığı aklımın ucundan bile geçmedi açıkçası abi..Evet,daha sakin bi piyasası var sahibinden'de.Dolu ne kelime,full+full Punto olucak allah kısmet ederse..Sadece spoiler'i şimdilik almicam,ilerde ihtiyacını hissedersem alır taktırırım..Bakım masrafları konusunda uyardığın için teşekkür ederim abi..
Sent my GT-I9100 using
Aynı şeyi bir akrabamda yaşıyoruz şu anda, özel indirim ile dolu clio mu yoksa orta donanım megane mı şeklinde. Onların ki aile kullanımı olacağı için arabaya sığıp sığamayacakları ön planda. Ancak senin durumunda kalsam ben, 1.6 dizel, puntoya göre vergi ve yakıt dezavantajı olan, boş bir bravo almaktansa; senin tercih ettiğin özelliklerde (yoksa cruise control de ekletip) ağzına kadar dolu ve her şeyden önemlisi skydomelu bir punto alırdım.
Özellikle kullandıkça anlayacaksın skydome un ne kadar güzel bir şey olduğunu.
Hangisini alırsan al, hayırlı olsun şimdiden ;)
Clio derken umarım yeni kasadan bahsediyosundur abi,zira artık eski kasa olarak tabir edilen Clio Hb'ler o kadar tipsiz ve içi boş ki..Punto onun yanında Audi kalıyo resmen görünüm ve donanım olarak..Benim kişi sorunum yok,en fazla 3 kişi binerim arabaya arkadaşlarla,sürekli binceğim arkadaşım da İzmir'e gitti üniversiteye..Şuanlık yalnızım arabada :) Cruise Control var abi arabada.Lounge'da yok yok diyebilirim Spoiler dışında.Skydome konusuna gelirsek;1 hafta öncesine kadar Easy sınıfı düşünüyodum aracı ama bayiyle Lounge için Easy+1000 TL olarak anlaşınca Lounge'a döndü ibre..Skydome harika bişey,Skydome'la ilgili kafama takılan tek şey var;araca Skydome alıcam iyi güzel de o Skydome görünümünün tam ve müthiş olması için rengini siyah mı alsam diye düşünüyorum..Çünkü kafamdaki renk titanyum grisi..Renk olayını başka bi konuda sizlere danışıcam inşallah :siritma:
Dolu puntonun saydigin ozellikleri bir sure sonra bravoda eksiklik hissettirir. Kesinlikle dolu punto diyorum.
Bak bu da hiç aklıma gelmedi dostum..Teşekkür ederim uyarın için..
Kardeşim öncelikle ben olsam bravoyu tercih ederim.Boş olarak değil ama.Eğer puntonun dolu ve 0 ını aynı paraya alabiliyorsan düşünme al derim.Ama şunuda belirteyim kullandıktan sonra muhtemelen seni kesmiyecek belirli bir zaman sonra direkt bravo istiyeceksin.Bunuda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
Boş olmayanını almak maddi olarak aşıyo malesef abi..Yoksa öyle bi imkanım olsa buraya hiç konusunu bile açmazdım :siritma: Kesmediği zaman bi fiyat araştırması yaparım yine burda sizlerden fikir alırım,maddi duruma da bakarak bişeyler düşünürüm :)
can-asan
13/11/2012, 22:08
yorumları okumadım fakat ben olsam bravo seçerdim... sonuçta üst segment ve 1.6 120 hp :) ben 75lik kullanıyorum gitmiyor bizimkiler:)
htaylan93
13/11/2012, 22:38
Öncelikle hayırlı olsun şimdiden, benim şahsi görüşüm. bravo konfor, yol tutuş performans olarak "test etme imkanım olmamasına karşın" aldığım yorumlardan dolayı harika bir araç, buna karşın 1.6 oluşundan dolayı vergi dilimi farklı ve bravo alacak isen diyorsun ki boşunu alacağım, ben derim ki hem vergi hem yakıt tüketimi açısından ayrıca da tartışması bile yapılmayan skydome ve güvenlikte olmazsa olmaz olan ESP varken bravo ya bakmam, ben sırf aşırı yüksek fiyatları ve vergi dilimi yüzünden bravo ya yanaşamadım. bakıyorum golf bile 45 düzeyinde inanılmaz standartı varken bravo da o denli standart yokken 50 leri buluyo...
Teşekkür ederim abi,evet cidden müthiş fakat dediğin gibi vergi olarak senelik 180 TL fazlası var,yakıt olarak da depo başı 20 TL gibi bişey..Ama bakım masrafı olarak da fazlası var tabii..Skydome Bravo'da malesef 3000 TL civarında,Esp ve park sensörü Bravo'nun en alt modelinde dahi standart..Tek sorun Skydome..Aslında bayiyle bi görüşmekte fayda var istediğim Bravo'yu..Golf 45 mi?Yapma be abi,dizelin başlangıcı 57600..
Manuel Candır.
Şuanlık dopdolu olan Punto abi ama Bravo için de bayiden bi fiyat almaya karar verdim..Otomatik neden almiyim abi?Bugün de Suzuki Splash 1.2 otomatik kullandım,2 gündür otomatik araç kullanıyorum inanılmaz rahat..Manuel'in avantajları nelerdir sana göre?
Piyasada alınabilicek en ucuz ve yakıtı en iyi araç Punto hocam..Focus ve Megane beni biraz aşar..
satış departmanı sana çok fene kötülük etmiş. Aslında direk puntoyla test çıksaydın, puntodan başka alternatifleri düşünmezdin. b sınıf araç alacaksan puntonun dizeli güzel seçim olur. Yüksek güçlü araç alıp az yakacam diye kendinide kasmana gerek yok 75 lounge donanım gayet dolu. istersen skydome ekleyebilirsin bana kalırsa onun yerine bi set jantıylaa birlikte kış lastik almanı tavsiye ederim. yine de tercih senin bravotu test etmişsin gayet iidir 120 lik motoruna bi şey söylemeye gerek yok her şey ortada. gerisi sana ve bütçene kalmış.
htaylan93
13/11/2012, 23:17
Abi yapma bunları gözünü seviyim,zaten triptoniğe zıplamak için bahane arıyorum 2 gündür otomatik araba sürdüğüm için..Ama önceki yorumlarda bi abinin manuel otomatiğe göre daha seridir demesi ve geçen gün testteyken yanımdaki görevlinin otomatik her zaman daha çok arıza çıkarır demesi midemi bulandırıyo..Bu haftasonu önce triptonik sonra da mümkünse manuel Punto denicem,umarım triptoniğe karar verirsem çok fazla fark istemezler..
Son zamanlarda zaten otomatik arac dusunmeye basladım.İzmiri trafiğide artık gidiş ve donuslerde cekilmez olmaya basladı.Tabi bir ankara istanbul kadar değil.
Bu aracı bir yıl kadar kullanıp hayırlısı ile bende değiştiricem.
Ah abi sen bi de lanet İstanbul'u görsen..Bi de ben hergün evden okula tam 40 km gidicem,40 da dönüş etti 80..Bunun içinde bi de meşhur köprü geçişimiz dolayısıyla da köprü trafiğimiz var..(Ah canına yandığımın İzmir'i,*** vardı 9 Eylül Amerikan Kültürü ve Edebiyatı'nı yazmadım..)Senin anliycağın her gün debriyaja basıp vites geçirmekten sol ayağım deforme olucak :siritma: Otomatiğin arıza verme riski daha fazla diyolar ama,manuel alırsam da İstanbul trafiğinde sürekli baskı balata yerim.Baskı balataya verceğim paranın üstüne biraz daha koyarak otomatik arızasını yaptırırım..
test sürüşü yaptığınız bravo büyük ihtimalle dolu versiyon idi.. boş bravo sana yetmeyebilir.. öğrenci adamsın yaşın genç.. yakıt ve vergi senin için önemli olur üstelik aile için düşünmüyosun.. puntodaki esp ve skydome herşeye yeter. bravoda bu eksiklikleri çok ararsın.. yazdıklarından anladığıma göre ve yaşını düşünürsek araçta serilik arayacaksın. punto motoruna göre seri ama tabi bravo kadar kesinlikle değil. ama zamanla alışırsın. günümüz ekonomi devri bu yakıt fiyatları olduğu sürece seri kullanmayı unuttuk valla
Bence punto.....
Skydome hariç herşeyiyle dolu ve full'dü.Tabi ki düşünüyorum abi,düşünmesem hiç konu açmadan onları da bi şekilde ikna ederek direk Bravo aldırırdım belki Full'ünü almazdım ama en azından Skydome koyardım üstüne ama burda siz değerli abilerimin fikirlerine çok ihtiyacım var..ESP+park sensörü Bravo'da standart.Yakıt ekonomisi,konfor ve serilik araçta aradığım özellikler..Olamaz da zaten abi,Punto 1.3 75 hp,Bravo 1.6 120 hp..Punto olursa mecbur alışıcam ve hayalini kurduğum bi araç olduğu için de fazla uzun sürmez alışmam..Teşekkür ederim yorumların için.. :)
Bravo pop alacaksan bence alma alırsan easy al dicem ama lounge punto ile arasında 10.000 tl var 49.890 yazıyor.Easy bravo alabilirsen onu yoksa lounge punto al bence.hayırlısı olsun
Easy Bravo zor gözüküyo ama bayiden bi fiyat alıcam Bravo için..Teşekkür ederim :)
htaylan93
13/11/2012, 23:34
Çok zor bir soru olmuş. :)
Beklentilerle alakalı birşey ama sonuçta. Ben performanslı olanı seçerim :)
Ah be abi,ben de istemem mi performanslı full+full Bravo almayı :) Ama bütçe de problem malesef..O yüzden sizden yardım istiyorum ya :)
Okuldaydım hocam,hergün Kocamustafapaşa'dan Kayışdağı'na gitmek çok zor oluyo,okulda da binada internet 3G çekmiyo,Edge ile de yarım saatte sayfa açıyo o yüzden pek uğraşmıyorum orda internete girmeye :)
bnde aynı şekilde kaldım ve fulle yakın sayılacak bi punto evo aldım ve keyfime diyecek yok çok şükür. dolu arabaya binmek hakkaten çok farklı skydome bile çok şey farkettiriyor görünüş ve keyif anlamında hayırlısı olsun şimdiden sana kardeşim.
Haklısın abi ama ah o Bravo yok mu..Eminim sen de denemiş olsaydın böyle çok kötü bi ikilemde kalırdın..Teşekkürler abi :)
Puntodan Bravoya geçen arkadaşların yazdıklarını okumak bir fikir verebilir bence.Forumda bu değişiklikten memnun olmayan arkadaşımız yok.Donanım, performans gibi kriterlere bakılmaksızın Bravoya geçen herkes memnun..Öyle değil mi arkadaşlar ? :)
O şekilde bi yoruma denk gelmedim daha abi ama tartışmasız memnun kalmayan yoktur,olamaz desem çok abartıcam :)
htaylan93
13/11/2012, 23:53
full puntodan yanayım
1 kızı 1000 kişi ister,1 kişi alır.Bakalım bizde nolucak durum :)
hocam iki aydır ikinci el araba koşturuyorum. kimse alınganlık yapmasın boş araba alma satması zor. yukarda bi arkadaş daha demiş bravonun 2.eli nazlıdan öteye napnazlı,,,
puntonun duologicini kullan bi de onlar 95hp sonra yine değerlendir...
"Boş arabanın satışı zor" abi çok önemli bi uyarı bu benim için,teşekkür ederim.%80 Punto olucak ama yine de Bravo'nun şokunu atamıyorum üstümden..Onu yapıcam zaten abi,hem manuel 75'ini denicem hem de triptonik 95'ini denicem.Punto'da karar verirsem ve bayiyle uygun bi artırımda anlaşırsam Punto triptonik alıcam inşallah..Teşekkür ederim önemli uyarın için..
Bu ilanı gördüm abi ama beyaz araçlardan kaçıyorum açıkçası..Temizliği zor ve Bravo gibi bi araç beyaz renkte çok dikkat çeker,çizen olur,katil olurum..
fiat bayisine gidip önce puntoya, sonra brovaya bakmış şimdi de abi juliettaya bakıyorum demesin:))
Bu yorumları okuduktan sonra açıp baktım ama fiyatları görünce direk kapadım abi :siritma:
yorumları okumadım fakat ben olsam bravo seçerdim... sonuçta üst segment ve 1.6 120 hp :) ben 75lik kullanıyorum gitmiyor bizimkiler:)
Üst olmasına üst segment de fiyatı da üst be hocam..Gitmiyor bizimkiler demişsin,içime bi kurt daha düşürdün..Haftasonu bayide ikisini de deneme niyetim var,bakalım neler oluşucak kafamda..
htaylan93
13/11/2012, 23:58
satış departmanı sana çok fene kötülük etmiş. Aslında direk puntoyla test çıksaydın, puntodan başka alternatifleri düşünmezdin. b sınıf araç alacaksan puntonun dizeli güzel seçim olur. Yüksek güçlü araç alıp az yakacam diye kendinide kasmana gerek yok 75 lounge donanım gayet dolu. istersen skydome ekleyebilirsin bana kalırsa onun yerine bi set jantıylaa birlikte kış lastik almanı tavsiye ederim. yine de tercih senin bravotu test etmişsin gayet iidir 120 lik motoruna bi şey söylemeye gerek yok her şey ortada. gerisi sana ve bütçene kalmış.
Yok abi onlar hiç bişey yapmadı,tüm sorun benden kaynaklı..Sırf keyif için Bravo veya yeni kasa Linea deniycektim,önceliğim Bravo olduğu için onlar da sağolsunlar Bravo getirdiler ama ben de allak bullak oldum valla..Bu haftasonu Punto testine de çıkıcam inşallah,o zaman görücem akla karayı..Az yakıcam diye fazla kasmam kendimi abi sonuçta kaç bin TL fazla verip dizel araç alıcam..Lounge için dolu demek az gelir,adeta full araç.Düşündüğüm Punto'da Skydome var zaten,jant orjinalden başka takmam,alırken janta karar veririm,onunla giderim.Kış lastiği de şimdilik bana lüks çünkü daha acemiyim ve doğal olarak da kar yağarsa araca binmicem.Daha o seviyede değilim :) Teşekkür ederim abi yorumun için..
can-asan
14/11/2012, 00:23
Üst olmasına üst segment de fiyatı da üst be hocam..Gitmiyor bizimkiler demişsin,içime bi kurt daha düşürdün..Haftasonu bayide ikisini de deneme niyetim var,bakalım neler oluşucak kafamda..
aklını karıştırmak istemem ama doğruya doğru pek gitmiyor 75lik. otomatikse senin baktığın onlar 95lik oluyor onlar daha iyi tabi 75liğe göre. hızı falan boşver bence sen, dediğin gibi 2sinide dene, hangisi içine sinerse hangisini daha çok beğenirsen onda tercihini kullan.. ayrıca maddi açıdan sorun yoksa diye yazdım ben bravo diye yanlış anlama sakın
Honor COOPER
14/11/2012, 00:28
Bu ilanı gördüm abi ama beyaz araçlardan kaçıyorum açıkçası..Temizliği zor ve Bravo gibi bi araç beyaz renkte çok dikkat çeker,çizen olur,katil olurum..
Açıkçası zamanında benimde beyaz bravom olmuştu ve o araca giden en iyi renk beyaz.
Beyaz bakımı en kolay renktir kolay kolay çizikte belli etmez.Tabi karar senin ama kaçmayacak araç o araç sahibinide tanımam yanlış anlama ama her şekil 0 punto lounge dan mantıklı benden söylemesi.
2012 model ve 10000 TL ucuz sıfırından.Alırken kar ediyorsun yarın satarken zararın sıfır alan birine göre çok daha az olacak.
CesSpOoL
15/11/2012, 15:22
Bravo iyi ama satışı zor..
akillideli
15/11/2012, 23:22
birkaç sene punto da takılınır.. daha sonra full bravo alınır:)
Bencede Bravo daha mantıklı bir seçim olur.nerdeyse aynı paralara bi üst segmentte bir araç almış olursun.Bravoyu zaten ucuza alacağın için sattığın zamanda daha az zarar edeceğini düşünüyorum...
kitanotr
16/11/2012, 00:48
bakımları bence puntodan ucuz:)20.000km de bir giriyorsunuz.40.000 bakımını yaptırdım serviste 520(pesinde 470 tl tuttu) içinde carbon clean de var.120 hp mjet araç.
engincantan33
16/11/2012, 20:37
guzel kardesım granpe punto daha sonra punto evo dan sonra bravo ya gectım ve fark tarıf edılemez...hanı durumun butcen varsa dusunme bravo al derım ben. punto harıka bı arac vergı dılımı az yakısıklı ama benım kısısel gorusum bana performansı yetmedı..yakıt tuketımı konusuna degınırsek eger mersınde 1.3 75 lık dızel ıle sehırıcı 5.5 yakıyordum 1.6 120 lık bravo ıle 6.3 yakıyorum...sehır dısı sabrın varsa neredeyse tuketım aynı derım ama bravo ıle ben hıc sabredemedım kotu tarafı bu ıster ıstemez basıyorsun 170 altına ınmeden ben 5.8 ıle samsundan mersıne geldım bayramda...
herkesın fıkrını al ama kalbını dınle...evet vergısı yuksek derler ama zaten ust sınıf arac ve 1.6 bı arac...
ıkıncı el dusunsen daha ıyı edersın cunku buyuk deger kaybına ugrar bılıyorsun...
son olarak benım fıkrım : DÜŞÜNMEDEN BOŞ DOLU FARKETMEZ BRAVO!!! zehırını bı aldınmı bırakamıyorsun....
Kemairon
16/11/2012, 22:14
Bravo her şekilde alır :D hele maddi durumun da uygunsa sen alırsın.
htaylan93
16/11/2012, 23:32
aklını karıştırmak istemem ama doğruya doğru pek gitmiyor 75lik. otomatikse senin baktığın onlar 95lik oluyor onlar daha iyi tabi 75liğe göre. hızı falan boşver bence sen, dediğin gibi 2sinide dene, hangisi içine sinerse hangisini daha çok beğenirsen onda tercihini kullan.. ayrıca maddi açıdan sorun yoksa diye yazdım ben bravo diye yanlış anlama sakın
Dualogic 95'lik biliyorum,cumartesi denemek istediğimi söyledim 2'sini de ama ellerinde sadece Dualogic olduğunu,manuel olmadığını söylediler.Manuel'i nerde nasıl deneyeceğimi bilmiyorum malesef :help: Biraz var gibi maddi sorun,yoksa hiç düşünmem alırdım Bravo'yu..Teşekkür ederim..
Açıkçası zamanında benimde beyaz bravom olmuştu ve o araca giden en iyi renk beyaz.
Beyaz bakımı en kolay renktir kolay kolay çizikte belli etmez.Tabi karar senin ama kaçmayacak araç o araç sahibinide tanımam yanlış anlama ama her şekil 0 punto lounge dan mantıklı benden söylemesi.
2012 model ve 10000 TL ucuz sıfırından.Alırken kar ediyorsun yarın satarken zararın sıfır alan birine göre çok daha az olacak.
Beyaz çok kir,leke tutmaz mı abi?Temizliği çok zor olur diye düşünüyorum/söylüyolar..Bravo'nun boş oluşu beni düşündürüyo abi açıkçası..Daha doğrusu düşündürmeye başladı bu yorumlardan sonra..Bi de 2.el piyasasının nerdeyse hiç olmaması çok kafama takılıyo.sahibinden'de 2bin küsür Punto ilanı var,540 tane Bravo ilanı..
Bravo iyi ama satışı zor..
Evet malesef,farkettim bunu..
birkaç sene punto da takılınır.. daha sonra full bravo alınır:)
İnşallah,niyetimiz böyle bakalım hocam :)
htaylan93
16/11/2012, 23:41
Bencede Bravo daha mantıklı bir seçim olur.nerdeyse aynı paralara bi üst segmentte bir araç almış olursun.Bravoyu zaten ucuza alacağın için sattığın zamanda daha az zarar edeceğini düşünüyorum...
Punto alıcam gibi hocam Bravo'nun 2.elinin olmayışından dolayı..Anca bikaç sene sonra Bravo'ya geçerim,o da belki..
bakımları bence puntodan ucuz:)20.000km de bir giriyorsunuz.40.000 bakımını yaptırdım serviste 520(pesinde 470 tl tuttu) içinde carbon clean de var.120 hp mjet araç.
Ama Bravo daha pahalı bi araç olduğu için onun bakımlarının daha pahalı olması gerekmiyo mu hocam?
Hüseyin, beyaz renk siyaha göre çok çok daha temiz durur emin ol;) Siyahı yıkarsın yıkarken tozlandığını görürsün aracın:)
Kararımı yinelersem Bravo derim.Tabi ikinci el de düşünebilirsin...
rohan4421
17/11/2012, 00:36
dolu punto fiyatına 2012 dolu sport style 1.6 120 hp mjet bravo veriyim sana satıom acil hatasız